Garoziņas

100 g sviesta, 7 olu dzeltenumi, 300 g miltu, 200 g cukura, briežraga sāls. Pie 100 g sviesta pieliek saputotus 7 olu dzeltenumus, 300 g miltu, 200 g cukura, briežraga sāli un labi samīca. Tad izrullē, sadala vairākās daļās, no kurām savukārt izrullē garas, garoziņām līdzīgas strēmeles pirksta biezumā. Plāti apsmērē ar taukiem, liek uz

Aveņu krēms

Sastāvs: 0,5l putu krējuma, 400 gr aveņu, 100 gr cukura, 7 lapiņas želatīna. Pagatavošana Avenes izberž caur astru sietiņu, sakuļ putu krējumu, pieliek aveņu masu, cukuru, izmērcētu bez ūdens izkausētu želatīnu, visu kopā viegli samaisa ieliek ar aukstu ūdeni izskalotā formā un no­liek vēsā vietā. Garnē ar veselām ogām, pasniedz ar aveņu mērci.

Apelsīnu želeja

Sastāvs: 3 apelsīni, 2 citroni, 400 gr cukura, 11 ūdens, 12 lapiņas želatīna. Pagatavošana Apelsīnu un citronu sulu savāra ar ūdeni un cukuru dzidrā sī­rupā, pieliek želatīnu un visu sakuļ cietās putās. Galdā želeju pa­sniedz glāzēs izgāztu uz maziem stikla šķīvīšiem.

Želeja spāņu gaumē

Sastāvs: 100 gr kaltētu ābolu, 2/3 L ūdens, 2 apel­sīnu sula, 2—3 apelsīni, 200 gr pūdercukura, 5 lapiņas želatīna, 3—4 karotes vīna, 2 karotes konjaka, 1/3l putu krējuma. Pagatavošana Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem ar putu smeļamo karoti no

Putu krējums ar ķiršiem

Sastāvs: 250 gr ķiršu, 100 gr cukura, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, uzber cukuru, pēc pāris stun¬dām ķiršus sajauc ar sakultu putu krējumu, saliek deserta bļodā, garnē ar veselām ogām, kurām izņemti kauliņi.

Lotosa lapiņas

Sastāvs: 500 g miltu, 350 g cukura, 250 g margarīna, 1 tējk. kanēļa, 1 tējk. sodas, 2 olas, 250 g lobītu mandeļu. Pagatavošana Sviestu saputo ar cukuru. Mandeles mazliet apbrūnina un smalki sagriež, sajauc ar sviestu un cukuru, bet pēc tam ar milteim un sodu. Mīklu ātri samaisa, izveltnē ruleti (3-4cm biezu) un noliek 1-2

Citrona krēms

Sastāvs: 0,5l putu krējuma, 1 citrons, 100 gr cukura, 50 gr graudu cukura, 7 lapiņas želatina. Pagatavošana Citrona miziņu noberž ar graudu cukuru, uzlej nedaudz ūdens, izkausē, izkāš. Sakuļ putu krējumu, pieliek cukura ūdeni, cukuru, citrona sulu, pielej mazā lāsītē ūdens izkausētu želatīnu, visu viegli izmaisa, liek ar aukstu ūdeni izskalotā formā, noliek uz pāris

Putu krējums ar rupju maizi

Sastāvs: 100 gr berztas rupjmaizes, 100 gr cukura, 2 karotes kaut kāda ievārījuma, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Berzto maizi, ar cukuru sagrauzdē uz pannas brūnu. bļodā liek pa kārtām sakultu putu krējumu, maizi, pa piciņai ievārījumu, un tā tālāk, līdz trauks pilns, virsū uzkaisa maizi un garnē ar veselām ķiršu vai zemeņu ogām.

Vaniļas krēms ar kafijas krējumu

Sastāvs: 1/2l kafijas krējuma, 1/2 plāksnīte vaniļas, 100 gr cukura, 2 olu dzeltenums, tējkarote miltu. Pagatavošana Ēdamkaroti kafijas krējuma atstāj aukstu, bet pārējo uzvāra ar  vaniļas pāksti un cukuru. Atdzisušu nokāš caur sietiņu. Olu dzel­tenumu, miltus sakuļ ar atlikušo krējumu, piejauc vārīto krējumu un kuļ tik ilgi, līdz viss biezs un putains. Tad krēmu ieliek

Ābolu pūtelis

Sastāvs: 15 -20 āboli, 2/3l ūdeni, 4 olu baltumi, 4 olu dzeltenumi 200gr cukura, 50 gr saldo mandeļu. Pagatavošana Nomazgātus ābolus sagriež ar visu mizu 8- 10 daļās un savāra, pastāvīgi maisot (lai tie mazliet piedegtu) ar ūdeni biezeni, ko izberž caur rupjāku sietiņu. Olu dzeltenumu kuļ ar cukuru, sajauc un pieliek citrona miziņu, notīrītas,