Sniega kūka

Sastāvs: 250 g žāvētu plūmju, 250 g miltu, 200 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas, 0,5 gl. rūgušpiena, 1 naža gals cepamā pulvera. Krēmam: 2 olu baltumi, 250 g cukura, 1/2 gl. ūdens, vaniļas cukurs. Pagatavošana Nomazgātas plūmes iemērc uz nakti, nākošā dienā vāra tajā pašā ūdenī, pievienojot mazliet cukura. Gatavām , notecinātām, apžuvušām

Ābolu kūka

Ābolu kūka

Sastāvs: 250 g miltu, 0,5 tēkj. cepamā pulvera, 150 g vārītu kartupeļu, 50 g rīvmaizes, 150 g cukura, sāls, vaniļa vai kanēlis, 1 ola, 100 g margarīna, 100g riekstu, 1kg. ābolu vai 200 g marmelādes. Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, sajauc ar rīvmaizi, masā sastrādātiem kartupeļiem un cukuru. Ar nazi iekapā margarīnu, pievienojot sakultu

Mīkstās piparkūkas

Sastāvs: 400 g sīrupa un medus, 100 g cukura, 100 g sviesta, 2 olas, 400 g kviešu miltu, 25 g rauga, garšvielas, rieksti. Pagatavošana Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas un izsijātus kviešu miltus un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultu olu, izšķīdinātu raugu, pārējos kviešu miltus un samaisa. Mīklu

Citrona kūka

Sastāvs: 100 g sviesta, 150 g cukura, 2 olas, 100 g piena, 350 g kviešu miltu, 1 briežraga sāls. Pagatavošana Sviestu ar cukuru un citrona miziņu puto, pievieno pa vienai veselas olas un puto līdz cukurs izkusis. Pienā izšķīdina briežraga sāli, pielej saputotam sviestam ar olām un samaisa, pievieno izsijātus kviešu miltus, citrona sulu, samaisa,

Raudzēta veidnes kūka

Sastāvs: 100 g sviesta, 120 g cukura, 2 g olu dzeltenumi, 100 g piena, 25 g rauga, 50 g rozīņu, 400 kviešu miltu, kardamons, sāls. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, saberztu kardamonu, olu dzeltenumiem saputo, pievieno pienu ar raugu, sāli, nomazgātas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, kviešu miltus un samaisa. Mīklu liek veidnē, uzraudzē un cep.

Šokolādes kūka

Sastāvs: 150 g sviesta, 100 g cukura, 2 olas, 150 g kviešu miltu, 50 g piena, 1/2 tējk. sodas, 1/4 tējk. citronskābes, vaniļa, 25 g šokolādes vai kakao. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, olu dzeltenumiem, vaniļu puto, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu citronskābi, sodu, pieber pusi no miltiem, pielej pienu un samaisa, pieber atlikušos

Augļu kūka

Sastāvs: 100 g sviesta, 100 g cukura, 3 olas, 75 g sk. krējuma, 200 g kviešu miltu, 1 tējk. sodas, vaniļu, 200 g ābolu, 50 g cukura. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, vaniļu puto, pieliek pa vienam olu dzeltenumam un puto, līdz cukurs izkusis. Saputotai masai pievieno skābu krējumu, ar sodu sajauktus un izsijātus kviiešu miltus,

Kekss

Sastāvs: 150 g sviesta, 150 g cukura, 4 olas, garšvielas, 1 g briežraga sāls, 100 g rozīņu, 350 g kviešu miltu. Pagatavošana Sviestu ar cukuru, vaniļu vai citronu un olām saputo, līdz cukurs izkusis un masa gaišā krāsā. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, nomazgātas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, izsijātus kviešu miltus un samaisa. Gatavo

Ābolkūkas

Sastāvs: 250 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 1/2 olas, 100 g ūdens, sāls, 0,5 g citronskābes. Pildījumam: 1 kg ābolu, 200 g cukura, kanēlis. Pagatavošana Pagatavo kārtaino sviesta mīklu, izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē cepemās plātes, kas pārziesta ar ūdeni, ar naža galu izdur caurumiņus, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā,

Olu kūkas

Sastāvs: 2 olu dzeltenumi, 1/2 l piena, sāls, puse cep-jamā pulvera, 250 g miltu, 2 olbaltumi, 80 g cepjamo tauku. Pagatavošana Olu dzeltenumu, pienu un sāli sakuļ kopā, pastāvīgi maisot pielej klāt ar cepjamo pulveri sajauktiem miltiem, un maisa, kamēr dabū vienādu mīklu. Olbaltumu sakuļ putās un pievieno mīklai. Tad pannā izkausē kādu mazumiņu tauku,