Sēņu buljons

Sēņu buljons

Sastāvs: 500 ml ūdens, 10 g kaltētu baraviku Pagatavošana Kaltētas baravikas noskalo, applaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pēc tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām. Sēņu buljons

Dārzeņu buljons

Sastāvs: 1l ūdens, 1 burkāns, 1 sīpols, garšsaknes, sāls, pipari, 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu. Pagatavošana Notīrītus burkānus un sīpolus sagriež šķēlēs un uz sausas pannas apbrūnina. Ūdeni uzvāra, pievieno sabrūninātas saknes un baltās garšsaknes (selerijas, pētersīļus), sāli, piparus. Visu pavāra, tad izkāš, pieliek sviestu, pasniedz buljona tasītēs, pārkaisa ar sakapātām dillēm vai

Kartupeļu zupa

Kartupeļu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas buljona, 300 g kartupeļu, 15 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g tauku, 1/2 olas,25 g sk. krējuma, sāls, zaļumi Pagatavošana Nedzidrā gaļas buljonā liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pievieno salmiņos sagrieztus, apceptus burkānus, sīpolus un pētersīļus, sāli un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Olu ar skābu krējumu

Dzidrais buljons ar grauzdētam maizītēm

Sastāvs: 1 kg liellopu buljona kaulu, 2 l ūdens, burkāni, sīpoli, pētersīli, selerijas, sāls, garšvielas, 8 šķēles nobriedušas baltmaizes, 200 g smadzeņu, 1 sīpols, 50 g sviesta, sāls, pipari. Pagatavošana Buljonam kaulus sacērt sīkākos gabalos, noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lēni uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sāli un turpina lēni vārīt apmēram 2 –

Kartupeļu un grūbu zupa

Kartupeļu un grūbu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 50 g dūmotas cūkas gaļas, 150 g kartupeļu, 15 g grūbu, 25 g sīpolu, garšvielas, zaļumi Pagatavošana Dūmotu cūkas gaļu sagriež gabaliņos un katliņā kopā ar sīpoliem apcep, pielej verdošu ūdeni, pievieno grūbas un vāra apmēram 30 minūtes. Tad pievieno kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli, lauru lapas un vāra, līdz grūbas

Ļeņingradas rasoļņiks

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas, 200 g kartupeļu, 10 g rīsu, 10 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 50 g skābu gurķu, 10 g skāba krējuma. Pagatavošana Nedzidrā liellopa gaļas buljonā liek rīsus, kubiku veidā gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, tomātu biezeni, sāli un

Kartupeļu un makaronu zupa

Kartupeļu un makaronu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaula buljona, 150 g kartupeļu, 15 g makaronu, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tauku, sāls Pagatavošana Verdošā nedzidrā liellopa kaulu buljonā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, makaronus, apceptas garšsaknes, sāli un vāra, līdz kartupeļi un makaroni mīksti, Pirms pasniegšanas pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus. Kartupeļu

Ukrainas borščs

Sastāvs: 400 g ūdens, 75 g cūkas gaļas (treknas), 100 g biešu, 50 g sv. kāpostu, 50 g kartupeļu, 10 g sīpolu, 15 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 tomātu biezeņa, 10 g tauku, 3 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas Pagatavošana Bietes sagriež salmiņos, liek katliņā sakarsētos taukos un maisot cep, tad

Kartupeļu un gurķu zupa

Kartupeļu un gurķu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g liellopa gaļas, 10 g tauku, 10 g burkāni, 15 g sīpolu, 200 g kartupeļu, 5 g kviešu miltu, 25 g sk. gurķu, 10 g sk. krējuma, sāls, zaļumi. Pagatavošana Gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām 1,5 cm biezās šķēlēs. Tās ar gaļas āmuru nedaudz izdauza, liek sakarsētos taukos un apcep

Krievu borščs

Sastāvs: 400 g gaļas buljona, 100 g biešu, 80 g sv. kāpostu, 10 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 5 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas, zaļumi Pagatavošana Salmiņos sasmalcinātas bietes katliņā apcep sakarsētos taukos. Tad pievieno tomātu biezeni, nedaudz etiķa, nedzidro gaļas buljonu,