Sniega kūka

Sastāvs: 250 g žāvētu plūmju, 250 g miltu, 200 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas, 0,5 gl. rūgušpiena, 1 naža gals cepamā pulvera. Krēmam: 2 olu baltumi, 250 g cukura, 1/2 gl. ūdens, vaniļas cukurs. Pagatavošana Nomazgātas plūmes iemērc uz nakti, nākošā dienā vāra tajā pašā ūdenī, pievienojot mazliet cukura. Gatavām , notecinātām, apžuvušām

Ābolu kūka

Ābolu kūka

Sastāvs: 250 g miltu, 0,5 tēkj. cepamā pulvera, 150 g vārītu kartupeļu, 50 g rīvmaizes, 150 g cukura, sāls, vaniļa vai kanēlis, 1 ola, 100 g margarīna, 100g riekstu, 1kg. ābolu vai 200 g marmelādes. Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, sajauc ar rīvmaizi, masā sastrādātiem kartupeļiem un cukuru. Ar nazi iekapā margarīnu, pievienojot sakultu

Ābolkūkas

Sastāvs: 250 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 1/2 olas, 100 g ūdens, sāls, 0,5 g citronskābes. Pildījumam: 1 kg ābolu, 200 g cukura, kanēlis. Pagatavošana Pagatavo kārtaino sviesta mīklu, izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē cepemās plātes, kas pārziesta ar ūdeni, ar naža galu izdur caurumiņus, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā,

Olu kūkas

Sastāvs: 2 olu dzeltenumi, 1/2 l piena, sāls, puse cep-jamā pulvera, 250 g miltu, 2 olbaltumi, 80 g cepjamo tauku. Pagatavošana Olu dzeltenumu, pienu un sāli sakuļ kopā, pastāvīgi maisot pielej klāt ar cepjamo pulveri sajauktiem miltiem, un maisa, kamēr dabū vienādu mīklu. Olbaltumu sakuļ putās un pievieno mīklai. Tad pannā izkausē kādu mazumiņu tauku,

Olu kūkas ar marmelādi

Sastāvs: Pagatavošana Izceptām kūkām uzziež plānu kārtiņu vienādi izmaisīta augļu biezeņa, un tad kūkas saloka kopā uz pusēm vai sarullē veltnī.

Sviestmīklas kūciņas ar burkānu pildījumu

Sastāvs: 200 g gatavas sviestmīklas; pildījumam: 1—1/2 glāzes burkānu biezeņa (resp. 5—6 lielāki burkāni), 6 cieti novārītas olas, 2 1/2—3 karotes sviesta, cepot — sakulta ola. Pagatavošana Lielākus, notīrītus un nomazgātus burkānus sagriež 2—3 daļās, vāra maz sālītā ūdenī, līdz tie sašķīst, un tad izberž caur sietiņu. Burkānu biezenim pieliek sakapātas cieti novārītas olas un

Medus kūka

Sastāvs: 500g medus, 75 g cukura, 1 paciņa vaniļas cukura, 100g sviesta, 2 ēdk. piena, 2 olas, 0,5 ēdk. kanēļa, 0,5 tējk. ingvera, 1tējk. kardamona, 1 tējk. kafijas, 500g miltu, 0,5 tējk. cep. pulvera, 50 g str. sagrieztas citrona miziņas, 100g sakapātu riekstu. Pagatavošana Rotājumam: Sastāvs: notīrītas mandeles, augļi, apvārīti sīrupā. Pagatavošana Glazūrai: Sastāvs: 50g

Šveices siera kūkas

Sastāvs: 200 g gatavas irdenas mīklas, 100 g Šveices siera, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pipari, 2/3 glāzes salda krējuma. Pagatavošana Gatavu irdenu mīklu (ar vai bez krējuma), ko pagatavo pēc attiec, priekšraksta, izrullē ļoti plānā kārtā, un arī pagatavo kūkai mīklas apmali. Kūku apliek ar plānās šķēlēs sagrieztu Šveices sieru, kam virsū uzplūkā

Mīkstās piparkūkas

Sastāvs: 400 g sīrupa un medus, 100 g cukura, 100 g sviesta, 2 olas, 400 g kviešu miltu, 25 g rauga, garšvielas, rieksti. Pagatavošana Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas un izsijātus kviešu miltus un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultu olu, izšķīdinātu raugu, pārējos kviešu miltus un samaisa. Mīklu

Citrona kūka

Sastāvs: 100 g sviesta, 150 g cukura, 2 olas, 100 g piena, 350 g kviešu miltu, 1 briežraga sāls. Pagatavošana Sviestu ar cukuru un citrona miziņu puto, pievieno pa vienai veselas olas un puto līdz cukurs izkusis. Pienā izšķīdina briežraga sāli, pielej saputotam sviestam ar olām un samaisa, pievieno izsijātus kviešu miltus, citrona sulu, samaisa,