Šokolādes saldējums ar medu

Sastāvs: Piens 200ml, saldais krējums 200ml, medus 50ml, olu dzeltenumi 3gb, cukurs 100gr, kakao pulveris 4ēd.k., liķieris 2ēd.k. Pagatavošana Ņem olu dzeltenumus, jauc ar liķieri, cukuru un kakao pulveri – maisa līdz iegūst viedabīgu masu. Liek karsēt pienu un silda līdz viršanai, ko līdz sāk virt, tad pārmaisot pievieno iepriekš sajaukto olu dzeltenumu, turpina sildīt,

Ananāsa saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 1 l ūdens, 2 ananāsi, 2 citronu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, pievieno gabaliņos sagrieztu ananāsu un visu sajauc ar citronu sulu un iepilda saldējuma bundžā.

Vaniļas saldējums

Sastāvs: 1,250 l salda krējuma, kātiņš vaniļas, 8-10 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 20 saldas mandeles. Pagatavošana Saldu krējumu uzvāra ar kātiņu gareniski pāršķeltas vaniļas. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sajauc ar pusi verdošā krējuma un ielej katlā, un visu kopā kuļ uz uguns, kamēr tas paliek tumīgs, vārīt nedrīkst, pieliek sasmalcinātas mandeles. Vaniļu beigās

Aveņu saldējums

Sastāvs: 8 olu dzeltenumi, 200-300 g cukura, 1 l kafijas krējuma, 500 g aveņu. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad iekuļ verdošā krējumā, tik ilgi maisot uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis, un turpina kult, kamēr atdziest, pēc kā aukstu sajauc ar izspiestu aveņu sulu un iepilda saldējamā bundžā.

Vīna saldējums

Sastāvs: 200 g cukura, 1/6 l ūdens, citrona sula, pudele deserta vīna. Pagatavošana Cukuru uzvāra ar ūdeni. Sīrupam, kad atdzisis, piejauc citrona sulu un vīnu. Šķidrumu iepilda saldējama bundžā. Galdā vīna ledu dod pussaldētu, punša glāzēs.

Aveņu saldējums – 2

Sastāvs: 400 g aveņu, 200 gr cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Avenes izberž caur smalku sietiņu un pielej vārītu ūdeni, izšķīdina smalko cukuru, un visu sasaldē ledū.

Zemeņu saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 2/3 l Ūdens, 2 l dārza vai meža zemeņu. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni šķidrā sīrupā, piejauc zemeņu sulu, un kad šķidrums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

Citronu saldējums

Sastāvs: 500 g cukura, 1l ūdens, citrona miza, 5 citronu sula. Pagatavošana Citronam noberž mizu, savāra ar ūdeni, cukuru un citronsulu sīrupu. Kad sīrups atdzisis, to caur astru sietiņu iepilda saldējamā bundžā.

Citronu saldējums

Sastāvs: 1/4 citrona, 50 g ūdens, 30 g cukura, 0,5 želatīna. Pagatavošana Ūdeni ar cukuru un citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad šķidrumam pievieno uzbriedinātu želatīnu, ko maisot izšķīdina, un citrona sulu. Pēc tam atdzesēt, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Granita (itāļu gaumē)

Sastāvs: 300 g cukura, 1 l ūdens, 1/2 citrona miziņas, 1/2 apelsīna miziņas, 2 citronu sula, 2 apelsīnu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni tik ilgi, līz sīrups velkās, kā stīga. Tad piejauc berztu citrona mizu, berztu apelsīna mizu, citrona un apelsīna sulu, šķidrumu izlaiž caur astru sietiņu un atdzisušu iepilda saldējamā bundžā.