Sniega kūka

Sastāvs: 250 g žāvētu plūmju, 250 g miltu, 200 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas, 0,5 gl. rūgušpiena, 1 naža gals cepamā pulvera. Krēmam: 2 olu baltumi, 250 g cukura, 1/2 gl. ūdens, vaniļas cukurs. Pagatavošana Nomazgātas plūmes iemērc uz nakti, nākošā dienā vāra tajā pašā ūdenī, pievienojot mazliet cukura. Gatavām , notecinātām, apžuvušām

Ābolu kūka

Ābolu kūka

Sastāvs: 250 g miltu, 0,5 tēkj. cepamā pulvera, 150 g vārītu kartupeļu, 50 g rīvmaizes, 150 g cukura, sāls, vaniļa vai kanēlis, 1 ola, 100 g margarīna, 100g riekstu, 1kg. ābolu vai 200 g marmelādes. Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, sajauc ar rīvmaizi, masā sastrādātiem kartupeļiem un cukuru. Ar nazi iekapā margarīnu, pievienojot sakultu

Raudzēta veidnes kūka

Sastāvs: 100 g sviesta, 120 g cukura, 2 g olu dzeltenumi, 100 g piena, 25 g rauga, 50 g rozīņu, 400 kviešu miltu, kardamons, sāls. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, saberztu kardamonu, olu dzeltenumiem saputo, pievieno pienu ar raugu, sāli, nomazgātas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, kviešu miltus un samaisa. Mīklu liek veidnē, uzraudzē un cep.

Šokolādes kūka

Sastāvs: 150 g sviesta, 100 g cukura, 2 olas, 150 g kviešu miltu, 50 g piena, 1/2 tējk. sodas, 1/4 tējk. citronskābes, vaniļa, 25 g šokolādes vai kakao. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, olu dzeltenumiem, vaniļu puto, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu citronskābi, sodu, pieber pusi no miltiem, pielej pienu un samaisa, pieber atlikušos

Augļu kūka

Sastāvs: 100 g sviesta, 100 g cukura, 3 olas, 75 g sk. krējuma, 200 g kviešu miltu, 1 tējk. sodas, vaniļu, 200 g ābolu, 50 g cukura. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, vaniļu puto, pieliek pa vienam olu dzeltenumam un puto, līdz cukurs izkusis. Saputotai masai pievieno skābu krējumu, ar sodu sajauktus un izsijātus kviiešu miltus,

Kekss

Sastāvs: 150 g sviesta, 150 g cukura, 4 olas, garšvielas, 1 g briežraga sāls, 100 g rozīņu, 350 g kviešu miltu. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, vaniļu vai citronu un olām saputo, līdz cukurs izkusis un masa gaišā krāsā. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, nomazgātas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, izsijātus kviešu miltus un samaisa. Gatavo

Ābolkūkas

Sastāvs: 250 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 1/2 olas, 100 g ūdens, sāls, 0,5 g citronskābes. Pildījumam: 1 kg ābolu, 200 g cukura, kanēlis. Pagatavošana Pagatavo kārtaino sviesta mīklu, izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē cepemās plātes, kas pārziesta ar ūdeni, ar naža galu izdur caurumiņus, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā,

Olu kūkas

Sastāvs: 2 olu dzeltenumi, 1/2 l piena, sāls, puse cep-jamā pulvera, 250 g miltu, 2 olbaltumi, 80 g cepjamo tauku. Pagatavošana Olu dzeltenumu, pienu un sāli sakuļ kopā, pastāvīgi maisot pielej klāt ar cepjamo pulveri sajauktiem miltiem, un maisa, kamēr dabū vienādu mīklu. Olbaltumu sakuļ putās un pievieno mīklai. Tad pannā izkausē kādu mazumiņu tauku,

Olu kūkas ar marmelādi

Sastāvs: Pagatavošana Izceptām kūkām uzziež plānu kārtiņu vienādi izmaisīta augļu biezeņa, un tad kūkas saloka kopā uz pusēm vai sarullē veltnī.

Sviestmīklas kūciņas ar burkānu pildījumu

Sastāvs: 200 g gatavas sviestmīklas; pildījumam: 1—1/2 glāzes burkānu biezeņa (resp. 5—6 lielāki burkāni), 6 cieti novārītas olas, 2 1/2—3 karotes sviesta, cepot — sakulta ola. Pagatavošana Lielākus, notīrītus un nomazgātus burkānus sagriež 2—3 daļās, vāra maz sālītā ūdenī, līdz tie sašķīst, un tad izberž caur sietiņu. Burkānu biezenim pieliek sakapātas cieti novārītas olas un