Ceptas teļa smadzenes

Sastāvs: 800 gr teļa smadzeņu, 2 olas, 200 gr sviesta, sāls. 2 ēdamkarotes rīvmaizes. Pagatavošana Teļa smadzenes nomazgā, novelk plēves, vāra sāls ūdenī, pieliekot piparus, sīpolu, lauru lapu, 5 līdz 10 min., izņem, liek uz sieta notecēties, sagriež šķēlēs, iemērc miltos, sakultā olā, rīvmaizē, cep karstā sviestā brūnas.

Teļa galvas ragū

Sastāvs: Teļa galva, teļa sirds, 2 sīpoli, 50 g sviesta, 2 karotes miltu, sāls, pipari, nagliņas, 2 karotes sīrupa, karote etiķa. Pagatavošana Teļa galvu un sirdi izvāra labi mīkstu un sagriež mazos gabaliņos. Tad sviestā uzcep sīpolus, piejauc miltus un maisa uz uguns līdz tie brūni, pielej kādu lāsi viruma, kurā teļa galva vārījusies, un

Teļa steks

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas mīkstuma, 100 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Gaļai noņem plēves, sagriež glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, cep karstā sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Stekus sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, garnē ar zaļumiem. pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.

Viltotās irbītes

Sastāvs: 150 g. teļa gaļas, 25 g. dūmota speķa, 10 g. tauku, 10 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk.krējuma, sāls. Pagatavošana Teļa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli, saliek vai satin un iespeķo ar speķa strēmelītēm. Izveidotos gaļas gabaliņus liek uz pannas sakarsētos taukos un

Tvaikotas teļu mēles

Sastāvs: 4 svaigas teļu mēles, 60 gr sviesta, 70 gr sk. krējuma, 1 ēd.k. miltu, 1/2 tējkarote kaperu, sāls, pipari, sīpols, pētersīļi, zaļumi. Pagatavošana Teļu mēles nomazgā, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, verdošam noņem putas, pieliek sāli, garšvielas, tad vāra mīkstas, siltām novelk ādu, sagriež plānās šķēlītēs. Izkausē sviestu, pieber miltus, pielej 2 glāzes tās

Pildīta teļa krūts 2

Sastāvs: 2 kg teļa krūts gabals, 600 gr. teļa gaļas, 3 olas, 100 gr. baltmaizes, sāls, pipari, sīpols, tauki. Pagatavošana Krūti nomazgā, izņem ribiņas un atplēš vaļā. Gaļu samaļ mašīnā, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sāli, piparus, vēl reiz samaļ, pielej 1/2 gl. ūdens, sāls pēc garšas, pilda teļa krūti, galu aizšuj. Krūti ierīvē ar

Pastēte

Sastāvs: 1—2 teļa galvas; buljonam — 2 l/2 l ūdens, pētersīlis, burkāns, sāls, 400 g teļa pieņu, 100 g sviesta; mērcei: 100 g sviesta, 25 g miltu, 1/2-2/3 l teļa galvas buljona, karote kāperu, naža gals paprikas, 200 g baraviku vai šampiņjonu, 2/3 glāzes stipra vī Pagatavošana Notīra un pāršķeļ pušu lielāku teļa galvu (vai

Teļa gurna cepetis

Sastāvs: 3-5 kg teļa gaļas (gurna), 2 ēd.k. sviesta. 1 ēd.k. miltu, sāls, ūdens, zaļumi. Pagatavošana Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Pannā izkausē sviestu, uzliek cepeti, cep aplaistot abas puses brūnas. Mērci maisot atvāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, 10 min. pavāra, izkāš. Cepetim izņem kaulu, sagriež glītās šķēlēs, sakārto

Liellopu gulašs

Sastāvs: 150 g. liellopu gaļas, 10 g. tauku, 25 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls, pipari, lauru lapas Pagatavošana Gaļas mīkstumam sagriež gabaliņos (20-30 g), liek sakarsētos taukos un apcep brūnus. Tad pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu biezeni, sāli un sautē. Kad

Tvaikota teļa sirds

Sastāvs: 4 teļu sirdis, 100 gr žāvēta speķa, 50 gr sviesta, ēdamkarote skāba krējuma, 1 naža gals paprika, 1 tējkarote miltu. sāls. Pagatavošana Sirdis nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem asinsvadus, ierīvē ar sāli; karstā sviestā apcep brūnas, tvaiko zupiņā mīkstas. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu rējumu.