Cepama pulvera mīkla

  Sastāvs: 125 gr. sviesta, 125- 150 g cukura, mazliet sāls, 200 gr. kviešu miltu, 30 gr. mannas, 30 gr. kartupeļu cietes, pus citrona sula, 1 citrona miza, 2 olas, glāze piena, 1 paciņa cepamā pulvera (iepriekš drusku jāsajauc ar miltiem). Pagatavošana Miltus izsijā caur sietu, lai būtu irdeni. Izsmērē ar sviestu vai taukiem cepamo

Trauslā kartupeļu mīkla

  Sastāvs: 125 gr. miltu, 125 gr. vārītu,atdzesētu un sarīvētu kartupeļu, 125 gr. sviesta, 1 ola, mazliet sāls. Pagatavošana Pagatavošana. skatīt Trauslā sviesta mīkla.

Saldā biskvītu mīkla

Sastāvs: 4 olas, 90 gr. pūdercukura, 90 gr. smalko kviešu miltu (labāk uz pusi ar kartupeļu miltiem) , pus citrona mizas un mazliet sāls. Pagatavošana Mīkla gatavosies pēc ūdens peldes principa. Sagatavo 2 katliņus. Apakšējā ielej siltu ūdeni un liek uz lēnas uguns. Otru liek virsū un iesit tajā olas, pieber cukuru un sāli. Masu

Kārtainā sviesta mīkla

Kārtainā sviesta mīkla

Sastāvs: 1.variants: 500 gr. miltu, 500 gr. sviesta, 1/4 litra auksta ūdens, 1/4 glāze etiķa. Pagatavošana Izsijā miltus uz mīkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu, sastrādā cieta gludā mīklā. No mīklas veido apaļu bumbu. Pārkaisa dēli un veltni ar miltiem un izveltnē mīklu 1/2

Trauslā sviesta mīkla

Trauslā sviesta mīkla

Sastāvs: 1.variants: 250 gr. miltu, 125 gr. sviesta, 1 ola, 1 karote piena, ūdens vai krējuma, 1 karote ruma vai etiķa(mīklas uzdzīšanai), mazliet sāls, 30-80 gr cukura (pēc garšas), sarīvēta 1/2 citrona miza. Pagatavošana Galvenokārt lieto cepamām kūkām, tortēm, pastētēm, kā arī sīkiem cepumiem, biskvītiem, tējas cepumiem utt. Uz mīklas dēļa izsijā miltus , pieliek

Biskvīta mīkla

Sastāvs: 1 ola, 1 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. miltu, citrona miziņa vai vaniļa. Pagatavošana Olu ar cukuru saputo, turot trauku siltā ūdens peldē. Kad masa saputota gaiša, viegla, sildīšanu pārtrauc un puto līdz masa atdzisusi, tad pievieno sarīvētu citrona miziņu vai vaniļu un izsijātus miltus.

Rauga mīkla

Rauga mīkla

Sastāvs: 1. variants: 500 gr. miltu, 0,5 litrs piena, 1-2 olas, 80-100 gr. sviesta, 1/2 tējk. sāls, puse citrona sula, 80-100 gr. cukura, 30 gr. rauga. Pagatavošana Iesijā miltus bļodā. Sadrupina raugu mazā bļodiņā, pielej drusku piena un pieliek nepilnu ēdamkaroti cukura, ar karoti ierīvē raugu gludā masā. Miltu vidū( mīklas bļodā) izveido bedrīti, ieliek

Piparkūku mīkla

Sastāvs: 250 gr. miltu, 250 gr. bišu vai mākslīga medus, 65 gr. sviesta, sarīvēta pusi citrona miziņas, 1gr. krustnagliņu, 1gr. kardamona, 2 nepilnas karotes ūdens. Pagatavošana Miltus izsijā un sajauc ar garšvielām. Uzvāra sviestu un medu un samaisa ar miltiem. Atšķaida potašu ūdenī(2 karotes) un piejauc un iejauc mīklai. Noliek mīklu uz 8-21 dienām vidēji

Aleksandra mīkla

Sastāvs: 400 gr. sviesta, 200 gr cukura, 600gr, miltu, viena citrona miziņa, 1 naža gals smalkā kanēļa, (Mīkla būs čauganāka ja pieliks 1 tējk. cepamā pulvera). Pagatavošana Visus produktus ātri sastrādā par veltnējamu mīklu.30 min. patur vēsumā. Tad mīklu izveltnē un ar veltņa palīdzību liek uz plāts un ar smailu nazi sadursta. Cep mēreni karstā

Irdenā smilšu mīkla

Sastāvs: 100 g sviesta vai margarīna, 1,5 glāzes miltu(180-200 gr),50 g cukura, 1 ola, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis. Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber smalko cukuru, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Kārtīgi samaisa, noliek vēsumā. No šīs mīklas cep gan sīkos cepumus, gan