Rauga pankūkas

Sastāvs: 100 g kviešu miltu, 100 g piena, 1/4 olas, 5 g cukura, sāls, 5 g rauga, 15 g tauku. Pagatavošana Olu sakuļ, pievieno uzsiltdītu līdz (30C) pienu, sāli, cukuru, un samaisa. Šķidrumam pievieno atšķaidītu raugu, izsijātus miltus, samaisa un siltā vietā uzraudzē. Kad mīkla uzrūgusi, tajā iecilā saputotu olas baltumu un cep kā biezās

Rīvētu kartupeļu un ķirbju pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1 glāze rīvētu ķirbju, 1/2 glāzes piena, 3 olas, sāls, cukurs, taukvielas. Pagatavošana Sarīvētajiem kartupeļiem nospiež sulu, to atstāj, lai nosēstos ciete. Kartupeļu masai pārlej karstu, vārītu pienu. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Kartupeļu masā iemaisa ķirbjus, sāli, cukuru, olu dzeltenumus un uzmanīgi iecilā saputoto olu

Kāpostu pankūkas

Sastāvs: 1kg kāpostu, 3-4 olas, pusglāze mannā tikapt miltu, sāls, maltie melnie pipari, eļļa cepšanai. Pagatavošana Kāpostu sasmalcina un vāra nelielā ūdens daudzumā mīkstu. Atslēdz plītiņu pieber mannā un gaida, lai padziest mazliet un piebriest manna. Tad pievieno olas, sāli, maltos piparus un miltus kārtīgi izmaisa un lej pannā sakarsētā eļļā cep gatavus. Pasniedz ar