Sautēta liellopa gaļa

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 10 g. speķa, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 10 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana   Gaļas mīkstumam no muguras vai ciskas gabala atdala plēves, iespeķo, ieberž ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad pārlej

Teļa aknu pudiņš

Sastāvs: 300 gr teļa aknu, 300 gr cūkgaļas, 3 olas, 150 gr baltmaizes, 2 ēd.k. sk. krējuma. 2 ēd.k. sviesta, sīpols, sāls, pipari. Pagatavošana Baltmaizi izmērcē, gaļu un aknas samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sīpolu, sāli, olas, piparus, vēl reiz samaļ, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, pēc garšas sāli, visu samaisa, liek ar sviestu izsmērētā

Liellopu gaļas kotletes

Sastāvs: 100 g liellopa gaļas, 25 g baltmaizes, 10 g sīpolu, 30 g ūdens, 10 g rīvmaizes, 10 g tauku, sāls Pagatavošana Liellopa gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pēc tam pievieno ūdenī izmērcētu baltmaizi, sasmalcinātus sīpolus un vēlreiz samaļ. Samaltai gaļai pieliek sāli, atlikušo ūdeni un samaisa, līdz gaļa uzbriedusi, saistoša. Tad

Teļa pieņu un nieru kroķetes

Sastāvs: 400 g teļa pieņu, 400 g teļa nieru, 100 g sviesta, sāls, 2 olu dzeltenumi, karote berztas maizes, cepot —- 800 g nieru tauku. Pagatavošana Teļa pieņus notīra un 10 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc tam labi nopilina. Teļa nieres nomazgā un apmēram 1/2 st. sutina ar sviestu un sāli, šad un tad

Teļa karbonāde

Sastāvs: 2 kg teļa muguras karbonādes gabals, sviests vai tauki, sāls. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, sacērt glītās šķēlēs 2 līdz 3 pirkstu biezumā pie katras šķēlītes atstāj 1 ribiņu, labi izdauza, apkaisa ar sāli. karstā sviestā vai taukos apcep abas puses brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu. Pasniedz ar kartupeļiem.

Sautēta jēra gaļa

Sastāvs: 150 g. jēras gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, garšvielas. Pagatavošana Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un apcep brūnu. Tad pārlej līdz 1/3 ar buljonu vai ūdeni, pievieno garšsaknes,

Ceptas teļa aknas krējuma mērcē

Sastāvs: 800 gr teļa aknu, sāls, tauki, 1 ēd.k. miltu, 5 ēd.k. skāba krējuma, zaļumi. Pagatavošana Aknas nomazgā, sagriež glītās šķēlēs, nedaudz izdauza, karstos taukos cep gatavas, uzkaisa nedaudz sāls. Uz pannas, kur aknas ceptas, uzber miltus, uzlej buljonu, uzvāra, izkāš, pielej skābu krējumu. Aknas sakārto traukā, pārlej mērci, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Ceptas teļa smadzenes

Sastāvs: 800 gr teļa smadzeņu, 2 olas, 200 gr sviesta, sāls. 2 ēdamkarotes rīvmaizes. Pagatavošana Teļa smadzenes nomazgā, novelk plēves, vāra sāls ūdenī, pieliekot piparus, sīpolu, lauru lapu, 5 līdz 10 min., izņem, liek uz sieta notecēties, sagriež šķēlēs, iemērc miltos, sakultā olā, rīvmaizē, cep karstā sviestā brūnas.

Teļa galvas ragū

Sastāvs: Teļa galva, teļa sirds, 2 sīpoli, 50 g sviesta, 2 karotes miltu, sāls, pipari, nagliņas, 2 karotes sīrupa, karote etiķa. Pagatavošana Teļa galvu un sirdi izvāra labi mīkstu un sagriež mazos gabaliņos. Tad sviestā uzcep sīpolus, piejauc miltus un maisa uz uguns līdz tie brūni, pielej kādu lāsi viruma, kurā teļa galva vārījusies, un

Teļa steks

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas mīkstuma, 100 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Gaļai noņem plēves, sagriež glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, cep karstā sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Stekus sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, garnē ar zaļumiem. pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.