Biezpiens ar pienu

Sastāvs: 150 g biezpiena(9%), 250 g piena, 20 g cukura, 0,1 g kanēļa. Pagatavošana Biezpienu liek dziļā saldēdiena traukā, pārkaisa cukuru, kanēli, pasniedz ar pienu brokastīs, launagā, vakariņās vai pusdienās kā saldo ēdienu.

Latgales siers

Sastāvs: 5 l pilnpiena, 10 g ķimeņu, 10 g sāls Pilnpienu (3l) saraudzē. Pagatavošana Rūgušpienu lej katliņā un uz mazas liesmas karsē līdz vārīšanai. Tiklīdz sāk atdalīties suliņas un veidojas biezpiena receklis, pievieno atlikušos 2 l piena un, lēni maisot, turpina karsēt, līdz sarec pieliktais piens un atdalās suliņas. Tad karsēšanu pārtrauc un ļauj biezpienam

Biezpiens ar krējumu

Sastāvs: 100 g biezpiena, 25 g sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Biezpienu samaisa bļodiņā ar koka karoti vai samaļ gaļas mašīnā, tad pievieno skābu krējumu, sāli un samaisa. Sagatavoto masu liek lēzenā vai dziļākā traukā, pievieno, ja vēlas, sviestu. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem vai ziež uz maizes.

Piena želeja

Sastāvs: 100 g piena, 1/2 olas baltuma, 15 g cukura, vaniļa, 3 g želatīna, 10 g riekstu kodolu. Sīrupam: 15 g dzērveņu, 25 g ūdens, 25 g cukura Pagatavošana Olas dzeltenumu ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Pēc tam trauku liek karstā ūdenī un karsē, līdz masa nedaudz sabiezē. Riekstu kodolus uz

Biezpiens ar tomātiem

Sastāvs: 100 g biezpiena, 15 g sviesta, 75 g sv. tomātu, 10 g sīpolu, sāls. Pagatavošana Biezpienu samaļ gaļas mašīnā. Tomātus izberž caur sietiņu, lai atdalītu miziņas un sēkliņas. Sviestu saputo, pievieno sīki sasmalcinātus sīpolus, biezpienu, tomātus, sāli un samaisa. Tad liek trauciņā, grezno ar sviestu vai tomātu šķēlītēm. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem

Biezpiens ar rozīnēm

Sastāvs: 1 kg. biezpiena, 3 olu dzeltenumi, 4 ēd. k. rozīņu bez kauliņiem, 200 g. salda krējuma, 2 ēd. k. miltu, 7 ēd. k. cukura. Pagatavošana Biezpienu samaļ un samaisa ar krējumu, cukuru, nomazgātām rozīnēm, pievieno miltus, visu kopā karsē uz mazas liesmas, masu pastāvīgi maisot. Pēdējos pievieno olu dzeltenumus, izmaisa, karsēšanu pārtrauc, masu saliek

Salda biezpiena masa

Sastāvs: 150 g biezpiena, 25 g cukura, 25 g sviesta, 1/2 olas dzeltenuma, garšvielas. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, olas dzeltenumu, nedaudz sāls un citrona miziņu vai vaniļu puto līdz cukurs izkusis, tad pieliek biezpienu un samaisa. Biezpiena masai sviesta vietā var pielikt saputotu krējumu, tad to atsevišķi puto un iecilā saldajā biezpiena masā. Pagatavoto biezpiena

Biezpiena maisījums (nekarsēts)

Sastāvs: 100 g biezpiena, 30 g sviesta, 25 g cukura, 1/3 olas, 10 g riekstu kodolu vai mandeles, 20 g rozīņu, 25 g salda krējuma, garšvielas. Pagatavošana Maisījumu gatavo no biezpiena, kam mazs mitruma saturs. Ja biezpiens mitrs, to nospiež divkārt saliktā marlē. Biezpienu samaļ vairākas reizes gaļas mašīnā vai izberž caur sietu. Sviestu ar

Biezpiena maisījums (karsēts)

Sastāvs: 100 g biezpiena, 40 g sviesta, 25 g cukura, 1/2 olas, 40 g sk. krējuma, 10 g riekstu kodolu vai mandeles, 20 g rozīņu, garšvielas. Pagatavošana Izvēlas biezpienu, kam mazs mitruma saturs, samaļ gaļas mašīnā vai izberž caur sietiņu. Tad biezpienu liek katliņā, pievieno sakultas olas, skābu krējumu, notīrītus, sakapātus riekstus, citrona miziņu vai

Biezpiena bumbiņas

Sastāvs: 150 g biezpiena, 1/2 olas, 15 g kviešu miltu, 5 g kartupeļu cietes, 3 g cukura, sāls, 5 g sviesta, 10 g sk. krējuma. Pagatavošana Biezpienam pievieno olu, sāli, cukuru, kviešu miltus, kartupeļu cieti un samaisa. No sagatavotās masas veido apaļas bumbiņas, liek verdošā ūdenī, kam pievienota sāls, un vāra, līdz bumbiņas uzpeld virspusē.