Mēļu pastēte

Sastāvs: 3 teļu mēles, 400 gr jēlas teļa gaļas mīkstuma, 2-3 šķēles baltmaizes, 2 olas, 200 gr baraviku, 1 t.k. citrona sulas, 100 gr sviesta, 1 ēdamkarote miltu, 1 olas dzeltenums, sāls, 1/2 glāze buljona, Pagatavošana Mēles liek siltā ūdenī un novāra mīkstas, siltām noņem ādu. Gaļu samaļ mašīnā, pieliek izmērcētas, nospiesas baltmaizes, olas, kausētu

Vērša gaļas rulete

Sastāvs: 750 gr vērša fileja apm. 6 šķēlēs, 100 gr speķa, 60 gr sīpolu, sāls, pipari, skābs gurķis, 60 gr sviesta, 20 gr miltu, porcija virču, 250ml gaļas buljona. Pagatavošana Gaļu labi apdauza, iesāla un iepiparo. Katrā šķēlē ietin pildījumam speķi, sīpola, un gurķa šķēles, un gaļu sasprauž ar koka irbulīti. Vīstokļus no visām pusēm

Liellopu cepetis

Sastāvs: 150 g liellopa gaļas, 15 g dūmota speķa, 10 g tauku, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 5 g pētersīļu, sāls Pagatavošana Gaļas mīkstumam atdala plēves, iespeķo, ieberzē ar sāli, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno garšsaknes un cep vidējā siltumā, pa

Pildīta teļa krūts

Sastāvs: 1700 gr teļa krūts, 120 gr sviesta, 100 gr rīvmaizes, pētersīļu lapa, 1 karote miltu, 50 gr sk. krējuma, 2 olas, 1 vārīta ola. sāls. Pagatavošana Krūtij izņem kaulus, griež starp ribām virsējo gaļu pušu. Kausētam sviestam pieber rīvmaizi, pieliek 2 olas, sāli, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, samaisa, pilda krūtī. Olu sagriež četrās daļās,

Liellopa gaļas un kartupeļu sautējums

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 250 g. kartupeļu, 20 g. sīpolu, 25 g. burkānu, 25 g. tauku, 15 g. tomātu biezeņa, 2 g. ķiploku, garšvielas. Pagatavošana Gaļas mīkstumu sagriež kubos (35-40gr. katrā), liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep brūnus, pieliek tomātu biezeni un vēl dažas minūtes cep. Tad pārlej ūdeni, lai gaļa tikko segta,

Jēra ragū

Sastāvs: 1200 gr jēra muguras vai nieru gabala, 1 sīpols, 1 burkāns, pipari, vircas, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar sāli. apcep karstos taukos. Liek katliņā, pieliek sīpolu, uz pannas apceptu burkānu, sāli, piparus, vircas, tvaiko mīkstu. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces

Cepts vērša filejs

Sastāvs: 1200 gr vērša fileja, 2 tēj.k. soja, 1 tēj.k. miltu, tauki vai sviests cepšanai, nedaudz buljona. Pagatavošana Filejam noņem taukus, plēvi, apcep no visām pusēm brūnu, ieliek krāsnī, uzlej buljonu, cep apmēram 15 minūtes, noliek siltumā. Pannā ieber miltus, pielej buljonu, soju. Fileju sagriež plānās šķēlītēs, sakārto uz garenas bļodas, pārlej nedaudz mērces, pārējo

Liellopu gulašs

Sastāvs: 1 kg liellopu fileja vai ciskas gabala, 100 gr žāvēta speķa, 250ml buljona, 2 sīpoli, naža gals paprikas, sāls, 2 tējkarotes miltu. Pagatavošana Gaļai nogriež plēvi, cīpslas, atstāj klāt mazliet tauku, sagriež palielos kantainos gabalos un ar mazos kantainos gabaliņos sagrieztu žāvētu speķi apcep uz pannas iebrūnu, ieliek katlā un ar papriku un sagrieztiem

Teļa cepetis

Sastāvs: 200 g. teļa gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. pētersīļu, 15 g. skāba krējuma, sāls. Pagatavošana 1. Teļa cisku ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej buljonu, pieliek sagrieztas garšsaknes un cepšanu turpina vidējā siltumā,

Vārīta teļa gaļa

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 1200 gr teļa gaļas, burkāns, pipari, virces, lauru lapa. sīpols, selerija, sviests, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli. karstā sviestā apcep brūnus, saliek katliņā, pieliek garšvielas, uz pannas apceptu burkānu. Mīkstu gaļu izņem no katliņa, mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu. Vāra ap 15