Olu un citrona krēms

Sastāvs: 1 ola, 1/3 citrona, 25 g cukura, 3 g želantīna. Pagatavošana Olu dzeltenumu ar cukuru, norīvētu citrona miziņu saputo, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno citrona sulu, aukstā ūdenī uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu un iecilā saputotu olas baltumu. Lej saldēdiena bļodā un liek vēsā vietā, lai sarec. Citrona sulas vietā var likt rumu vai konjaku

Vēžu omlete

Sastāvs: 6 olas, 15 vēži, 100 g sviesta, sāls. Pagatavošana Vēžus novāra, un izloba gaļu no ļipām, un no čaulām. Ar pusi sviesta pagatavo vēžu sviestu un noliek aukstumā. Olu dzeltenumus sakuļ ar tējkaroti sāls, sajauc ar putās sakultiem olbaltumiem, un ar atlikušo sviestu izcepj uz mazas uguns trīs omletes. Pēdējās apziež ar mīksti sakultu

Olu maisījums ar sieru

Sastāvs: 6 olas, 50 g sviesta, 100 g sausa siera. Pagatavošana Olas sakuļ ar berztu sieru, liek katlā, kur iepriekš izkausēts sviests, un maisot tik ilgi tur uz uguns, līdz maisījums sabiezējis. Tad izliek uz sasildītas bļodas un tūliņ pasniedz galdā kā pagaidu ēdienu. Piedevām dod grauzdētas baltmaizes šķēles.

Omlete ar kūpinātām reņģēm

Sastāvs: 2 olas, 30 g piena, 50 g reņģu, 10 g sviesta, sāls, lociņi. Pagatavošana Olas sakuļ, pievieno sāli, pienu, notīrītas kūpinātas reņģes, sasmalcinātus lociņus un samaisa. Tad lej uz pannas vai ugunsdroša stikla veidnē sakarsētā sviestām, liek cepeškrāsnī un mazā siltumā karsē, līdz olas sarecējušas.

Olas ar zossakņu biezeni

Sastāvs: 4 olas, 100 g sviesta, 8 maizes šķēles, 200 g zossakņu biezeni. Pagatavošana Siltas bez čaumalas vārītas olas uzliek uz sviestā grauzdētām, apmēram centimetru biezām baltmaizes šķēlītēm, kuras iepriekš apziež ar zossakņu biezeni.

Olu želeja

Sastāvs: 4 olas, 1 glāze buljona, pētersīļu lapiņas. Pagatavošana Olas sakuļ ar nedaudz sāls, pielej buljonu, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, tad salej vārāmā formā, uzliek vāku. vāra ūdens peldē apmēram 1 stundu, tad izsit no formas, sagriež četrstūrainos gabaliņos.

Olu maisījums ar vēžiem

Sastāvs: 30 vēži, 8 olas, 200 g salda krējuma, 50 g sviesta, sāls. Pagatavošana Vēžus novāra, no čaumalām pagatavo vēžu sviestu; olas sakuļ ar sāli, pielej klāt saldu krējumu. Vēžu sviestu sakuļ putās, pamazām sajauc ar olu kulteni, lai labāki savienotos, un liek pannā, kur iepriekš izkausē attiecīgo sviesta daudzumu. Kad kultenis jau sāk recēt,

Omlete ar ziedu kāpostiem

Sastāvs: 2 olas, 20 g piena, 350 g ziedu kāpostu, 15 g sviesta, 30 g siera, sāls. Pagatavošana Ziedu kāpostus sadala daļiņās, noskalo, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad tos liek uz pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē sakarsētā sviestā, pārlej sakultas olas, kurām pievienots piens un sāls, un cep cepeškrāsnī mazā siltumā, līdz

Olu vēršacis

Sastāvs: 7 olas, 25 g sviesta, pipari un sāls. Pagatavošana Septiņcirkņu pannā, kādu lieto ari mazām pankūkām, ieliek katrā cirknī mazliet sviesta un uzkarsē karstu (bet ne brūnu), iesit pa vienai olai, un atstāj pannu tik ilgi uz uguns, līdz olbaltums savelkas, bet vēl nav gluži ciets sarecis (dzeltenumam jāpaliek mīk stam). Tad uzceptās olas