Redīsu un gurķu salāti

redīsi ar gurķiem

Sastāvs: Gurķi 2gb, redīsi 200gr, saulespuķu eļļa 5ēd.k, sīpols, dilles, sāls. Pagatavošana Nomazgātus, nosusinātus redīsus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno noskalotas, nosusinātas un smalki sagrieztas dilles, pārlej ar eļļu, kura pārjaukta ar smalki sagrieztu sīpolu. Visu cītīgi pārmaisa, pievieno sāli un liek salātu traukā. Rotā ar redīsu šķēlītēm un dillēm. Labu apetīti! redīsi ar

Redīsu salāti

redīsu salāti

Sastāvs: Redīsi 200gr,  krējums 150gr ,  lapu salāti 50gr,  loku 30gr, vārīta ola 1gb, pētersīļi, sāls pēc garšas. Pagatavošana Notīrītus, nomazgātus sarkanos redīsus griež smalkos riņķīšos. Salātu lapas noskalo, nosusina un griež apmēram pirskta platumā. Sīpolu nomizo un griež smalkos kubiciņos. Kārto pa kārtām salātu traukā: redīsus, salātu lapas, sīpolus un pārlej ar krējumu, kuram

Ar siļķi pildītas bietes

Sastāvs: 4 nelielas sarkanās bietes. Marinādei: etiķis, ķimenes, cukurs, sāls. Pildījumam: 1 neliela siļķe, 1 sīpols, 1 ābols, 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes, zaļumi, 1 vārīta ola. Pagatavošana Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu

Vistas un ananāsu salāti

Vistas un ananāsu salāti

Sastāvs: Vista 1gb, konservēta kukurūza 200gr, ananāsi šķēlītēs 300gr, siers 50gr, majonēze 250gr. Pagatavošana Noskalo vistu, sagriež smalkāk un liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīt, nosmeļ putas, pievieno garšvielas(sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu) un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu. Izņem no katla un liek atdzesēt. Noloba no kauliem un griež apmēram pa

Mārrutki ar krējumu

Sastāvs: 50 g mārrutku, 50 g skābā krējuma, 2 g cukura, sāls Pagatavošana Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.

Olas tomātos

Sastāvs: 4 olas, 4 lieli tomāti, 1 sīpols, 1 ēdamkarote miltu, 4 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas, sāls, loki. Pagatavošana Emaljētā pannā sakarsē taukvielu, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep caurspīdīgus, ieliek biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, pievieno sāli, pasautē. Olas sakuļ, pievieno miltus, pienu un pārlej tomātiem. Uz mazas liesmas ļauj sarecēt (nemaisa). Pasniedzot pārkaisa

Ābolu un ķirbju salāti

Sastāvs: 200 g ābolu, 200 g ķirbju, 1 ēdamkarote kapātu riekstu, 2 ēdamkarotes citronu sulas, sāls, cukurs. Pagatavošana Notīrītus ābolus un ķirbjus sarīvē rupjās skaidās, pārslaka ar saldinātu sulu, iemaisa iepriekš izkarsētus sakapātus riekstus.

Redīsi ar skābu krējumu

Sastāvs: 150 g redīsu, 1/2 olas, 50 g sk. krējuma, garšvielas, lociņi. Pagatavošana Redīsus nomazgā, sagriež ripiņās, pārkaisa sāli un sakrata. Tad pievieno skābu krējumu, ja vēlas, cukuru etiķi, sasmalcinātus lociņus, gabaliņos sagrieztu, cieti novārītu olu un sakārto traukos. Pasniedz ar sviestmaizi. Uzturvērtība: olbaltumvielas 4,8 g, taukvielas 16,5 g, ogļhidrāti 7,0 g, kalorijas 201.

Medījuma salāti

Sastāvs: 100 g medījuma cepeša, 100 g burkānu, 25 g sīpolu, 15 g eļļas, 50 g tomātu biezeņa, 5 g cukura, sāls, paprika, zāļumi. Pagatavošana Medījumu cepeti sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Burkānus notīra, noskalo, sagriež plānās ripiņās, liek katliņā sakarsētā eļļā un apcep. Tad pievieno nedaudz buljona, sāli, cukuru,

Dārzeņu un augļu salāti ar kāpostiem

Sastāvs: 300 g kāpostu, 200 g burkānu, 240 g ābolu, 50 g seleriju saknes, 20 g cukura, 150 g konservētu augļu, 100 g eļļas, sals, cukurs, cidoniju vai citronu sula, konservētu augļu sīrups. Pagatavošana Kāpostus sagriež sīkos salmiņos. Ābolus atbrīvo no sēklotnes. Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Burkānus un ābolus sagriež salmiņos.