Redīsu un gurķu salāti

redīsi ar gurķiem

Sastāvs: Gurķi 2gb, redīsi 200gr, saulespuķu eļļa 5ēd.k, sīpols, dilles, sāls. Pagatavošana Nomazgātus, nosusinātus redīsus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno noskalotas, nosusinātas un smalki sagrieztas dilles, pārlej ar eļļu, kura pārjaukta ar smalki sagrieztu sīpolu. Visu cītīgi pārmaisa, pievieno sāli un liek salātu traukā. Rotā ar redīsu šķēlītēm un dillēm. Labu apetīti! redīsi ar

Redīsu salāti

redīsu salāti

Sastāvs: Redīsi 200gr,  krējums 150gr ,  lapu salāti 50gr,  loku 30gr, vārīta ola 1gb, pētersīļi, sāls pēc garšas. Pagatavošana Notīrītus, nomazgātus sarkanos redīsus griež smalkos riņķīšos. Salātu lapas noskalo, nosusina un griež apmēram pirskta platumā. Sīpolu nomizo un griež smalkos kubiciņos. Kārto pa kārtām salātu traukā: redīsus, salātu lapas, sīpolus un pārlej ar krējumu, kuram

Ar siļķi pildītas bietes

Sastāvs: 4 nelielas sarkanās bietes. Marinādei: etiķis, ķimenes, cukurs, sāls. Pildījumam: 1 neliela siļķe, 1 sīpols, 1 ābols, 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes, zaļumi, 1 vārīta ola. Pagatavošana Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu

Vistas un ananāsu salāti

Vistas un ananāsu salāti

Sastāvs: Vista 1gb, konservēta kukurūza 200gr, ananāsi šķēlītēs 300gr, siers 50gr, majonēze 250gr. Pagatavošana Noskalo vistu, sagriež smalkāk un liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīt, nosmeļ putas, pievieno garšvielas(sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu) un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu. Izņem no katla un liek atdzesēt. Noloba no kauliem un griež apmēram pa

Mārrutki ar krējumu

Sastāvs: 50 g mārrutku, 50 g skābā krējuma, 2 g cukura, sāls Pagatavošana Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.

Olas tomātos

Sastāvs: 4 olas, 4 lieli tomāti, 1 sīpols, 1 ēdamkarote miltu, 4 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas, sāls, loki. Pagatavošana Emaljētā pannā sakarsē taukvielu, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep caurspīdīgus, ieliek biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, pievieno sāli, pasautē. Olas sakuļ, pievieno miltus, pienu un pārlej tomātiem. Uz mazas liesmas ļauj sarecēt (nemaisa). Pasniedzot pārkaisa

Lauku salāti

Sastāvs: 600 g svaigu kāpostu, 300 g skābētu gurķu, 3 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls, tējkarote ķimeņu. Pārliešanai litrs ūdens, 1 ēdamkarote cukura, 0,5 ēdamkarotes sāls. Pagatavošana Svaigo kāpostu galviņu notīra no ārējām lapām un sasmalcina salmiņos. Kāpostus pārkaisa ar cukuru, sāli, samaisa un ļauj atsuloties 2—3 stundas. Tad kāpostus nospiež no liekās sīvās sulas.

Burkānu salāti

Sastāvs: 100 g burkānu, 25 g cidoniju, 1 g citronskābes, 15 g cukura. Pagatavošana Notīrītus burkānus sarīvē uz smalkās sakņu rīves, tāpat sarīvē arī cidonijas, pārkaisa ar cukuru vaii medu, samaisa un pasniedz pie zivju ēdieniem. Uzturvērtība: olbaltumvielas 1,1, ogļhidrāti 23,4, kalorijas 99.

Kartupeļu, redīsa un spinātu salāti

Sastāvs: 5 vārīti kartupeļi, 1 vārīta ola, 1 sīpols, 100 g spinātu, 100 g redīsu, sāls, dilles, loki, krējums, eļļa vai majonēze. Pagatavošana Redīsus, spinātus un zaļumus rūpīgi nomazgā, notecina ūdeni, tad sagriež, atstājot dažus glītākos redfsus un spinātu lapas greznošanai. Kartupeļus, olas un sīpolu sasmalcina, sajauc ar svaigajiem dārzeņiem, pārlej ar mērci, kam pievienota

Bumbieru salāti ar plūmēm

Sastāvs: 300 g bumbieru, 300 g plūmju, 30 g valriekstu kodolu, 30 g rozīņu, 3 deserta karotes citronu vai cidoniju sulas, 100 g augļu vai ogu sīrupa. Pagatavošana Bumbierus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un apslaka ar citronu vai cidoniju sulu. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež plānās šķēlītēs un pievieno bumbieriem kopā ar sakapātiem riekstiem un uzbriedinātām