Berlīnes cepumi

Sastāvs: 120 gr. sviesta, 60 gr. cukura, 150- 200 gr. miltu, 4 olu dzeltenumi, 1 tej.k. briežraga sāls, 4 pilieni citronu eļļas, olbaltums pārziešanai, cukurs pārkaisīšanai. Pagatavošana 2 olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saputotai masai pievieno parējos vārītus olu dzeltenumus, kuri izrīvēti caur sietiņu, izšķīdinātu briežraga sāli, citronu eļļu, miltus un samīca, pievienojot sasmalcinātu sviestu.

Biezpiena cepumi

Sastāvs: 300 gr. biezpiena, 300 gr. sviesta, 3 glāzes miltu, 3 olas, 1 ēd. karote cepamā pulvera, rīvēta citrona miziņa, 1 naža gals sāls, 200 gr. cukura. Pagatavošana Visu sajauc , cep veidnē apmēram 45 min.

Dāņu ruma cepumi

Sastāvs: 3 olas, 150 gr. cukura, 150 gr. miltu, 1gl. ķiršu sulas, 3-4 ēd.k. ruma, 2 olu dzeltenumi, 1/4 l saldā krējuma, 1 ēdk. cietes. Pagatavošana Olas saputo ar cukuru un kuļot pamazām pieber miltus. Iejauc mīklu un uzmanīgi piepilda iepriekš ar sviestu ieziestu veidni, liek vidēji karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspusē veidojas brūngana

Deserta cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, vaniļas cukuru, olu, miltus, sāls, saldā krējuma. Pagatavošana Saputo 200 g sviesta, pieliek vaniļas cukuru, olu un maisot pieber miltus un drusku sāls. Mīklu izveltnē , sagriež četrkantīgos gabalos un liek uz iepriekš ar sviestu iesmērētas plāts un cep vidējā karstumā. Atdzisušam cepumam vidū iesmērē sakultu putukrējumu un satin rullīšos.

Kartupeļu cepumi

Sastāvs: 200 g vārītu kartupeļu, 1/2 gl. cukura, 3/4 gl. riekstu, 1 citrons, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pūdercukurs. Pagatavošana Uzsildītu sviestu kopā ar sāli, cukuru un sarīvētu citrona miziņu, putojot pa vienai pievieno olas, pēc tam pievieno sasmalcinātus, nedaudz apgrauzdētus riekstus un gaļas mašīnā samaltus kartupeļus. Mīklu liek ietaukotā veidnē 2cm biezā kārtā,

Ķimeņu standziņas

Sastāvs: 150 g kviešu miltu, 150 g vārītu kartupeļu, 150 g sviesta, 1/2 tējk. sāls, 1 ola pārziešanai, ķimenes. Pagatavošana Kartupeļus samaļ gaļas mašīnā. Miltus samaisa ar sāli. Sviestu ar nazi iekapā kartupeļos un miltos, tad samīca viendabīgu mīklu, atstāj 30 min aukstumā. No mīklas izveltnē 12 – 15 cm garas un 1 cm platas

Auzu pārslu cepumi

Sastāvs: 500 gr. auzu pārslu, 250 gr. sviesta, 200 gr. cukura, 3 olas, citrona miziņa. Pagatavošana Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausēta sviestā (125gr), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts un cep gaiši brūnas.

Pildītas piparkūkas1

Sastāvs: Milti, pirmā labuma 470 g, cukurs 130 g, medus 220 g, sviests 45 g, soda 2 g, amonija karbonāts 4 g, garšvielas 3g, ūdens 60 g. Tirāža – cukurs 35 g, ūdens 14 g, Augļu pildījums – cukurs 15 g, augļu pildījums 141 g. Pagatavošana Medu, ūdeni un cukuru uzvāra, noņem putas un atdzesē

Bāzeliešu brunslijs

Sastāvs: 450 gr. pūdercukura, 500. gr mandeļu, 100 gr. rūgtās sokolādes, 1 tējk. kanēļa, 1 ēd. karote ķiršu liķiera, 4 olu baltumi. Pagatavošana Mandeles notīra, sarīvē kopā ar šokolādi pēc iespējas smalkāk. Olu baltumus ar cukuru labi saputo. Putojot pieber cukuru un pielej ķiršu liķieri. Beigās uzmanīgi, mazām porcijām pieber šokolādi, kanēli un mandeles. Mīklu

Auzu pārslu cepumi 1

Sastāvs: 200 g sviesta, 100 g cukura, 3 olas, 300 g auzu pārslu, 50 g kviešu miltu, garšvielas. Pagatavošana Sviestu (100 g) ar cukuru, olu dzeltenumiem, garšvielām puto, kamēr cukurs izkusis. Pēc tam pievieno atdzesētas, sviestā (100 g) nedaudz apgrauzdētas auzu pārslas, kviešu miltus, saputotus olu baltumus un samaisa. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz