Plūmju ievārījums 2

Sastāvs: Plūmes – 2 kg, ūdens – 1,5 glāzes, cukurs – 2 kg. Pagatavošana Gatavas, bet vēl stingras plūmes, ja vajadzīgs, nomazgā un ar adatiņu sadursta. Sadurstītās plūmes ieliek siltā ūdenī, kuru ar visām plūmēm uzkarsē līdz apmēram 75° C, kamēr miziņa sāk plaisāt un ogas paceļās ūdens virspusē. Plūmes pārliek aukstā ūdenī un pēc

Kazeņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg kazeņu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Kazenes izlasa, nomazgā, cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra sīrupa, vārot noņem, tumšās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 – 40 min., 10 min. vāra, 10 min. ļauj stāvēt bez vārīšanās, tad atkal vāra, tā atkārtojot, kamēr ogas paliek smagas un

Jāņogu-upeņu ievārījums.

Sastāvs: Jāņogas — 1 kg, cukurs — 2,6 kg, upenes — 2 kg, ūdens — 3 glāzes. Pagatavošana Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes aukstā ūdenī. Lieko ūdeni notecina, lai ogas būtu tīras un sausas. Upenes izvēlas lielākas, ar iespējami plānāku

Brūkleņu marmelāde

Sastāvs: 4 kg brūkleņu, 2 kg cukura, gabaliņš rupjā kanēļa, 10—12 krustnagliņas (kam izlauzta galviņa), citrona miziņa. Pagatavošana Brūklenes izlasa, nomazgā, uzlej verdošu ūdeni, 5-10 min. patur, nokāš, saliek katlā, pieliek krustnagliņas, kanēli, citrona miziņu, maisot savāra, izrīvē caur sietu, masai pieliek cukuru, vāra, pastāvīgi maisot 30-40 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizsien ar pergamenta

Ērkšķogu ievārījums.

Ērkšķogu ievārījums

Sastāvs: Ērkšķogas — 1 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1 kg. Pagatavošana Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu vairākās vietās. Pusi no cukura kopā ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, kuru karstu pārlej sagatavotām ogām. Uzliek vieglu slogu, lai ogas