Marinēti ķiploki

Marinēti ķiploki

Sastāvs: Ķiploki 1kg, dilles 4 šķipsniņas, ūdens 1000ml, cukurs 100gr, etiķis 9% 3ēd.k., sāls 2ēd.k. Pagatavošana Ķiploku marinēšanai izvēlās vēlās(ziemas) ķiploku šķirnes. izvēlas lielus un skaistus ķiplokus. Ķiplokus sadala daiviņās, noloba miziņu. Notīrītās ķiploku daiviņas ievieto traukā un applaucē ar verdošu ūdeni, tad nolej ūdeni, atdzesē un žāvē. Gatavo marinādi šādi: liek vārīt nepieciešamo ūdens

Adžika ar kabačiem

adžika no kabačiem

Kabači 3,5kg, tomāti 1,5kg, burkāni 600gr, eļla rafinētā 200gr, etiķis 9% 100ml, paprika 600gr, ķiploki 5gb, cukurs 1/2 glāzes, sāls 2-3ēd.k., sarkanie pipari 2tēj.k. Visus dārzeņus noskalo, notīra(kabačiem izņem sēklas) un samaļ, liek katlā vārīt pievienojot eļļu un garšvielas. Vāra ik pa laikam apmaisot, līdz iegūta vienlīdziga masa(apm 30min), tad pievieno etiķi un caur ķiploku

Marinēta paprika

marinēta paprika

Sastāvs: Paprika 3kg, ūdens 1l, cukurs 250gr, etiķis 9% 300ml, saulespuķu eļļa 200ml, sāls 2ēd.k., laurulapa, smaržīgie pipari. Pagatavošana Papriku kārtīgi mazgā, nosusina, izņem sēklas un griež aptuveni sešās daļās. Pagatavo marinādi šādi: Liek vārīt ūdeni, kad ūdens uzkarsis, tam pievieno etiķi, eļļu, sāli un cukuru, un vāra. Līdz sāk vārīties uzmanīgi marinādē ievieto iepriekš

Pāraugušu gurķu konservēšana

700 – 800 g gurķu, 10 g diļļu, 5 g bazilika, 5 g pētersīļu lapu, 10 g sinepju sēklu, daiviņa ķiploka, 2 sīpoli, 8 melnie pipari, 5 smaržīgie pipari, 3 krustnagliņas, 2 lauru lapas, 4 ēd.k. 9% galda etiķa. Pārliešanai 0,5 litri ūdens, 1 ēd.k. sāls, 0,5 ēd. Šis konservu veids saimnieciski izdevīgs. Var izmantot

Patisonu kaviārs

600 g patisonu, 100-150 g eļļas, 100 g burkānu, 10 g pētersīļu sakņu, 10 g seleriju sakņu, 40 g sīpolu, 200 g tomātu biezeņa, 15—20 g sāls, 10 g cukura, 1 g samaltu smaržīgu piparu, 15 g zaļumu. Patisonus nomazgā, notīra, sagriež apmēram 1 – 1,5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenus. Burkānus,

Konservētas sēnes ar tomātiem

200 g ūdens, 250 g baraviku, 100 g burkānu, 50 g pētersīļu sakņu, 200 g sarkano tomātu, 20 g sīpolu, 10 g cukura, 20 g sāls, 10 g zaļumu, 1 lauru lapa, 3 – 4 smaržīgie pipari, 1 tējkarote 9% etiķa. Info: Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 0,5 I burku. Baraviku vietā var

Baklažāni ziemai

5 gb. baklažānu, 2 ed-k. eļļas, sāls pēc garšas *Produktu daudzums noradīts vienai burciņai. Baklažānus nomazgā un uzdur ādiņu dažās vietās, un novietojam uz cepešpannas, liekam cepeškrāsnī pie 230 grādiem. Cepam apmēram 35 min. Ļaujam atdzist un noņemam no baklažāniem ādu, ievietojam karsētas burciņās nedaudz uzkaisot sāli, pārlejam ar ed.k. eļļas. Uzliekam vāciņu un liekam

Pupiņu skābēšana

10 kg pupiņu, 500 g sāls. Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos. Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja ir šķiedras, tās novelk no pakšu šuvēm un nomazgā aukstā ūdenī. Nomazgātas pākstis blanšē

Gurķu skābēšana (pamats)

Gurķi, dilles, mārrutku gabaliņi, ķiploku daiviņas, uz 10 l ūdens 400-600 g sāls. Svaigā veidā gurķi ilgi neuzglabājas, arī to ievākšanas laiks ir īss, tapēc lielāko daļu gurķu ražas konservē skābējot. Ja skābētus gurķus uzglabā ziemai, tad skābēšanai izvēlas vēlās šķirnes. Agro šķirņu gurķi pēc skābēšanas drīz jāizlieto, jo tie ātri bojājas. Vispirms gurķus šķiro

Latgales salāti

Latgales salāti

6 kg gurķi, 2 kg sīpoli, 400 ml eļļa, 400 ml etiķis 9%, 2 – 3 buntītes dilles, 2 ēd.k.cukurs, 4 ēd. k. sāls. Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs, nomizo sīpolus un sagriež šķēlītēs. Gurķus ar sīpoliem liek traukā un