Vārītas zivis

Sastāvs: 150 g zivju fileja, 10 g sīpolu, 1/4 citrona, 10 g augu eļļas, 3 g zaļumu, sāls Pagatavošana Zivju filejas sadala porciju gabalos. Pergamenta papīru sagriež tā, lai zivju gabaliņus tajā varētu labi ietīt, pārziež ar augu eļļu, uzliek pa vienam zivju gabaliņam, to pārlaista ar citrona sulas un augu eļļas maisījumu, pārkaisa ar

Foreles aspikā

Sastāvs: 2 – 4 mazākas foreles, katra apm. 800 gr līdz 1 kg, vircas, sāls, 1 sīpols, 15 lapiņas želatīna, 2 – 3 citroni, zaļumi, saknes. Pagatavošana Zivīm (zvīņot nevajaga) iztīra iekšas, nomazgā un sašņorē. saliec, lai aste ar galvu saiet kopā. Piesien pie sieta, liek verdošā ūdenī, pieliek vircas, sāli. vāra uz lēnas uguns

Cepta līdaka

Sastāvs: Apmēram 1 kg līdaka. 100 gr sviesta, rīvmaize, milti. 1 ola, sāls. 1 citrons. Pagatavošana Līdaku nozvīno, iztīra iekšas, labi izmazgā, sagriež glītos gabaliņos, apmēram 3 pirkstu platumā. Iemērc miltos, sakultā olā un smalkā rīvmaizē. Cep karstā sviestā abas puses viegli brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, vārītus kartupeļus, garnē

Ar zivīm pildīti auksti kartupeļi

Sastāvs: 8 lieli kartupeļi, 1 glāze sasmalcinātu, žāvētu, ceptu, konservētu vai vārītu zivju, 3 cieti novārītas olas, 1 glāze konservētu zirnīšu, 2 tējkarotes sarīvētu mārrutku, 1 glāze krējuma, 1 glāze majonēzes, zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus sagatavo kā iepriekšējā receptē. Pildījumam 1 olu sasmalcina, samaisa ar 1/2 glāzi majonēzes un 1/2 glāzi krējuma, pieliek zivis, mārrutkus, samaisa,

Sutināts lasis ar zaļiem zirņiem un burkāniem

Sastāvs: 800 gr laša, 1 l ūdens, sāls, 1/4 l smalkās šķēlēs sagrieztu burkānu, 1 l iz lobītu zaļu zirņu, 1/4 1 buljona vai salda krējuma, 80 gr sviesta, milti. Pagatavošana Nozvīņotu, notīrītu, trīs pirkstu platumā gabalos sagrieztu lasi 5 min. vāra karstā ūdenī ar sāli. Notīrītus, šķērsām smalkās šķēlēs sagrieztus burkānus vāra mazsālītā ūdenī,

Siļķu rulete

Sastāvs: Siļķes, kaperi, šalotes, citrona miza, sinepes, vīna etiķis, citrona šķēles, lauru lapas, pipara graudi. Pagatavošana 24 st. ūdenī mērcētas siļķes tikpat ilgi mērcē pienā, tad nodīrā, dala uz pusēm, izasako un no iekšpuses ieziež ar smalki kapātu kaperu un šalotes sīpoliņu, berztas citrona mizas un sinepju biezeni. Pusītes sarullē kopā, sasprauž ar koka irbulīti,

Zivju veltnīši

Sastāvs: 250 g jūras asaru, 20 g sīpolu, 10 g margarīna, 1/2 olas, 3 g zaļumu, sāls, 5 g kviešu miltu, 5 g rīvmaizes, 10 g tauku vai augu eļļas Pagatavošana Zivju fileju bez ādas un asakām izdauza 0,5-0,6 cm biezā plāksnē. Sīki sasmalcinātus sīpolus apcep margarīnā, pievieno sagrieztas, cieti novārītas olas, pētersīļu zāļumus un

Siļķe ar skābu krējumu

Sastāvs: 100 g siļķes, 50 g sk. krējuma, lociņi. Pagatavošana Nomērcētu, no asakām atdalitu siļķes fileju sagriež gabaliņos, sakārto siļķu traukā, pārlej ar skābu krējumu un pārkaisa sasmalcinātus lociņus. Nomērcētu siļķi nosusina un stingri ietin pergamenta papīrā. Tad liek uz karstām oglēm un cep no abām pusēm apmēram 5 minūtes. Izceptai siļķei noņem pergamentu, liek

Marinētas siļķes

Sastāvs: 10 siļķes, pēc garšas etiķis, sīpoli, 15 vircas. 1-3 lauru lapa, 5 – 10 krustnagliņas, kanēlis, 1 ed. k. cukura. Pagatavošana Siļķes nomērcē, nomazgā, iztīra, var sagriezt gabaliņos. Sakārto visas kādā traukā. Marinādi novāra, pieliek vircas, cukuru, atdzesē aukstu. Sīpolus sagriež ripinās, pārlej siļķi novieto vēsā vietā. Pasniedz galdā pēc 3 dienām.

Zuša frikasejs

Sastāvs: 1 kg zuša, sāls, 2 karotes sviesta, 1/2 karotes miltu, 1/2 glāzes buljona, 1/2 glāzes skāba krējuma, 1/2 citrona, 2 olu dzetenumi. Pagatavošana Zuti notīra, nomazgā un ar visu ādu sadala apm. divu pirkstu platuma gabalos, apkaisa ar sāli un ļauj kādu 1/2 st. stāvēt. Tad katlā izkausē sviestu, iekuļ sviestā miltus, pielej klāt