Redīsu un gurķu salāti

redīsi ar gurķiem

Sastāvs: Gurķi 2gb, redīsi 200gr, saulespuķu eļļa 5ēd.k, sīpols, dilles, sāls. Pagatavošana Nomazgātus, nosusinātus redīsus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno noskalotas, nosusinātas un smalki sagrieztas dilles, pārlej ar eļļu, kura pārjaukta ar smalki sagrieztu sīpolu. Visu cītīgi pārmaisa, pievieno sāli un liek salātu traukā. Rotā ar redīsu šķēlītēm un dillēm. Labu apetīti! redīsi ar

Redīsu salāti

redīsu salāti

Sastāvs: Redīsi 200gr,  krējums 150gr ,  lapu salāti 50gr,  loku 30gr, vārīta ola 1gb, pētersīļi, sāls pēc garšas. Pagatavošana Notīrītus, nomazgātus sarkanos redīsus griež smalkos riņķīšos. Salātu lapas noskalo, nosusina un griež apmēram pirskta platumā. Sīpolu nomizo un griež smalkos kubiciņos. Kārto pa kārtām salātu traukā: redīsus, salātu lapas, sīpolus un pārlej ar krējumu, kuram

Ar siļķi pildītas bietes

Sastāvs: 4 nelielas sarkanās bietes. Marinādei: etiķis, ķimenes, cukurs, sāls. Pildījumam: 1 neliela siļķe, 1 sīpols, 1 ābols, 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes, zaļumi, 1 vārīta ola. Pagatavošana Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu

Vistas un ananāsu salāti

Vistas un ananāsu salāti

Sastāvs: Vista 1gb, konservēta kukurūza 200gr, ananāsi šķēlītēs 300gr, siers 50gr, majonēze 250gr. Pagatavošana Noskalo vistu, sagriež smalkāk un liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīt, nosmeļ putas, pievieno garšvielas(sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu) un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu. Izņem no katla un liek atdzesēt. Noloba no kauliem un griež apmēram pa

Mārrutki ar krējumu

Sastāvs: 50 g mārrutku, 50 g skābā krējuma, 2 g cukura, sāls Pagatavošana Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.

Olas tomātos

Sastāvs: 4 olas, 4 lieli tomāti, 1 sīpols, 1 ēdamkarote miltu, 4 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas, sāls, loki. Pagatavošana Emaljētā pannā sakarsē taukvielu, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep caurspīdīgus, ieliek biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, pievieno sāli, pasautē. Olas sakuļ, pievieno miltus, pienu un pārlej tomātiem. Uz mazas liesmas ļauj sarecēt (nemaisa). Pasniedzot pārkaisa

Berlīnes salāti

Sastāvs: 2 skābēti gurķi, 1 vārīta biete, vārītas selerijas, 200 g majonēzes, 1 ēdamkarote tomātu mērces. Pagatavošana Saknes pēc notīrīšanas sagriež kubiņos vai šķēlītēs

Gurķi ar etiķi

Sastāvs: 100 g svaigu gurķu, 20 g etiķa (3%), 2 g diļļu, sāls. Pagatavošana Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež ripiņās un sajauc ar skābu krējumu, kam pievienota sāls, cukurs, sasmalcināti diļļu zaļumi, vai eļļas un etiķa maisijums. Uzturvērtība: olbaltumvielas 0,7 g, ogļhidrāti 2,7 g, kalorijas 14.

Teļa gaļas un makaronu salāti

Sastāvs: 100 g teļa cepeša, 50 g makaronu, 1/2 olas, 50 g sk. krējuma, 15 g mārrutku, 2 g cukura, sāls, etiķis zaļumi. Pagatavošana Teļa cepeti atdzesē un sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Makaronus sālsūdenī novāra mīkstus, uz sietiņa notecina un atdzesē. Skābam krējumam pievieno sarīvētus mārrutkus, sāli, cukuru, etķi

Dārzeņu salati ar siera mērci

Sastāvs: 300 g tomātu, 200 g vārītu selerijas sakņu, 200 g gurķu, 2 cieti vārītas olas, 50 g asa siera, 1/2 citrona, 250 g krējuma, sinepes, sāls, cukurs, pipari. Pagatavošana Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu un izņeni sēklotni. Vārītas selerijas nomizo. Visus dārzeņus sagriež salmiņos. Olas sagriež gabaliņos. Uzmanīgi izcilājot, sagrietos dārzeņus samaisa,