Griķu miltu pankūkas

Sastāvs: 50 g griķu miltu, 20 g rupjo kviešu miltu, 100 g piena, 5 g rauga, 1/4 olas, 3 g cukura, sāls, 15 g tauku. Pagatavošana Griķu miltiem pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma, kas uzsildīts līdz 30Sastāvs: C Pagatavošana , un samaisa pašķidru mīklu. Tad pievieno atšķaidītu raugu un mīklu siltā vietā uzraudzē. Atlikušo

Rīvētu kartupeļu un biezpiena pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 200 g biezpiena, 3 olas, sāls, cukurs, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļiem nedaudz nospiež sulu. Kartupeļus samaisa ar biezpienu, olu dzeltenumiem, pieliek sāli, cukuru un stingri saputotus olu baltumus. Ar karoti uz pannas sakarsētās taukvielās liek nelielas pankūkas un cep no abām pusēm dzeltenas. Pankūkas pasniedz ar krējumu vai saldskābiem džemiem.

Pankūkas ar magonēm un rozīnēm

Sastāvs: 1 gl. miltu, 1 gl. piena, 3 olas, taukviela cepšanai, sāls, cukurs. Pagatavošana Traukā iesijā miltus, pa daļam pievieno pienu, pieliek sāli, nedaudz cukura, 1 veselu sakultu olu un 2 olu baltumus, visu labi izmaisa. No mīklas cep plānās pankūkas vienu no pusēm apcepjot viegli brūnu. Pagatavo pildijumu. Pildījumam: 200 g biezpiena, 1/2 gl.

Biezpiena plācenīši

Sastāvs: 150 g biezpiena, 1/2 olas, 3 g cukura, sāls, 25 g kviešu miltu, 10 g rīvmaizes, 15 g tauku, 15 g sk. krējuma. Pagatavošana Biezpienam pievieno olu, sāli, cukuru, kviešu miltus un samaisa. Tad izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Sakārto lēzenā traukā un

Rīvētu kartupeļu un burkānu pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1 glāze rīvētu svaigu vai vārītu burkānu, 1/2 glāzes piena, sāls, cukurs, 2 olas, taukvielas. Pagatavošana Sarīvēto kartupeļu masai nospiež sulu. Kartupeļu masai pārlej uzvārītu pienu, izmaisa, pievieno sarīvētos burkānus, sāli. cukuru, olu dzeltenumus un stingri saputotus olu baltumus. Sakarsētās taukvielās ar karoti liek masu un cep dzeltenas pankūkas, Pasniedz

Kartupeļu plācenīši

Sastāvs: Kartupeļi, auzu pārslas, sviests, sāls Pagatavošana Notīrītus, noskalotus un nosusinātus kartupeļus sarīvē, pieliek garšvielas. Pievieno auzu pārslas, tik daudz, lai saistītu kartupeļu sulu. Pannā sakarsētā sviestā ar karoti liek plācenīšus, cep līdz tie paliek spilgti brūni un kraukstoši. Pasniedz ar gaļas ēdieniem.

Pildītas pankūkas

Pildītas pankūkas

Sastāvs: 1/4 glāzes piena, 2 olas, milti pēc vajadzības, 400 gr vārītas vērša gaļas, sāls, 150 gr sviesta. Pagatavošana Olas sakuļ ar sāli, pielej 1/2 glāzi piena, piesijā miltus, apmaisa, pielej pārējo pienu, noliek pusstundu stāvēt. Cep plānas pankūkas, apcepot viegli dzeltenu tikai vienu pusi. Gaļu samaļ, izkausē ap 50 gr sviesta, sacep tajā smalki

Rīvētu kartupeļu pankūkas ar āboliem

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes krējuma, 2 olas, 1 glāze skaidās sarīvētu ābolu, sāls, cukurs, 2 ēdamkarotes miltu, 1 naža gals sodas, taukvielas cepšanai. Pagatavošana Kartupeļu masu nedaudz nospiež. Sulu atstāj cietes nostādināšanai. Kartupeļus samaisa ar krējumu, sāli, cukuru, miltiem, olām, sarīvētiem āboliem un cieti, kas iegūta pēc sulas noliešanas. Masā iemaisa sodu.

Plānās pankūkas, pildītas ar dārzeņiem

Sastāvs: 120 g piena, ūdens, 60 g kviešu miltu, 1/2 olas, 10 g tauku, 3 g cukura, sāls. Pildījumam: 75 g sv. kāpostu, 25 g burkānu, 10 g tauku, 15 g sīpolu, 15 g tomātu biezeņa, 1/4 olas. Pagatavošana No sagatavotātās mīklas cep plānās pankūkas, apcepot tikai no vienas puses. Skaidiņās sarīvētus burkānus un sīki

Auzu pārslu pankūkas

Sastāvs: 250 g. auzu pārslu, 0,5 l. piena, 2 olas, 100 g. ābolu, sāls, cukurs, eļļa cepšanai. Pagatavošana Auzu pārslas pārlej ar pienu un atstāj uz laiku (apmēram viena stunda) līdz tās uzbriest. Pēc tam, kad pārslas uzbriedušas pārslām pievieno sakultas olas un nomizotus, rīvētus ābolus vai bumbierus, cukuru un sāli pēc garšas. Uz pannas