Kaltētu augļu pūtēlis

Sastāvs: 400 gr kaltētu augļu, 2/3l ūdens, 100 gr cukura, 1/3 citrona mizas, 3-4 olu baltums. Pagatavošana Kaltētus augļus noskalo remdenā ūdeni, novāra ar ūdeni mīk­stus, izņem kauliņus, izberž caur sietiņu. Augļu biezeni sajauc ar cukuru, berztu citrona mizu un putās sakultu olbaltumu un sakuļ gluži baltu, cep sagatavotā formā 10—15 min. krāsnī. Pūtēli dod

Šokolādes krēms

50 g salda krējuma, 15 g cukura, 20 g piena, 1/5 olas, 3 g kakao, 2 g želatīna. Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pielej, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu ar kakao un karsējot sabiezina. Pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, tad atdzesē. Saputotam krējumam pievieno olu un piena maisījumu ar kakao, samaisa, lej traukā

Mandarīnu krēms

Sastāvs: 0,5l putu krējuma, 2 karotes pū­dercukura, 50 gr cukura, 4 mandarīni. Pagatavošana Krējumu sakuļ putās un sajauc ar pūdercukuru un berztu mandarīn mizu. Cukuru savāra ar ūdeni biezā sīrupā, kurā iemērc nolobītu mandarīnu šķēles. Krēmu saliek piramīdas veidā lēzenā bļodā, garnē ar mandarīnu šķēlēm un dod galdā gluži aukstu.

kaltētu plūmju krēms

Sastāvs: 400 gr kaltētu plūmju, 0,6l ūdens, 200 gr cukura, 2 olu baltums, 5 lapiņas želatīna, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Kaltētas plūmes nomazgā remdenā ūdenī vai arī dienu pirms lietošanas iemērc, tad savāra ūdenī ļoti mīkstas, izberž caur sietu un tik ilgi maisa ar cukuru un putās sakultu olbaltumu, līdz viss balts un putains. Maisījumam

Aveņu želeja

Sastāvs: 500 gr aveņu, 200 gr cukura, 1l ūdens, 10 lapiņas želatīna. Pagatavošana Ūdeni uzvāra ar cukuru un aveņu sulu, piejauc ūdenī izšķīdinātu želatīnu, šķidrumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā vai stikla bļodā un noliek  dzesēt. Var ari aveņu sulas vietā ņemt aveņu sī­rupu — 1/2 litru sīrupa ar 3/4 litra ūdens, bet tad

Putu krējums ar āboliem

Sastāvs: 500 gr. ābolu, 100 gr cu­kura, 0,5L putu krējuma. Pagatavošana Ābolus nomazgā, izcep, izrīvē caur sietu, pieliek cukuru un pu­to, kamēr biezenis paliek balts. Sakultu putu krējumu sajauc ar ābolu putām, ieliek deserta traukā, pasniedz ar saldu pienu.

Biezpiena krēms

80 g biezpiena, 1/2 olas dzeltenuma, 20 g cukura, 25 g salda krējuma, 5 g riekstu, 1 g želatīna, garšvielas Biezpienu izberž caur sietiņu vai samaļ gaļas mašīnā. Olas dzeltenumuar cukuru un garšvielām saputo, tad pievieno izšķīdinātu želatīnu, sasmalcinātus riekstus, biezpienu, samaisa un beidzot iecilā saputotu krējumu. Pilda traukā, atdzesē un grezno ar riekstiem. Pasniedz

Mandeļu krēms

Sastāvs: 50 gr saldo mandeļu, 6 gb rūgtās man­deles, 1/2 glāze piena, 100 gr cukura, 7 lapiņas želatīna, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Nolobītas, smalki rīvētas mandeles uzvāra ar pienu un cu­kuru, un virumu atstāj stundu segtā traukā, tad izkāš caur sietiņu, un kad atdzisis, piejauc ar karstu ūdeni uzvārītu un atdzisinātu že­latīnu un putās sakultu

Ananasu Želeja

Sastāvs: 100 gr cukura, 1 glāze ūdens, ½ konservs ananasu, citrona sula, 12 lapiņas baltā želatīna, 1/3l karsta ūdens. Pagatavošana Cukuru uzvāra ar ūdeni un nosmeļ putas, piejauc citronsulu u ananasu sulu un 3/4 gabaliņos sagrieztu ananasu, pielej karstā ūdenī uzvārītu želantīnu, šķīdumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā,  piepildot formu tikai līdz pusei. Kad

Brūkleņu želeja

Sastāvs: 1L ūdens, 1/3L brūkleņu sīrupa, 10 la­piņas želatīna. Pagatavošana Želatīnu uzvāra ar karstu ūdeni, kad virums atdzisis, sajauc ar brūkleņu sīrupu, iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā, noliek auk­stumā Otrā dienā izgāž no formas un pasniedz galdā ar vaniļas mērci.