Ķiršu ievārījums

Ķiršu ievārījums

Sastāvs: 2 kg ķiršu, 1,5 kg cukura, 2 glāzes ūdens. Pagatavošana Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Cukuru ar ūdeni vāra uz uguns pabiezā sīrupā, noņem melnās putas, atdzesē, pārlej ogām, 24 st. atstāj mierā. Otrā dienā sīrupu ar visām ogām liek katliņā uz lēnas uguns , vāra 20-30 min.,vārot noņem putas, siltu sapilda burkās, aukstu aizvāko.

Brūkleņu ievārījums.

Sastāvs: Brūklenes — 2 kg, āboli — 0,5 kg, bumbieri — 0,5 kg, cukurs — 1 kg, kanēlis — pēc garšas, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — 2—3 gab. Pagatavošana Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina. Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.

Upeņu ievārījums

Upeņu ievārījums

Sastāvs: 1 kg upeņu ogu, 1kg laba cukura, 250ml ūdens Pagatavošana Upeņu ogas notīra un liek katlā, applaucē ar vārošu ūdeni. Kad upeņu ogas nedaudz applaucējušās, tad ūdeni nokāš. Sīrupu vāra sajaucot ūdeni ar cukuru, tad pievieno upenes. Upeņu ievārījumu vāra uz lēnas uguns, nosmeļot putas, apmēram 40.min. Kad ievārījums gatavs (paņem pili ievārījuma un

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg melleņu, 1,5 kg cukura. Pagatavošana Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā vēsā, sausā vieta.  

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm.

Sastāvs: Brūklenes — 3 kg, āboli — 0,5 kg, plūmes — 1 kg, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — pēc garšas, kanēlis — pēc garšas, cukurs — 2 kg. Pagatavošana Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas. Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšas vielām vāra, kamēr ievārījums