Aveņu saldējums

Sastāvs: 8 olu dzeltenumi, 200-300 g cukura, 1 l kafijas krējuma, 500 g aveņu. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad iekuļ verdošā krējumā, tik ilgi maisot uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis, un turpina kult, kamēr atdziest, pēc kā aukstu sajauc ar izspiestu aveņu sulu un iepilda saldējamā bundžā.

Vīna saldējums

Sastāvs: 200 g cukura, 1/6 l ūdens, citrona sula, pudele deserta vīna. Pagatavošana Cukuru uzvāra ar ūdeni. Sīrupam, kad atdzisis, piejauc citrona sulu un vīnu. Šķidrumu iepilda saldējama bundžā. Galdā vīna ledu dod pussaldētu, punša glāzēs.

Aveņu saldējums – 2

Sastāvs: 400 g aveņu, 200 gr cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Avenes izberž caur smalku sietiņu un pielej vārītu ūdeni, izšķīdina smalko cukuru, un visu sasaldē ledū.

Zemeņu saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 2/3 l Ūdens, 2 l dārza vai meža zemeņu. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni šķidrā sīrupā, piejauc zemeņu sulu, un kad šķidrums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

Citronu saldējums

Sastāvs: 500 g cukura, 1l ūdens, citrona miza, 5 citronu sula. Pagatavošana Citronam noberž mizu, savāra ar ūdeni, cukuru un citronsulu sīrupu. Kad sīrups atdzisis, to caur astru sietiņu iepilda saldējamā bundžā.

Citronu saldējums

Sastāvs: 1/4 citrona, 50 g ūdens, 30 g cukura, 0,5 želatīna. Pagatavošana Ūdeni ar cukuru un citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad šķidrumam pievieno uzbriedinātu želatīnu, ko maisot izšķīdina, un citrona sulu. Pēc tam atdzesēt, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Granita (itāļu gaumē)

Sastāvs: 300 g cukura, 1 l ūdens, 1/2 citrona miziņas, 1/2 apelsīna miziņas, 2 citronu sula, 2 apelsīnu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni tik ilgi, līz sīrups velkās, kā stīga. Tad piejauc berztu citrona mizu, berztu apelsīna mizu, citrona un apelsīna sulu, šķidrumu izlaiž caur astru sietiņu un atdzisušu iepilda saldējamā bundžā.

Dzērveņu saldējums

Sastāvs: 50 g dzērveņu, 50 g ūdens, 0,7 g želatīna, 30 g cukura. Pagatavošana Dzērvenes saspaida, pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Kafijas saldējums

Sastāvs: 1,250 l salda krējuma, 125 g cukura, 100 g Mokas kafija, 8 olu dzeltenumi, 250 g cukura. Pagatavošana Ar cukuru uzvārītā saldā krējumā iejauc grauzdētu, samaltu mokas kafiju, ļaujot apmēram stundu stāvēt slēgtā trauka. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, liek uz uguns ar krējumu un kuļ, līdz viss sabiezējis. Kad kultenis atdzisis, to iepilda

Zemeņu saldējums 1

Sastāvs: 50 g zemeņu, 30 g cukura, 50 g ūdens, 1/2 g želatīna, citronskābe. Pagatavošana Notīrītas zemenes noskalo ūdenī un pēc tam izberž caur sietiņu. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Beidzot pievieno zemeņu masu, izšķīdinātu citronskābi pēc garšas. Lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.