Rīvētu kartupeļu pankūkas I

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes piena, 2 olas, sāls, cukurs. Pagatavošana Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu. Kartupeļu masai pārlej uzvārītu pienu, pievieno sāli, cukuru, pieliek sakultas olas, visu izmaisa. Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētās taukvielās un cep spilgti brūnas pankūkas. Pasniedz karstas ar skābu krējumu vai brūkleņu džemu. Pankūkas var gatavot kā

Rīvētu kartupeļu un cīsiņu pankūkas

Sastāvs: 6 cīsiņi, taukvielas. Sagatavo rīvēto kartupeļu pankūku mīklu. Pagatavošana Pannā sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas un katrai cepšanas gaitā uzliek ripiņās sagrieztus cīsiņus. Pankūku apgriež uz otru pusi tikai tad, ka apakšpuse jau labi sacepusies. Pankūkas pasniedz ar krējuma, sīpolu, tomātu vai citām sāļām mērcēm. Pankūkas ar cīsiņiem var gatavot arī no

Plānās pankūkas

Sastāvs: 120 g piena, 60 g kviešu miltu, 5 g sviesta, 3 g cukura, 1/2 olas, 10 g tauku, sāls. Pagatavošana Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā iesijā miltus, pielej pa daļām atlikušo pienu, izkausētu sviestu, samaisa vienveidīgu pašķidru mīklu un ļauj 25-30 minūtes stāvēt. Mīklu lej ar karoti pannas

Rīvētu kartupeļu pankūkas II

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes rūgušpiena vai kefīra, 4 olas, sāls, 2 ēdamkarotes miltu, 1 naža gals sodas, taukvielas. Pagatavošana Rīvētu kartupeļu masai nospiež sulu, pieliek rūgušpienu vai kefīru, sāli, olu dzeltenumus, sodu, miltus un stingri saputotus olu baltumus. Pannā sakarsētos taukos ar karoti liek pankūkas, cep no abām pusēm spilgti brūnas. Pankūkas

Vārītu kartupeļu pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 2 olas, 1/2 glāzes piena, 3 ēdamkarotes sviesta, 1/2 glāzes miltu, sāls, cukurs, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masā iemaisa sakultas olas, pienu, izkausētu sviestu, sāli, miltus. Sakarsētās taukvielās ar karoti uz pannas liek mīklu un cep pankūkas. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai saceptu speķi. Mīklu var veidot biezāku, ar lielāku

Plānās pankūkas, pildītas ar biezpienu

Sastāvs: 120 g piena, 60 g kviešu miltu, 15 g tauku, 1/2 olas, 3 g cukura, sāls. Pildījumam: 50 g biezpiena, 15 g cukura, 1/4 olas, 10 g sk. krējuma, vanilīns. Pagatavošana Pienam pievieno sāli, cukuru, sakultas olas, pieber izsijātus miltus un samaisa vienveidīgu mīklu. Plānās pankūkas apcep tikai no vienas puses, uzgāž uz dēlīša

Rīvētu kartupeļu un auzu pārslu pankūkas l

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes auzu pārslu, 1 glāze piena, 3 olas, sāls, cukurs, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masai nospiež sulu, pārlej uzvārītu pienu, iemaisa auzu pārslas un mīklu atstāj uzbriešanai. Olu baltumu ar nelielu sāls piedevu saputo un kopā ar olu dzeltenumiem iemaisa mīklā. Uz pannas sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas

Vārītu kartupeļu pankūkas ar sieru

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 2 olas, 4 ēdamkarotes rīvēta siera, 1/2 glāzes piena, 3 ēdamkarotes miltu, sāls, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masā iemaisa pienu, olu dzeltenumus, sāli, rīvētu sieru un miltus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā mīklā. Sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūciņas un apgrozot cep spilgti dzeltenas. Pasniedz ar sabrūnētu

Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Sastāvs: 120 g piena,ūdens, 60 g kviešu miltu, 1/2 olas, 10 g tauku, 3 g cukura, sāls Pildījumam: 50 g liellopa gaļas, 10 g dūmota speķa, 15 g sīpolu, sāls, buljons. Pagatavošana Vārītu liellopa gaļu samaļ, pievieno sīki sagrieztu speķi, kas apcepts kopā ar sīpoliem, sāli, nedaudz buljona un samaisa. Pienam pievieno sāli, cukuru, sakultas

Rīvētu kartupeļu un auzu pārslu pankūkās II

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes auzu pārslu, sāls, 1/2 glāzes skāba krējuma, 1 naža gals sodas, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masā iemaisa auzu pārslas, sāli, skābu krējumu, sodu. Pannā sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas, cep spilgti brūnas, kraukšķīgas. Pankūkas pasniedz tūlīt pēc izcepšanas ar brūkleņu vai dzērveņu džemu. Ja pankūkas jāuzglabā kādu