Kartupeļu un seleriju plācenīši

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1 glāze vārītu sarīvētu seleriju sakņu. 1 sīpols, 2 olu dzeltenumi, sāls, sviests, rīvmaize, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu, seleriju, olu dzeltenumu masā iemaisa sviestā caurspīdīgi saceptus sīpolus, sāli un smalku baltu rīvmaizi. No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē un cep taukvielās spilgti dzeltenus. Pasniedz ar krējumu vai mērcēm un salātiem.

Ķirbju pankūkas

Sastāvs: 100 g piena vai ūdens, 100 g kviešu miltu, 1/2 olas, 50 g ķirbju, 5 g cukura, sāls, 15 g tauku. Pagatavošana Sagatavotai biezo pankūku mīklai pievieno uz sakņu rīves skaidiņās sarīvētus ķirbjus. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos un cep pankūkas no abām pusēm brūnas. Pasniedz ar cukuru un kanēli.

Raudzētās rīvētu kartupeļu pankūkas

Sastāvs: 1 I rīvētu kartupeļu, 1 glāze miltu, 25 g rauga, sāls, 3 olu dzeltenumi, 1 ēd.k. cukura, taukvielas. Pagatavošana Raugam pieliek tējkaroti cukura, izmaisa un silti uzraudzē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež daļu sulas pieliek sāli, miltus, olu dzeltenumus, cukuru un rauga. Sakarsētā eļļā vai taukos ar karoti liek nelielas mīklas kaudzītes, izcep pankūkas. Pankūkas pasniedz

Olu pankūkas

Sastāvs: 100 g sviesta, 4 olas, 4 karotes miltu, 1,8 l salda krējuma, 1 karote cukura, sāls, kanēlis, cukurs, sviests. Pagatavošana Sviestu saberž putās un samaisa ar olām, krējumu, miltiem un cukuru, un pēc vajadzības piemet sāli, no mīklas cepj sviestā mazas, gaišbrūnas pankūciņas. Galdā pasniedz ar cukuru un kanēli, ēd ar kādu ievārījumu, vai

Kartupeļu pankūkas

Sastāvs: 250 g kartupeļu, 50 g piena, 15 g kviešu miltu, sāls, 15 g tauku. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, noskalo, un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, pārlej verdošu pienu un samaisa. Pēc tam pieliek sāli, kartupeļi cieti, kas rodas, nospiesto sulu nostādinot, kviešu miltus un samaisa. Masu ar karoti liek uz pannas

Dubultās rīvētu kartupeļu pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 2 olu dzeltenumi, 2 ēdamkarotes krējuma, sāls, 100 g speķa, 2 sīpoli, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masai nospiež sulu, pievieno krējumu, olu dzeltenumus, sāli. Speķi sagriež sīkos gabaliņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu sacep. Pannā sakarsētās taukvielās plānā kārtā liek kartupeļu masu, cepšanas laikā pārliek ar speķa un sīpola maisījumu. Kad

Pildītas pankūkas (Komm-morgen-wieder)

Sastāvs: Mīklai: 50 g sviesta, 125 g miltu, 2 1/2 glāzes piena, sāls, 4 olas. Cepot: 75 g sviesta (vai uz pusēm sviests ar tecinātiem cūkas taukiem). Pildījumam: 400 g ceptas vai vārītas teļa gaļas, 200 g jēlu nieru tauku, sāls, pipari, karote skāba krējuma, sīpol Pagatavošana Sviestu izkausē un samīca gludā mīklā ar miltiem,

Rauga pankūkas

Sastāvs: 100 g kviešu miltu, 100 g piena, 1/4 olas, 5 g cukura, sāls, 5 g rauga, 15 g tauku. Pagatavošana Olu sakuļ, pievieno uzsiltdītu līdz (30C) pienu, sāli, cukuru, un samaisa. Šķidrumam pievieno atšķaidītu raugu, izsijātus miltus, samaisa un siltā vietā uzraudzē. Kad mīkla uzrūgusi, tajā iecilā saputotu olas baltumu un cep kā biezās

Rīvētu kartupeļu un ķirbju pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1 glāze rīvētu ķirbju, 1/2 glāzes piena, 3 olas, sāls, cukurs, taukvielas. Pagatavošana Sarīvētajiem kartupeļiem nospiež sulu, to atstāj, lai nosēstos ciete. Kartupeļu masai pārlej karstu, vārītu pienu. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Kartupeļu masā iemaisa ķirbjus, sāli, cukuru, olu dzeltenumus un uzmanīgi iecilā saputoto olu

Kāpostu pankūkas

Sastāvs: 1kg kāpostu, 3-4 olas, pusglāze mannā tikapt miltu, sāls, maltie melnie pipari, eļļa cepšanai. Pagatavošana Kāpostu sasmalcina un vāra nelielā ūdens daudzumā mīkstu. Atslēdz plītiņu pieber mannā un gaida, lai padziest mazliet un piebriest manna. Tad pievieno olas, sāli, maltos piparus un miltus kārtīgi izmaisa un lej pannā sakarsētā eļļā cep gatavus. Pasniedz ar