Dāņu ruma cepumi

Sastāvs: 3 olas, 150 gr. cukura, 150 gr. miltu, 1gl. ķiršu sulas, 3-4 ēd.k. ruma, 2 olu dzeltenumi, 1/4 l saldā krējuma, 1 ēdk. cietes. Pagatavošana Olas saputo ar cukuru un kuļot pamazām pieber miltus. Iejauc mīklu un uzmanīgi piepilda iepriekš ar sviestu ieziestu veidni, liek vidēji karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspusē veidojas brūngana

Irdenā smilšu mīkla- sāļā

Sastāvs: 100 g sviesta vai margarīna, 1,5 glāzes miltu(180-200 gr),1 ola, garšvielas pēc izvēles (pipari, paprika, rīvēti sīpoli vai ķiploki, saberztas ķimenes, muskatrieksts). Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber sāli, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Kārtīgi samaisa, noliek vēsumā. Sāļo mīklu izmanto sāļo cepumu,

Zemeņu torte

Sastāvs: Mīkla, Pildījumam: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura, 4 olu dzeltenumi, 30 g želantīna. Pagatavošana Zemeņu tortei var izmantot dažādu mīklu: biskvīta, bezē, smilšu u.c. Zemeņu olu krēms. Pildījumam: Sastāvs: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura,

Deserta cepumi

Sastāvs: 200 g sviesta, vaniļas cukuru, olu, miltus, sāls, saldā krējuma. Pagatavošana Saputo 200 g sviesta, pieliek vaniļas cukuru, olu un maisot pieber miltus un drusku sāls. Mīklu izveltnē , sagriež četrkantīgos gabalos un liek uz iepriekš ar sviestu iesmērētas plāts un cep vidējā karstumā. Atdzisušam cepumam vidū iesmērē sakultu putukrējumu un satin rullīšos.

Smilšu (sviesta) mīkla

Sastāvs: 150 g sviesta vai margarīna, 250- 300 g miltu, 150 g cukura, 2 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis. Pagatavošana Mīkstu taukvielu puto, pievieno pa daļām cukuru, olas, garšvielas. Saputotā masā iestrādā miltus. Cepumiem , kurus veido veltnējot un izspiežot, miltus liek vairāk, bet , ja izspiežot ar cepumu turzu, – mazāk. Mīklu var

Burkānu torte

Sastāvs: 250 g vārītu burkānu, 100 g margarīna, 100 g cukura, 2 olas, 100 g miltu, 1/2 gb. citrona, 1 naža gals cepamā pulvera. Pagatavošana Izvārītus burkānus, notīra, sarīvē vai samaļ. Margarīnu ar cukuru samaisa, pievieno olas, pierīvē citrona miziņu, piespiež sulu. Šai masai pievieno burkānus, miltus un cepamo pulveri. Masu pilda ietaukotā veidnē, cep.

Kartupeļu cepumi

Sastāvs: 200 g vārītu kartupeļu, 1/2 gl. cukura, 3/4 gl. riekstu, 1 citrons, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pūdercukurs. Pagatavošana Uzsildītu sviestu kopā ar sāli, cukuru un sarīvētu citrona miziņu, putojot pa vienai pievieno olas, pēc tam pievieno sasmalcinātus, nedaudz apgrauzdētus riekstus un gaļas mašīnā samaltus kartupeļus. Mīklu liek ietaukotā veidnē 2cm biezā kārtā,

Smilšu mīkla

Sastāvs: 100g siesta vai margarīna, 300 g miltu, 200 g cukura, 5 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis, 1-2 ēd.k. ruma vai konjaka. Pagatavošana Olas , cukuru, garšvielas puto, pievienojot izkausētu taukvielu, rumu vai konjaku un izsijātus miltus. No mīklas cep tortes, kūkas.

Rupjmaizes torte

Sastāvs: 10 olas, 10 ēd.k. cukura, 1 tēj.k. kanēļa, 5 krustnagliņas, citrona miziņa, 3 ēd.k. kartupeļu cietes, 2 ēd.k. sviesta, 10 ēd.k rupjmaizes rīvmaizes.  Pild.: 1 gl. ābolu masas, 200 gr putukrējuma, 0,5 pacinas vaniļas cukura, 2 ē.dk. pūdercukura. Pagatavošana Sastāvs: Rotā ar sīrupa varītiem augļiem. Pagatavošana Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Sviestu saputo ar

Aukstā biskvītu mīkla

Sastāvs: 4 olas, 100 gr. pūdercukura, 60 gr. miltu, 30 gr. kartupeļu miltu. Pagatavošana Izsijā traukā pūdercukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzetenumus pa vienam, pakāpeniski, lēnam maisot pievieno cukuram, maisa apmēram pusstundu, līdz masa palielinās divkārt. Olu baltumiem pieliek drusku sāls, sakuļ cietās putās. Miltus ar sakulto olu baltumu, viegli maisot, pievieno, pievieno