Mazi pīrādziņi no rauga mīklas

Sastāvs: 1 glāze piena, 1/2 pac. rauga, 100 gr sviesta, 3 tējkarotes cukura, sāls, milti pēc vajadzības. Pagatavošana Siltam pienam pieliek raugu, piesijā miltus, samaisa pāri mīklu, uzraudzē un pieliek kausētu sviestu, cukuru, sāli, sijā miltus, tad mīca kamēr mīkla top spīdīga un atlec no rokām, tad uzraudzē. Mīklu izrullē, un liek sagatavotu gaļu, izspiež

Lašu pīrāgs

Sastāvs: 100 gr rīsu, 6 cieti vārītas olas, 1 sīpols, sāls, 1 kg laša, no 450 gr sviesta pagatavota sviesta mīkla, 1 ola smērēšanai. Pagatavošana Lasi sagriež mazos gabaliņos, apsala ar sāli un pipariem, nedaudz sviestā apcep. Rīsus uzvāra pusmīkstus, nokāš, noskalo, pieliek sāli. sviestā saceptus sīpolus, tvaiko krāsnī mīkstus. Mīklu izrullē liek pildījumu, tikai

Mazie laša pīrādziņi no rauga mīklas

Sastāvs: 1 gl. piena rauga mīkla , 200 gr laša. 5 olas, 100 gr rīsu, 60 gr sviesta, sīpols, pipari, sāls. Pagatavošana Rīsus kārtīgi nomazgā, ieber verdošā ūdenī, vāra pusmīkstus, tad nokāš, noskalo, pieliek sviestu, nedaudz sāls, apsegtus krāsnī tvaiko mīkstus. Vārītas olas un lasi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos, pieliek smalki sagrieztus notvaikotus sīpolus, pieliek

Lielais kāpostu pīrāgs

Sastāvs: 1/2 gl. piena, 1/2 pac. rauga, 700 – 750 gr miltu, 100 gr sviesta. 50 gr cukura, 50 gr skāba krējuma, 5 graudiņi kardamona, 1 kg svaigu kāpostu, 110 gr sviesta kāpostiem, 4 vārītas olas, 1 ola nosmērēšanai. Pagatavošana Siltā pienā izjauc raugu, piesijā miltus, iemaisa pašķidru mīklu, tad uzraudzē, pieliek 100 gr izkausēta

Ābolu plātsmaize

Sastāvs: Rauga mīkla, 6 gb. āboli, 0,5 mll krējums, 1 gl cukurs, 3 olas, 50 g margarīns, vanilins, kanelis. Pagatavošana Rauga mīklu pagatavo tāpat kā pīrāgiem. Mīklu izveltnē uz cepešpannas, uzgriež margarīna piciņas, pārkaisa ar cukuru, kārto iepriekš nomizotus un sagrieztus ābolus. Tad pagatavo pārlejamo masu, ņem trauku un sakuļ olas ar krējumu, cukuru, vanilīnu

Lašu pīrādziņi

Sastāvs: 200 g sālīta laša, 100 g rīsu, 2 1/2-3 karotes sviesta, sāls, 5—6 olas (2 sīpoli), pipari, 200 g gatavas sviesta (irdenas, vai rauga) mīklas, sakulta ola. Pagatavošana Lasi vakarā, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Rīsus savāra mīkstus ar sviestu un sāli. Tad lasi un cieti novārītas olas sagriež mazos gabaliņos, ja

Speķa pīrādziņi

Speķa pīrādziņi

Sastāvs: 700 gr speķis, 2 gl. piens, 1/2 pac. rauga, 0,5 kg milti, ola, 50 g sviests vai margarīns, sāls, cukurs, sīpoli, pipari. Pagatavošana Pagatavojam mīklu. Ņem emaljētu trauku ar aprēķinu, ka mīkla uzrūks. Traukā ielej pienu, uzsilda, bet nekarsē, nem no uguns, iedrupina raugu, cukuru, sāli un 1 ēd.k. miltus, apmaisa. Liek malā nedaudz

Laša pīrāgs

Sastāvs: 200 g sālīta laša, 100 g rīsu, sāls, 100 g sviesta, 6 olas, 2—3 sīpoli, pipari; mīklai: 1/3 l piena, 25 g rauga, sāls, 400 g miltu, 100 g sviesta; cepot — sakulta ola. Pagatavošana Sālītu lasi vakarā iepriekš, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Otrā dienā to sagriež mazos gabaliņos vai smalki

Āboli mīklā

Sastāvs: 8 āboli, 1 glāze miltu, 1 glāze piena, 5 olas, 100 g sviesta, 150 g cukura, rozīnes vai marmelāde, citrona miziņa. Pagatavošana Ābolus nomizo, izņem serdes, piepilda ar marmelādi vai rozīnēm, liek uz ietaukotas pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē. Miltus sajauc ar pienu, pievieno 50 g izkausēta sviesta un visu kopā maisot karsē uz

Pīrādziņi ar zivs pildījumu

Sastāvs: Mīklai: ola, sāls, 1/4 l piena, 400 g miltu, 200 g sviesta; pildījumam: 75 g rīsu, 25 g sviesta, 100 g sālīta laša, 4 olas. Cepot — tauki pēc vajadzības. Pagatavošana Ar olu, sāli, pienu, miltiem un saplūkātu sviestu pagatavo pīrāgu mīklu gluži kā pīrādziņiem ar gaļas pildījumu. Pildījumam rīsus savāra ūdenī mīkstus un