Putu krējums ar apelsīniem vai ananāsiem

Sastāvs: 3 apelsīni, 0,5L putu krējuma, cukurs pēc garšas. Pagatavošana Apelsīnus notīra, sadala, daļiņas pārgriež uz pusēm, liek pa kārtām deserta bļodā apelsīnu gabaliņus un sakultu putu krējumu. Virsu garnē ar veselām apelsīnu daļiņām. Pasniedz ar jāņogu mērci, kam pierīvēta apelsīnu miziņa. Putu krējums ar ananasiem, Ņem konservētus ananasus un rīkojas tāpat kā pie apelsīnu

Marmorkrēms

Sastāvs: 8 olu dzeltenumu, 300 gr cukura, 0,3l zemeņu sīrupa, 0,3 aveņu sīrupa, puse citrona mizas, 500 gr svaigu zemeņu, 500 gr svaigu ķiršu, 12 lapiņas želatīna, 150ml karsta ūdens, 1,2l putu krējuma. Pagatavošana Sakultam olu dzeltenumam piejauc ogu sīrupu, berztu citrona mizu un svaigas, notīrītas ogas (ķiršiem izloba kauliņus), un visu sajauc ar putās

Rīsu krēms

Sastāvs: 25 g rīsu, ūdens, sāls, 50 g salda krējuma, 15 g cukura, 1 g želatīna, garšvielas. Sīrupam: 15 g dzērveņu, 25 g ūdens, 25 g cukura. Pagatavošana Rīsus noskalo, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad ūdeni nolej, rīsus uz sietiņa un notecina un atdzesē. Krējumu ar cukuru un garšvielām saputo, piievieno izšķīdinātu

Citronu želeja

Sastāvs: 2 citroni, 1/2 glāze baltvīna, 1L ūdens, 200 gr cukura, 10 lapiņas želatīna. Pagatavošana Baltvīnu un ūdeni uzvāra ar cukuru, divu citronu sulu un mizu, piejauc karstā ūdenī izšķīdinātu želatīnu. Salej ar aukstu ūdeni izskalotā formā, noliek vēsumā. Galdā sniedzot izgāž uz deserta bļo­das, garnē ar citrona šķēlēm.

Maizes pūtēlis

Sastāvs: 100 gr rupjas maizes, 100 gr cukura, ka­rote vaniļas cukura, 70 gr sviesta, 3 karotes piena, sāls, 5 olu dzel­tenumi, 5 olu baltums. Pagatavošana Smalki saberztu rupju maizi vāra ar cukuru, sviestu un pienu, un kad biezenis atdzisis, to labi sajauc ar olu dzeltenumu. Beigās biezenī viegli iejauc cietā sniegā sakultu olbaltumu. Pūtēli cep

Putu krējums ar šokolādi

Sastāvs: 100 gr berztas šokolādes, 60 gr cukura, 0,5l putu krējuma. Pagatavošana Sakultu putu krējumu sajauc ar berzto šokolādi, cukuru, deserta bļodā garnē ar šokolādes ripiņām, zvaigznītēm, pasniedz ar pienu.

Olu krēms ar konjaku

Sastāvs: 4 olu dzeltenumi, 4 olu baltuma , 100 gr cukura, 30ml konjaka, 6 lapiņas želatīna, 170ml karsta ūdens. Pagatavošana Olu dzeltenumus sakuļ putās ar cukuru, sajauc ar konjaku, un karstā ūdenī izšķīdinātu želatīnu, kad viss atdzisis, piejauc putās sakultu olbaltumu. Krēmu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā un noliek aukstā vietā, pēc 2 st.

Biezpiens ar rozīnēm

Sastāvs: 1 kg. biezpiena, 3 olu dzeltenumi, 4 ēd. k. rozīņu bez kauliņiem, 200 g. salda krējuma, 2 ēd. k. miltu, 7 ēd. k. cukura. Pagatavošana Biezpienu samaļ un samaisa ar krējumu, cukuru, nomazgātām rozīnēm, pievieno miltus, visu kopā karsē uz mazas liesmas, masu pastāvīgi maisot. Pēdējos pievieno olu dzeltenumus, izmaisa, karsēšanu pārtrauc, masu saliek

Kafijas želeja

Sastāvs: 1L piena, 100 gr labas kafijas, 14 la­piņas želatīna, 3 olu dzeltenumi, 200 gr cukura. Pagatavošana Pusi piena vāra 5 min, ar grauzdētu, maltu kafiju, atstāj ievilk­ties kādu stundu segtā traukā. Želatīnu uzvāra ar ūdeni. Olu dzel­tenumu saputo ar cukuru, sajauc ar atlikušo pienu un sakarsē, ne­pārtraukti kuļot līdz viršanai, pielej izšķīdināto želatīnu un

Plūmju pūtēlis

Sastāvs: 800-900gr dzelteno vai zilo plūmju, 1/3 l ūdens, 6 olu dzeltenumi, 6 olu baltums , 100 gr cukura. Pagatavošana Nomazgātas plūmes savāra ar ūdeni, biezenī, izberž caur sietiņu, olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc atdzisušam plūmju bieze­nim. Beigās visu sajauc ar putās sakultu olbaltumu. Pūtēli cep iesviestotā formīā 15—20 min., pasniedz ar saldu krējumu