Ērkšķogu krēms

Sastāvs: 200 gr cukura, 1/3l ūdens, 1 kg ērkšķogu, 7 lapiņas želatīna, 1/2l putu krējuma, karote pū­dercukura, 1/4 kātiņa vaniļas. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, kurā vāra, notīrītas un nomazgātas ērkšķogas, līdz ogas pilnīgi sašķīdušas. Ogu putru ie­berž caur sietiņu, atdzisušu, stipri kuļot, sajauc ar uzvārītu un at­dzesētu želatīnu un ar sakultu putu krējumu.

Rīsu želeja

Sastāvs: 250 gr rīsu, 2L ūdens, 150 gr graudu cukura, citrona miza, 1/2 glazē baltvīna, citrona miziņa , 3 karotes smalka ievārījuma. Pagatavošana  Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz mazas uguns. Rīsu ūdeni nokāš caur vairākiem smalkiem astru sietiņiem un vāra

Putu krējums ar bumbieriem

Sastāvs: 4 svaigi bumbieri, 0,5L putu krējuma, cukurs pēc garšas. Pagatavošana Bumbierus nomizo, sagriež 4 daļās, izvāra mīkstus, liek pa kār­tām ar sakultu putu krējumu, virsu garnē ar bumbiera gabaliņiem, pasniedz ar augļu mērci.

Piena un vīna želeja

Sastāvs: 1,25 L piena, 300 gr cukura, 1 vai 2 citroni, 10 lapiņas želatīna, 150ml baltvīna. Pagatavošana Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar karstu ūdeni, un baltvīnu. Šķidrumu iepilda stikla bļodās un noliek aukstu­mā sastingt. Vīna vietā var arī ņemt uz

Garoziņas

100 g sviesta, 7 olu dzeltenumi, 300 g miltu, 200 g cukura, briežraga sāls. Pie 100 g sviesta pieliek saputotus 7 olu dzeltenumus, 300 g miltu, 200 g cukura, briežraga sāli un labi samīca. Tad izrullē, sadala vairākās daļās, no kurām savukārt izrullē garas, garoziņām līdzīgas strēmeles pirksta biezumā. Plāti apsmērē ar taukiem, liek uz

Aveņu krēms

Sastāvs: 0,5l putu krējuma, 400 gr aveņu, 100 gr cukura, 7 lapiņas želatīna. Pagatavošana Avenes izberž caur astru sietiņu, sakuļ putu krējumu, pieliek aveņu masu, cukuru, izmērcētu bez ūdens izkausētu želatīnu, visu kopā viegli samaisa ieliek ar aukstu ūdeni izskalotā formā un no­liek vēsā vietā. Garnē ar veselām ogām, pasniedz ar aveņu mērci.

Apelsīnu želeja

Sastāvs: 3 apelsīni, 2 citroni, 400 gr cukura, 11 ūdens, 12 lapiņas želatīna. Pagatavošana Apelsīnu un citronu sulu savāra ar ūdeni un cukuru dzidrā sī­rupā, pieliek želatīnu un visu sakuļ cietās putās. Galdā želeju pa­sniedz glāzēs izgāztu uz maziem stikla šķīvīšiem.

Želeja spāņu gaumē

Sastāvs: 100 gr kaltētu ābolu, 2/3 L ūdens, 2 apel­sīnu sula, 2—3 apelsīni, 200 gr pūdercukura, 5 lapiņas želatīna, 3—4 karotes vīna, 2 karotes konjaka, 1/3l putu krējuma. Pagatavošana Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem ar putu smeļamo karoti no

Putu krējums ar ķiršiem

Sastāvs: 250 gr ķiršu, 100 gr cukura, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, uzber cukuru, pēc pāris stun¬dām ķiršus sajauc ar sakultu putu krējumu, saliek deserta bļodā, garnē ar veselām ogām, kurām izņemti kauliņi.

Lotosa lapiņas

Sastāvs: 500 g miltu, 350 g cukura, 250 g margarīna, 1 tējk. kanēļa, 1 tējk. sodas, 2 olas, 250 g lobītu mandeļu. Pagatavošana Sviestu saputo ar cukuru. Mandeles mazliet apbrūnina un smalki sagriež, sajauc ar sviestu un cukuru, bet pēc tam ar milteim un sodu. Mīklu ātri samaisa, izveltnē ruleti (3-4cm biezu) un noliek 1-2