Ananāsa saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 1 l ūdens, 2 ananāsi, 2 citronu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, pievieno gabaliņos sagrieztu ananāsu un visu sajauc ar citronu sulu un iepilda saldējuma bundžā.

Vaniļas saldējums

Sastāvs: 1,250 l salda krējuma, kātiņš vaniļas, 8-10 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 20 saldas mandeles. Pagatavošana Saldu krējumu uzvāra ar kātiņu gareniski pāršķeltas vaniļas. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sajauc ar pusi verdošā krējuma un ielej katlā, un visu kopā kuļ uz uguns, kamēr tas paliek tumīgs, vārīt nedrīkst, pieliek sasmalcinātas mandeles. Vaniļu beigās