Šokolādes saldējums ar medu

Sastāvs: Piens 200ml, saldais krējums 200ml, medus 50ml, olu dzeltenumi 3gb, cukurs 100gr, kakao pulveris 4ēd.k., liķieris 2ēd.k. Pagatavošana Ņem olu dzeltenumus, jauc ar liķieri, cukuru un kakao pulveri – maisa līdz iegūst viedabīgu masu. Liek karsēt pienu un silda līdz viršanai, ko līdz sāk virt, tad pārmaisot pievieno iepriekš sajaukto olu dzeltenumu, turpina sildīt,

Šokolādes saldējums

Sastāvs: 8 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 200 g šokolādes, 1,250 l piena. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un tad līdz ar smalki saberztu šokolādi iekuļ verdošā pienā, kuļot tik ilgi uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis. Kad kultenis atdzisis, to iepilda saldējamā bundžā.

Ābolu saldējums

Sastāvs: 10-12 ābolu, citrons, 200-300 g cukura, 1 l ūdens. Pagatavošana Ābolus nomizo, saberž un sajauc ar cukuru, citronam noberztu mizu un citrona sulu. Pārējo cukuru savāra ar ūdeni sīrupā un sajauc ar ābolu biezeni, ļaujot visam mazu mirkli vārīties. Kad biezenis atdzisis, iepilda saldējamā traukā, liek apkārt ledu un sāli, griež kamēr masa kļūst

Tējas saldējums

Sastāvs: 2 tējk. tējas lapiņu, 1/3 litra verdoša ūdens, 8 olu dzeltenumi 200 g cukura, 750 g saldā krējuma. Pagatavošana Tējas lapiņas aplej ar verdošu ūdeni, ļaujot 5 min. ievilkties segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un tad, līdz ar iepriekš nokāstu tēju iekuļ verdošā krējumā, kuļot uz uguns, līdz šķidrums paliek tumīgs. Atdzisušu

Ananāsa saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 1 l ūdens, 2 ananāsi, 2 citronu sula. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, pievieno gabaliņos sagrieztu ananāsu un visu sajauc ar citronu sulu un iepilda saldējuma bundžā.

Vaniļas saldējums

Sastāvs: 1,250 l salda krējuma, kātiņš vaniļas, 8-10 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 20 saldas mandeles. Pagatavošana Saldu krējumu uzvāra ar kātiņu gareniski pāršķeltas vaniļas. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sajauc ar pusi verdošā krējuma un ielej katlā, un visu kopā kuļ uz uguns, kamēr tas paliek tumīgs, vārīt nedrīkst, pieliek sasmalcinātas mandeles. Vaniļu beigās

Aveņu saldējums

Sastāvs: 8 olu dzeltenumi, 200-300 g cukura, 1 l kafijas krējuma, 500 g aveņu. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad iekuļ verdošā krējumā, tik ilgi maisot uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis, un turpina kult, kamēr atdziest, pēc kā aukstu sajauc ar izspiestu aveņu sulu un iepilda saldējamā bundžā.

Vīna saldējums

Sastāvs: 200 g cukura, 1/6 l ūdens, citrona sula, pudele deserta vīna. Pagatavošana Cukuru uzvāra ar ūdeni. Sīrupam, kad atdzisis, piejauc citrona sulu un vīnu. Šķidrumu iepilda saldējama bundžā. Galdā vīna ledu dod pussaldētu, punša glāzēs.

Aveņu saldējums – 2

Sastāvs: 400 g aveņu, 200 gr cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Avenes izberž caur smalku sietiņu un pielej vārītu ūdeni, izšķīdina smalko cukuru, un visu sasaldē ledū.

Zemeņu saldējums

Sastāvs: 400 g cukura, 2/3 l Ūdens, 2 l dārza vai meža zemeņu. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni šķidrā sīrupā, piejauc zemeņu sulu, un kad šķidrums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.