Kartupeļu cepumi

Sastāvs: 200 g vārītu kartupeļu, 1/2 gl. cukura, 3/4 gl. riekstu, 1 citrons, 100 g sviesta, 3 olas, sāls, pūdercukurs. Pagatavošana Uzsildītu sviestu kopā ar sāli, cukuru un sarīvētu citrona miziņu, putojot pa vienai pievieno olas, pēc tam pievieno sasmalcinātus, nedaudz apgrauzdētus riekstus un gaļas mašīnā samaltus kartupeļus. Mīklu liek ietaukotā veidnē 2cm biezā kārtā,

Smilšu mīkla

Sastāvs: 100g siesta vai margarīna, 300 g miltu, 200 g cukura, 5 olas, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis, 1-2 ēd.k. ruma vai konjaka. Pagatavošana Olas , cukuru, garšvielas puto, pievienojot izkausētu taukvielu, rumu vai konjaku un izsijātus miltus. No mīklas cep tortes, kūkas.

Rupjmaizes torte

Sastāvs: 10 olas, 10 ēd.k. cukura, 1 tēj.k. kanēļa, 5 krustnagliņas, citrona miziņa, 3 ēd.k. kartupeļu cietes, 2 ēd.k. sviesta, 10 ēd.k rupjmaizes rīvmaizes.  Pild.: 1 gl. ābolu masas, 200 gr putukrējuma, 0,5 pacinas vaniļas cukura, 2 ē.dk. pūdercukura. Pagatavošana Sastāvs: Rotā ar sīrupa varītiem augļiem. Pagatavošana Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Sviestu saputo ar

Aukstā biskvītu mīkla

Sastāvs: 4 olas, 100 gr. pūdercukura, 60 gr. miltu, 30 gr. kartupeļu miltu. Pagatavošana Izsijā traukā pūdercukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzetenumus pa vienam, pakāpeniski, lēnam maisot pievieno cukuram, maisa apmēram pusstundu, līdz masa palielinās divkārt. Olu baltumiem pieliek drusku sāls, sakuļ cietās putās. Miltus ar sakulto olu baltumu, viegli maisot, pievieno, pievieno

Ķimeņu standziņas

Sastāvs: 150 g kviešu miltu, 150 g vārītu kartupeļu, 150 g sviesta, 1/2 tējk. sāls, 1 ola pārziešanai, ķimenes. Pagatavošana Kartupeļus samaļ gaļas mašīnā. Miltus samaisa ar sāli. Sviestu ar nazi iekapā kartupeļos un miltos, tad samīca viendabīgu mīklu, atstāj 30 min aukstumā. No mīklas izveltnē 12 – 15 cm garas un 1 cm platas

Kārtainā biezpiena mīkla

Sastāvs: 250 g sausa biezpiena, 250 g miltu, 250 g sviesta vai margarīna, sāls. Pagatavošana Miltus izsijā, sajauc ar sausu izmaltu biezpienu, iekapā taukvielu, pievieno sāli, visu samaisa, mīklu atdzesē, tad izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā virzienā, atstāj vēsumā no 0,5 līdz 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš,

Šokolādes torte

Sastāvs: 200 g margarīna, 200 g cukura, 50 g šokolādes, 6 olas, 150 g riekstu, 200 g miltu, cep. pulveris. Pild.: 2 ēd.k. cietes, 0,5 l piena, 100g cukura, 200 g sviesta, , rums, 0,5 glāzes augļu masa. Pagatavošana Rotā ar: Sastāvs: 1 gl. putukrējuma, 1 tēj.k. kafijas, 0,5 tēj.k. kakao, 2 tēj.k. pūdercukura, 100g

Cepama pulvera mīkla

  Sastāvs: 125 gr. sviesta, 125- 150 g cukura, mazliet sāls, 200 gr. kviešu miltu, 30 gr. mannas, 30 gr. kartupeļu cietes, pus citrona sula, 1 citrona miza, 2 olas, glāze piena, 1 paciņa cepamā pulvera (iepriekš drusku jāsajauc ar miltiem). Pagatavošana Miltus izsijā caur sietu, lai būtu irdeni. Izsmērē ar sviestu vai taukiem cepamo

Trauslā kartupeļu mīkla

  Sastāvs: 125 gr. miltu, 125 gr. vārītu,atdzesētu un sarīvētu kartupeļu, 125 gr. sviesta, 1 ola, mazliet sāls. Pagatavošana Pagatavošana. skatīt Trauslā sviesta mīkla.

Smilšu torte

Sastāvs: 400g sviesta vai margarīna, 200 g cukura, 0,5 citrona, 4 ēdk. skāba krējuma, 0,5 tējk. cepamā pulvera, 200 g miltu, 200 g cietes. Pild.: 500 g brūkleņu ievārījuma, kanēlis. Pagatavošana Sastāvs: Rotājumam: augļi , ogas, marmelādes, olu baltumu glazūra. Pagatavošana Sviestu ar cukuru saputo, pieliek skābu krējumu, pierīvē citrona miziņu, piespiež citronu sulu, pievieno