Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Pildīta vista ar teļa gaļu

Sastāvs: 1 vista, 200 gr. teļa gaļas, 2 olas, 1 ēd.k. sviesta, 1 šķ. baltmaizes, 2 ēd.k krējuma, milti, sāls. Pagatavošana Vistu notīra, nogriež spārnus, kājas, kaklu, ar platu kociņu atbīda gaļu no gurniņiem un krūts. Teļa galu samaļ, pieliek olas, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, izmal, pieliek kausētu sviestu, krējumu, labi samaisa. Masu liek kulītē

Putnu gaļas pudiņš

Sastāvs: 500 g putna gaļas, 2 šķēles cietas baltmaizes, 4 olas, 1 ēd.k. sviesta, muskatrieksts, sāls. Mērcei: 2 ēd.k. sviesta, 2 ēd.k. miltu, 0,5 l buljona, 2 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. krējuma, citronu sula, sāls, 1 ēd.k. sakapātu pētersīļu zaļumu. Pagatavošana Vārīta putna gaļu izmaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, iemaisa olu dzeltenumus, garšvielas, pēdējos

Pildījums putniem

Sastāvs: 100 gr baltmaizes rīvmaizes, 3 karotes krējuma, sāls, 4 karotes sviesta. 2 olas, pētersīļi, diles. Pagatavošana Rīvmaizi izsijā, pieliek olas, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, kausētu sviestu, krējumu, sāli, visu kārtīgi samaisa.

Putnu gaļas kotletes

Sastāvs: 600 g putna gaļas, 1 sīpols, 1 ota, 2 šķēles baltmaizes, sāls, muskatrieksts, 1 ēdamkarote kapātu zaļumu, 3 ēdamkarotes rīvmaizes, tauki cepšanai. Pagatavošana No kauliem atbrīvotu putna gaļu izmaļ 2 reizes kopā ar sīpolu, izmērcētu baltmaizi. Masai pievieno olu, sāli, piparus vai sarīvētu muskatriekstu, sakapātus pētersīļu zaļumus. No sastrādātās masas veido apaļas vai iegarenas

Cepts vistas gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 vista, 2 olas, nedaudz baltmaizes, sviests cepšanai, 2 ēd.k. skāba krējuma. Pagatavošana Vistu notīra, nosvilina, izņem iekšas, noņem ādu, gaļu ar maizi, sāli, kausētu sviestu, olu dzeltenumu, izmaļ, pieliek saputotus olu baltumus, izmaisa, pieliek skābu krējumu, nogaršo pēc sāls, saliek izsmērētā formā, pārkaisa ar rīvmaizi, cep krāsnī ap 30 min.

Sautēta vistas gaļa

Sastāvs: 200 g. vistas gaļas, 15 g. tauku, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 15 g. burkānu, 5 g. kviešu miltu, sāls. Pagatavošana Vistu sadala porciju gabalos, apcep sakarsētos taukos, liek sautējamā katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno garšsaknes, sāli un sautē. Kad gaļa gatava, tad to no šķidruma izņem, šķidrumam pievieno izkarsētus kviešu miltus un

Cepts cālis krējumā

Sastāvs: 4 cāļi, 300 gr skāba krējuma, 100 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Cāļiem nogriež kājas, galvu, iztīra, nosvilina, izlauž krūšu kauliņu, nomazgā, sašuj, piepilda ar biezu krējumu, ierīvē ar sāli, cep karstā krāsnī, ar sviestu aplaistot, mīkstus. Mērcei pieliek krējumu, sāli, uzvāra, salej mērces traukā. Cāļiem noņem diegus, pārgriež uz pusēm, saliek kopā, sakārto uz

Vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 150 g vistas gaļas, 25 g sviesta, 15 g sīpolu, 15 g baltmaizes, 35 g salda krējuma, 1/2 olas, 5 g kartupeļu cietes, 2 g rīvmaizes, sāls, zaļumi Pagatavošana Vārītu vistas gaļu samaļ gaļas mašīnā, pievieno sviestā apceptus sīpolus, saldā krējumā izmērcētu baltmaizi un vēlreiz samaļ. Gaļai pievieno sāli, krējumu, olas vai kartupeļu cieti,

Kartupeļu un vistas gaļas biezenis

Sastāvs: 8 kartupeļi, 1 I buljona, 1 glāze samaltas vārītas putna gaļas, sāls, muskatrieksts, 1/2 glāzes piena vai salda krējuma, 2 ēdamkarotes sviesta, krējums, zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, pārlej ar karstu buljonu, izvāra, nokāš, nosusina, sastrādā ar mikseri ai karstu samaļ (nokāsto buljonu izmanto mērces gatavošanai). Pienu vai krējumu uzkarsē un kopā