Riekstu saldējums

1.variants:Sastāvs: 200 g riekstu kodolu, 8 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 1,250 l krējuma. Pagatavošana Riekstu kodolus smalki sakapā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa verdošā krējumā un kuļ uz uguns, līdz viss bez viršanas paliek tumīgs, kad maisījums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā. 2.variants: Sastāvs: 3 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 100 g riekstu, 300

Sardeļu sviests II

Sastāvs: 200 g sardeļu, 100 g sviesta, 15 kāperi, pipari, tējkarote angļu sinepju, karote kapātu pētersīļlap u, mazāks sīpols. Pagatavošana Notīrītas, izasakotas sardeles sagriež smalkas piestiņā, klāt piejauc putās sakultu sviestu, smalki sakapātus kāperus, sagrieztus piparus, angļu sinepes, smalki sakapātas pētersīļlapas un smalki sakapātu sīpolu (pēdējais var arī izpalikt), un visu pamatīgi samaisa. Šis pikantais