Marinēti ķiploki

Marinēti ķiploki

Sastāvs: Ķiploki 1kg, dilles 4 šķipsniņas, ūdens 1000ml, cukurs 100gr, etiķis 9% 3ēd.k., sāls 2ēd.k. Pagatavošana Ķiploku marinēšanai izvēlās vēlās(ziemas) ķiploku šķirnes. izvēlas lielus un skaistus ķiplokus. Ķiplokus sadala daiviņās, noloba miziņu. Notīrītās ķiploku daiviņas ievieto traukā un applaucē ar verdošu ūdeni, tad nolej ūdeni, atdzesē un žāvē. Gatavo marinādi šādi: liek vārīt nepieciešamo ūdens

Adžika ar kabačiem

adžika no kabačiem

Kabači 3,5kg, tomāti 1,5kg, burkāni 600gr, eļla rafinētā 200gr, etiķis 9% 100ml, paprika 600gr, ķiploki 5gb, cukurs 1/2 glāzes, sāls 2-3ēd.k., sarkanie pipari 2tēj.k. Visus dārzeņus noskalo, notīra(kabačiem izņem sēklas) un samaļ, liek katlā vārīt pievienojot eļļu un garšvielas. Vāra ik pa laikam apmaisot, līdz iegūta vienlīdziga masa(apm 30min), tad pievieno etiķi un caur ķiploku

Marinēta paprika

marinēta paprika

Sastāvs: Paprika 3kg, ūdens 1l, cukurs 250gr, etiķis 9% 300ml, saulespuķu eļļa 200ml, sāls 2ēd.k., laurulapa, smaržīgie pipari. Pagatavošana Papriku kārtīgi mazgā, nosusina, izņem sēklas un griež aptuveni sešās daļās. Pagatavo marinādi šādi: Liek vārīt ūdeni, kad ūdens uzkarsis, tam pievieno etiķi, eļļu, sāli un cukuru, un vāra. Līdz sāk vārīties uzmanīgi marinādē ievieto iepriekš

Marinēti tomāti

1400 g tomātu. Marinādei: litrs ūdens, 30 g diļļu, 20 g bazilika, 2 g dārza kalnmētras, 3 lauru lapas, 4 smaržīgie pipari, 35 g sāls, 20 g cukura, 6—8 g citronskābes. Info: Izvēlās vienādas gatavības pakāpes sārtus tomātus. Pagatavošana: Tomātus nomazgā, ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum un sakārto dezinficētā burkā, pārlej ar

Ar garšaugiem sālītas sēnes

Sastāvs: 1 kg novārītu sēņu, 60 g sāls, daiviņa ķiploka, 2 zariņi diļļu, 3—5 upeņu lapas, 6 melnie pipari, 2 lauru lapas. Pagatavošana Info: Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes, arī tādas, kurām ir sliktāka garša. Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes padarītu garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas, kas norādīti receptes sastāvā. Garšaugus

Henomeļu vai cidoniju kompots

1,2 kg henomeļu augļu, 1 l ūdens, 700 g cukura. Tautā parasti zemo henomeli sauc par zemo Japānas cidoniju vai vienkārši par cidoniju. Henomelēm ir ļoti aromātiski augļi, tos ievāc pilngatavībā. Agrāk ievāktos augļus gatavina 10 dienas, kamēr tie kļūst krāsaini un smaržīgi. Henomeļu augļi satur daudz C vitamīna, 3 līdz 4 reizes vairāk nekā

Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem

3 litru burkai: 800 g gurķu, 600 g tomātu, 400 g patisonu, 3 ķiploku daiviņas, 15 g mārrutku sakņu. Marinādei 1,3 litri ūdens, 40 g diļļu, 15 g estragona, 15 g bazilika, 10 g upeņu lapu, 70 g sāls, 50 g cukura, 15 g citronskābes, 6 lauru lapas, 15 smaržīg Marinēšanai izlasa vienāda lieluma un

Pikantie dārzeņu salāti ziemai.

1500 g tomātu, 100 g burkānu, 100 g seleriju, 50 g pētersīļu, 100 g puravu, 4 ēdamkarotes ellas, 3 ēdamkarotes cukura, ēdamkarote sāls, 1 tējkarote malto melno piparu, 1/2 tējkarotes sarkano piparu, 2 ēdamkarotes 70 % etiķa esences, 20 g puravu lapu, 10 g Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež

Marinēti kabači

Marinēti kabači

2 vidēji kabači, saišķis dilles, 1 ķiploks, saldais pipars, selerija sakne. Ņem vidēja izmēra nepāraugušus kabačus. Nomazgātiem un nosusinātiem kabačiem nogriež galiņus, un sagriež apmēram 1,5 cm šķēlēs (šķēles var arī dalīt uz pusēm). Pilda burkās pa slāņiem pievienojot dilles un ķiploka daiviņas un mazliet notīrītu selerija sakni(var pievienot pāris tomātus). Marināde: Uz 1L ūdens

Kāpostu marinēšana burciņās

Kāpostu marinēšana burciņās

2 kg. kāposts, 1/2 kg. burkānu, melnie piparu graudi pēc gaumes. Marināde uz 1 l. ūdens: 4 ēd.k. cukurs, 2 ēd.k. sāls, 14 ed.k. etiķis. Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un apmaisām. Burciņās ievietojam piparus, tad gatavo kāpostu masu ar burkāniem