Žāvētu augļu uzpūtenis

Sastāvs: 400 g žāvētu augļu, cukurs, ūdens, 4 olu baltumi, 1 tējk. želatīna. Pagatavošana Kārtīgi nomazgātus augļus ūdenī liek varīt, izsautē, tad izberž caur sietu , nogaršo un pēc garšas liek cukuru. Atdzesē. Olu baltumus puto, pievienojot pa karotei atdzesētās masas. Ja ēdienu pasniedz tūlīt pēc sagatavošanas, želatīnu neliek. Ja uzputenis uzglabājams, tad, lai tas

Skāba piena pudiņš

Sastāvs: 5 olu dzeltenums, 5 olu baltums, 150 gr cukura, 1 l bieza skāba piena, 100 gr miltu, 60 gr sviesta, 1/2 citrona mizas. Pagatavošana Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, piejauc biezu skābu pienu, ko iepriekš labi notecina, miltus, izkausētu sviestu un berztu citrona ­mizu, beigās visu sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pudiņu iepilda sagatavotā

Amazoņu pudiņš

Sastāvs: 6 olu dzeltenumi, 6 olu baltums, 150 gr cukura, 1/4 l karsta piena, 100 gr saldo mandeļu, 10—12 rūgtās mandeles, 150 gr sijātu kartupeļu miltu. Pagatavošana Olu dzeltenumu sakul ar cukuru, to iejauc karstā pienā un tur­pina kult uz uguns, līdz šķidrums mazliet sabiezē, uzvārīties neļauj. Kad mērce atdzisusi, piejauc nolobītas, smalki rīvētas mandeles

Korinšu pudiņš

Sastāvs: 175 gr miltu, ola, olas dzeltenums, 175 gr liellopa tauku, 50 gr berztas baltmaizes, 250 gr cukura, 125 gr rozīņu, 125 gr korinšu, 25 gr sukāda, mazliet kanēļa, 2 krustnagliņas, 1/8 l piena, 1/2 gl. ruma, sāls. Pagatavošana Liellopu taukus samaļ, sukādu sagriež smalkos kantainos gaba­liņos, nagliņas sarīvē, visas piedevas labi sajauc kopā un

Angļu pudiņš

Sastāvs: 70 gr sviesta, ola, olas dzeltenums, 35 gr cukura, 50 gr rozīņu, 50 gr vīnogu, muskatrieksts, ½ citrona mizas, karote ruma, 50 gr miltu, 1/2 glāze ruma, 50 gr sukādu. Pagatavošana Krējumā sakultu sviestu sajauc ar cukuru, olas dzeltenumu, olu, rozīnēm, vīnogām, smalkās strēmelītēs sagrieztu sukādu, smalki sa­kapātu citrona mizu, mazumiņu berzta muskatrieksta, rumu

Plūmju pudiņš

Sastāvs: 600 gr dzelteno vai zilo plūmju, 200 gr cukurs, 4 olu dzelt., 4 olu baltums, 50 gr sviesta, 2 ēd.karotes izsijātas berztas balt­maizes, smalkais kanēlis. Pagatavošana Nomazgātas plūmes met verdošā ūdenī, tiklīdz plūmēm pārplīst ādiņa, izņem no ūdens, nomizo un izloba kauliņus, plūmes apkaisa ar cukuru un sutina katlā 3 min. Olu dzeltenumu saputo

Apelsīnu pudiņš

Sastāvs: 1/2 I piena, 100 gr sviesta, 150 gr mil­tu, 4 olu dzeltenumi, 4 olu baltums, 2 apelsīni, 100 gr cukura. Pagatavošana Ar sviestu uzvārītā pienā pamazam iejauc miltus un kuļ mīklu tik ilgi uz uguns, līdz tā vairs nelīp, atdzisušai miklai, stipri ku­ļot, piejauc olu dzeltenumu, berztu apelsīnu mizu, apelsīnu sulu, cukuru, uz beigām

Frankfurtes pudiņš

Sastāvs: 50 gr sviesta, 60 gr cukura, 4 olu dzelt., 4 olu balt., 25 gr mandeļu, 50 gr berztas baltmaizes, 1/2 glaze sarkanvīna, krustnagliņa, gabaliņa kanēļa, citrona mizas, 25 gr cukura. Pagatavošana Krējumā sakultu sviestu sajauc ar cukuru, olu dzeltenumu, berztām nolobītām mandelēm, kanēli, sarkanvīnā iemērcētu berztu baltmaizi un sniegā sakultu olbaltumu. Pudiņu iepilda iesviestotā,

Baltmaizes pudiņš

Sastāvs: Galda maize, 2/3 l piena, 2 ka­rotes sviesta, 3 olu dzeltenumi, 3 olu baltums, 100 gr cukura, 1/2 citrona mizas, 50 gr rozīņu. Pagatavošana Galda maizei noberž garozu, sagriež šķēlēs, aplej ar karstu pie­nu, kad izmirkusi, izberž caur rupjāku sietiņu un sajauc ar izkau­sētu sviestu. Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc maizes bie­zenim kopā

Pudiņš britu gaumē

Sastāvs: 100 gr cukura, 100 gr sviesta, 3 olu dzelt., 2 olu baltumi, marmelāde, porcija sviesta miklas. Pagatavošana Dziļā šķīvī ieklāj sviesta mīklu (skat. attiec, sviesta mīklas recepti), di­benu apziež biezā kārtā ar  marmelādi. Olas ar cukuru un sviestu sakuļ  putās un ar olu kulteni aplej marmelādi.  Pudiņu cep pusstundu laikā mērenā karstumā. Galdā var