Maizes pūtēlis

Sastāvs: 100 gr rupjas maizes, 100 gr cukura, ka­rote vaniļas cukura, 70 gr sviesta, 3 karotes piena, sāls, 5 olu dzel­tenumi, 5 olu baltums. Pagatavošana Smalki saberztu rupju maizi vāra ar cukuru, sviestu un pienu, un kad biezenis atdzisis, to labi sajauc ar olu dzeltenumu. Beigās biezenī viegli iejauc cietā sniegā sakultu olbaltumu. Pūtēli cep

Citronu želeja

Sastāvs: 2 citroni, 1/2 glāze baltvīna, 1L ūdens, 200 gr cukura, 10 lapiņas želatīna. Pagatavošana Baltvīnu un ūdeni uzvāra ar cukuru, divu citronu sulu un mizu, piejauc karstā ūdenī izšķīdinātu želatīnu. Salej ar aukstu ūdeni izskalotā formā, noliek vēsumā. Galdā sniedzot izgāž uz deserta bļo­das, garnē ar citrona šķēlēm.

Putu krējums ar šokolādi

Sastāvs: 100 gr berztas šokolādes, 60 gr cukura, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Sakultu putu krējumu sajauc ar berzto šokolādi, cukuru, deserta bļodā garnē ar šokolādes ripiņām, zvaigznītēm, pasniedz ar pienu.

Biezpiens ar rozīnēm

Sastāvs: 1 kg. biezpiena, 3 olu dzeltenumi, 4 ēd. k. rozīņu bez kauliņiem, 200 g. salda krējuma, 2 ēd. k. miltu, 7 ēd. k. cukura. Pagatavošana Biezpienu samaļ un samaisa ar krējumu, cukuru, nomazgātām rozīnēm, pievieno miltus, visu kopā karsē uz mazas liesmas, masu pastāvīgi maisot. Pēdējos pievieno olu dzeltenumus, izmaisa, karsēšanu pārtrauc, masu saliek

Olu krēms ar konjaku

Sastāvs: 4 olu dzeltenumi, 4 olu baltuma , 100 gr cukura, 30ml konjaka, 6 lapiņas želatīna, 170ml karsta ūdens. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ putās ar cukuru, sajauc ar konjaku, un karstā ūdenī izšķīdinātu želatīnu, kad viss atdzisis, piejauc putās sakultu olbaltumu. Krēmu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā un noliek aukstā vietā, pēc 2 st.

Plūmju pūtēlis

Sastāvs: 800-900gr dzelteno vai zilo plūmju, 1/3 l ūdens, 6 olu dzeltenumi, 6 olu baltums , 100 gr cukura. Pagatavošana Nomazgātas plūmes savāra ar ūdeni, biezenī, izberž caur sietiņu, olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc atdzisušam plūmju bieze­nim. Beigās visu sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pūtēli cep iesviestotā formīā 15—20 min., pasniedz ar saldu krējumu

Kafijas želeja

Sastāvs: 1L piena, 100 gr labas kafijas, 14 la­piņas želatīna, 3 olu dzeltenumi, 200 gr cukura. Pagatavošana Pusi piena vāra 5 min, ar grauzdētu, maltu kafiju, atstāj ievilk­ties kādu stundu segtā traukā. Želatīnu uzvāra ar ūdeni. Olu dzel­tenumu saputo ar cukuru, sajauc ar atlikušo pienu un sakarsē, ne­pārtraukti kuļot līdz viršanai, pielej izšķīdināto želatīnu un

Banānu plāte

Banānu plāte

Sastāvs: 5-6 banāni, 50 gr.cukura, 1/4 litra baltvīna. Pagatavošana Banānus noloba un pusi sagriež šķēlēs, bet otru pusi izspiež caur sietiņu, samaisa ar cukuru, vīnu un pārlej sagrieztiem banāniem.

Putu krējums ar dzeltenām plūmēm

Sastāvs: 400 gr. plūmju, 0,5l putu krējuma, 100 gr cukura. Pagatavošana  Lielas, gatavas dzeltenās plūmes nomazgā, iemet verdošā ūdeni, izņem, novelk ādiņu, pāršķeļ, izņem kauliņus, augļu pusītes sakārto lēzenā bļodā. apliek ar sakultu putu krējumu, virsu garnē ar pa rējām plūmju pusītēm.

Ķirbju krēms

Sastāvs: 1 kg ķirbju, 400 g. saldā krējuma, 4 olas, 2 tēj. k. želatīna, cukurs, vaniļa. Pagatavošana Noskalotus un notīrītus ķirbjus sarīvē uz rīves un sasautē bez ūdens piedevas. Uzbriedinātu želatīnu izkausē vienā ēdamkarotē karsta krējuma. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno izkausēto želatīnu, vaniļu un sasautētos ķirbjus. Saldo krējumu un olu baltumus saputo un