Ērkšķogu ievārījums.

Ērkšķogu ievārījums

Sastāvs: Ērkšķogas — 1 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1 kg. Pagatavošana Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu vairākās vietās. Pusi no cukura kopā ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, kuru karstu pārlej sagatavotām ogām. Uzliek vieglu slogu, lai ogas

Lāceņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg lācenes, 2 kg cukura. 2 glāzes ūdens. Pagatavošana Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns, maisot savāra sīrupā, noņem putas. Ogas izlasa, mitrā drēbē noviļina, ieber sīrupā, vāra uz lēnas uguns 35-40 min. noņem putas, 5-10 min. vāra, 5-10 min. ļauj stāvēt. Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek smagas un grimst sīrupā

Meža rožu ogu ievārījums

Sastāvs: Meža rožu ogas — 0,5 kg, ūdens — 1/2 glāze, cukurs — 0,5 kg, citronskābe Pagatavošana Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem visas sēkliņas un spuriņas. Tad ogas saber smalkā sietiņā uz dažām minūtēm iegremdē vārošā ūdenī. Pēc tam pārliek

Zemeņu ievārījums 2

Sastāvs: 3 kg zemeņu, 3 kg cukura. Pagatavošana Zemenes notīra, ja smilšainas – mitrā drēbē noviļina, sakārto emaljētā traukā, pa kārtām apber ar pusi dotā cukura, 24 st. atstāj vēsā vietā. Otrā dienā no ogām radušos sulu nolej, pieber pārējo cukuru, uz ātras uguns maisot savāra sīrupā ieber ogas, uz lēnas uguns vāra 30 min.,

Ķiršu ievārījums 2

Sastāvs: Ķirši 1 kg, ūdens 3/4 glāzes, cukurs 1 kg, ķiršu kauliņu kodoliņi Pagatavošana Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar ūdeni un bez maisīšanas savāra dzidrā sīrupā). Lai iegūtu labāku garšu var pievieno dažus ķiršu kauliņu kodoliņus. Kad ievārījums gatavs, sīrups