Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 150 g vistas gaļas, 25 g sviesta, 15 g sīpolu, 15 g baltmaizes, 35 g salda krējuma, 1/2 olas, 5 g kartupeļu cietes, 2 g rīvmaizes, sāls, zaļumi Pagatavošana Vārītu vistas gaļu samaļ gaļas mašīnā, pievieno sviestā apceptus sīpolus, saldā krējumā izmērcētu baltmaizi un vēlreiz samaļ. Gaļai pievieno sāli, krējumu, olas vai kartupeļu cieti,

Kartupeļu un vistas gaļas biezenis

Sastāvs: 8 kartupeļi, 1 I buljona, 1 glāze samaltas vārītas putna gaļas, sāls, muskatrieksts, 1/2 glāzes piena vai salda krējuma, 2 ēdamkarotes sviesta, krējums, zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, pārlej ar karstu buljonu, izvāra, nokāš, nosusina, sastrādā ar mikseri ai karstu samaļ (nokāsto buljonu izmanto mērces gatavošanai). Pienu vai krējumu uzkarsē un kopā

Vistas kotletes

Sastāvs: 150 g vistas gaļas, 20 g baltmaizes, 25 g piena, 5 g sviesta, 1/2 olas, 10 g rīvmaizes, 10 g tauku, sāls Pagatavošana Vistas gaļu atdala no kauliem un gaļas mašīnā 2 reizes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno izkausētu sviestu, olu, sāli un samaisa. Tad veido kotletes, apviļā rīvmaizē un cep. Pasniedz

Kartupeļu, ziedkāpostu un vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 3 glāzes vārītu kartupeļu masas, 2 glāzes sasmalcinātas vārītas vistas gaļas, 2 glāzes novārītu ziedkāpos tu, 3 olas, sāls, muskatrieksts, 2 glāzes piena, sviests, rīvmaize, 1/2 glāzes rīvēta siera. Pagatavošana Katliņā izkausē sviestu, maisot apcep miltus, pakāpeniski pielej pienu, maisa un karsē, līdz veidojas bieza mērce, iemaisa sieru un kartupeļu masu. Ietaukotā, ar rīvmaizi

Cepta vista daļās

Sastāvs: 1 vistas, 30 gr. sviesta, sāls, brūnais aspiks, zaļumi, lizdiņas. Pagatavošana Vistu notīra, nomazgā, apsvilina mazās spalviņas, sašuj un ierīvē ar sāli. Uz pannas karstā sviestā liek vistu, pielej ūdeni, aplaistot un apgrozot cep krāsnī mīkstas. Kad vista atdzisusi, pārcērt vidū pušu, izcērt mugurkaulu, atņem gurniņu, ko kopā ar krūšu gabalu sacērt un sakārto

Vistas receklis

Sastāvs: 1—2 teļa galvas; buljonam — 2 l/2 l ūdens, pētersīlis, burkāns, sāls, 400 g teļa pieņu, 100 g sviesta; mērcei: 100 g sviesta, 25 g miltu, 1/2-2/3 l teļa galvas buljona, karote kāperu, naža gals paprikas, 200 g baraviku vai šampiņjonu, 2/3 glāzes stipra vī Pagatavošana Notīrītām vistām nocērt galvas un kājas, kad tās

Vistas fileja

Sastāvs: 2 vistas, 1 ola, 50-70 gr rīvmaizes, 200 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Vistu notīra, nomazgā, noņem no krūts fileju tā, lai spārna kauliņš paliktu pie fileja. Spārna kauliņš jāatkasa, lai tikai vienā vietā turētos pie filejas. Filejam izlasa dzīslas, mazliet iegriež plēvē, nedaudz izdauza, apsala, ievārta miltos, olā. rīvmaizē, ieliek vidū iegarenu sviesta gabaliņu,

Pīle ar bietēm

Sastāvs: Jauna pīle, glāze skāba krējuma, ola, 1 kg biešu, lauru lapa, pipari, ķimenes, pētersīļa sakne. Pagatavošana Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni, piparus un naža galu ķimeņu. Dienu iepriekš novārītas, nomizotas bietes sagriež šķēlēs un pieliek gandrīz gatavai pīlei, pēc

Vistas plācenīši

Sastāvs: 1 vistu, 2 olas, 50 – 60 gr baltmaizes. 2 ēd.k. skāba krējuma, 100 gr sviesta cepšanai. Pagatavošana Vistai noņem ādu, noņem gaļu no kauliem, samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, olas, samaļ otru reizi, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, samīca. Veido ar rīvmaizes palīdzību iegarenas kotletes, cep karstā sviestā. Sviestā ieber miltus, izmaisa,