Baltmaizes pudiņš

Sastāvs: Galda maize, 2/3 l piena, 2 ka­rotes sviesta, 3 olu dzeltenumi, 3 olu baltums, 100 gr cukura, 1/2 citrona mizas, 50 gr rozīņu. Pagatavošana Galda maizei noberž garozu, sagriež šķēlēs, aplej ar karstu pie­nu, kad izmirkusi, izberž caur rupjāku sietiņu un sajauc ar izkau­sētu sviestu. Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc maizes bie­zenim kopā

Pudiņš britu gaumē

Sastāvs: 100 gr cukura, 100 gr sviesta, 3 olu dzelt., 2 olu baltumi, marmelāde, porcija sviesta miklas. Pagatavošana Dziļā šķīvī ieklāj sviesta mīklu (skat. attiec, sviesta mīklas recepti), di­benu apziež biezā kārtā ar  marmelādi. Olas ar cukuru un sviestu sakuļ  putās un ar olu kulteni aplej marmelādi.  Pudiņu cep pusstundu laikā mērenā karstumā. Galdā var

Zemeņu pudiņš

Sastāvs: 0,2 l baltvīna, 200 g cukura, 0,5 glāzes zemeņu sulas, 5 olas, 300 g rīvmaizes (saldās), mandeles vai rieksti. Pagatavošana Cukuru ar daļu vīna savāra sīrupā, tad pievieno zemeņu sulu, pārējo vīnu, atdzesē. Iemaisa rīvmaizi, olu dzeltenumus, sakapātus riekstus vai mandeles un beidzot saputotus olu baltumus, liek izziestā veidnē, sacep. Pasniedz ar zemeņu sīrupu

Biskvīta pudiņš

Sastāvs: 6 olu dzeltenumi, 6 olu baltuma, 100 gr cukura, 1/2 citrona mizas, 1,5ēd.k. berztas baltmaizes, 1,5ēd.k. miltu. Pagatavošana Olu dzeltenumu kuļ pusstundu ar cukuru: tad klāt piejauc berztu citrona mizu vai vaniļu, izsijātu berztu baltmaizi un miltus, un uz beigām visu sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pu­diņu iepilda sagatavotā formā, 35 – 45 min.

Kakao pudiņš

Sastāvs: 125 gr kakao, 1/2 l piena, 100 gr sijātu miltu, 100 gr sviesta, 4 olu dzelt., 4 olu baltums, 200 gr cukura, ½ kātiņa vaniļas. Pagatavošana Kakao iemaisa saldā pienā, piejauc sijātus miltus un mazgātu, izkausētu sviestu un kuļ tik ilgi uz uguns, līdz mīkla vairs nelīp, at­dzisušu sajauc ar sakultu olu dzeltenumu, cukuru

Ābolu uzpūtenis

  Sastāvs: 500 g ābolu, 0,5 l ūdens, 4 ēdamkarotes mannas, 4 ēdamkarotes cukura. Pagatavošana Ābolus nomazgā, sagriež, pielej nedaudz ūdens, izsautē, izberž caur sietu. Liek atpakaļ katlā, pielej vēl. ūdeni, iekuļ mannu, vāra, lai tā uzbriestu, tad pievieno cukuru. Masu izlej putojamā traukā, nedaudz atdzesē, tad saputo, pasniedz ar pienu. Gatavojot uzpūteni ar sulām,

Vārāmais pudiņš

Sastāvs: 1/2 l piena, 50 gr sviesta, 100 gr miltu, 3 olas, 60 gr cukura, 50 gr rozīņu, 10 rūgtās mandeles. Pagatavošana Ar sviestu uzvārītā pienā pamazām iejauc miltus un kuļ mīklu tik ilgi uz uguns, līdz tā vairs nelīp. Kad mīkla atdzisusi, tai pa­mazām, stipri kuļot, piejauc jēlas olas, cukuru, notīrītas rozīnes un nolobītas,

Biskvītu un marmelādes pudiņš

Sastāvs: 200 gr karotes biskvītu, l/2 gl. stipra vīna, 50 gr pomeranču mizu, 200 gr marmelādes, 3 olu dzelt, 100 gr cukura, 1 gl. karsta piena. Pagatavošana Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos bis­kvītus sagriež lielākos kantainos gabaliņos un iepilda formā

Sausiņu pudiņš

Sastāvs: 150 g vaniļas sausiņu, 4 olas, 1 glāze piena, 100 g cukura, 100 g rozīņu, 100 g sviesta. Pagatavošana Sausiņus salauza un pārlej ar karstu pienu. Sviestu samaisa ar cukuru, olu dzeltenumiem, masā sastrādātiem izmērcētajiem sausiņiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievienojot mazliet sāls un cukura. Masā iejauc nomazgātas, nosusinātas rozīnes un iecilā saputotos

Brūkleņu pudiņš

Sastāvs: 1/3 l brūkleņu sīrupa, 50 gr svie­sta, 4 ēd.k. miltu, 5 olu dzeltenumi, 5 olu baltums, 100 gr cukura. Pagatavošana Brūkleņu sīrupu uzvāra ar sviestu, piejauc miltus un savāra visu gluži biezu. Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piekuļ atdzisušam brūkleņu biezenim, ko tad sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pudiņu cep sagatavotā formā 30 min.