Šokolādes saldējums ar medu

Sastāvs: Piens 200ml, saldais krējums 200ml, medus 50ml, olu dzeltenumi 3gb, cukurs 100gr, kakao pulveris 4ēd.k., liķieris 2ēd.k. Pagatavošana Ņem olu dzeltenumus, jauc ar liķieri, cukuru un kakao pulveri – maisa līdz iegūst viedabīgu masu. Liek karsēt pienu un silda līdz viršanai, ko līdz sāk virt, tad pārmaisot pievieno iepriekš sajaukto olu dzeltenumu, turpina sildīt,

Vaniļas saldējums

Sastāvs: 40 g salda krējuma, 30 g piena, 1/4 olas, 20 g cukura, 1/2 g želatīna, vaniļa. Pagatavošana Olas ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno uzvārītu pienu un krējumu. Tad karstā ūdenī nedaudz sabiezina, pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Mandeļu saldējums

Sastāvs: 100 g saldo mandeļu, 1 l kafijas krējuma, 8 olu dzeltenumu, 200 g cukura. Pagatavošana Nolobītas, smalki samaltas saldās mandeles ieber 0,5 litra uzvārītā, karstā krējumā, ļaujot 30 min. stāvēt segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad sajauc ar karstu krējumu, visu sakarsējot līdz viršanai, kad maisījums atdzisis, to iepilda saldējamā bundžā.

Šokolādes saldējums1

Sastāvs: 40 g saldā krējuma, 30 g piena, 1/4 olas, 20 g cukura, 0,5 g želatīna, 2 g kakao. Pagatavošana Olas ar cukuru saputo, pievieno uzvārītu pienu, kam pielikts kakao vai šokolādes pulveris, krējumu un karstā ūdenī nedaudz sabiezina. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Riekstu saldējums

1.variants:Sastāvs: 200 g riekstu kodolu, 8 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 1,250 l krējuma. Pagatavošana Riekstu kodolus smalki sakapā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa verdošā krējumā un kuļ uz uguns, līdz viss bez viršanas paliek tumīgs, kad maisījums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā. 2.variants: Sastāvs: 3 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 100 g riekstu, 300

Sardeļu sviests II

Sastāvs: 200 g sardeļu, 100 g sviesta, 15 kāperi, pipari, tējkarote angļu sinepju, karote kapātu pētersīļlap u, mazāks sīpols. Pagatavošana Notīrītas, izasakotas sardeles sagriež smalkas piestiņā, klāt piejauc putās sakultu sviestu, smalki sakapātus kāperus, sagrieztus piparus, angļu sinepes, smalki sakapātas pētersīļlapas un smalki sakapātu sīpolu (pēdējais var arī izpalikt), un visu pamatīgi samaisa. Šis pikantais

Šokolādes saldējums

Sastāvs: 8 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 200 g šokolādes, 1,250 l piena. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un tad līdz ar smalki saberztu šokolādi iekuļ verdošā pienā, kuļot tik ilgi uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis. Kad kultenis atdzisis, to iepilda saldējamā bundžā.

Ābolu saldējums

Sastāvs: 10-12 ābolu, citrons, 200-300 g cukura, 1 l ūdens. Pagatavošana Ābolus nomizo, saberž un sajauc ar cukuru, citronam noberztu mizu un citrona sulu. Pārējo cukuru savāra ar ūdeni sīrupā un sajauc ar ābolu biezeni, ļaujot visam mazu mirkli vārīties. Kad biezenis atdzisis, iepilda saldējamā traukā, liek apkārt ledu un sāli, griež kamēr masa kļūst

Tējas saldējums

Sastāvs: 2 tējk. tējas lapiņu, 1/3 litra verdoša ūdens, 8 olu dzeltenumi 200 g cukura, 750 g saldā krējuma. Pagatavošana Tējas lapiņas aplej ar verdošu ūdeni, ļaujot 5 min. ievilkties segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un tad, līdz ar iepriekš nokāstu tēju iekuļ verdošā krējumā, kuļot uz uguns, līdz šķidrums paliek tumīgs. Atdzisušu

Ananāsa saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 1 l ūdens, 2 ananāsi, 2 citronu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, pievieno gabaliņos sagrieztu ananāsu un visu sajauc ar citronu sulu un iepilda saldējuma bundžā.