Dzidrais buljons ar grauzdētam maizītēm

Sastāvs: 1 kg liellopu buljona kaulu, 2 l ūdens, burkāni, sīpoli, pētersīli, selerijas, sāls, garšvielas, 8 šķēles nobriedušas baltmaizes, 200 g smadzeņu, 1 sīpols, 50 g sviesta, sāls, pipari. Pagatavošana Buljonam kaulus sacērt sīkākos gabalos, noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lēni uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sāli un turpina lēni vārīt apmēram 2 –

Kartupeļu un grūbu zupa

Kartupeļu un grūbu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 50 g dūmotas cūkas gaļas, 150 g kartupeļu, 15 g grūbu, 25 g sīpolu, garšvielas, zaļumi Pagatavošana Dūmotu cūkas gaļu sagriež gabaliņos un katliņā kopā ar sīpoliem apcep, pielej verdošu ūdeni, pievieno grūbas un vāra apmēram 30 minūtes. Tad pievieno kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli, lauru lapas un vāra, līdz grūbas

Ļeņingradas rasoļņiks

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas, 200 g kartupeļu, 10 g rīsu, 10 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 50 g skābu gurķu, 10 g skāba krējuma. Pagatavošana Nedzidrā liellopa gaļas buljonā liek rīsus, kubiku veidā gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, tomātu biezeni, sāli un

Kartupeļu un makaronu zupa

Kartupeļu un makaronu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaula buljona, 150 g kartupeļu, 15 g makaronu, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tauku, sāls Pagatavošana Verdošā nedzidrā liellopa kaulu buljonā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, makaronus, apceptas garšsaknes, sāli un vāra, līdz kartupeļi un makaroni mīksti, Pirms pasniegšanas pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus. Kartupeļu

Ukrainas borščs

Sastāvs: 400 g ūdens, 75 g cūkas gaļas (treknas), 100 g biešu, 50 g sv. kāpostu, 50 g kartupeļu, 10 g sīpolu, 15 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 tomātu biezeņa, 10 g tauku, 3 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas Pagatavošana Bietes sagriež salmiņos, liek katliņā sakarsētos taukos un maisot cep, tad

Kartupeļu un gurķu zupa

Kartupeļu un gurķu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g liellopa gaļas, 10 g tauku, 10 g burkāni, 15 g sīpolu, 200 g kartupeļu, 5 g kviešu miltu, 25 g sk. gurķu, 10 g sk. krējuma, sāls, zaļumi. Pagatavošana Gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām 1,5 cm biezās šķēlēs. Tās ar gaļas āmuru nedaudz izdauza, liek sakarsētos taukos un apcep

Krievu borščs

Sastāvs: 400 g gaļas buljona, 100 g biešu, 80 g sv. kāpostu, 10 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 5 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas, zaļumi Pagatavošana Salmiņos sasmalcinātas bietes katliņā apcep sakarsētos taukos. Tad pievieno tomātu biezeni, nedaudz etiķa, nedzidro gaļas buljonu,

Kartupeļu un sēņu zupa

Kartupeļu un sēņu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 50 g cūkas gaļas, 100 g novārītu sēņu, 15 g sīpolu vai puravu, 10 g tomātu biezeņa, 200 g kartupeļu, 10 g sk. krējuma Pagatavošana Cauraugošu cūkas gaļu (svaigu, sālītu vai dūmotu) sagriež gabaliņos un apcep, pievieno sīpolus vai puravus, sagrieztas sēnes, tomātu biezeni un kopā sacep. Pēc tam pielej verdošu

Gaļas soļanka

Gaļas soļanka

Sastāvs: 1.variants: 150 g liellopu gaļas, 25 g vārīta šķiņķa, 20 g cīsiņu, 30 g nieru, 50 g sīpolu, 50 g sk. gurķu, 20 g tomātu biezeņa, 10 g sviesta, 20 g kaperu, 15 g olīvu, 25 g sk. krējuma, 1/10 citrona, garšvielas. Pagatavošana No liellopa gaļas un kauliem vāra buljonu. Sīpolus sagriež salmiņos un

Kartupeļu un ābolu zupa

Sastāvs: 150 g zoss ķidu, 25 g kāļu, 15 g burkānu, 200 g kartupeļu, 5 g grūbu, 10 g sīpolu, 10 g sviesta, 50 g ābolu ( antonovkas ), garšvielas, zaļumi Pagatavošana No zoss galvas, kakla, kājām, spārniem vāra buljonu. Izkāstā buljonā liek noskalotas grūbas vai rīsus, daļiņās sagrieztus kāļus, burkānus un vāra 30 –