Kakao pudiņš

Sastāvs: 125 gr kakao, 1/2 l piena, 100 gr sijātu miltu, 100 gr sviesta, 4 olu dzelt., 4 olu baltums, 200 gr cukura, ½ kātiņa vaniļas. Pagatavošana Kakao iemaisa saldā pienā, piejauc sijātus miltus un mazgātu, izkausētu sviestu un kuļ tik ilgi uz uguns, līdz mīkla vairs nelīp, at­dzisušu sajauc ar sakultu olu dzeltenumu, cukuru

Ābolu uzpūtenis

  Sastāvs: 500 g ābolu, 0,5 l ūdens, 4 ēdamkarotes mannas, 4 ēdamkarotes cukura. Pagatavošana Ābolus nomazgā, sagriež, pielej nedaudz ūdens, izsautē, izberž caur sietu. Liek atpakaļ katlā, pielej vēl. ūdeni, iekuļ mannu, vāra, lai tā uzbriestu, tad pievieno cukuru. Masu izlej putojamā traukā, nedaudz atdzesē, tad saputo, pasniedz ar pienu. Gatavojot uzpūteni ar sulām,

Vārāmais pudiņš

Sastāvs: 1/2 l piena, 50 gr sviesta, 100 gr miltu, 3 olas, 60 gr cukura, 50 gr rozīņu, 10 rūgtās mandeles. Pagatavošana Ar sviestu uzvārītā pienā pamazām iejauc miltus un kuļ mīklu tik ilgi uz uguns, līdz tā vairs nelīp. Kad mīkla atdzisusi, tai pa­mazām, stipri kuļot, piejauc jēlas olas, cukuru, notīrītas rozīnes un nolobītas,

Biskvītu un marmelādes pudiņš

Sastāvs: 200 gr karotes biskvītu, l/2 gl. stipra vīna, 50 gr pomeranču mizu, 200 gr marmelādes, 3 olu dzelt, 100 gr cukura, 1 gl. karsta piena. Pagatavošana Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos bis­kvītus sagriež lielākos kantainos gabaliņos un iepilda formā

Sausiņu pudiņš

Sastāvs: 150 g vaniļas sausiņu, 4 olas, 1 glāze piena, 100 g cukura, 100 g rozīņu, 100 g sviesta. Pagatavošana Sausiņus salauza un pārlej ar karstu pienu. Sviestu samaisa ar cukuru, olu dzeltenumiem, masā sastrādātiem izmērcētajiem sausiņiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievienojot mazliet sāls un cukura. Masā iejauc nomazgātas, nosusinātas rozīnes un iecilā saputotos

Brūkleņu pudiņš

Sastāvs: 1/3 l brūkleņu sīrupa, 50 gr svie­sta, 4 ēd.k. miltu, 5 olu dzeltenumi, 5 olu baltums, 100 gr cukura. Pagatavošana Brūkleņu sīrupu uzvāra ar sviestu, piejauc miltus un savāra visu gluži biezu. Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piekuļ atdzisušam brūkleņu biezenim, ko tad sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pudiņu cep sagatavotā formā 30 min.

Kafijas pudiņš

Sastāvs: 3šķ. baltmaizes, 1 glāzi kafijas, 60 gr cukura, 60 gr sviesta, 3 olu dzeltenums, 2 olu baltums, 40 gr cukura. Pagatavošana Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu un cukuru. Beigās, viegli apmaisot, visu sajauc ar sniegā sakultu olbaltumu, iepilda ar

Siera pudiņš

Sastāvs: 1 glāze piena, 50 gr sviesta, 100 gr miltu. 100 gr siera, 5 olas, sāls. Pagatavošana Pienu ar sviestu un nedaudz sāls uzvāra, verdošā ieber izsijātus miltus, kuļ uz uguns, kamēr masa atlec no katliņa, atdzesē, maisot piesit pa vienam olu dzeltenumam, pieliek sarīvētu sieru, saputotu olu sniegu, visu viegli samaisa, masu liek ar

Citronu pudiņš

Sastāvs: 10 gr sviesta, 2 olu dzeltenumi, 130 gr cukura, 1 citrona sula, 1/2 citrona mizas, 2 olu baltums, 50 gr miltu, 20 gr rozīņu. Pagatavošana Sviestu, olu dzeltenumu un cukuru sakuļ putās, pamazām pi^. jauc citronsulu, smalki sagrieztu citrona mizu, sniegā sakultu olbal­tumu un miltus. Pudiņu iepilda iesviestotā, ar rozīnēm apkaisīta formā un cep

Makaronu un biskvītu pudiņš

Sastāvs: 100 gr biskvītu, 100 gr makaronu, 3 olu dzeltenumi, 3 olu baltums, 100 gr cukura, glāze balta vai sarkana viņa, 25 gr pūdercukura, 1/4 kārtiņas vaniļas. Pagatavošana Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu vārāmu vīnu, pielej pusi pie olu dzeltenuma