Auzu pārslu cepumi

Sastāvs: 500 gr. auzu pārslu, 250 gr. sviesta, 200 gr. cukura, 3 olas, citrona miziņa. Pagatavošana Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausēta sviestā (125gr), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts un cep gaiši brūnas.

Berlīnes cepumi

Sastāvs: 120 gr. sviesta, 60 gr. cukura, 150- 200 gr. miltu, 4 olu dzeltenumi, 1 tej.k. briežraga sāls, 4 pilieni citronu eļļas, olbaltums pārziešanai, cukurs pārkaisīšanai. Pagatavošana 2 olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saputotai masai pievieno parējos vārītus olu dzeltenumus, kuri izrīvēti caur sietiņu, izšķīdinātu briežraga sāli, citronu eļļu, miltus un samīca, pievienojot sasmalcinātu sviestu.

Biezpiena cepumi

Sastāvs: 300 gr. biezpiena, 300 gr. sviesta, 3 glāzes miltu, 3 olas, 1 ēd. karote cepamā pulvera, rīvēta citrona miziņa, 1 naža gals sāls, 200 gr. cukura. Pagatavošana Visu sajauc , cep veidnē apmēram 45 min.

Dāņu ruma cepumi

Sastāvs: 3 olas, 150 gr. cukura, 150 gr. miltu, 1gl. ķiršu sulas, 3-4 ēd.k. ruma, 2 olu dzeltenumi, 1/4 l saldā krējuma, 1 ēdk. cietes. Pagatavošana Olas saputo ar cukuru un kuļot pamazām pieber miltus. Iejauc mīklu un uzmanīgi piepilda iepriekš ar sviestu ieziestu veidni, liek vidēji karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspusē veidojas brūngana

Deserta cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, vaniļas cukuru, olu, miltus, sāls, saldā krējuma. Pagatavošana Saputo 200 g sviesta, pieliek vaniļas cukuru, olu un maisot pieber miltus un drusku sāls. Mīklu izveltnē , sagriež četrkantīgos gabalos un liek uz iepriekš ar sviestu iesmērētas plāts un cep vidējā karstumā. Atdzisušam cepumam vidū iesmērē sakultu putukrējumu un satin rullīšos.

Kartupeļu cepumi

Sastāvs: 200 g vārītu kartupeļu, 1/2 gl. cukura, 3/4 gl. riekstu, 1 citrons, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pūdercukurs. Pagatavošana Uzsildītu sviestu kopā ar sāli, cukuru un sarīvētu citrona miziņu, putojot pa vienai pievieno olas, pēc tam pievieno sasmalcinātus, nedaudz apgrauzdētus riekstus un gaļas mašīnā samaltus kartupeļus. Mīklu liek ietaukotā veidnē 2cm biezā kārtā,

Ķimeņu standziņas

Sastāvs: 150 g kviešu miltu, 150 g vārītu kartupeļu, 150 g sviesta, 1/2 tējk. sāls, 1 ola pārziešanai, ķimenes. Pagatavošana Kartupeļus samaļ gaļas mašīnā. Miltus samaisa ar sāli. Sviestu ar nazi iekapā kartupeļos un miltos, tad samīca viendabīgu mīklu, atstāj 30 min aukstumā. No mīklas izveltnē 12 – 15 cm garas un 1 cm platas

Āboli mīklā

Sastāvs: 8 āboli, 1 glāze miltu, 1 glāze piena, 5 olas, 100 g sviesta, 150 g cukura, rozīnes vai marmelāde, citrona miziņa. Pagatavošana Ābolus nomizo, izņem serdes, piepilda ar marmelādi vai rozīnēm, liek uz ietaukotas pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē. Miltus sajauc ar pienu, pievieno 50 g izkausēta sviesta un visu kopā maisot karsē uz

Tītais biskvīts

Sastāvs: 8 olas, 120 g cukura, 120 g kviešu miltu, garšvielas. Pildījumam: 500 g ievārījuma. Pagatavošana Pagatavoto biskvīta mīklu pēc aukstā paņēmiena, bez kartupeļu cietes. Mīklu apmēram 1 cm biezā kārtā uzziež uz plātes, kas apklāta ar pergamentu, un cep mazā siltumā gaiši brūnu. Izcepto biskvītu izgāž ar virspusi uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar

Biskvīta cepumi

Sastāvs: 3 olas, 120 g cukura, 100 g kviešu miltu, 45 g kartupeļu cietes, vaniļa. Pagatavošana Pagatavo biskvīta mīklu, ar tējkaroti liek mīklas piciņas uz ieziestas plātes vai mīklu pilda konditorejas caurulītē un uz plātes izveido nelielus cepumus. Cep mazā siltumā.