Aukstā zupa “Okroška” ar maizi un sieru

Sastāvs: 0,8l kvass vai kefīrs, 200gr maizes, 2gb vārīti kartupeļi, 100gr siers, 1gb ola. Krējums, sāls un zaļumi pēc garšas. Pagatavošana Smalkos kubiņos griež maizi un kartupeļus. Uz smalkas rīves satrin sieru un olu, sasmalcina zaļumus(lokus,dilles). Visus sagatavotos produktus pārmaisa un pērlej ar kvasu. Liek dzesēt vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pievieno krējumu, sasmalcinātus pētersīļus. Labu

Aukstā zupa “Okroška” ar desu

Sastāvs: 0,5l maizes kvass, 0,5l vārīta ūdens, 250gr doktordesas, 1gb gurķis, 2gb cieti vārītas olas, 4gb kartupeļu,  4gb redīsu. Krējums, sinepes, loki, dilles, pētersīļi, sāls, cukurs un pipari pēc garšas. Pagatavošana Novāra olas un kartupeļus ar mizu. Kubiņos griež desu, nomizotu gurķi, nolobītu olu un nomzgātus redīsus. Pievieno sasmalcinātus lokus un dilles. Sagatavotos produktus pārmaisa

Aukstā zupa ar kvasu “Okroška”

aukstā zupa ar kvasu - okroška

Sastāvs: Kvass 1l, desa vai gaļa 300gr, kartupeļi 5gb, olas 5gb, redīsi 10gb, gurķi 4gb, loki 1buntīte, dilles 1buntīte, sāls un pipari pēc garšas.  Pagatavošana Novāra kartupeļus ar mizu sāls ūdenī, nokāš un atdzesē, tad nomizo un griež mazos kubiņos.  Novāra desu vai gaļu un griež mazos kubiņos.  Novāra olas labi cietas, atdzesē aukstā ūdenī,

Aukstā zupa ar skābenēm

skābeņu aukstā zupa

Sastāvs: 3gb cieti vārītu olu, skābenes 1buntīte, dilles 1buntīte, loki 1buntīte, gurķis 200gr, ūdens 0,5l, kefīrs 1gl, gāzēts minerālūdens 1gl, sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Zaļumus noskalo un nosusina. Liek vārīt smalki grieztas skābenes, vāra apmēram 5 min. Atdzesē. Smalki griež dilles un lokus, liek traukā, kurā nedaudz zaļumus sablietē, tā lai no tiem

Rosoļņiks

rasoļņiks

Sastāvs: 1,5l buljons, 3gb. kartupeļu, 3ēd.k. rīsu, sīpols, 2gb burkāns, 1ēd.k. eļļas, 3gb skābētu gurķu, 1-2ēd.k. tomātu pastas, sāls, garšsaknes. Pagatavošana Karstā ūdenī liek nomazgātus, nedaudz nomērcētus rīsus. Burkānus nomizo, noskalo un griež mazos kubiņos, sīpolu noloba un smalki sagriež – liek cepties eļļā, mazu brīdi apcep, tad pievieno tomātu pastu – mirkli pacep un

Aukstā sēņu zupa

Aukstā sēņu zupa

Sastāvs: 1 litrs ūdens 100 g. kaltētu baraviku, 200 g. ceptas gaļas, 2 vārītas olas 100 g. krējuma, loki dilles 200 g svaigu gurķu, sāls, cukurs. Pagatavošana Kaltētas baravikas noskalo, pārlej ar remdenu ūdeni un uzbriedina, tajā pašā ūdenī novāra, tad nokāš. Baravikas atdzesē un sagriež strēmelītēs, novārījumu atdzesē. Gaļu, gurķus un cieti vārītas olas

Skābeņu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g cūkas gaļas, 200 g skābeņu, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 10 g taukus, 10 g grūbu, 15 g sk. krējuma, garšvielas Pagatavošana Paredzētā ūdens daudzumā liek cūkas gaļu, grūbas un vāra pusmīkstus. Tad pievieno sagrieztus, taukos apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, skābenes, sāli un vāra, līdz

Sēņu buljons

Sēņu buljons

Sastāvs: 500 ml ūdens, 10 g kaltētu baraviku Pagatavošana Kaltētas baravikas noskalo, applaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pēc tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām. Sēņu buljons

Dārzeņu buljons

Sastāvs: 1l ūdens, 1 burkāns, 1 sīpols, garšsaknes, sāls, pipari, 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu. Pagatavošana Notīrītus burkānus un sīpolus sagriež šķēlēs un uz sausas pannas apbrūnina. Ūdeni uzvāra, pievieno sabrūninātas saknes un baltās garšsaknes (selerijas, pētersīļus), sāli, piparus. Visu pavāra, tad izkāš, pieliek sviestu, pasniedz buljona tasītēs, pārkaisa ar sakapātām dillēm vai

Kartupeļu zupa

Kartupeļu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas buljona, 300 g kartupeļu, 15 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g tauku, 1/2 olas,25 g sk. krējuma, sāls, zaļumi Pagatavošana Nedzidrā gaļas buljonā liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pievieno salmiņos sagrieztus, apceptus burkānus, sīpolus un pētersīļus, sāli un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Olu ar skābu krējumu