Šampinonu plācenīši

Sastāvs: 600 gr šampinonu, 1/2 glāze buljona, 200 gr sviesta, 1 citrons, 1 glāze piena, 100 gr miltu. Pagatavošana Šampiņonus notīra, nomazgā, sagriež pēc iespējas smalki, izkausē 100 gr sviesta, ieliek šampiņonus, pielej buljonu, 10 minūtes pavāra. Pienu ar 50 gr sviesta un nedaudz sāls uzvāra, visus reizā ieber izsijātus miltus, kuļot vāra, kamēr atlec

Baraviku pudiņš

Sastāvs: 1 kg baraviku, 4 olu dzeltenumi, 200 gr krējuma, 50 gr sviesta, sāls, sīpols. Pagatavošana Baravikas nomazgā, notīra un sagriež šķēlītēs. Sīpolus sacep sviestā, pieliek baravikas, tvaiko katliņā. Pieliek krējumu, sāli, olu dzeltenumus, visu samaisa, liek ar sviestu izsmērētā formā. Virsu nolīdzina, pārkaisa ar rīvmaizi, ievieto formu/pannu cepeškrāsnī un cep līdz gatavs, pasniedz karstu

Makaroni ar baravikām

Sastāvs: 80 g makaronu, 150 g ūdens, 100 g baraviku, 15 g sviesta, 50 g šķiņķa, 15 g tomātu biezeņa, 10 g sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Makaronus paredzētā daudzumā vāra, pa reizei apmaisot, apmēram 20 minūtes. Tad pieveno sagrieztas, sviestā apceptas baravikas, tomātu biezeni, sagrieztu šķiņķi, skābu krējumu un samaisa. Tālāk vārīšanu turpina katlā, kas

Makaroni sēņu mērcē

Sastāvs: 100 g makaronu, sāls. Sēņu mērcei: 25 g tauku, 10 g sīpolu, 75 g sālītu sēņu, 1/4 glāzes makaronu novārījuma, 15 g sk. krējuma. Pagatavošana Sīki sasmalcinātus sīpolus apcep taukos, pievieno nomērcētas, sasmalcinātas sēnes un maisot vēl 5 minūtes cep. Beidzot pievieno makaronu novārījumu, skābu krējumuun uzkarsē. Pagatavotai sēņu mērcei pievieno sālsūdenī novārītus makaronus

Kartupeļu biezenis ar baravikām

Sastāvs: 8 Kartupeļi, 1 glāze piena, sāls, taukvielas, 1/2 glāzes svaigu sasmalcinātu baraviku, 1 sīpols. Pagatavošana No kartupeļiem un piena izvāra biezeni, saputo. Sīpolu sasmalcina, sviestā vai iepriekš sasmalcinātā un saceptā speķī sacep, pievieno baravikas un apmaisot cep. Pasniedzot biezenī iemaisa saceptās baravikas. Ēdienu pasniedz ar sabrūnētu sviestu, skābu gurķu vai citu salātu piedevu.

Kartupeļi sēņu mērcē

Sastāvs: 5 novārīti kartupeļi, 200 g sēņu, 1 sīpols, 100 g žāvēta speķa, 1 ēdamkarote miltu, buljons vai ūdens, sāls, pipari, skābs krējums, zaļumi. Pagatavošana Speķi sagriež sīkos kumosiņos, sīpolu sasmalcina un kopā sacep, tad pievieno nomazgātas, nosusinātas un sagrieztas baravikas, rudmieses, gailenes vai novārītas citas sēnes, pieliek miltus un visu maisot sacep, atšķaida ar

Sēņū pulveris – ziemai

Sastāvs: Svaigas sēnes (baravikas, beciņas) Pagatavošana Labāk ir izmantot baltās sēnes (baravikas, beciņas). Sēnes labi notīra. Sēnes kaltē tik ilgi, kamēr tāš sāk lūzt. Tad sēnes sasmalcina kafijas dzirnaviņās, vai saberž pulverī. Uzglabā slēgtā burkā sausā vietā. Izmanto zupā, vai mērcē.

Vērša cepetis ar baraviku pildījumu

Sastāvs: 1,2 kg vērša ciskas, sāls, 50 gr sviesta, 400 gr baraviku, ola, 1,5 l ūdens, 2 tējkarotes miltu, karote skāba krējuma. Pagatavošana Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka amūrīti, apkaisa ar sāli un 30 min. cep sviestā, karstā krāsnī, pēc tam sagriež pret šķiedru pirksta biezuma šķēlēs, bet tā, lai šķēles apakšā vēl