Marinēti ķiploki

Marinēti ķiploki

Sastāvs: Ķiploki 1kg, dilles 4 šķipsniņas, ūdens 1000ml, cukurs 100gr, etiķis 9% 3ēd.k., sāls 2ēd.k. Pagatavošana Ķiploku marinēšanai izvēlās vēlās(ziemas) ķiploku šķirnes. izvēlas lielus un skaistus ķiplokus. Ķiplokus sadala daiviņās, noloba miziņu. Notīrītās ķiploku daiviņas ievieto traukā un applaucē ar verdošu ūdeni, tad nolej ūdeni, atdzesē un žāvē. Gatavo marinādi šādi: liek vārīt nepieciešamo ūdens

Adžika ar kabačiem

adžika no kabačiem

Kabači 3,5kg, tomāti 1,5kg, burkāni 600gr, eļla rafinētā 200gr, etiķis 9% 100ml, paprika 600gr, ķiploki 5gb, cukurs 1/2 glāzes, sāls 2-3ēd.k., sarkanie pipari 2tēj.k. Visus dārzeņus noskalo, notīra(kabačiem izņem sēklas) un samaļ, liek katlā vārīt pievienojot eļļu un garšvielas. Vāra ik pa laikam apmaisot, līdz iegūta vienlīdziga masa(apm 30min), tad pievieno etiķi un caur ķiploku

Marinēta paprika

marinēta paprika

Sastāvs: Paprika 3kg, ūdens 1l, cukurs 250gr, etiķis 9% 300ml, saulespuķu eļļa 200ml, sāls 2ēd.k., laurulapa, smaržīgie pipari. Pagatavošana Papriku kārtīgi mazgā, nosusina, izņem sēklas un griež aptuveni sešās daļās. Pagatavo marinādi šādi: Liek vārīt ūdeni, kad ūdens uzkarsis, tam pievieno etiķi, eļļu, sāli un cukuru, un vāra. Līdz sāk vārīties uzmanīgi marinādē ievieto iepriekš

Sālīti sīpolu lociņi

1000 g sīpolu lociņu, 200 g diļļu, 100 g estragona lapu, 8 lauru lapas, 20 smaržīgo piparu, 80-100 g sāls. Svaigus sīpolu lociņus pārlasa, atdala sakaltušos, bojātos, savītušos. Pēc tam tos labi noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež ar nerūsošu nazi 1 cm garos gabalos. Tāpat sagatavo estragonu un dilles, tikai sagriež sīkāk. Visas sastāvdaļas

Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Sastāvs: Uz 3L burku: Tīri nomazgāti gurķi, 4 daiviņas ķiploku, 7 upeņu lapiņas, 7 ķiršu lapiņas, 2 kāti ar ziediem diles, 2 ed.k. sāls, 14 ed.k. 9% etiķa. Pagatavošana 1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3) Burkā ieber sāli, etiķa

Paradīzes ābolu kompots

1,8 kg paradīzes ābolu, 1 l ūdens, 300—500 g cukura, 1—3 g citronskābesn Ar doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Kompota gatavošanai var lietot dažādas paradīzes ābolu šķirnes. Ieteicams lietot tādas šķirnes, kurām lielāki augļi un skaista krāsa. Ābolīšus lieto pusgatavus, kad tie labi nokrāsojušies. Atlasa skaistākos, nebojātos augļus, kātiņus rūpīgi notīra,

Pasterizēti gurķi

Pasterizēti gurķi

600 g gurķu, 15 g diļļu, 5 g estragona, 5 g seleriju un pētersīļu lapu, 5 g upeņu jauno dzinumu, 5 g mārrutku sakņu, 1 daiviņa ķiploka, 4 melnie pipari, 3 krustnagliņas, 2 lauru lapas, 3 ēdamkarotes galda etiķa (9%). Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma, krāsas un formas. Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī

Dārzeņu maisījuma salāti

500 g kāpostu, 300 g melno rutku, 100 g burkānu, 20 g sīpolu, 10 g ķiploku, 20 g zaļumu, 1 ēdamkarote 9% etiķa, 2 tējkarotes sāls, 1 tējkarote cukura. Pārliešanai 0,5 litri ūdens. Sulīgos melnos rutkus un burkānus nomazgā, notīra, noskalo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Svaigos galviņkāpostus notīra no ārējām lapām un sagriež

SĒNES TOMĀTU BIEZENI

700 g sēņu, 300 g tomātu biezeņa, 2 sīpoli, 1ēdamkarote sviesta, 2 lauru lapas, 5 smaržīgie pipari, 1 ēdamkarote sāls, 0,5 ēdamkarotes cukura. Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 1 litra burku, Šis ir viens no vērtīgākajiem un garšīgākajiem sēņu konserviem, it sevišķi, ja ņemtas labas kvalitātes jaunas, cietas baravikas.  Arī no citām

Kompots no aličas vai plūmēm bez pasterizēšanas

Aličas 1/2 no trauka tilpuma, cukurs 300g uz litru ūdens. Parasta recepte, kā gatavot aliču ziemai, kā arī šo pašu recepti var izmantot plūmju kompota gatavošanai. Šīs receptes priekšrocība ir tā, ka nav jāveic pasterizēšana. Iepriekš sagatavotās, tīrās ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās ievieto mazgātas un nosusinātas ogas, tad pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj