Trauslā sviesta mīkla

Trauslā sviesta mīkla

Sastāvs: 1.variants: 250 gr. miltu, 125 gr. sviesta, 1 ola, 1 karote piena, ūdens vai krējuma, 1 karote ruma vai etiķa(mīklas uzdzīšanai), mazliet sāls, 30-80 gr cukura (pēc garšas), sarīvēta 1/2 citrona miza. Pagatavošana Galvenokārt lieto cepamām kūkām, tortēm, pastētēm, kā arī sīkiem cepumiem, biskvītiem, tējas cepumiem utt. Uz mīklas dēļa izsijā miltus , pieliek

Biskvīta mīkla

Sastāvs: 1 ola, 1 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. miltu, citrona miziņa vai vaniļa. Pagatavošana Olu ar cukuru saputo, turot trauku siltā ūdens peldē. Kad masa saputota gaiša, viegla, sildīšanu pārtrauc un puto līdz masa atdzisusi, tad pievieno sarīvētu citrona miziņu vai vaniļu un izsijātus miltus.

Vīnes torte

Sastāvs: Mīklai: 400 g miltu, 400 g cukura, 6 olas, 400 g sviesta, citrona miziņa. Pildījumam: 1 gl. skāba krējuma, 1 ola, 1-2 ēd.k. cukura , vaniļa. Rotājumam: 100 g dzērveņu, 1 gl. ūdens, 2 tēj.k. želatīna, cukurs, 2 -3 smilšu kūkas. Pagatavošana Sviestu, cukuru un citrona miziņu puto, pakāpeniski pievienojot pa vienai olai. Kad

Auzu pārslu cepumi

Sastāvs: 500 gr. auzu pārslu, 250 gr. sviesta, 200 gr. cukura, 3 olas, citrona miziņa. Pagatavošana Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausēta sviestā (125gr), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts un cep gaiši brūnas.

Rauga mīkla

Rauga mīkla

Sastāvs: 1. variants: 500 gr. miltu, 0,5 litrs piena, 1-2 olas, 80-100 gr. sviesta, 1/2 tējk. sāls, puse citrona sula, 80-100 gr. cukura, 30 gr. rauga. Pagatavošana Iesijā miltus bļodā. Sadrupina raugu mazā bļodiņā, pielej drusku piena un pieliek nepilnu ēdamkaroti cukura, ar karoti ierīvē raugu gludā masā. Miltu vidū( mīklas bļodā) izveido bedrīti, ieliek

Cepumu šokolādes torte

Cepumu šokolādes torte

Sastāvs: 0,5 kg. biskvītu, 1 gl stipras saldinātas kafijas, 0,5 kg šokolādes krēma, 200 g riekstu. Pagatavošana Veidni izklāj ar pergamenta papīru, ietauko. Biskvītus apmērcē siltā kafijā, pēc tam veidnē liek kārtu biskvītu, noklāj ar krēmu, liek atkal kārtu biskvītu, tad krēmu utt. Pēdējās kārtas biskvītus ar krēmu nenoziež. Veidni ar biskvītu liek vēsa vietā,

Sniega kūka

Sastāvs: 250 g žāvētu plūmju, 250 g miltu, 200 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas, 0,5 gl. rūgušpiena, 1 naža gals cepamā pulvera. Krēmam: 2 olu baltumi, 250 g cukura, 1/2 gl. ūdens, vaniļas cukurs. Pagatavošana Nomazgātas plūmes iemērc uz nakti, nākošā dienā vāra tajā pašā ūdenī, pievienojot mazliet cukura. Gatavām , notecinātām, apžuvušām

Piparkūku mīkla

Sastāvs: 250 gr. miltu, 250 gr. bišu vai mākslīga medus, 65 gr. sviesta, sarīvēta pusi citrona miziņas, 1gr. krustnagliņu, 1gr. kardamona, 2 nepilnas karotes ūdens. Pagatavošana Miltus izsijā un sajauc ar garšvielām. Uzvāra sviestu un medu un samaisa ar miltiem. Atšķaida potašu ūdenī(2 karotes) un piejauc un iejauc mīklai. Noliek mīklu uz 8-21 dienām vidēji

Cepumu augļu torte

Sastāvs: 0,5 kg. cepumu vai biskvītu, 200 g putukrējuma, 2 ēd.k. cukura, vaniļas vai citrona miziņa, piens vai sula, 1 gl. augļu masas vai ievārījuma. Pagatavošana Biskvītus vai sausus cepumus apmērcē piena vai saldā sulā. Krējumu saputo, pievienojot cukuru, garšvielas. Lēzena traukā liek kārtām cepumus, ievārījumu un putukrējumu. Virsu noklāj ar putukrējumu un svaigām vai

Ābolu kūka

Ābolu kūka

Sastāvs: 250 g miltu, 0,5 tēkj. cepamā pulvera, 150 g vārītu kartupeļu, 50 g rīvmaizes, 150 g cukura, sāls, vaniļa vai kanēlis, 1 ola, 100 g margarīna, 100g riekstu, 1kg. ābolu vai 200 g marmelādes. Pagatavošana Miltus izsijā uz mīklas dēļa, sajauc ar rīvmaizi, masā sastrādātiem kartupeļiem un cukuru. Ar nazi iekapā margarīnu, pievienojot sakultu