Omlete, pildīta ar dārzeņiem

Sastāvs: 2 olas, 15 g pien, 15 g sviesta, 3 g cukura, sāls, 50 g sautētu dārzeņu. Pagatavošana Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pievieno sāli, pienu un iecilā saputotu olas baltumu. Masu lej uz pannas izkausētā sviestā un cep cepeškrāsnī mazā siltumā, līdz olas sarecējušas, omlete gaiši brūna. Pēc izcepšanas omletes vidū liek sautētus dārzeņus,

Biskvītomlete

Sastāvs: 4 pers. 5 olu dzeltenumi, 125 g cukura, 5 olu sniegs, tējkar. ruma, 75 g miltu, 50 g sviesta, 75 g ābolu marmelādes, 20 g cukura. Pagatavošana Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru putās, tad piejauc klāt olu sniegu, rumu un miltus. Pannā uzkarsē sviestu, iepilda apmēram pirkstu biezā kārtā mīklu, un krāsnī uzcepj omleti

Olas ar brūnu sviestu

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 5—6 pers. 10—12 olas, karote smalku sakapātu lociņu, 3 karotes sviesta, sāls. Pagatavošana Cieti novārītas olas noloba, pārgriež gareniski uz pusēm, apkaisa pēc garšas ar sāli un ar smalki sakapātiem lociņiem, pārlej ar brūnu sviestu, un sniedz galdā kā pagaidu ēdienu.

Ola tatāru gaumē

Sastāvs: 100 g vērša gaļa, 25 g sviests, olas, krējums, garšvielas. Pagatavošana Sakasa 100 g jēlas vērša gaļas, sajauc ar 25 g sviesta, ievirco ar sāli un pipariem un uzziež plānā kārtā uz olu plates. Virsū uzsit olas, aprasina ar skābu krējumu, izcepj krāsnī un pārkaisa kapātus pētersīļa zaļumus.

Olas krējumā

Sastāvs: 1 ola, 40 g sk. krējuma, sinepes, cukurs, sāls. Pagatavošana Cieti novārītām olām noloba caumalu, pārgriež gareniski uz pusēm, sakārto uz šķīvja un pārlej skābu krējumu, kam pievienotas sinepes, cukurs, sāls.

Skābas olas

Sastāvs: 40 g tauku, 40 g miltu, 10 g sīpolu, sāls, karoti etiķa, virces, 10 olas. Pagatavošana Taukos uzbrūnina miltus gaiši brūnus, piecep smalki sagrieztus sīpolus, pielej ūdeni un etiķi, pieliek sāli un virces un ļauj labi savārīties. Tad mērci nolej bļodā, uzmanīgi iesit iekšā veselas olas un noliek siltumā, kamēr olbaltums sarucis. Olu dzeltenumam

Olas, saceptas ar ķilavām

Sastāvs: 2 olas, 50 g ķilavu, 25 g sk. krējuma, 10 g sviesta, lociņi. Pagatavošana Cieti vārītas olas sagriež ripiņās, liek ar sviestu izziestā veidnē kārtām ar iztīrītām ķilavām, sasmalcinātiem lociņiem. Olu (1/2 gab.) sakuļ ar skābu krējumu un pārlej veidnē sakārtotām olām, ķilavām, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes. Pasniedz ar vārītiem

Omlete ar ievārījumu.

Sastāvs: Pagatavošana Omleti piepilda ar augļu biezeni vai stindzeni un pāri pārkaisa pūdercukuru.

Bez čaumalas vārītas olas

Sastāvs: 4 pers. 8 olas, karote etiķa, 11 ūdens, sāls. Pagatavošana Lēzenā katlā ielej ūdeni, piemet sāli un pielej mazliet etiķa, kad ūdens sāk vārīties, iesit olas un 3—4 min. vāra uz palēnas uguns. Kad olbaltums sarucis, olas izņem un uz brīdi ieliek aukstā ūdenī, tad apgraiza, pārkaisa ar sāli un pasniedz galdā pie skābeņu

Makaroni ar olām

Sastāvs: 300 g makaronu, 1 l ūdens, 3 olas, 2 ēd. k. sviesta, sāls. Pagatavošana Makaronus liek verdošā ūdenī, kam piebērts sāls, un vāra līdz makaroni ir mīksti. Makaroniem pieliek sviestu un sakultas olas, visu pārmaisa un liek cepeškrāsnī, nepārmaisot, līdz olas sarecējušas un ir gatavas.