Šokolādes saldējums ar medu

Sastāvs: Piens 200ml, saldais krējums 200ml, medus 50ml, olu dzeltenumi 3gb, cukurs 100gr, kakao pulveris 4ēd.k., liķieris 2ēd.k. Pagatavošana Ņem olu dzeltenumus, jauc ar liķieri, cukuru un kakao pulveri – maisa līdz iegūst viedabīgu masu. Liek karsēt pienu un silda līdz viršanai, ko līdz sāk virt, tad pārmaisot pievieno iepriekš sajaukto olu dzeltenumu, turpina sildīt,

Aveņu saldējums – 2

Sastāvs: 400 g aveņu, 200 gr cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Avenes izberž caur smalku sietiņu un pielej vārītu ūdeni, izšķīdina smalko cukuru, un visu sasaldē ledū.

Zemeņu saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 2/3 l Ūdens, 2 l dārza vai meža zemeņu. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni šķidrā sīrupā, piejauc zemeņu sulu, un kad šķidrums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

Citronu saldējums

Sastāvs: 500 g cukura, 1l ūdens, citrona miza, 5 citronu sula. Pagatavošana Citronam noberž mizu, savāra ar ūdeni, cukuru un citronsulu sīrupu. Kad sīrups atdzisis, to caur astru sietiņu iepilda saldējamā bundžā.

Citronu saldējums

Sastāvs: 1/4 citrona, 50 g ūdens, 30 g cukura, 0,5 želatīna. Pagatavošana Ūdeni ar cukuru un citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad šķidrumam pievieno uzbriedinātu želatīnu, ko maisot izšķīdina, un citrona sulu. Pēc tam atdzesēt, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Granita (itāļu gaumē)

Sastāvs: 300 g cukura, 1 l ūdens, 1/2 citrona miziņas, 1/2 apelsīna miziņas, 2 citronu sula, 2 apelsīnu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni tik ilgi, līz sīrups velkās, kā stīga. Tad piejauc berztu citrona mizu, berztu apelsīna mizu, citrona un apelsīna sulu, šķidrumu izlaiž caur astru sietiņu un atdzisušu iepilda saldējamā bundžā.

Dzērveņu saldējums

Sastāvs: 50 g dzērveņu, 50 g ūdens, 0,7 g želatīna, 30 g cukura. Pagatavošana Dzērvenes saspaida, pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Kafijas saldējums

Sastāvs: 1,250 l salda krējuma, 125 g cukura, 100 g Mokas kafija, 8 olu dzeltenumi, 250 g cukura. Pagatavošana Ar cukuru uzvārītā saldā krējumā iejauc grauzdētu, samaltu mokas kafiju, ļaujot apmēram stundu stāvēt slēgtā trauka. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, liek uz uguns ar krējumu un kuļ, līdz viss sabiezējis. Kad kultenis atdzisis, to iepilda

Zemeņu saldējums 1

Sastāvs: 50 g zemeņu, 30 g cukura, 50 g ūdens, 1/2 g želatīna, citronskābe. Pagatavošana Notīrītas zemenes noskalo ūdenī un pēc tam izberž caur sietiņu. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Beidzot pievieno zemeņu masu, izšķīdinātu citronskābi pēc garšas. Lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Karameļu saldējums

Sastāvs: 125 g cukura, 1/2 glāze ūdens, 8 olu dzeltenumi, 125 g cukura, 700 g krējuma. Pagatavošana Cukuru maisot sabrūnina pannā, pielej ūdeni, uzvāra. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Tad visu iekuļ verdošā krējumā un puto uz uguns, līdz kultenis bez vārīšanas sāk sabiezēt, kad atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.