Kartupeļu un augļu pudiņš

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 2 ēdamkarotes cukura, 3 olas. sāls. 2 ēdamkarotes sviesta, 2 krustnagliņas, 1 glāze plūmju vai notīrītu, šķēlītēs sagrieztu bumbieru, 2 ēdamkarotes sviesta, rīvmaize. Pagatavošana Kartupeļu masu samaisa ar cukuru, saberztām krustnagliņām, izkausētu sviestu vai margarīnu, olām. Visu kopā saputo ar mikseri vai sakuļ ar koka mentīti. Plūmes atbrīvo no

Pankūku pudiņš

Sastāvs: Miklai: 50 gr sviests, 150 miltu, 2 olas, ¼ l piena. Cepot: 2 karotos sviesta. Pildījumam: 300 gr ābolu vai plūmju marmelādes. Mērcei: 2 olu dzeltenumi, 100 gr cukura, ¼ l piena. Pagatavošana Izkausētu sviestu sajauc ar miltiem, jēlām olām un pienu, iz­cep plānās pankūkas, atdzisušas, apziež ar 1 – 2 tējkaroti ābolu vai

Skāba krējuma pudiņš

Sastāvs: 3 olu dzeltenumi, 3 olu baltums, 50 gr cukura, citrona miza, 60 gr sijātu miltu, ¼ l skāba krējuma. Pagatavošana Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pudiņu iepilda sagatavotā formā, cep 20 līdz 30 min., pasniedz galdā

Saldais kartupeļu pudiņš

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 4 olas, 4 ēdamkarotes sviesta vai margarīna, 4 ēdamkarotes riekstu vai mandeļu kodolu, citrona vai apelsīna miziņa, 100 g cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes vai miltu, rīvmaize. Pagatavošana Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, iemaisa sakapātus riekstus vai no miziņām atbrīvotas un sasmalcinātas mandeles, sarīvētu citrona vai apelsīna

Paradīzes pudiņš

Sastāvs: 125 gr nieru tauku, 125 gr izsi­jātas berztas baltmaizes, 100 gr cukura, 6 āboli, citrona miza, 1/2 citrona sulas, 4 olas, naža gals berzta muskatrieksta, 2 ēd.karotes ruma. Pagatavošana Mazgātās, smalki sakapātus nieru taukus sajauc ar izsijātu berztu baltmaizi, cukuru, smalki sakapātiem nomizotiem āboliem, citronsulu, berztu citrona mizu, berztu muskatriekstu, sakultām olām un rumu.

„Manchester” pudiņš

Sastāvs: 1/3 L piena, galda maize, 50 gr sviesta, 2 olas, 2 olu dzeltenumi, 100 gr cukura, 3 karotes ruma vai konjaka, 200 gr ievārījuma. Pagatavošana Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas, olu dzeltenumu, cukuru un rumu vai konjaku. Pudiņu cep

Žāvētu augļu uzpūtenis

Sastāvs: 400 g žāvētu augļu, cukurs, ūdens, 4 olu baltumi, 1 tējk. želatīna. Pagatavošana Kārtīgi nomazgātus augļus ūdenī liek varīt, izsautē, tad izberž caur sietu , nogaršo un pēc garšas liek cukuru. Atdzesē. Olu baltumus puto, pievienojot pa karotei atdzesētās masas. Ja ēdienu pasniedz tūlīt pēc sagatavošanas, želatīnu neliek. Ja uzputenis uzglabājams, tad, lai tas

Skāba piena pudiņš

Sastāvs: 5 olu dzeltenums, 5 olu baltums, 150 gr cukura, 1 l bieza skāba piena, 100 gr miltu, 60 gr sviesta, 1/2 citrona mizas. Pagatavošana Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, piejauc biezu skābu pienu, ko iepriekš labi notecina, miltus, izkausētu sviestu un berztu citrona ­mizu, beigās visu sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pudiņu iepilda sagatavotā

Amazoņu pudiņš

Sastāvs: 6 olu dzeltenumi, 6 olu baltums, 150 gr cukura, 1/4 l karsta piena, 100 gr saldo mandeļu, 10—12 rūgtās mandeles, 150 gr sijātu kartupeļu miltu. Pagatavošana Olu dzeltenumu sakul ar cukuru, to iejauc karstā pienā un tur­pina kult uz uguns, līdz šķidrums mazliet sabiezē, uzvārīties neļauj. Kad mērce atdzisusi, piejauc nolobītas, smalki rīvētas mandeles

Korinšu pudiņš

Sastāvs: 175 gr miltu, ola, olas dzeltenums, 175 gr liellopa tauku, 50 gr berztas baltmaizes, 250 gr cukura, 125 gr rozīņu, 125 gr korinšu, 25 gr sukāda, mazliet kanēļa, 2 krustnagliņas, 1/8 l piena, 1/2 gl. ruma, sāls. Pagatavošana Liellopu taukus samaļ, sukādu sagriež smalkos kantainos gaba­liņos, nagliņas sarīvē, visas piedevas labi sajauc kopā un