Apceptas smadzeņu maizītes

Sastāvs: 50 g baltmaizes, 50 g smadzeņu, 10 g sīpolu, 10 g sviesta, sāls, pipari Pagatavošana Smadzenes( Teļa, cūkas, liellopa) apvāra sāls un etiķa ūdenī. Tad noņem plēvi, sīki sakapā, pieliek sāli, smalkos piparus, sviestā apceptus, sīki sasmalcinātus sīpolus un samaisa. Baltmaizes šķēlītēm uzziež sagatavoto smadzeņu masu un cepeškrāsnī apcep gaiši brūnas.

Šveiciešu maizītes

Sastāvs: Maize, 125 g sviests, 2 olas, 125 g šķiņķis, sāls, pipari, mazliet sinepju, pētersīļa zaļumu. Pagatavošana Kaviārmaizei nogriež abus smailos galus, izdobj vidu un piepilda ar šādu pudiņu: 125 g sviesta sakuļ putās, pieliek divas cieti vārītas, sasmalcinātas olas, 125 g smalki sagriezta, vārīta šķiņķa, sāli, piparus, mazliet sinepju un smalki sagriezta pētersīļa. Maizi

Siļķu sviests

Sastāvs: 2 siļķes, 100 g galda sviesta Pagatavošana Dienu iepriekš nomērcētas siļķes labi notīra, novelk ādu, izlasa asakas, gaļu sakapā, tad izberž caur sietiņu, pieliek, sviesta un saputo.

Siļķu maizītes

Sastāvs: Pagatavošana Sālītas siļķes nomērcē, atdala ādu, iekšas un asakas, sagriež gabaliņos un uzliek ar sviestu pārziestai rupjmaizes šķēlītei, noklājot apmēram pusi no tās. Otru pusi nosedz ar cieti vārītas olas ripiņām vai gabaliņiem. Grezno ar biezu skābu krējumu, marinētu gurķu ripiņām vai lociņiem.

Pavasara maizītes

Sastāvs: 120 g sviesta, sāls, lociņi, pēter-sīļi, majorāns, citrona sula. Pagatavošana Sviestu sakuļ putās, piejauc sāli, smalki sagrieztus lociņus, kapātus pētersīļus, majorānu un pēc garšas citrona sulu, un ar biezeni biezā kārtā apziež maizītes.

Lašu maizītes

Sastāvs: 400 g. galda maizes, 200 g žāvēta laša, 100 g galda sviesta, 1 citrons. Pagatavošana Maizi sagriež šķēlītēs, apziež ar galda sviestu, lasi sagriež glītās, slīpās šķēlītēs, apliek maizītes, garnē ar citronu vēdeklīšiem.

Grauzdētas maizītes ar smadzenēm

Sastāvs: 400 g teļa smadzeņu, 50 g sviesta, galda maize, pipari, sāls. Pagatavošana Notīrītas, nomazgātas un uz sietiņa nopilinātas smadzenes vāra ar izkausētu sviestu, pipariem un sāli, līdz smadzenes vairs neizskatās sārtas. Karstās smadzenes uzziež uz sviestā grauzdētām baltmaizes šķēlītēm un dod pie buljona vai kā uzkožamo.

Apceptas burkānu maizītes

Sastāvs: 50 g baltmaizes, 100 g burkānu, 25 g sviesta, 5 g siera, sāls, cukurs Pagatavošana Sasmalcinātus burkānus sviestā apcep, pielej nedaudz ūdens, pieliek sāli, cukuru un sautē, līdz burkāni mīksti. Tad izberž caur sietiņu un iegūto masu uzliek baltmaizes šķēlītēm, pārkaisa sarīvētu sieru un cepeškrāsnī apcep brūnas. Pasniedz pie gaļas biezeņa zupām.

Apetītes maizītes.

Sastāvs: Baltmaizītes veģīši, majonēze, sardīnes, sāls. Pagatavošana Baltmaizītes (veģīšus) pārgriež gareniski uz pusēm, izdobj, uzgrauzdē, piepilda ar majonnes mērci un apliek katru ar lielāku sardīni.

Zaļais sviests

Sastāvs: 100 g sviesta, sauja spinātlapu, pipari. Pagatavošana Sviestu sagrūž piestiņā ar nobrucinātām, smalki sakapātām spinātlapām un baltiem pipariem, pēc tam izberž caur rupjāku sietiņu. Zaļais sviests labi noder vārītas vai ceptas zivs garnējumam.