Smilšu torte

Sastāvs: 400g sviesta vai margarīna, 200 g cukura, 0,5 citrona, 4 ēdk. skāba krējuma, 0,5 tējk. cepamā pulvera, 200 g miltu, 200 g cietes. Pild.: 500 g brūkleņu ievārījuma, kanēlis. Pagatavošana Sastāvs: Rotājumam: augļi , ogas, marmelādes, olu baltumu glazūra. Pagatavošana Sviestu ar cukuru saputo, pieliek skābu krējumu, pierīvē citrona miziņu, piespiež citronu sulu, pievieno

Riekstu torte

Sastāvs: 8 olas, 200 g cukura, 250 g samaltu riekstu, 150 g sviesta, 150 g šokolādes, 200 g samaltu vai saberztu biskvītu, citrona miziņa un sula, 1 ēd.k. liķiera. Pagatavošana Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus ar cukuru saputo. Kad masa kļūst gaiša , putaina, cukurs izkusis, pievieno uz rīves sasmalcinātu šokolādi, maltus riekstus un

Vīnes torte

Sastāvs: Mīklai: 400 g miltu, 400 g cukura, 6 olas, 400 g sviesta, citrona miziņa. Pildījumam: 1 gl. skāba krējuma, 1 ola, 1-2 ēd.k. cukura , vaniļa. Rotājumam: 100 g dzērveņu, 1 gl. ūdens, 2 tēj.k. želatīna, cukurs, 2 -3 smilšu kūkas. Pagatavošana Sviestu, cukuru un citrona miziņu puto, pakāpeniski pievienojot pa vienai olai. Kad

Cepumu šokolādes torte

Cepumu šokolādes torte

Sastāvs: 0,5 kg. biskvītu, 1 gl stipras saldinātas kafijas, 0,5 kg šokolādes krēma, 200 g riekstu. Pagatavošana Veidni izklāj ar pergamenta papīru, ietauko. Biskvītus apmērcē siltā kafijā, pēc tam veidnē liek kārtu biskvītu, noklāj ar krēmu, liek atkal kārtu biskvītu, tad krēmu utt. Pēdējās kārtas biskvītus ar krēmu nenoziež. Veidni ar biskvītu liek vēsa vietā,

Cepumu augļu torte

Sastāvs: 0,5 kg. cepumu vai biskvītu, 200 g putukrējuma, 2 ēd.k. cukura, vaniļas vai citrona miziņa, piens vai sula, 1 gl. augļu masas vai ievārījuma. Pagatavošana Biskvītus vai sausus cepumus apmērcē piena vai saldā sulā. Krējumu saputo, pievienojot cukuru, garšvielas. Lēzena traukā liek kārtām cepumus, ievārījumu un putukrējumu. Virsu noklāj ar putukrējumu un svaigām vai

Šķiņķa krēma torte

Sastāvs: 4 gl. miltu, 1gl. piena, 100 g sviesta vai margarīna, 2 pākstiņas kardamona, 0,5 paciņas rauga, sāls, cukurs. Pildījumam: 200 g sviesta, 200 g siera, 0,5 kg. šķiņķa vai cepeša, 4 olas, 2 gurķi, 2 tomāti, zaļumi. Pagatavošana Izceptu un atdzesētu plāksni pārgriež uz pusēm ieziež sagatavotu sāļo sviesta krēmu. Sviestu saputo, pievieno sīki

Zemeņu torte

Sastāvs: Mīkla, Pildījumam: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura, 4 olu dzeltenumi, 30 g želantīna. Pagatavošana Zemeņu tortei var izmantot dažādu mīklu: biskvīta, bezē, smilšu u.c. Zemeņu olu krēms. Pildījumam: Sastāvs: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura,

Burkānu torte

Sastāvs: 250 g vārītu burkānu, 100 g margarīna, 100 g cukura, 2 olas, 100 g miltu, 1/2 gb. citrona, 1 naža gals cepamā pulvera. Pagatavošana Izvārītus burkānus, notīra, sarīvē vai samaļ. Margarīnu ar cukuru samaisa, pievieno olas, pierīvē citrona miziņu, piespiež sulu. Šai masai pievieno burkānus, miltus un cepamo pulveri. Masu pilda ietaukotā veidnē, cep.

Rupjmaizes torte

Sastāvs: 10 olas, 10 ēd.k. cukura, 1 tēj.k. kanēļa, 5 krustnagliņas, citrona miziņa, 3 ēd.k. kartupeļu cietes, 2 ēd.k. sviesta, 10 ēd.k rupjmaizes rīvmaizes.  Pild.: 1 gl. ābolu masas, 200 gr putukrējuma, 0,5 pacinas vaniļas cukura, 2 ē.dk. pūdercukura. Pagatavošana Sastāvs: Rotā ar sīrupa varītiem augļiem. Pagatavošana Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Sviestu saputo ar

Šokolādes torte

Sastāvs: 200 g margarīna, 200 g cukura, 50 g šokolādes, 6 olas, 150 g riekstu, 200 g miltu, cep. pulveris. Pild.: 2 ēd.k. cietes, 0,5 l piena, 100g cukura, 200 g sviesta, , rums, 0,5 glāzes augļu masa. Pagatavošana Rotā ar: Sastāvs: 1 gl. putukrējuma, 1 tēj.k. kafijas, 0,5 tēj.k. kakao, 2 tēj.k. pūdercukura, 100g