Zaļie pipari ar kinzu

kinza ar zaļo piparu

Sastāvs: Zaļie asie pipari 4gb, kinza 4 pušķi, ķiploks 10 daiviņas, sāls 1ēd.k. Pagatavošana Piparus noskalo, pārgriež uz pusi un izņem sēklas. Kiploku daiviņas noloba no mizas. Visu samaļ vai blenderē. Pievieno sāli un pagaršo, ja nepieciešams, tad pievieno vēl sāli. Sapilda burciņā, uzliek vāciņu un uzglabā ledusskapī apmēram divas nedēļas. Šo mērci izmanto pie

Piena mērce ar tomātiem

Piena mērce ar tomātiem

100 g piena mērces, 10 g tomātu biezeņa, 10 g galda vīna, cukurs, sāls Piena mērcei pievieno biezeni, balto galda vīnu, sāli, cukuru un uzvāra. Pasniedz pie zivju vai miltu izstrādājumiem. Piena mērce ar tomātiem

Zivju mērce ar olām

100 g zivju mērces, 1/2 olas, zaļumi Pagatavo zivju mērci, kā aprakstīts šajā receptē: Zivju mērce Zivju mērcei pievieno sīki sasmalcinātu vārītu olu, pētersīļu zaļumus un samaisa.

Piena mērce ar sīpoliem

100 g piena mērces, 25 g sīpolu, 10 g sviesta, 15 g buljona, garšvielas Sīpolus sagriež ripiņās un sviestā apcep, pielej ūdeni vai buljonu, pieliek sāli un sautē. Kad sīpoli mīksti, tad tos pievieno piena mērcei un samaisa.

Tomātu mērce

50 g buljona, 2,5 g kviešu miltu, 5 g tauku, 5 g burkānu, 5 g sīpolu, 3 g pētersīļu, 50 g tomātu biezeņa, 5 g sviesta, garšvielas Kviešu miltus sviestā vai taukos izkarsē, līdz tie dzelteni vai brūngani, pielej gaļas vai zivju buljonu, izmaisa, uzvāra. Pievieno sviestā vai taukos apceptas, sasmalcinātas garšsaknes ar tomātu biezeni

Rīvmaizes mērce

25 g sviesta, 3 g rīvmaizes, citrona sula, sāls Sviestu nedaudz sabrūnina, pievieno rīvmaizi, sāli, citrona sulu pēc garšas. Pasniedz pie vārītiem ēdieniem.

Krējuma mērce

80 g skābā krējuma, 4 g kviešu miltu, 4 g sviesta, sāls Kviešu miltus sviestā izkarsē, pievieno skābu krējumu, sāli un vāra 10-15 minūtes, līdz mērce iegūst īpatnēju garšu un smaržu. Pasniedz pie dārzeņu, gaļas vai zivju ēdieniem.

Sviesta un olu mērce (Holandes)

75 g sviesta, 1 olas dzeltenuma, 10 g ūdens, sāls, citrona sula vai citronskābe Katliņā sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ūdeni. Tad katliņu ar sakultām olām liek karstā ūdenī (85-90 grādiem), pievieno pakāpeniski sviesta gabaliņus un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sabiezē skāba krējuma biezumā. Tad pēc garšas pievieno sāli, citronu sulu vai citronskābi. Sviesta un

Brūnā mērce

80 g gaļas buljona, 4 g kviešu miltu, 5 g tauku, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 3 g pētersīļu, 15 g tomātu biezeņa, 5 g sviesta, garšvielas Uz pannas vai katliņā sakarsētos taukos apcep sasmalcinātās garšsaknes un tomātu biezeni, pielej brūno buljonu, pievieno bez taukiem izkarsētus, buljonā iejauktus kviešu miltus un vāra uz mazas

Krējuma mērce ar sīpoliem

80 g krējuma mērces, 25 g sīpolu, 5 g sviesta, sāls. Sīpolu ripiņas sviestā apcep un pievieno krējuma mērcei. Ja mērcei vēlas asāku garšu, tad pievieno piparus.