Redīsu un gurķu salāti

redīsi ar gurķiem

Sastāvs: Gurķi 2gb, redīsi 200gr, saulespuķu eļļa 5ēd.k, sīpols, dilles, sāls. Pagatavošana Nomazgātus, nosusinātus redīsus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno noskalotas, nosusinātas un smalki sagrieztas dilles, pārlej ar eļļu, kura pārjaukta ar smalki sagrieztu sīpolu. Visu cītīgi pārmaisa, pievieno sāli un liek salātu traukā. Rotā ar redīsu šķēlītēm un dillēm. Labu apetīti! redīsi ar

Redīsu salāti

redīsu salāti

Sastāvs: Redīsi 200gr,  krējums 150gr ,  lapu salāti 50gr,  loku 30gr, vārīta ola 1gb, pētersīļi, sāls pēc garšas. Pagatavošana Notīrītus, nomazgātus sarkanos redīsus griež smalkos riņķīšos. Salātu lapas noskalo, nosusina un griež apmēram pirskta platumā. Sīpolu nomizo un griež smalkos kubiciņos. Kārto pa kārtām salātu traukā: redīsus, salātu lapas, sīpolus un pārlej ar krējumu, kuram

Ar siļķi pildītas bietes

Sastāvs: 4 nelielas sarkanās bietes. Marinādei: etiķis, ķimenes, cukurs, sāls. Pildījumam: 1 neliela siļķe, 1 sīpols, 1 ābols, 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes, zaļumi, 1 vārīta ola. Pagatavošana Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu

Vistas un ananāsu salāti

Vistas un ananāsu salāti

Sastāvs: Vista 1gb, konservēta kukurūza 200gr, ananāsi šķēlītēs 300gr, siers 50gr, majonēze 250gr. Pagatavošana Noskalo vistu, sagriež smalkāk un liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīt, nosmeļ putas, pievieno garšvielas(sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu) un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu. Izņem no katla un liek atdzesēt. Noloba no kauliem un griež apmēram pa

Mārrutki ar krējumu

Sastāvs: 50 g mārrutku, 50 g skābā krējuma, 2 g cukura, sāls Pagatavošana Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.

Olas tomātos

Sastāvs: 4 olas, 4 lieli tomāti, 1 sīpols, 1 ēdamkarote miltu, 4 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas, sāls, loki. Pagatavošana Emaljētā pannā sakarsē taukvielu, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep caurspīdīgus, ieliek biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, pievieno sāli, pasautē. Olas sakuļ, pievieno miltus, pienu un pārlej tomātiem. Uz mazas liesmas ļauj sarecēt (nemaisa). Pasniedzot pārkaisa

Skābu kāpostu un biešu salāti

Sastāvs: 300 g skābu kāpostu, 0,5 sīpola, 1 vārīta biete, 3 ēdamkarotes krējuma, 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu. Pagatavošana Skābiem kāpostiem pievieno sakapātu sīpolu, rupjās skaidās sarīvētu, vārītu bieti, iemaisa krējumu, nogaršo, ja vajadzīgs, pieliek sāli, cukuru, pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Lapu salāti

Sastāvs: 100 g lapu salātu, 50 g sk. krējuma, 10 g zaļumu, sāls, cukurs. Pagatavošana Salātu galviņām atdala bojātās lapiņas. Pārējās salātu lapiņas tekošā ūdenī rūpīgi noskalo un uz sieta notecina. Pēc tam ar rokām saplucina, pārlej skābu krējumu, kam pievienota sāls, cukurs, sasmalcinātas diļļu lapiņas, lociņi un izcilā. Sagatavotos salātus kārto salātu traukā brīvi,

Gaļas salāti

Sastāvs: 100 g liellopa cepeša, 100 g kartupeļu, 50 g sk. gurķu, 25 g majonēzes, 25 g sk. krējuma, garšvielas, zaļumi. Pagatavošana Liellopa cepeti atdzesē, sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt mazos kubveida gabaliņos. Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Skābētus gurķus nomizo, pārgriež, atdala sēklas un sagriež tados pašos gabaliņos

Dārzeņu un augļu salāti

Sastāvs: 200 g gurķu, I50g ābolu, 100 g burkānu, 100g kolrābju 100g plūmju, 50g cidoniju sulas, zaļumi, 200 g saldā krējuma. Pagatavošana Gurķus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež strēmelītēs, Ābolus nomizo, atbrīvo no serdes un sagriež šķēlītēs. Burkānus un kolrābjus sarīvē skaidiņās, plūmēm novelk miziņū, izņem kauliņus un sagriež šķēlītēs. Visu sajauc, apslaka