Dāņu ruma cepumi

Sastāvs: 3 olas, 150 gr. cukura, 150 gr. miltu, 1gl. ķiršu sulas, 3-4 ēd.k. ruma, 2 olu dzeltenumi, 1/4 l saldā krējuma, 1 ēdk. cietes. Pagatavošana Olas saputo ar cukuru un kuļot pamazām pieber miltus. Iejauc mīklu un uzmanīgi piepilda iepriekš ar sviestu ieziestu veidni, liek vidēji karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspusē veidojas brūngana

Deserta cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, vaniļas cukuru, olu, miltus, sāls, saldā krējuma. Pagatavošana Saputo 200 g sviesta, pieliek vaniļas cukuru, olu un maisot pieber miltus un drusku sāls. Mīklu izveltnē , sagriež četrkantīgos gabalos un liek uz iepriekš ar sviestu iesmērētas plāts un cep vidējā karstumā. Atdzisušam cepumam vidū iesmērē sakultu putukrējumu un satin rullīšos.

Kartupeļu cepumi

Sastāvs: 200 g vārītu kartupeļu, 1/2 gl. cukura, 3/4 gl. riekstu, 1 citrons, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pūdercukurs. Pagatavošana Uzsildītu sviestu kopā ar sāli, cukuru un sarīvētu citrona miziņu, putojot pa vienai pievieno olas, pēc tam pievieno sasmalcinātus, nedaudz apgrauzdētus riekstus un gaļas mašīnā samaltus kartupeļus. Mīklu liek ietaukotā veidnē 2cm biezā kārtā,

Ķimeņu standziņas

Sastāvs: 150 g kviešu miltu, 150 g vārītu kartupeļu, 150 g sviesta, 1/2 tējk. sāls, 1 ola pārziešanai, ķimenes. Pagatavošana Kartupeļus samaļ gaļas mašīnā. Miltus samaisa ar sāli. Sviestu ar nazi iekapā kartupeļos un miltos, tad samīca viendabīgu mīklu, atstāj 30 min aukstumā. No mīklas izveltnē 12 – 15 cm garas un 1 cm platas

Auzu pārslu cepumi

Sastāvs: 500 gr. auzu pārslu, 250 gr. sviesta, 200 gr. cukura, 3 olas, citrona miziņa. Pagatavošana Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausēta sviestā (125gr), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts un cep gaiši brūnas.

Berlīnes cepumi

Sastāvs: 120 gr. sviesta, 60 gr. cukura, 150- 200 gr. miltu, 4 olu dzeltenumi, 1 tej.k. briežraga sāls, 4 pilieni citronu eļļas, olbaltums pārziešanai, cukurs pārkaisīšanai. Pagatavošana 2 olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saputotai masai pievieno parējos vārītus olu dzeltenumus, kuri izrīvēti caur sietiņu, izšķīdinātu briežraga sāli, citronu eļļu, miltus un samīca, pievienojot sasmalcinātu sviestu.

Biezpiena cepumi

Sastāvs: 300 gr. biezpiena, 300 gr. sviesta, 3 glāzes miltu, 3 olas, 1 ēd. karote cepamā pulvera, rīvēta citrona miziņa, 1 naža gals sāls, 200 gr. cukura. Pagatavošana Visu sajauc , cep veidnē apmēram 45 min.

Tējas cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas, 600 g kviešu miltu, 50 g sk. krējuma, 1 g briežraga sāls, 1 citrons. Pagatavošana Sviestu ar cukuru saputo, pievieno pa vienai veselas olas, pierīvē citrona miziņu, izspiesto citrona sulu un saputo. Tad pievieno skābu krējumu, kviešu miltus, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, samīca un vēsā vietā

Šokolādes šerberts ar riekstiem

Sastāvs: 200 g. rieksti, 2 gl. piens, 100 g cukurs, 100 g kakavo, 100 g šokolāde, 80 g sviests, vaniļas cukurs, naža gals sāls. Pagatavošana 1) Pagatavo šerberta masu: Ņem vārāmo pannu vai katliņu, ielej tajā pienu, pievieno cukuru, sāli, vaniļu un vāra uz lēnas uguns līdz massa iebiezē. Kad massa sāk biezēt un maina

Žagariņi

Sastāvs: 2 olas, 150 g cukura, 150 g sk. krējuma, 500 g kviešu miltu, 1 g sodas, vaniļa, sāls, tauki, pūdercukurs. Pagatavošana Olas ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, sāli, kviešu miltus un samīca. Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4-5 cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs. Katras