Smilšu (sviesta) mīkla

Sastāvs: 150 g sviesta vai margarīna, 250- 300 g miltu, 150 g cukura, 2 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis. Pagatavošana Mīkstu taukvielu puto, pievieno pa daļām cukuru, olas, garšvielas. Saputotā masā iestrādā miltus. Cepumiem , kurus veido veltnējot un izspiežot, miltus liek vairāk, bet , ja izspiežot ar cepumu turzu, – mazāk. Mīklu var

Smilšu mīkla

Sastāvs: 100g siesta vai margarīna, 300 g miltu, 200 g cukura, 5 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis, 1-2 ēd.k. ruma vai konjaka. Pagatavošana Olas , cukuru, garšvielas puto, pievienojot izkausētu taukvielu, rumu vai konjaku un izsijātus miltus. No mīklas cep tortes, kūkas.

Aukstā biskvītu mīkla

Sastāvs: 4 olas, 100 gr. pūdercukura, 60 gr. miltu, 30 gr. kartupeļu miltu. Pagatavošana Izsijā traukā pūdercukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzetenumus pa vienam, pakāpeniski, lēnam maisot pievieno cukuram, maisa apmēram pusstundu, līdz masa palielinās divkārt. Olu baltumiem pieliek drusku sāls, sakuļ cietās putās. Miltus ar sakulto olu baltumu, viegli maisot, pievieno, pievieno

Kārtainā biezpiena mīkla

Sastāvs: 250 g sausa biezpiena, 250 g miltu, 250 g sviesta vai margarīna, sāls. Pagatavošana Miltus izsijā, sajauc ar sausu izmaltu biezpienu, iekapā taukvielu, pievieno sāli, visu samaisa, mīklu atdzesē, tad izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā virzienā, atstāj vēsumā no 0,5 līdz 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš,

Cepama pulvera mīkla

  Sastāvs: 125 gr. sviesta, 125- 150 g cukura, mazliet sāls, 200 gr. kviešu miltu, 30 gr. mannas, 30 gr. kartupeļu cietes, pus citrona sula, 1 citrona miza, 2 olas, glāze piena, 1 paciņa cepamā pulvera (iepriekš drusku jāsajauc ar miltiem). Pagatavošana Miltus izsijā caur sietu, lai būtu irdeni. Izsmērē ar sviestu vai taukiem cepamo

Trauslā kartupeļu mīkla

  Sastāvs: 125 gr. miltu, 125 gr. vārītu,atdzesētu un sarīvētu kartupeļu, 125 gr. sviesta, 1 ola, mazliet sāls. Pagatavošana Pagatavošana. skatīt Trauslā sviesta mīkla.

Saldā biskvītu mīkla

Sastāvs: 4 olas, 90 gr. pūdercukura, 90 gr. smalko kviešu miltu (labāk uz pusi ar kartupeļu miltiem) , pus citrona mizas un mazliet sāls. Pagatavošana Mīkla gatavosies pēc ūdens peldes principa. Sagatavo 2 katliņus. Apakšējā ielej siltu ūdeni un liek uz lēnas uguns. Otru liek virsū un iesit tajā olas, pieber cukuru un sāli. Masu

Kārtainā sviesta mīkla

Kārtainā sviesta mīkla

Sastāvs: 1.variants: 500 gr. miltu, 500 gr. sviesta, 1/4 litra auksta ūdens, 1/4 glāze etiķa. Pagatavošana Izsijā miltus uz mīkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu, sastrādā cieta gludā mīklā. No mīklas veido apaļu bumbu. Pārkaisa dēli un veltni ar miltiem un izveltnē mīklu 1/2

Trauslā sviesta mīkla

Trauslā sviesta mīkla

Sastāvs: 1.variants: 250 gr. miltu, 125 gr. sviesta, 1 ola, 1 karote piena, ūdens vai krējuma, 1 karote ruma vai etiķa(mīklas uzdzīšanai), mazliet sāls, 30-80 gr cukura (pēc garšas), sarīvēta 1/2 citrona miza. Pagatavošana Galvenokārt lieto cepamām kūkām, tortēm, pastētēm, kā arī sīkiem cepumiem, biskvītiem, tējas cepumiem utt. Uz mīklas dēļa izsijā miltus , pieliek

Biskvīta mīkla

Sastāvs: 1 ola, 1 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. miltu, citrona miziņa vai vaniļa. Pagatavošana Olu ar cukuru saputo, turot trauku siltā ūdens peldē. Kad masa saputota gaiša, viegla, sildīšanu pārtrauc un puto līdz masa atdzisusi, tad pievieno sarīvētu citrona miziņu vai vaniļu un izsijātus miltus.