Omlete ar ievārījumu

Sastāvs: 2 olas, 15 g piena, 15 g sviesta, 3 g cukura, sāls. Pagatavošana Olas dzeltenumu no baltuma atdala. Dzeltenumu ar sāli, cukuru saputo, pievieno pienu un iecilā saputotu olas baltumu. Masu lej uz pannas izkausētā sviestā un cep mazā siltumā, līdz omletes apakšpuse gaiši brūna un virspuse tikko sarecējusi. Tad apgriež un apcep otru

Olas ar vīna mērci

Sastāvs: 8 olas, 1/8 l baltā vārāmā vīna, 50 g sviesta, 1 tējkaŗ. miltu, 1 kaŗ. etiķa, sāls. Pagatavošana Olas vienu pēc otras uzmanīgi iesit pilnīgā litrā maz sālīta verdoša ūdens, kam iepriekš pielieta klāt karote etiķa, un kad baltums sarecējis, izņem laukā un pagaidām noliek siltā vietā. Balto vārāmo vīnu sakarsē un vienreiz, uzvāra

Olas kartupeļu biezenī

Sastāvs: Kartupeļu biezenis, 8 olas, 2 I ūdens, 1/2 glāzes 8% etiķa, sāls, sviests, tomātu biezenis vai mārrutki. Pagatavošana Verdošā ūdenī, kam pievienots etiķis un sāls, ar zupas kausiņu ielaiž no čaumalas atbrīvotas olas. Lai baltums turētos vienkop, ar karoti to piebīda tuvāk dzeltenumam un olas lēni karsē, līdz baltums sarecējis (3 min.). Olas ar

Olu kūkas ar sieru (šveiciešu gaumē)

Sastāvs: 1/4 litrs, piena, 4 karotes miltu, 5 olas, siers (šveiciešu vai holandiešu siers), sāls. Pagatavošana Pienu, miltus un olas iemīca mīklā, pievieno klāt berztu sieru, līdz mīkla vairs nav pārāk plāna, piemet sāli un taukos uzcepj plā nas omletes

Omelete ar šampinjoniem

Sastāvs: 10 olas, sāls, 25 g sviesta, 100 g šampinjonu (atmateņu), 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu zaļumu, 40 g sviesta, 10 g miltu, ūdens, 15 g sviesta, 10 g tauku. Pagatavošana Olas sakuļ ar izkausētu sviestu un sāli. Omlešu pannā uzkarsē sajauktus sviestu un taukus, pielej apmēram pusi olu kulteņa, un pannu pastāvīgi kratot,

Omlete ar sieru

Sastāvs: 2 olas, 30 g piena, 25 g siera, 10 g sviesta, sāls. Pagatavošana Olas dzeltenumu saputo, pievieno sāli, pienu, sarīvētu siieru, samaisa un iecilā saputotu olas baltumu. Liek ar sviestu izziestā veidnē un cep mazā siltumā, līdz olas sarecējušas. Omleti pasniedz tūliņ pēc cepšanas, pārlietu ar izkausētu sviestu.

Ābolu omlete

Sastāvs: 4 olas, 4 tējkar. pūdercukura, 2 kar. salda krējuma, naža gals sāls, 2 kar. ābolu marmelādes, 2 tējkar. korinšu, 6 saldās mandeles, 2 tējkar. cukura, tējkaŗ. sviesta. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ putās ar pūdercukuru, sajauc ar saldu krējumu, sāli un putās sakultiem olbaltumiem un cepj saldā sviestā no abām pusēm uz ļoti karstas pannas.

Kartupeļu un vārītu olu sacepums

Sastāvs: 5 vārīti kartupeļi, 8 cieti novārītas olas, 100g sviesta vai speķa, 8 ķilavas, 1 glāze krējuma, 2 olas, rīvmaize, zaļumi. Pagatavošana Ietaukotā veidnē liek kārtām kartupeļu šķēles un olu ripas, iztīrītas ķilavas. Visam pārlej sakultu olu un krējuma maisījumu, pārliek sviesta pikas vai speķa šķēlītes un cep sakarsētā krāsnī, līdz olas sarecējušas. Pasniedz, pārkaisītu

Pildītas olas I

Sastāvs: Pagatavošana Cieti novārītas, nolobītas olas pārgriež uz pu sēm, izņem laukā dzeltenumu, dobumu piepilda ar biezeni, ko pa gatavo ar trim novārītiem dzeltenumiem, vienu jēlu dzeltenumu, sinepēm, sāli, pipariem un etiķi, un olu pusītes sakārto ar sardelēm bļodā, kuras dibenu iepriekš apziež ar Majonnes mērci.

Olas sinepju mērcē

Sastāvs: 12 olas, 200 g skāba krējuma, sāls un sinepes. Pagatavošana Olas ieliek verdošā ūdenī un 3 m. vāra uz ātras uguns, tad ieliek aukstā ūdenī, un atdzisušas noloba. Krējumam pieliek sāli un sinepes, samaisa un pārlej olām. Galdā pasniedz aukstā veidā.