Taukos ceptas zivis

Sastāvs: 250 g zivju, tauki. MARINĀDEI: 5 g augu eļļas, 1/4 citrona, sāls, zaļumi. MĪKLAI: 50 g ūdens, 75 g kviešu miltu, 5 g augu eļļas, 1 olas baltums, sāls Pagatavošana Zivju filejas sagriež gabaliņos, liek traukā, pārlaista ar augu eļļu, kurai pievienota citrona sula, sāls un pētersīļu zaļumi, un ļauj 1-2 stundas marinēties. Tad

Siļķe ar sīpoliem

Sastāvs: 100 g siļķes, 25 g sīpolu, 25 g etiķa un eļļas maisījuma, zaļumi Pagatavošana Nomērcētu siļķi notīra, atdala asakas. Siļķes filejas sakārto siļķu traukā vienu uz otra, sagriež šķērsām gabaliņos. Siļķei pārliek ripiņās sagrieztus sīpolus un pārlej ar etiķa un eļļas maisījumu. Grezno ar pētersīļu zaļumiem. Sīpolus var aizstāt ar skābētiem vai cukura un

Siļķu fileja ar bietēm

Sastāvs: 3 – 4 siļķes, 400 gr. biešu salātu, zaļumi, puķkāposts, gurķīši. Pagatavošana Siļķi nomērcē, novelk ādu, izlasa asakas, izgriež vēdera gabalu, sagriež fileju šķēlītēs, ieliek lēzenā traukā un apliek sarkano biešu salātiem. Pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem, garnē ar puķu kāpostiem un gurķīšiem.

Siļķu krēms

Sastāvs: 2 siļķes, galda maize, 3/4 glāzes salda krējuma vai piena, 50 g sviesta, 2 karotes skāba krējuma, sīpols, pipari, sāls. Pagatavošana Siļķes, pirms tās lieto, kādu stundu iepriekš iemērc ūdenī, tad notīra, nodīrā, izasako, smalki sakapā un 5 min. vāra ar ūdenī atmiekšķētu un labi nospaidītu galda maizi bez garozas, saldu krējumu vai pienu,

Līdakas rulāde

Sastāvs: 1,2 kg līdakas, 1/2 tējkarotes piparu, sāls, 3 sīpoli, saišķis pētersiļa lapu, l,2 1 ūdens, 15 gr baltā stindzeņa (želatīna), 2 – 3 karotes etiķa, 2 olbaltumi, citrons. Pagatavošana Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā, iekšu dobumā ieberzē ar smalki maltiem pipariem un sāli un

Rīsu pudiņš ar vēžiem

Sastāvs: 30 vēžu, dilles, ķimenes, sāls, 200 gr rīsu. 100 gr sviesta, 2 glāzes piena vai buljona, 1 ēdamkarote rīvmaizes. Pagatavošana Vēžus liek verdošā ūdenī, kam pieliktas dilles, ķimenes, sāls, uzliek vāku, vāra 15-20 min., gaļu izloba. Rīsus noskalo, beŗ verdošā pienā vai buljonā, vāra mīkstus. Sagatavotā formā liek vienu kārtu rīsu, tad daļu vēžu

Vārīta karpa

Sastāvs: 1,2 kg karpu, sāls, pipari, lauru lapa, 100 gr mārrutku, 100 gr sviesta, pavisam nedaudz etiķa. Pagatavošana Karpas nokauj, nozvīņo. iztīra iekšas, labi nomazgā, sadala. Ūdenim pieliek vircas, piparus, lauru lapu, sīpolu, sāli, nedaudz etiķa, verdošā ieliek karpu, vāra ap 5 min.,. noņem no uguns, ļauj tai pašā ūdenī 15 minūtes pastāvēt, tad ar

Sautēti kartupeļi siļķu mērcē

Sastāvs: 5 kartupeļi, 2 ēdamkarotes taukvielu, 1 sīpols, 1 siļķe vai reņģes vai ķilavas garšvielu sālījumā, buljons vai ūdens, skābs krējums, loki, bazilika vai estragona zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs vai stienīšos. Sīpolu sasmalcina. Sautējamā katlā vai dziļā pannā taukvielā sacep sīpolu, liek kartupeļus, pielej buljonu vai ūdeni, trauku noslēdz, uz mazas liesmas

Sutināti asari

Sastāvs: 1 – 1,5 kg asaru, 2,5 – 3 karotes sviesta, 1/3 l. krējuma, tējkarote sāls, 1/2 citrons. Pagatavošana Sutināti asari 6 pers. Nozvīņotus, notīrītus, nomazgātus, gabalos trīs pirkstu platumā sagrieztus asarus bez galvām, un spurām ieliek katlā izkausētā, ar krējumu uzvārītā sviestā, ar sāli, un ļauj visam 5 min. vārīties, pēc kam mērcei pieliek

Reņģes ceptas

Sastāvs: Kāls svaigu, lielāku reņģu, 2 karotes miltu, 3 olu dzeltenumi, sāls, 1/6 l piena vai ūdens, 4 karotes berztas maizes, 100 gr sviesta. Pagatavošana Notīrītas un nomazgātas svaigas reņģes apviļā miltos, sakuļ olu dzeltenumā un beigās berztā baltmaizē un 5 min. cep pannā sviestā no abām pusēm līdz tās ir dzeltenas. Var ari ņemt