Pildīta līdaka

Sastāvs: 250 g līdakas, 15 g baltmaizes, 1/4 olas, 5 g sviesta, 10 g sk. krējuma, 50 g piena, 10 g garšsakņu, sāls, muskatrieksts Pagatavošana Pildīšanai izvēlas 1-2 kg smagu līdaku, notīra, atgriež galvu, izņem iekšas, nomazgā un rūpīgi atdala ādu. Ja āda no gaļas labi neatdalās, tad ar nazīti uzmanīgi atgriež, lai to nesagrieztu.

Pildīta līdaka

Sastāvs: 2 kg līdaka, 100 gr baltmaize, 5 olas, muskatrieksts, 100 gr sviesta, 100 gr krējuma. Vārīšanai ūdens, sīpols, lauru lapas, pipari. 10 lap. želatīna, 4 olu baltumi. Pagatavošana Zivi nozvīņo, nogriež galvu, novelk ādu, izņem iekšas, noņem mīkstumu no asakām un samaļ. Pieliek muskatriekstu, sāli, ar karoti labi samaisa, kamēr masa kļūst lipīga. Pieliek

Cepts zandarts

Sastāvs: 1,2 kg zandartu, sviests, milti, ola, rīvmaize, sāls. Pagatavošana Zandartus nozvīno, iztīra iekšas, labi nomazgā, pārgriež uz pusēm, sagriež apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, olā, rīvmaizē. Cep karstos taukos vai sviestā gaiši brūnus. Sakārto uz trauciņa, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, vārītus kartupeļus, dekorē ar zaļumiem.

Kartupeļu un silķu kroketes

Sastāvs: 2 glāzes varītu kartupeļu masas, 1 silķe, 1 sīpols, 2 ēdamkarotes sviesta. 1 ola, 1 ēdamkarote sarīveta siera, milti, rīvmaize, taukvielas. Pagatavošana Nomērcētu silķi iztīra, atdala no asakām un ādas, samaļ vai smalki sakapā. Sīpolu sasmalcina, sviestā sacep. Siļķi samaisa ar sīpoliem, olu, sieru un kartupeļu masu. Masā iestrādā tik daudz miltu, lai kroketes

Vārīts vesels lasis

Sastāvs: 2 – 2,5 kg smaguma lasis, sāls. Pagatavošana Nozvīņotu lasi uzšķērž pirksta garumā tuvu lejpus galvai vēdera pusē un rūpīgi iztīra, pēc kam veselu ieliek līdz pusei ar karstu sālsūdeni pildītā zivju katlā, 5 min. apvāra puslīdz gatavu un noliek vēl 10 min. vilkties siltā vietā uz pavarda. Galdā lasi dod traukā, siltu —

Cepts zutis 2

Sastāvs: 1 kg zuša, 3 karotes miltu, ola, sāls, 3 karotes piena, 3 karotes berztas maizes; 3 karotes sviesta, citrons. Pagatavošana Notīrītu zuti, nomazgā, sagriež trīs pirkstu platuma gabalos, vispirms apviļā miltos, tad sakultā jēlā olā, ar sāli, un beidzot berztā maizē vai miltos, cep sabrūninātā sviestā uz mazas uguns 6 – 8 min. no

Karpas krējumā

Sastāvs: 250 g karpas, 5 g kv. miltu, 10 g margarīna, 50 g sk. krējuma, 5 g siera, 3 g rīvmaizes, sāls Pagatavošana Notīrītas karpas pārdala uz pusēm, izņem asakas un sagriež porciju gabaliņos. Tos pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep margarīnā no abām pusēm brūnus. Apceptās karpas liek veidnē, pārlej skābu krējumu, pārkaisa

Kapāta siļķe

Sastāvs: 65 g siļķes, 50 g sk. krējuma, 15 g sk. gurķu, 15 g ābolu, 10 g redīsu, 5 g sīpolu, 1/2 olas, garšvielas, zaļumi. Pagatavošana Nomērcētu siļķi notīra, atdala asakas un sagriež sīkos gabaliņos. Tāpat sīki sagriež skābētus gurķus, ābolus, redīsus, sīpolus un cieti novārītu olu. Visas sasmalcinātās sastāvdaļas sajauc ar pusi no paredzētā

Siļķu plācenīši ar gaļu

Sastāvs: 800 gr gaļas, 2 siļķes, 3 olas, sīpols. 1 šķēle baltmaizes, 1 ēdamkarote skāba krējuma, 50 gr sviesta, zaļumi. Pagatavošana Sīpolus nomizo, smalki sagriež, sviestā satvaiko. Siļķes mērcē, izņem asakas, tvaiko, kamēr siļķes izjūk. Gaļu un mērcētu, nospiestu baltmaizi samaļ, pieliek siļķēm, satvaiko, pieliek olas. izmaisa, veido apaļus, mazus plācenīšus, karstā sviestā vai taukos

Rīsu pudiņš ar vēžiem

Sastāvs: 30 gab. vēžu, 100 g sviesta vēžu sviestam, 200 g rīsa, sāls, 1/4 l buljona vai piena, 100 g sviesta, karote berztas maizes. Pagatavošana Vēžus uzliek vārīties ar stipri sālītu verdošu ūdeni, vāra 15 min., izloba spīļu un ļipu gaļu, čaulas un atliekas smalki sagrūž, no tām pagatavo vēžu sviestu. Rīsus vairākos ūdeņos noskalo,