Ābolu plātsmaize

Sastāvs: Rauga mīkla, 6 gb. āboli, 0,5 mll krējums, 1 gl cukurs, 3 olas, 50 g margarīns, vanilins, kanelis. Pagatavošana Rauga mīklu pagatavo tāpat kā pīrāgiem. Mīklu izveltnē uz cepešpannas, uzgriež margarīna piciņas, pārkaisa ar cukuru, kārto iepriekš nomizotus un sagrieztus ābolus. Tad pagatavo pārlejamo masu, ņem trauku un sakuļ olas ar krējumu, cukuru, vanilīnu

Lašu pīrādziņi

Sastāvs: 200 g sālīta laša, 100 g rīsu, 2 1/2-3 karotes sviesta, sāls, 5—6 olas (2 sīpoli), pipari, 200 g gatavas sviesta (irdenas, vai rauga) mīklas, sakulta ola. Pagatavošana Lasi vakarā, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Rīsus savāra mīkstus ar sviestu un sāli. Tad lasi un cieti novārītas olas sagriež mazos gabaliņos, ja

Speķa pīrādziņi

Speķa pīrādziņi

Sastāvs: 700 gr speķis, 2 gl. piens, 1/2 pac. rauga, 0,5 kg milti, ola, 50 g sviests vai margarīns, sāls, cukurs, sīpoli, pipari. Pagatavošana Pagatavojam mīklu. Ņem emaljētu trauku ar aprēķinu, ka mīkla uzrūks. Traukā ielej pienu, uzsilda, bet nekarsē, nem no uguns, iedrupina raugu, cukuru, sāli un 1 ēd.k. miltus, apmaisa. Liek malā nedaudz

Laša pīrāgs

Sastāvs: 200 g sālīta laša, 100 g rīsu, sāls, 100 g sviesta, 6 olas, 2—3 sīpoli, pipari; mīklai: 1/3 l piena, 25 g rauga, sāls, 400 g miltu, 100 g sviesta; cepot — sakulta ola. Pagatavošana Sālītu lasi vakarā iepriekš, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Otrā dienā to sagriež mazos gabaliņos vai smalki

Āboli mīklā

Sastāvs: 8 āboli, 1 glāze miltu, 1 glāze piena, 5 olas, 100 g sviesta, 150 g cukura, rozīnes vai marmelāde, citrona miziņa. Pagatavošana Ābolus nomizo, izņem serdes, piepilda ar marmelādi vai rozīnēm, liek uz ietaukotas pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē. Miltus sajauc ar pienu, pievieno 50 g izkausēta sviesta un visu kopā maisot karsē uz

Pīrādziņi ar zivs pildījumu

Sastāvs: Mīklai: ola, sāls, 1/4 l piena, 400 g miltu, 200 g sviesta; pildījumam: 75 g rīsu, 25 g sviesta, 100 g sālīta laša, 4 olas. Cepot — tauki pēc vajadzības. Pagatavošana Ar olu, sāli, pienu, miltiem un saplūkātu sviestu pagatavo pīrāgu mīklu gluži kā pīrādziņiem ar gaļas pildījumu. Pildījumam rīsus savāra ūdenī mīkstus un

Speķa rauši

Sastāvs: 1 gl. piena, apmēram 350 g kviešu miltu, 1/2 paciņas rauga, 1 ēd.k. skāba krējuma, 3 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k. cukura, sāls, 0,5 kg žāvētas cūkgaļas (speķa), 2 sīpoli, pipari. Pagatavošana Raugam pieliek 1 tējkaroti cukura, samaisa un noliek siltumā uzrūgšanai. Pienu uzsilda līdz 30° C temperatūrai, pieber pusi miltu, iemaisa uzrūgušo raugu, pieliek

Pīrādziņi ar gaļas pildījumu

Sastāvs: Ola, tējkarote sāls, 1/4 l piena, 400 g miltu, 200 g sviesta, 400 g ceptas vai vārītas teļa gaļas, 200 g nieru tauku, sāls, pipari, karote skāba krējuma, sīpols. Cepot — tauki pēc vajadzības. Pagatavošana Olu krietni sajauc ar sāli, pienu un miltiem, tad ar saplūkātu sviestu samīca gludenā mīklā, uz izrullētas mīklas uzliek

Medus rausis

Sastāvs: 700 g rauga mīklas (no rupjā maluma miltiem), 200 g medus, 100 g sviesta, 200 g riekstu kodolu, 2 olas. Pagatavošana Uzraudzētu mīklu izplāj pirkstu biezā kārtā uz plāts, uzraudzē, malas izveido augstākas. Riekstus cepeškrāsnī apkaltē, uzber uz tīras drānas, noberž miziņu, sakapā vai samaļ. Ja medus sacukurojies, to pasilda, sviestu izkausē. Sagatavotos produktus:

Baraviku pīrāgs

Sastāvs: Mīklai: 1/3 l piena, 25 g rauga, sāls, 400 g miltu, 100 g sviesta; pildījumam: 800 g baraviku, 2 sīpoli, 100 g sviesta, sāls 2/3 glāzes skāba krējuma, pipari. Cepot — sakulta ola. Pagatavošana Ar pienu, raugu, sāli, miltiem un sviestu pagatavo rauga mīklu un ļauj tai norūgt. Notīrītas, nomazgātas baravikas sagriež plānās šķēlēs