Šokolādes saldējums ar medu

Sastāvs: Piens 200ml, saldais krējums 200ml, medus 50ml, olu dzeltenumi 3gb, cukurs 100gr, kakao pulveris 4ēd.k., liķieris 2ēd.k. Pagatavošana Ņem olu dzeltenumus, jauc ar liķieri, cukuru un kakao pulveri – maisa līdz iegūst viedabīgu masu. Liek karsēt pienu un silda līdz viršanai, ko līdz sāk virt, tad pārmaisot pievieno iepriekš sajaukto olu dzeltenumu, turpina sildīt,

Granita (itāļu gaumē)

Sastāvs: 300 g cukura, 1 l ūdens, 1/2 citrona miziņas, 1/2 apelsīna miziņas, 2 citronu sula, 2 apelsīnu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni tik ilgi, līz sīrups velkās, kā stīga. Tad piejauc berztu citrona mizu, berztu apelsīna mizu, citrona un apelsīna sulu, šķidrumu izlaiž caur astru sietiņu un atdzisušu iepilda saldējamā bundžā.

Dzērveņu saldējums

Sastāvs: 50 g dzērveņu, 50 g ūdens, 0,7 g želatīna, 30 g cukura. Pagatavošana Dzērvenes saspaida, pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Kafijas saldējums

Sastāvs: 1,250 l salda krējuma, 125 g cukura, 100 g Mokas kafija, 8 olu dzeltenumi, 250 g cukura. Pagatavošana Ar cukuru uzvārītā saldā krējumā iejauc grauzdētu, samaltu mokas kafiju, ļaujot apmēram stundu stāvēt slēgtā trauka. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, liek uz uguns ar krējumu un kuļ, līdz viss sabiezējis. Kad kultenis atdzisis, to iepilda

Zemeņu saldējums 1

Sastāvs: 50 g zemeņu, 30 g cukura, 50 g ūdens, 1/2 g želatīna, citronskābe. Pagatavošana Notīrītas zemenes noskalo ūdenī un pēc tam izberž caur sietiņu. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Beidzot pievieno zemeņu masu, izšķīdinātu citronskābi pēc garšas. Lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Karameļu saldējums

Sastāvs: 125 g cukura, 1/2 glāze ūdens, 8 olu dzeltenumi, 125 g cukura, 700 g krējuma. Pagatavošana Cukuru maisot sabrūnina pannā, pielej ūdeni, uzvāra. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Tad visu iekuļ verdošā krējumā un puto uz uguns, līdz kultenis bez vārīšanas sāk sabiezēt, kad atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

Vaniļas saldējums

Sastāvs: 40 g salda krējuma, 30 g piena, 1/4 olas, 20 g cukura, 1/2 g želatīna, vaniļa. Pagatavošana Olas ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno uzvārītu pienu un krējumu. Tad karstā ūdenī nedaudz sabiezina, pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Mandeļu saldējums

Sastāvs: 100 g saldo mandeļu, 1 l kafijas krējuma, 8 olu dzeltenumu, 200 g cukura. Pagatavošana Nolobītas, smalki samaltas saldās mandeles ieber 0,5 litra uzvārītā, karstā krējumā, ļaujot 30 min. stāvēt segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad sajauc ar karstu krējumu, visu sakarsējot līdz viršanai, kad maisījums atdzisis, to iepilda saldējamā bundžā.

Šokolādes saldējums1

Sastāvs: 40 g saldā krējuma, 30 g piena, 1/4 olas, 20 g cukura, 0,5 g želatīna, 2 g kakao. Pagatavošana Olas ar cukuru saputo, pievieno uzvārītu pienu, kam pielikts kakao vai šokolādes pulveris, krējumu un karstā ūdenī nedaudz sabiezina. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, atdzesē, lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Riekstu saldējums

1.variants:Sastāvs: 200 g riekstu kodolu, 8 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 1,250 l krējuma. Pagatavošana Riekstu kodolus smalki sakapā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa verdošā krējumā un kuļ uz uguns, līdz viss bez viršanas paliek tumīgs, kad maisījums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā. 2.variants: Sastāvs: 3 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 100 g riekstu, 300