Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Sastāvs: 120 g piena,ūdens, 60 g kviešu miltu, 1/2 olas, 10 g tauku, 3 g cukura, sāls Pildījumam: 50 g liellopa gaļas, 10 g dūmota speķa, 15 g sīpolu, sāls, buljons. Pagatavošana Vārītu liellopa gaļu samaļ, pievieno sīki sagrieztu speķi, kas apcepts kopā ar sīpoliem, sāli, nedaudz buljona un samaisa. Pienam pievieno sāli, cukuru, sakultas

Rīvētu kartupeļu un auzu pārslu pankūkās II

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes auzu pārslu, sāls, 1/2 glāzes skāba krējuma, 1 naža gals sodas, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masā iemaisa auzu pārslas, sāli, skābu krējumu, sodu. Pannā sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas, cep spilgti brūnas, kraukšķīgas. Pankūkas pasniedz tūlīt pēc izcepšanas ar brūkleņu vai dzērveņu džemu. Ja pankūkas jāuzglabā kādu

Kartupeļu un biezpiena plācenīši

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 200 g biezpiena, sāls, ķimenes, 2 olu dzeltenumi, 1 glāze miltu, taukvielas cepšanai. Pagatavošana Biezpienu samaisa ar olu dzeltenumiem, kartupeļu masu, sāli, ķimenēm un tik daudz miltiem, lai izceptie plācenīši labi turētos kopā. No mīklas uz miltaina dēļa veido plācenīšus, apviļā miltos, liek pannā sakarsētās taukvielās un cep no

Biezās pankūkas

Sastāvs: 100 g piena, 100 g kviešu miltu, 1 ola, 5 g cukura, sāls, 15 g tauku. Pagatavošana Olas dzeltenumu atdala no baltuma, dzeltenumu samaisa ar pienu, sāli un cukuru. Šķidrumam pievieno izsijātus miltus un samaisa vienādā mīklā, iecilā stingrās putās saputotu olas baltumu. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no

Rīvētu kartupeļu un siera pankūkas

Sastāvs: 2 gl. rīvētu kartupeļu masas, 3 kausētie sieriņi, 3 ēd.k. sviesta vai margarīna, 3 olas, sāls, ķimenes, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masai nospiež sulu, pievieno izkausētu karsta margarīna un siera maisījumu, pieliek ķimenes, sāli, sakultas olas. Sakarsētās taukvielās cep pankūkas, tās pasniedz kā patstāvīgu ēdienu ar skābu krējumu vai kā piedevu buljonam.

Kartupeļu un seleriju plācenīši

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1 glāze vārītu sarīvētu seleriju sakņu. 1 sīpols, 2 olu dzeltenumi, sāls, sviests, rīvmaize, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu, seleriju, olu dzeltenumu masā iemaisa sviestā caurspīdīgi saceptus sīpolus, sāli un smalku baltu rīvmaizi. No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē un cep taukvielās spilgti dzeltenus. Pasniedz ar krējumu vai mērcēm un salātiem.

Ķirbju pankūkas

Sastāvs: 100 g piena vai ūdens, 100 g kviešu miltu, 1/2 olas, 50 g ķirbju, 5 g cukura, sāls, 15 g tauku. Pagatavošana Sagatavotai biezo pankūku mīklai pievieno uz sakņu rīves skaidiņās sarīvētus ķirbjus. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos un cep pankūkas no abām pusēm brūnas. Pasniedz ar cukuru un kanēli.

Raudzētās rīvētu kartupeļu pankūkas

Sastāvs: 1 I rīvētu kartupeļu, 1 glāze miltu, 25 g rauga, sāls, 3 olu dzeltenumi, 1 ēd.k. cukura, taukvielas. Pagatavošana Raugam pieliek tējkaroti cukura, izmaisa un silti uzraudzē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež daļu sulas pieliek sāli, miltus, olu dzeltenumus, cukuru un rauga. Sakarsētā eļļā vai taukos ar karoti liek nelielas mīklas kaudzītes, izcep pankūkas. Pankūkas pasniedz

Olu pankūkas

Sastāvs: 100 g sviesta, 4 olas, 4 karotes miltu, 1,8 l salda krējuma, 1 karote cukura, sāls, kanēlis, cukurs, sviests. Pagatavošana Sviestu saberž putās un samaisa ar olām, krējumu, miltiem un cukuru, un pēc vajadzības piemet sāli, no mīklas cepj sviestā mazas, gaišbrūnas pankūciņas. Galdā pasniedz ar cukuru un kanēli, ēd ar kādu ievārījumu, vai

Kartupeļu pankūkas

Sastāvs: 250 g kartupeļu, 50 g piena, 15 g kviešu miltu, sāls, 15 g tauku. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, noskalo, un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, pārlej verdošu pienu un samaisa. Pēc tam pieliek sāli, kartupeļi cieti, kas rodas, nospiesto sulu nostādinot, kviešu miltus un samaisa. Masu ar karoti liek uz pannas