Deserta cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, vaniļas cukuru, olu, miltus, sāls, saldā krējuma. Pagatavošana Saputo 200 g sviesta, pieliek vaniļas cukuru, olu un maisot pieber miltus un drusku sāls. Mīklu izveltnē , sagriež četrkantīgos gabalos un liek uz iepriekš ar sviestu iesmērētas plāts un cep vidējā karstumā. Atdzisušam cepumam vidū iesmērē sakultu putukrējumu un satin rullīšos.

Smilšu (sviesta) mīkla

Sastāvs: 150 g sviesta vai margarīna, 250- 300 g miltu, 150 g cukura, 2 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis. Pagatavošana Mīkstu taukvielu puto, pievieno pa daļām cukuru, olas, garšvielas. Saputotā masā iestrādā miltus. Cepumiem , kurus veido veltnējot un izspiežot, miltus liek vairāk, bet , ja izspiežot ar cepumu turzu, – mazāk. Mīklu var

Burkānu torte

Sastāvs: 250 g vārītu burkānu, 100 g margarīna, 100 g cukura, 2 olas, 100 g miltu, 1/2 gb. citrona, 1 naža gals cepamā pulvera. Pagatavošana Izvārītus burkānus, notīra, sarīvē vai samaļ. Margarīnu ar cukuru samaisa, pievieno olas, pierīvē citrona miziņu, piespiež sulu. Šai masai pievieno burkānus, miltus un cepamo pulveri. Masu pilda ietaukotā veidnē, cep.

Kartupeļu cepumi

Sastāvs: 200 g vārītu kartupeļu, 1/2 gl. cukura, 3/4 gl. riekstu, 1 citrons, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pūdercukurs. Pagatavošana Uzsildītu sviestu kopā ar sāli, cukuru un sarīvētu citrona miziņu, putojot pa vienai pievieno olas, pēc tam pievieno sasmalcinātus, nedaudz apgrauzdētus riekstus un gaļas mašīnā samaltus kartupeļus. Mīklu liek ietaukotā veidnē 2cm biezā kārtā,

Smilšu mīkla

Sastāvs: 100g siesta vai margarīna, 300 g miltu, 200 g cukura, 5 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis, 1-2 ēd.k. ruma vai konjaka. Pagatavošana Olas , cukuru, garšvielas puto, pievienojot izkausētu taukvielu, rumu vai konjaku un izsijātus miltus. No mīklas cep tortes, kūkas.

Rupjmaizes torte

Sastāvs: 10 olas, 10 ēd.k. cukura, 1 tēj.k. kanēļa, 5 krustnagliņas, citrona miziņa, 3 ēd.k. kartupeļu cietes, 2 ēd.k. sviesta, 10 ēd.k rupjmaizes rīvmaizes.  Pild.: 1 gl. ābolu masas, 200 gr putukrējuma, 0,5 pacinas vaniļas cukura, 2 ē.dk. pūdercukura. Pagatavošana Sastāvs: Rotā ar sīrupa varītiem augļiem. Pagatavošana Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Sviestu saputo ar

Aukstā biskvītu mīkla

Sastāvs: 4 olas, 100 gr. pūdercukura, 60 gr. miltu, 30 gr. kartupeļu miltu. Pagatavošana Izsijā traukā pūdercukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzetenumus pa vienam, pakāpeniski, lēnam maisot pievieno cukuram, maisa apmēram pusstundu, līdz masa palielinās divkārt. Olu baltumiem pieliek drusku sāls, sakuļ cietās putās. Miltus ar sakulto olu baltumu, viegli maisot, pievieno, pievieno

Ķimeņu standziņas

Sastāvs: 150 g kviešu miltu, 150 g vārītu kartupeļu, 150 g sviesta, 1/2 tējk. sāls, 1 ola pārziešanai, ķimenes. Pagatavošana Kartupeļus samaļ gaļas mašīnā. Miltus samaisa ar sāli. Sviestu ar nazi iekapā kartupeļos un miltos, tad samīca viendabīgu mīklu, atstāj 30 min aukstumā. No mīklas izveltnē 12 – 15 cm garas un 1 cm platas

Kārtainā biezpiena mīkla

Sastāvs: 250 g sausa biezpiena, 250 g miltu, 250 g sviesta vai margarīna, sāls. Pagatavošana Miltus izsijā, sajauc ar sausu izmaltu biezpienu, iekapā taukvielu, pievieno sāli, visu samaisa, mīklu atdzesē, tad izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā virzienā, atstāj vēsumā no 0,5 līdz 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš,

Šokolādes torte

Sastāvs: 200 g margarīna, 200 g cukura, 50 g šokolādes, 6 olas, 150 g riekstu, 200 g miltu, cep. pulveris. Pild.: 2 ēd.k. cietes, 0,5 l piena, 100g cukura, 200 g sviesta, , rums, 0,5 glāzes augļu masa. Pagatavošana Rotā ar: Sastāvs: 1 gl. putukrējuma, 1 tēj.k. kafijas, 0,5 tēj.k. kakao, 2 tēj.k. pūdercukura, 100g