Miežu putraimu sacepums

Sastāvs: 75 g miežu putraimu, 120 g ūdens, 100 g piena, 15 g sviesta, 20 g cukura, 1 ola, 15 g kaltētu ābolu, 5 g rīvmaizes, sāls. Pagatavošana Vāra biezu miežu putraimu biezputru vai arī izlieto iepriekšējās ēdienu reizēs atlikušo(apmēram 200 g biezputras). Svietu vai margarīnu ar cukuru puto, pievieno olas dzeltenumu, līdz cukurs izkusis.

Griķu un biezpiena sacepums

Sastāvs: 75 g griķu putraimu, 100 g ūdens, 100 g piena, 100 g biezpiena, 10 g sviesta, 1/2 olas, 25 g cukura, 5 g rīvmaizes, garšvielas. Pagatavošana Noskalotus griķu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra gandrīz mīkstus, pievieno pienu, sāli un vāra maisot, līdz putraimi mīksti. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu, sarīvētu citrona miziņu