Olas tomātu mērcē

Sastāvs: 1 ola, 75 g tomātu mērces. Pagatavošana Olas cieti novāra, atdala caumalu, pārgriež uz pusēm, sakārto lēzenā traukā un pārlej ar tomātu mērci. Olas var vārīt arī bez caumalas, tad tās mērcē liek neatdalītas.

Speķis ar olām angļu gaumē

Sastāvs: 125 g speķa, 5 olas, 15 g sviesta, sāls. Pagatavošana Ēdiens pagatavojams tāpat kā šķiņķis ar olām, bet var arī cepšanai lietojamo pannu neapziest ar sviestu.

Pildītas olas

Sastāvs: Pagatavošana 1 ola, 10 g sviesta, 2 ķilavas, garšvielas, zaļumi. Olas cieti novāra, noloba, pārgriež uz pusēm gareniski un izņem dzeltenumu. Olas dzeltenumus izberž caur sietu, samaisa, putojot ar sviestu, pieliek sāli, etiķi, sinepes pēc garšas. Tad olu baltumos ar karoti pilda nelielu kaudzīti saputoto dzeltenumu. Pēc tam sakārto lēzenā traukā un grezno ar

Mednieku omlete pomērāņu gaumē

Sastāvs: 8 olas, 125 g sviesta, medījuma gaļas atliekas, sardeles, kaperi, šampinjoni (atma-tenes), parmsiers. Pagatavošana Ar smalki sakapātu medījuma gaļu, dažām sardelēm, sviestā sutinātiem šampinjoniem, kaperiem, citrona miziņu, sviestu, dažām karotēm speķa viruma, divām karotēm berzta parmsiera, baltiem pipariem un sāli, pagatavo pikantu pildījumu. Maisījumu īsu brīdi sutina uz vājas uguns un uzmanīgi nogaršo. Tad

Formā ceptas olas

Sastāvs: 10—12 olas, 200 g krējuma, tējkarote miltu, 3 karotes sviesta, sīpols. Pagatavošana Cieti novārītām olām izloba dzeltenumu, baltumu smalki sakapā, uzvāra krējumu ar sviestu un tajā iemīcītiem miltiem, pieliek sakapāto olbaltumu un smalki saberztu sīpolu, ieberzē mazu formu ar sviestu, iepilda maisījumu un virsū vēl. uzberž caur sietiņu 11 olu dzeltenumu, bet pēc tam

Olas ar šķiņķi

Sastāvs: 2 olas, 30 g vārīta šķiņķa, 30 g baltmaizes, 10 g margarīna, 75 g tomātu mērces. Pagatavošana Olas vāra bez caumalas pusmīkstas. Baltmaizes kukulim atgriež garoziņu un sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs, kuras liek sakarsētā margarīnā un apcep. Uz apceptās baltmaizes liek apceptu šķiņķa šķēlīti, bet uz tās vārītu olu un pārlej tomātu mērci.

Šķiņķis or olām angļu gaumē

Sastāvs: 125 g šķiņķa, 5 olas, 15 g sviesta, sāls. Pagatavošana Vārītu šķiņķi sagriež ne pārāk plānās šķēlēs (citādi tas paliek sauss) un no apakšpuses viegli uzcepj ar sviestu ieziestā pannā. Tad apgriež otrādi, uzsit virsū olas, uzkaisa sāli un cep krāsnī, kamēr olbaltums sarecis. Ar sāli jārīkojas ļoti uzmanīgi.

Pildītas olas tomātos

Sastāvs: Pagatavošana 1 ola, 10 g sviesta, 15 g sālīta laša, 100 g tomātu, 20 g majonēzes, sāls, zaļumi. Cieti novārītas olas pārgriež šķērsām uz pusēm, izņem olas dzltenumu. Olu dzeltenumu izberž caur sietiņu, pievieno sviestu, gaļas mašīnā samaltu lasi un saputo. Iegūto masu ar konditorejas uzgali pilda olas baltumos. Tomātiem atgriež vāciņu, izņem sēklotni,

Omlete ar zaļumiem

Sastāvs: Omlete, zaļumi, pētersīļi, šampinjoni. Pagatavošana Gatavu omleti apliek katlā iepriekš uzbrūninātiem smalkiem zaļumiem, zaļiem pētersīļiem un šampinjoniem un saloka kopā uz pusēm.

Olas ar hollandiešu mērci

Sastāvs: 12 olas, 1/4 l holandiešu mērces. Pagatavošana Olas liek verdošā ūdenī un 5 min. vāra, tad uz brītiņu ieliek auk stā ūdenī, un pēc tam noloba, un veselām pārlej hollandiešu mērci. Galdā pasniedz kā karstu pagaidu ēdienu.