Pīrādziņi ar zivs pildījumu

Sastāvs: Mīklai: ola, sāls, 1/4 l piena, 400 g miltu, 200 g sviesta; pildījumam: 75 g rīsu, 25 g sviesta, 100 g sālīta laša, 4 olas. Cepot — tauki pēc vajadzības. Pagatavošana Ar olu, sāli, pienu, miltiem un saplūkātu sviestu pagatavo pīrāgu mīklu gluži kā pīrādziņiem ar gaļas pildījumu. Pildījumam rīsus savāra ūdenī mīkstus un

Speķa rauši

Sastāvs: 1 gl. piena, apmēram 350 g kviešu miltu, 1/2 paciņas rauga, 1 ēd.k. skāba krējuma, 3 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k. cukura, sāls, 0,5 kg žāvētas cūkgaļas (speķa), 2 sīpoli, pipari. Pagatavošana Raugam pieliek 1 tējkaroti cukura, samaisa un noliek siltumā uzrūgšanai. Pienu uzsilda līdz 30° C temperatūrai, pieber pusi miltu, iemaisa uzrūgušo raugu, pieliek

Pīrādziņi ar gaļas pildījumu

Sastāvs: Ola, tējkarote sāls, 1/4 l piena, 400 g miltu, 200 g sviesta, 400 g ceptas vai vārītas teļa gaļas, 200 g nieru tauku, sāls, pipari, karote skāba krējuma, sīpols. Cepot — tauki pēc vajadzības. Pagatavošana Olu krietni sajauc ar sāli, pienu un miltiem, tad ar saplūkātu sviestu samīca gludenā mīklā, uz izrullētas mīklas uzliek

Medus rausis

Sastāvs: 700 g rauga mīklas (no rupjā maluma miltiem), 200 g medus, 100 g sviesta, 200 g riekstu kodolu, 2 olas. Pagatavošana Uzraudzētu mīklu izplāj pirkstu biezā kārtā uz plāts, uzraudzē, malas izveido augstākas. Riekstus cepeškrāsnī apkaltē, uzber uz tīras drānas, noberž miziņu, sakapā vai samaļ. Ja medus sacukurojies, to pasilda, sviestu izkausē. Sagatavotos produktus:

Baraviku pīrāgs

Sastāvs: Mīklai: 1/3 l piena, 25 g rauga, sāls, 400 g miltu, 100 g sviesta; pildījumam: 800 g baraviku, 2 sīpoli, 100 g sviesta, sāls 2/3 glāzes skāba krējuma, pipari. Cepot — sakulta ola. Pagatavošana Ar pienu, raugu, sāli, miltiem un sviestu pagatavo rauga mīklu un ļauj tai norūgt. Notīrītas, nomazgātas baravikas sagriež plānās šķēlēs

Sviesta mīklas pīrādziņi

Sastāvs: 200 gr sviesta mīklas, 400 gr. teļa gaļas , sāls, pipari, sīpols, ola pīrādziņu smērēšanai. Pagatavošana Ceptu vai tvaikotu gaļu samaļ, sīpolu nomizo, smalki sagriež. sviestā apcep, pieliek gaļu, nedaudz sāls. piparus, atdzesē. Gatavu sviesta mīklu izrullē, saliek gaļu mazos gabaliņos, liek mīklu pāri, izspiež ar rievainu formiņu, sakārto uz plates, nosmērē ar olu,

Mazi pīrādziņi no rauga mīklas

Sastāvs: 1 glāze piena, 1/2 pac. rauga, 100 gr sviesta, 3 tējkarotes cukura, sāls, milti pēc vajadzības. Pagatavošana Siltam pienam pieliek raugu, piesijā miltus, samaisa pāri mīklu, uzraudzē un pieliek kausētu sviestu, cukuru, sāli, sijā miltus, tad mīca kamēr mīkla top spīdīga un atlec no rokām, tad uzraudzē. Mīklu izrullē, un liek sagatavotu gaļu, izspiež

Lašu pīrāgs

Sastāvs: 100 gr rīsu, 6 cieti vārītas olas, 1 sīpols, sāls, 1 kg laša, no 450 gr sviesta pagatavota sviesta mīkla, 1 ola smērēšanai. Pagatavošana Lasi sagriež mazos gabaliņos, apsala ar sāli un pipariem, nedaudz sviestā apcep. Rīsus uzvāra pusmīkstus, nokāš, noskalo, pieliek sāli. sviestā saceptus sīpolus, tvaiko krāsnī mīkstus. Mīklu izrullē liek pildījumu, tikai

Mazie laša pīrādziņi no rauga mīklas

Sastāvs: 1 gl. piena rauga mīkla , 200 gr laša. 5 olas, 100 gr rīsu, 60 gr sviesta, sīpols, pipari, sāls. Pagatavošana Rīsus kārtīgi nomazgā, ieber verdošā ūdenī, vāra pusmīkstus, tad nokāš, noskalo, pieliek sviestu, nedaudz sāls, apsegtus krāsnī tvaiko mīkstus. Vārītas olas un lasi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos, pieliek smalki sagrieztus notvaikotus sīpolus, pieliek

Lielais kāpostu pīrāgs

Sastāvs: 1/2 gl. piena, 1/2 pac. rauga, 700 – 750 gr miltu, 100 gr sviesta. 50 gr cukura, 50 gr skāba krējuma, 5 graudiņi kardamona, 1 kg svaigu kāpostu, 110 gr sviesta kāpostiem, 4 vārītas olas, 1 ola nosmērēšanai. Pagatavošana Siltā pienā izjauc raugu, piesijā miltus, iemaisa pašķidru mīklu, tad uzraudzē, pieliek 100 gr izkausēta