Berlīnes cepumi

Sastāvs: 120 gr. sviesta, 60 gr. cukura, 150- 200 gr. miltu, 4 olu dzeltenumi, 1 tej.k. briežraga sāls, 4 pilieni citronu eļļas, olbaltums pārziešanai, cukurs pārkaisīšanai. Pagatavošana 2 olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saputotai masai pievieno parējos vārītus olu dzeltenumus, kuri izrīvēti caur sietiņu, izšķīdinātu briežraga sāli, citronu eļļu, miltus un samīca, pievienojot sasmalcinātu sviestu.

Aleksandra mīkla

Sastāvs: 400 gr. sviesta, 200 gr cukura, 600gr, miltu, viena citrona miziņa, 1 naža gals smalkā kanēļa, (Mīkla būs čauganāka ja pieliks 1 tējk. cepamā pulvera). Pagatavošana Visus produktus ātri sastrādā par veltnējamu mīklu.30 min. patur vēsumā. Tad mīklu izveltnē un ar veltņa palīdzību liek uz plāts un ar smailu nazi sadursta. Cep mēreni karstā

Šķiņķa krēma torte

Sastāvs: 4 gl. miltu, 1gl. piena, 100 g sviesta vai margarīna, 2 pākstiņas kardamona, 0,5 paciņas rauga, sāls, cukurs. Pildījumam: 200 g sviesta, 200 g siera, 0,5 kg. šķiņķa vai cepeša, 4 olas, 2 gurķi, 2 tomāti, zaļumi. Pagatavošana Izceptu un atdzesētu plāksni pārgriež uz pusēm ieziež sagatavotu sāļo sviesta krēmu. Sviestu saputo, pievieno sīki

Biezpiena cepumi

Sastāvs: 300 gr. biezpiena, 300 gr. sviesta, 3 glāzes miltu, 3 olas, 1 ēd. karote cepamā pulvera, rīvēta citrona miziņa, 1 naža gals sāls, 200 gr. cukura. Pagatavošana Visu sajauc , cep veidnē apmēram 45 min.

Irdenā smilšu mīkla

Sastāvs: 100 g sviesta vai margarīna, 1,5 glāzes miltu(180-200 gr),50 g cukura, 1 ola, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis. Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber smalko cukuru, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Kārtīgi samaisa, noliek vēsumā. No šīs mīklas cep gan sīkos cepumus, gan

Dāņu ruma cepumi

Sastāvs: 3 olas, 150 gr. cukura, 150 gr. miltu, 1gl. ķiršu sulas, 3-4 ēd.k. ruma, 2 olu dzeltenumi, 1/4 l saldā krējuma, 1 ēdk. cietes. Pagatavošana Olas saputo ar cukuru un kuļot pamazām pieber miltus. Iejauc mīklu un uzmanīgi piepilda iepriekš ar sviestu ieziestu veidni, liek vidēji karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspusē veidojas brūngana

Irdenā smilšu mīkla- sāļā

Sastāvs: 100 g sviesta vai margarīna, 1,5 glāzes miltu(180-200 gr),1 ola, garšvielas pēc izvēles (pipari, paprika, rīvēti sīpoli vai ķiploki, saberztas ķimenes, muskatrieksts). Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber sāli, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Kārtīgi samaisa, noliek vēsumā. Sāļo mīklu izmanto sāļo cepumu,

Zemeņu torte

Sastāvs: Mīkla, Pildījumam: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura, 4 olu dzeltenumi, 30 g želantīna. Pagatavošana Zemeņu tortei var izmantot dažādu mīklu: biskvīta, bezē, smilšu u.c. Zemeņu olu krēms. Pildījumam: Sastāvs: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura,

Deserta cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, vaniļas cukuru, olu, miltus, sāls, saldā krējuma. Pagatavošana Saputo 200 g sviesta, pieliek vaniļas cukuru, olu un maisot pieber miltus un drusku sāls. Mīklu izveltnē , sagriež četrkantīgos gabalos un liek uz iepriekš ar sviestu iesmērētas plāts un cep vidējā karstumā. Atdzisušam cepumam vidū iesmērē sakultu putukrējumu un satin rullīšos.

Smilšu (sviesta) mīkla

Sastāvs: 150 g sviesta vai margarīna, 250- 300 g miltu, 150 g cukura, 2 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis. Pagatavošana Mīkstu taukvielu puto, pievieno pa daļām cukuru, olas, garšvielas. Saputotā masā iestrādā miltus. Cepumiem , kurus veido veltnējot un izspiežot, miltus liek vairāk, bet , ja izspiežot ar cepumu turzu, – mazāk. Mīklu var