Redīsu un gurķu salāti

redīsi ar gurķiem

Sastāvs: Gurķi 2gb, redīsi 200gr, saulespuķu eļļa 5ēd.k, sīpols, dilles, sāls. Pagatavošana Nomazgātus, nosusinātus redīsus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno noskalotas, nosusinātas un smalki sagrieztas dilles, pārlej ar eļļu, kura pārjaukta ar smalki sagrieztu sīpolu. Visu cītīgi pārmaisa, pievieno sāli un liek salātu traukā. Rotā ar redīsu šķēlītēm un dillēm. Labu apetīti! redīsi ar

Redīsu salāti

redīsu salāti

Sastāvs: Redīsi 200gr,  krējums 150gr ,  lapu salāti 50gr,  loku 30gr, vārīta ola 1gb, pētersīļi, sāls pēc garšas. Pagatavošana Notīrītus, nomazgātus sarkanos redīsus griež smalkos riņķīšos. Salātu lapas noskalo, nosusina un griež apmēram pirskta platumā. Sīpolu nomizo un griež smalkos kubiciņos. Kārto pa kārtām salātu traukā: redīsus, salātu lapas, sīpolus un pārlej ar krējumu, kuram

Ar siļķi pildītas bietes

Sastāvs: 4 nelielas sarkanās bietes. Marinādei: etiķis, ķimenes, cukurs, sāls. Pildījumam: 1 neliela siļķe, 1 sīpols, 1 ābols, 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes, zaļumi, 1 vārīta ola. Pagatavošana Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu

Vistas un ananāsu salāti

Vistas un ananāsu salāti

Sastāvs: Vista 1gb, konservēta kukurūza 200gr, ananāsi šķēlītēs 300gr, siers 50gr, majonēze 250gr. Pagatavošana Noskalo vistu, sagriež smalkāk un liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīt, nosmeļ putas, pievieno garšvielas(sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu) un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu. Izņem no katla un liek atdzesēt. Noloba no kauliem un griež apmēram pa

Mārrutki ar krējumu

Sastāvs: 50 g mārrutku, 50 g skābā krējuma, 2 g cukura, sāls Pagatavošana Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.

Olas tomātos

Sastāvs: 4 olas, 4 lieli tomāti, 1 sīpols, 1 ēdamkarote miltu, 4 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas, sāls, loki. Pagatavošana Emaljētā pannā sakarsē taukvielu, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep caurspīdīgus, ieliek biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, pievieno sāli, pasautē. Olas sakuļ, pievieno miltus, pienu un pārlej tomātiem. Uz mazas liesmas ļauj sarecēt (nemaisa). Pasniedzot pārkaisa

Putnu gaļas salāti

Sastāvs: 300 g vārītas putnu gaļas, 200 g vārītu seleriju, 1 ābols, 1 ēdamkarote majonēzes, 0,5 glāzes putukrējuma, sāls, citronu sula, pipari. Pagatavošana Sasmalcinātu gaļu, selerijas un ābolus samaisa ar putukrējumu, kam pēc saputošanas pievienota majonēze, garšvielas. Visu uzmanīgi izcila, lai nezustu putu krējuma vieglums.

Dārzeņu salāti tomātu mērcē

Sastāvs: 300 g burkānu, 250 g kāpostu, 200 g saldo piparu, 20 g seleriju sakņu, 20 g pētersīļu sakņu, 30 g puravu, 20 g zaļumu. Pārliešanai 250 g tomātu biezeņa, 50 g eļļas, sāls, cukurs, smaržīgie pipari, etiķis pēc garšas. Pagatavošana Dārzeņus notīra, nomazgā un atsevišķi sasmalcina uz rupjas rīves. Katru sasmalcināto dārzeni atsevišķi apcep

Zivju un dārzeņu salāti

Sastāvs: 100 g zivju, 50 g kartupeļu, 50 g svaigo gurķu, 100 g dārzeņu, 50 g sk. krējuma, 2 g cukura, sāls, etiķis, zaļumi. Pagatavošana Notīrītas zivis vāra ūdenī ar garšsaknēm un garšvielām. Gatavām atdala ādu, asakas un sagriež mazos gabaliņos. Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubveida gabaliņos. Burkānus, ziedu kāpostus un zirnīšus

Desas salāti ar sieru

Sastāvs: 250 g siera, 250 g vārītas desas, 100g marinētu gurķa, 250g krējuma, diļļu sāls, 50 g majonēzes. Pagatavošana Desu, sieru un gurķus sagriež garenos gabaliņos. Krējumam pievieno majonēzi, diļļu sali un samaisa ar salātiem.