Aukstā zupa “Okroška” ar maizi un sieru

Sastāvs: 0,8l kvass vai kefīrs, 200gr maizes, 2gb vārīti kartupeļi, 100gr siers, 1gb ola. Krējums, sāls un zaļumi pēc garšas. Pagatavošana Smalkos kubiņos griež maizi un kartupeļus. Uz smalkas rīves satrin sieru un olu, sasmalcina zaļumus(lokus,dilles). Visus sagatavotos produktus pārmaisa un pērlej ar kvasu. Liek dzesēt vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pievieno krējumu, sasmalcinātus pētersīļus. Labu

Aukstā zupa “Okroška” ar desu

Sastāvs: 0,5l maizes kvass, 0,5l vārīta ūdens, 250gr doktordesas, 1gb gurķis, 2gb cieti vārītas olas, 4gb kartupeļu,  4gb redīsu. Krējums, sinepes, loki, dilles, pētersīļi, sāls, cukurs un pipari pēc garšas. Pagatavošana Novāra olas un kartupeļus ar mizu. Kubiņos griež desu, nomizotu gurķi, nolobītu olu un nomzgātus redīsus. Pievieno sasmalcinātus lokus un dilles. Sagatavotos produktus pārmaisa

Aukstā zupa ar kvasu “Okroška”

aukstā zupa ar kvasu - okroška

Sastāvs: Kvass 1l, desa vai gaļa 300gr, kartupeļi 5gb, olas 5gb, redīsi 10gb, gurķi 4gb, loki 1buntīte, dilles 1buntīte, sāls un pipari pēc garšas.  Pagatavošana Novāra kartupeļus ar mizu sāls ūdenī, nokāš un atdzesē, tad nomizo un griež mazos kubiņos.  Novāra desu vai gaļu un griež mazos kubiņos.  Novāra olas labi cietas, atdzesē aukstā ūdenī,

Aukstā zupa ar skābenēm

skābeņu aukstā zupa

Sastāvs: 3gb cieti vārītu olu, skābenes 1buntīte, dilles 1buntīte, loki 1buntīte, gurķis 200gr, ūdens 0,5l, kefīrs 1gl, gāzēts minerālūdens 1gl, sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Zaļumus noskalo un nosusina. Liek vārīt smalki grieztas skābenes, vāra apmēram 5 min. Atdzesē. Smalki griež dilles un lokus, liek traukā, kurā nedaudz zaļumus sablietē, tā lai no tiem

Rosoļņiks

rasoļņiks

Sastāvs: 1,5l buljons, 3gb. kartupeļu, 3ēd.k. rīsu, sīpols, 2gb burkāns, 1ēd.k. eļļas, 3gb skābētu gurķu, 1-2ēd.k. tomātu pastas, sāls, garšsaknes. Pagatavošana Karstā ūdenī liek nomazgātus, nedaudz nomērcētus rīsus. Burkānus nomizo, noskalo un griež mazos kubiņos, sīpolu noloba un smalki sagriež – liek cepties eļļā, mazu brīdi apcep, tad pievieno tomātu pastu – mirkli pacep un

Aukstā sēņu zupa

Aukstā sēņu zupa

Sastāvs: 1 litrs ūdens 100 g. kaltētu baraviku, 200 g. ceptas gaļas, 2 vārītas olas 100 g. krējuma, loki dilles 200 g svaigu gurķu, sāls, cukurs. Pagatavošana Kaltētas baravikas noskalo, pārlej ar remdenu ūdeni un uzbriedina, tajā pašā ūdenī novāra, tad nokāš. Baravikas atdzesē un sagriež strēmelītēs, novārījumu atdzesē. Gaļu, gurķus un cieti vārītas olas

Krievu borščs

Sastāvs: 400 g gaļas buljona, 100 g biešu, 80 g sv. kāpostu, 10 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 5 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas, zaļumi Pagatavošana Salmiņos sasmalcinātas bietes katliņā apcep sakarsētos taukos. Tad pievieno tomātu biezeni, nedaudz etiķa, nedzidro gaļas buljonu,

Kartupeļu un sēņu zupa

Kartupeļu un sēņu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 50 g cūkas gaļas, 100 g novārītu sēņu, 15 g sīpolu vai puravu, 10 g tomātu biezeņa, 200 g kartupeļu, 10 g sk. krējuma Pagatavošana Cauraugošu cūkas gaļu (svaigu, sālītu vai dūmotu) sagriež gabaliņos un apcep, pievieno sīpolus vai puravus, sagrieztas sēnes, tomātu biezeni un kopā sacep. Pēc tam pielej verdošu

Gaļas soļanka

Gaļas soļanka

Sastāvs: 1.variants: 150 g liellopu gaļas, 25 g vārīta šķiņķa, 20 g cīsiņu, 30 g nieru, 50 g sīpolu, 50 g sk. gurķu, 20 g tomātu biezeņa, 10 g sviesta, 20 g kaperu, 15 g olīvu, 25 g sk. krējuma, 1/10 citrona, garšvielas. Pagatavošana No liellopa gaļas un kauliem vāra buljonu. Sīpolus sagriež salmiņos un

Kartupeļu un ābolu zupa

Sastāvs: 150 g zoss ķidu, 25 g kāļu, 15 g burkānu, 200 g kartupeļu, 5 g grūbu, 10 g sīpolu, 10 g sviesta, 50 g ābolu ( antonovkas ), garšvielas, zaļumi Pagatavošana No zoss galvas, kakla, kājām, spārniem vāra buljonu. Izkāstā buljonā liek noskalotas grūbas vai rīsus, daļiņās sagrieztus kāļus, burkānus un vāra 30 –