Siera maizītes

Sastāvs: Pagatavošana 1.Maizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek ar tāda paša lieluma siera šķēlīti. 2.Maizei nogriež garozu un sagriež trijstūrveida šķēlītēs. Vienai šķēlītei pārliek sarīvētu sieru, kas sajaukts ar saputotu sviestu, un virsū uzliek otru maizes šķēlīti. 3.Īpatnējas siera maizītes iegūst, ja bez garozas plānās šķēlītēs sagrieztu rupjmaizi, sviestu un sieru liek kārtām 6-8

Biezpiena maizītes.

Sastāvs: 6 šķēles rupjas maizes, 2 karotes sviesta, 150 g biezpiena, karote lociņu. Pagatavošana Maizi apziež ar sviestu, tad jo biezi ar biezpienu, un virsū vēl uzkaisa smalki sakapātus lociņus.

Raibās maizītes

Sastāvs: 200 g galda maizes, 50 g sviesta, 1 tēj.k. kaperu, 1 karote lociņu, 2 šķēles šķiņķa, 2 olas, 4 sardīnes, 4 šķēles teļa cepeša. Pagatavošana Maizi sagriež šķēlēs, uzziež sviestu, katru šķēli iedala ar vieglu zīmi 4 daļās. Olas novāra cietas, sakapā dzeltenemu un baltumu atsevišķi, notīrītās sardīnes sagriež smalkās strēmelītēs. Vienu daļu noliek

Grauzdētas maizītes ar vēžiem

Sastāvs: Kāls novārītu mazāku vēžu, 50—100 g sviesta vēžu sviestam, 10—12 šķēles galda maizes, 1—2 karotes sviesta, sauja pētersīļlapu sāls. Pagatavošana Vēžus novāra, ļipu un spīļu gaļu izloba laukā, un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu. Maizes šķēles grauzdē sviestā un apliek ar izlobīto vēžu gaļu, bet tikai ne līdz malām, jo apmali garnē

Apceptas nieru maizītes

Sastāvs: 50 g baltmaizes, 5 g sviesta, 50 g nieru, 10 g tauku, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, garšvielas Pagatavošana Nieres pārgriež gareniski uz pusēm, liek etiķa ūdenī (1 l ūdens, 2 ēdamkarotes etiķa) un mērcē aptuveni 25 minūtes. Tad noskalo, nosusina, sagriež gabaliņos, liek sakarsētos taukos un apcep. Pielej nedaudz

Majonnes maizītes

Sastāvs: Galda maize, 100 g sviesta, 100 g teļa vai vistas cepeša, 100 g sālītas mēles, 1/4 l Majonnes mērces. Pagatavošana Galda maizi sagriež šķēlēs un apziež ar sviestu, un tad uz maizītēm uzliek smalki sakapātu cepeti un mēli, un jo biezi apziež ar Majonnes mērci.

Zāļu sviests

Sastāvs: 100 g sviesta, sauja pētersīļļapu, 3—4 šalotes (loku sīpoliņi), 1/2 citrona, pipari. Pagatavošana Nesālītu galda sviestu sakuļ krējumā, sajauc ar smalki sakapātām pētersīļlapām, smalki sagrieztām šalotēm un citronsulu, pēc garšas arī piparus klāt piemetot. Šo sviestu dod galdā pie auksta bifšteka, karbonādes vai rostbīfa.

Biezpiena maizītes

Sastāvs: Biezpiens, skābs krējums, sviests, maize, loki, redīs, gurķis, sāls. Pagatavošana Biezpienu samaļ 2 reizes gaļas mašīnā, pieliek sāli skābu krējumu un samaisa vijīgu, labi ziežamu masu. Baltmaizes vai rupjmaizes šķēlītes pārziež ar sviestu, pārliek biezpiena masu, lai vidū būtu ar uzkalniņu, malās mazāk, un nolīdzina. Var greznot ar sviesta rozītēm, lociņiem, redīsiem, svaigu gurķu

Siera maizītes I

Sastāvs: 275 g maizes, 15 g sviesta, 250 g berzta siera, 1/8 piena ar krējumu, ola. Pagatavošana Maizi sagriež šķēlēs un vienu pusi apcep brūnu sviestā. Berztu sieru samaisa ar pienu, krējumu un olu, ar biezeni biezā kārtā apziež maizīšu apcepto pusi, maizītes saliek uz pannas, un sviestā 10 līdz 15 min. apcep karstā krāsnī

Aknu pastētes maizītes

Sastāvs: 400 g galda maizes, 100 g sviesta, 400 g aknu pastētes, citrons. Pagatavošana Maizi sagriež glītās šķēlītēs, apziež ar sviestu, uzspiež pa cauruli aknu pastēti, garnē ar citrona šķēlītēm.