Zuša maizītes

Sastāvs: Zutis, sviests, maize, citrons, ola, gurķis, zaļumi. Pagatavošana Dūmotam zutim novelk ādu, izņem asaku un sagriež maizes šķēlītei piemērota lieluma gabaliņos. 1. Zuša gabaliņus pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizes vai saldskābmaizes šķēlītei un grezno ar citrona šķēlīti. 2. Pusi no maizes šķēlītes pārklāj ar zuša gabaliņiem, otru pusi ar cieti novārītu olu vai svaigu

Tomātu maizītes ar sīpoliem

Sastāvs: Tomāti, sīpols, pētersīļi, pipargurķīši. Pagatavošana Maizītēm uzliek virsū pa tomāta šķēlei, apkaisa ar smalki sakapātiem sīpoliem un pētersīļiem un garnē ar pipargurķīšiem vai gurķiem.

Vēžu maizītes

Sastāvs: 15 vēžu, 100 gr vēžu sviesta, 400 gr maizes, 20 gr. pētersīļu lapiņu. Pagatavošana Novārītus vēžus izloba no čaulām pagatavo vēžu sviestu, galda maizi sagriež glītās šķēlēs, karstā sviestā šķēles apcep brūnas un apsmērē ar vēžu sviestu, uzliek virsū vēžu galu, gar malām nokaisa smalki sakapātas pētersīļu lapiņas.

Skotu maizītes

Sastāvs: 6 šķēles sviestā grauzdētas baltmaizes, 250 g vistas vai pīles aknu, 2 anšovi, 25 g sviesta, 2 karotes krējuma, 3 olu dzetenumi, cukurs, paprika. Pagatavošana Anšoviem izņem asakas, tos smalki sakapā un sajauc ar sakapātām aknām, kuras iepriekš nomazgā un labi nopilina. Gaļu izberž caur smalku sietiņu, piejauc sviestu, krējumu, olu dzeltenumu, cukuru, papriku

Apceptas gaļas maizītes

Sastāvs: 50 g baltmaizes, 50 g liellopa gaļas, 10 g sīpolu, 10 g sviesta, 10 g sk.krējuma, 1/2 olas, garšvielas Pagatavošana Vārītu liellopa gaļu maļ 2-3 reizes gaļas mašīnā, pievieno sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, skābu krējumu, olas sāli, smalkos piparus un samaisa. Baltmaizes šķēlītes apziež ar sagatavoto gaļas masu un cepeškrāsnī apcep gaiši brūnas.

Prinčmaizītes

Sastāvs: Galda maize, 100 g teļa cepeša, 100 g mēles, 3 karotes čestersiera, 100 g sviesta, 2 karotes sinepju, aspiks. Pagatavošana Teļa cepeša sakapā ar sālītu vārītu mēli un sajauc ar čestersieru, putās sakultu sviestu un sinepēm un uzziež grauzdētām maizes šķēlēm, kuras vēl izrotā ar dažādu krāsu aspiku.

Sarkanais sviests

Sastāvs: 2,5 karotes sviesta, 2,5 karotes pastēte, 3 olu dzeltenumu, 3 karotes galda eļļas, citrons, 2—3 pilieni košeniļas tinktūras, l/2 karotes ūdens. Pagatavošana Galda sviestu sajauc ar sardeļu sviestu, cieti novārītu olu dzeltenumu izberž caur sietiņu un sakuļ ar galda eļļu, pēdējo pa pilienam klāt piepilinot. Tad abus sajauc kopā un klāt vēl piejauc citronsulu

Nēģu maizītes

Sastāvs: Pagatavošana Presētos nēģus sagriež mazās šķēlītēs vai piemērota lieluma gabaliņos un pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizes šķēlītei. Grezno ar citrona vai tomāta šķēlītēm, tāpat ar sarecējušo brūno mērci.

Maizītes ar bietēm un mārrutkiem

Sastāvs: 90 g berztu biešu, 90 g berztu mārrutku, karote citronsulas, karote eļļas, krējums, sāls. Pagatavošana Bietes un mārrutkus noloba, smalki sagriež, labi samaisa ar piedevām, un ar biezeni apziež maizītes.

Smadzeņu maizītes

Sastāvs: 800 gr. smadzeņu, sīpols, sviests, sāls, pipari, 400 gr galda maizes. Pagatavošana Smadzenes novāra, nokāš, noņem plēves, izrīvē caur sietu pieliek sāli, piparus, smalki sagrieztus, saceptus sīpolus. Maizi sagriež plānās šķēlītēs, uz pannas karstā sviestā apcep gaiši brūnas. Pasniedz pie buljona.