Putu krējums ar avenēm

Sastāvs: 500 gr aveņu, 150 gr cu­kura, 0,5L putu krējuma. Pagatavošana Avenes izlasa, izrīvē caur sietiņu, pieliek cukuru, saputo. Sakul­tu putu krējumu sajauc ar aveņu putām, saliek deserta, bļodā, garnē ar veselām ogām, pasniedz ar pienu vai augļu mērci.

Paniņu želeja

Sastāvs: 1/2l paniņu, 300 gr cukurs, 10 lapiņas želantīna, 2 citroni. Pagatavošana Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā un noliek aukstumā. Pēc 3-4 st, izgāž no formas uz lēzena trauka vai ieliek stikla bļodās un pasniedz galdā.

Aveņu plāte

Aveņu plāte

Sastāvs: 600-750 gr. aveņu, 1/4L cukursīrupa. Pagatavošana Izlasītas avenes sakārto uz stikla plātes un aplej ar sīrupu un īsi pirms pasniegšanas aplej ar 1/4 L svaiga krējuma.

Putu krējums ar žāvētām plūmēm

Sastāvs: 400 gr žāvēts plūmju, 4 olu baltumi, 0,5l putu krējuma, cukurs pēc garšas. Pagatavošana Plūmes nomazgā, izvāra mīkstas, izrīvē caur sietu, pieliek cukuru, olu baltumus, kuļ putās, sajauc ar sakultu putu krējumu, liek deserta bļodā, vidū uzstata 1-3 veselas novārītas plūmes, pasniedz ar pienu.

Ērkšķogu krēms

Sastāvs: 200 gr cukura, 1/3l ūdens, 1 kg ērkšķogu, 7 lapiņas želatīna, 1/2l putu krējuma, karote pū­dercukura, 1/4 kātiņa vaniļas. Pagatavošana Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, kurā vāra, notīrītas un nomazgātas ērkšķogas, līdz ogas pilnīgi sašķīdušas. Ogu putru ie­berž caur sietiņu, atdzisušu, stipri kuļot, sajauc ar uzvārītu un at­dzesētu želatīnu un ar sakultu putu krējumu.

Rīsu želeja

Sastāvs: 250 gr rīsu, 2L ūdens, 150 gr graudu cukura, citrona miza, 1/2 glazē baltvīna, citrona miziņa , 3 karotes smalka ievārījuma. Pagatavošana  Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz mazas uguns. Rīsu ūdeni nokāš caur vairākiem smalkiem astru sietiņiem un vāra

Putu krējums ar bumbieriem

Sastāvs: 4 svaigi bumbieri, 0,5L putu krējuma, cukurs pēc garšas. Pagatavošana Bumbierus nomizo, sagriež 4 daļās, izvāra mīkstus, liek pa kār­tām ar sakultu putu krējumu, virsu garnē ar bumbiera gabaliņiem, pasniedz ar augļu mērci.

Piena un vīna želeja

Sastāvs: 1,25 L piena, 300 gr cukura, 1 vai 2 citroni, 10 lapiņas želatīna, 150ml baltvīna. Pagatavošana Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar karstu ūdeni, un baltvīnu. Šķidrumu iepilda stikla bļodās un noliek aukstu­mā sastingt. Vīna vietā var arī ņemt uz

Garoziņas

100 g sviesta, 7 olu dzeltenumi, 300 g miltu, 200 g cukura, briežraga sāls. Pie 100 g sviesta pieliek saputotus 7 olu dzeltenumus, 300 g miltu, 200 g cukura, briežraga sāli un labi samīca. Tad izrullē, sadala vairākās daļās, no kurām savukārt izrullē garas, garoziņām līdzīgas strēmeles pirksta biezumā. Plāti apsmērē ar taukiem, liek uz

Aveņu krēms

Sastāvs: 0,5l putu krējuma, 400 gr aveņu, 100 gr cukura, 7 lapiņas želatīna. Pagatavošana Avenes izberž caur astru sietiņu, sakuļ putu krējumu, pieliek aveņu masu, cukuru, izmērcētu bez ūdens izkausētu želatīnu, visu kopā viegli samaisa ieliek ar aukstu ūdeni izskalotā formā un no­liek vēsā vietā. Garnē ar veselām ogām, pasniedz ar aveņu mērci.