mēles maizītes

Sastāvs: Mēle, maize, sviests, majonēze, marinēts gurķis. Pagatavošana Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla, vāra mīkstu, atdzesē un sagriež šķēlēs. Baltmaizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek mēli. Grezno ar majonēzes mērci un marinētu gurķu ripiņām.

Mārrutku maizītes

Sastāvs: 1 mazāks mārrutks, 60 g berztas maizes, 1/8 l krējuma, 1/8 l piena, karote eļļas. Pagatavošana Mārrutku noloba, saberž, labi samaisa ar piedevām, un biezeni uzziež virsū maizītēm.

Augļu maizītes

Sastāvs: Banāni, apelsīni, āboli, sviests, maize. Pagatavošana Izvēlas banānus, apelsīnus vai ābolus. Augļiem atdala miziņu un sagriež ripiņās. Tās pārliek ar sviestu pārziestām baltmaizes šķēlītēm.

Uzceptas siera maizītes

Sastāvs: 150 g maizes, 75 g miltu, 125 g berzta siera, 2—3 olas, puse tases piena, cepjamie tauki. Pagatavošana Miltus ar sieru, olām un pienu iejavo pabiezā mīklā un ar to apziež pabiezākās šķēlēs sagrieztu maizi, ko pēc tam apcep peldus karstos taukos, vispirms apcepinot apziezto pusi.

Apceptas siera maizītes

Sastāvs: 75 g baltmaizes, 10 g sviesta, 15 g siera Pagatavošana Baltmaizes kukulim ar rīvi norīvē garozu, sagriež šķēlītēs. Tās pārziež ar sviestu, pārkaisa sarīvētu sieru un cep cepeškrāsnī gaiši brūnas.

Smadzeņu maizītes.

Sastāvs: 400 g. teļa smadzeņu, 3 karotes sviestā, sāls, pipari. Pagatavošana Teļa smadzenes 1/2 st. mērcē aukstā ūdenī un notīra asinis un plēvītes, tad liek uz sietiņa, lai notek ūdens daļas. Katlā izkausē 3 karotes sviesta, piemet tējk. sāls un piparus, ieliek smadzenes, un lēnām maisot vāra dažas min. Tikko smadzenēm nozūd sārtā krāsa, tās

Laša sviests

Sastāvs: 200 g. žāvēta laša, 100 g galda sviesta. Pagatavošana Žāvēta laša gaļu smalki sakapā un ar galda sviestu saberž piestiņā smalku, pēc tam izspiež caur sietiņu un noliek, vēsā vietā

Pastētes maizītes

Sastāvs: Pastēte, sviests, maize, citrons. Pagatavošana Cūkas, teļa vai medījuma aknu pastēti uzziež uz rupjmaizes, saldskābmaizes vai baltmaizes šķēlītes, lai būtu ar uzkalniņu, malās mazāk. Tad virsmu nolīdzina, ar nazi iespiež rieviņas un grezno ar sviesta rozītēm vai citrona šķēlītēm.

Salātu maizītes.

Sastāvs: Salātu lapiņas, pipargurķīši, citrons, eļļa Pagatavošana Ņem jaunas, svaigas salātu lapiņas, nomazgā, sagriež šaurās strēmelēs, mazliet apslaka ar citronsulu un eļļu, uzliek uz maizītēm un virsū uzkaisa kaperus vai smalki sagrieztus pipargurķīšus.

Siera maizītes (angļu)

Sastāvs: 400 gr. maizes, 100 gr sviesta, 100 gr siera, 1/2 tējkarote sinepju, 3 ēdamkarotes alus, nedaudz piparu, sāls. Pagatavošana Rīvētu sieru, sviestu, sinepes, nedaudz sāls (pēc garšas), piparus, alu samaisa, uz uguns karsē līdz vārīšanai. Maizi sagriež glītās šķēlēs, karstā sviestā apcep tās mazliet brūnas, tad maizītēm uzsmērē sagatavoto masu. Garšīgāk, ja pasniedz karstas.