Biezpiena plācenīši

Sastāvs: 150 g biezpiena, 1/2 olas, 3 g cukura, sāls, 25 g kviešu miltu, 10 g rīvmaizes, 15 g tauku, 15 g sk. krējuma. Pagatavošana Biezpienam pievieno olu, sāli, cukuru, kviešu miltus un samaisa. Tad izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Sakārto lēzenā traukā un

Rīvētu kartupeļu un burkānu pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1 glāze rīvētu svaigu vai vārītu burkānu, 1/2 glāzes piena, sāls, cukurs, 2 olas, taukvielas. Pagatavošana Sarīvēto kartupeļu masai nospiež sulu. Kartupeļu masai pārlej uzvārītu pienu, izmaisa, pievieno sarīvētos burkānus, sāli. cukuru, olu dzeltenumus un stingri saputotus olu baltumus. Sakarsētās taukvielās ar karoti liek masu un cep dzeltenas pankūkas, Pasniedz

Kartupeļu plācenīši

Sastāvs: Kartupeļi, auzu pārslas, sviests, sāls Pagatavošana Notīrītus, noskalotus un nosusinātus kartupeļus sarīvē, pieliek garšvielas. Pievieno auzu pārslas, tik daudz, lai saistītu kartupeļu sulu. Pannā sakarsētā sviestā ar karoti liek plācenīšus, cep līdz tie paliek spilgti brūni un kraukstoši. Pasniedz ar gaļas ēdieniem.