Riekstu krēms

50 g saldā krējuma, 15 g cukura, 20 g piena, 1/4 olas, 5 g riekstu kodolu, 2 g želatīna. Saputotam krējumam pievieno olu un piena maiisījumu, izšķīdinātu želatīnu, apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un samaisa. Sapilda traukos, ļauj sarecēt. Grezno ar riekstiem. Riekstu kodolus un pannas cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē. Pēc tam noberž miziņu un sasmalcina.

Vīna želeja

Sastāvs: 1/2l balta vīna, citrons, 200 gr graudu cukura, 6 lapiņas želatīna. Pagatavošana Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī uzvārītu želatīnu un visu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotās formās. Pēc pāris stundām želeju izgāž no formas un pasniedz galdā ar vaniļas

Rabarberu krēms

Sastāvs: 200 gr rabarberu, 100 gr cukura, 1/2 glāze ūdens, berzta citrona miza, 1/2 citrona sulas, 7 lapiņas želantīna, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Rabarberus sagriež gabalos un ar cukuru, savāra mālkstus, izberž caur sietiņu, sajauc ar berztu citrona mizu, pusi citrona sulas izšķīdi­nātu želatīnu. Atdzisušu sajauc ar putās sakultu krējumu. Galdā dodot, krēmu garnē ar

Valriekstu krēms

Sastāvs: 200 gr valriekstu kodolu, tu krējuma, 60 gr cukura, 7 lapiņas želatīna. Pagatavošana Valriekstu kodolus sakapā, sajauc ar pūdercukuru  un ar sakultu putu krējumu, pieliek arī nomērcētu, savārītu želeju. Krēmu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā, kad sastindzis, liek uz lēzenas stikla bļodas, pasniedz ar kādu ogu mērci.

Kaltētu augļu pūtēlis

Sastāvs: 400 gr kaltētu augļu, 2/3l ūdens, 100 gr cukura, 1/3 citrona mizas, 3-4 olu baltums. Pagatavošana Kaltētus augļus noskalo remdenā ūdeni, novāra ar ūdeni mīk­stus, izņem kauliņus, izberž caur sietiņu. Augļu biezeni sajauc ar cukuru, berztu citrona mizu un putās sakultu olbaltumu un sakuļ gluži baltu, cep sagatavotā formā 10—15 min. krāsnī. Pūtēli dod

Šokolādes krēms

50 g salda krējuma, 15 g cukura, 20 g piena, 1/5 olas, 3 g kakao, 2 g želatīna. Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pielej, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu ar kakao un karsējot sabiezina. Pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, tad atdzesē. Saputotam krējumam pievieno olu un piena maisījumu ar kakao, samaisa, lej traukā

Mandarīnu krēms

Sastāvs: 0,5l putu krējuma, 2 karotes pū­dercukura, 50 gr cukura, 4 mandarīni. Pagatavošana Krējumu sakuļ putās un sajauc ar pūdercukuru un berztu mandarīn mizu. Cukuru savāra ar ūdeni biezā sīrupā, kurā iemērc nolobītu mandarīnu šķēles. Krēmu saliek piramīdas veidā lēzenā bļodā, garnē ar mandarīnu šķēlēm un dod galdā gluži aukstu.

kaltētu plūmju krēms

Sastāvs: 400 gr kaltētu plūmju, 0,6l ūdens, 200 gr cukura, 2 olu baltums, 5 lapiņas želatīna, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Kaltētas plūmes nomazgā remdenā ūdenī vai arī dienu pirms lietošanas iemērc, tad savāra ūdenī ļoti mīkstas, izberž caur sietu un tik ilgi maisa ar cukuru un putās sakultu olbaltumu, līdz viss balts un putains. Maisījumam

Aveņu želeja

Sastāvs: 500 gr aveņu, 200 gr cukura, 1l ūdens, 10 lapiņas želatīna. Pagatavošana Ūdeni uzvāra ar cukuru un aveņu sulu, piejauc ūdenī izšķīdinātu želatīnu, šķidrumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā vai stikla bļodā un noliek  dzesēt. Var ari aveņu sulas vietā ņemt aveņu sī­rupu — 1/2 litru sīrupa ar 3/4 litra ūdens, bet tad

Putu krējums ar āboliem

Sastāvs: 500 gr. ābolu, 100 gr cu­kura, 0,5L putu krējuma. Pagatavošana Ābolus nomazgā, izcep, izrīvē caur sietu, pieliek cukuru un pu­to, kamēr biezenis paliek balts. Sakultu putu krējumu sajauc ar ābolu putām, ieliek deserta traukā, pasniedz ar saldu pienu.