Ābolu un apelsīnu ievārījums

Ābolu un apelsīnu ievārijums

Sastāvs: Āboli 500gr, apelsīni 500gr, cukurs 1kg, kanēlis 0,5tēj.k. Pagatavošana Augļus mazgā un nosusina. Ābolus griež uz četrām daļām, izņem serdeni. Apelsīnus nomizo un griež uz četrām daļām, izņem sēkliņas. Augļus ievieto katlā, ieber cukuru un atstāj uz stundu suloties. Liek uz uguns, pievieno kanēli un apmaisot, ar koka karoti, vāra uz vidējas uguns. Vāra

Aprikožu ievārījums

Aprikožu ievārijums

Sastāvs: 2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens. Pagatavošana Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus. Pagatavo sīrupu: Lej katlā ūdeni, pieber cukuru – vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka

Bumbieru ievārījums.

Sastāvs: Bumbieri — 1,5 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1,5 kg, citrons 1/2 gab. Pagatavošana Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina ar ūdeni, pieliek citrona miziņu, izspiesto citrona sulu un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupu izkāš, atlej atpakaļ katlā, uzvāra,

Rabarberu ievārījums

Rabarberu ievārijums

Sastāvs: 6 kg rabarberu kātu, 3 kg cukura, 1 citrona miziņa. Pagatavošana Rabarberus nomazgā, notīra, sagriež plānās ripiņās, saber bļodā pa kārtām ar cukuru, uzliek vieglu slogu 24 st, atstāj mierā. Otrā dienā sulu nolej, izkāš, uz ātras uguns maisot savāra sirupā, ieber rabarberus, vāra uz lēnas uguns 30—40 min., kamēr ievārījums paliek biezs, karstu

Ķiršu ievārījums

Ķiršu ievārījums

Sastāvs: 2 kg ķiršu, 1,5 kg cukura, 2 glāzes ūdens. Pagatavošana Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Cukuru ar ūdeni vāra uz uguns pabiezā sīrupā, noņem melnās putas, atdzesē, pārlej ogām, 24 st. atstāj mierā. Otrā dienā sīrupu ar visām ogām liek katliņā uz lēnas uguns , vāra 20-30 min.,vārot noņem putas, siltu sapilda burkās, aukstu aizvāko.

Brūkleņu ievārījums.

Sastāvs: Brūklenes — 2 kg, āboli — 0,5 kg, bumbieri — 0,5 kg, cukurs — 1 kg, kanēlis — pēc garšas, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — 2—3 gab. Pagatavošana Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina. Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.

Upeņu ievārījums

Upeņu ievārījums

Sastāvs: 1 kg upeņu ogu, 1kg laba cukura, 250ml ūdens Pagatavošana Upeņu ogas notīra un liek katlā, applaucē ar vārošu ūdeni. Kad upeņu ogas nedaudz applaucējušās, tad ūdeni nokāš. Sīrupu vāra sajaucot ūdeni ar cukuru, tad pievieno upenes. Upeņu ievārījumu vāra uz lēnas uguns, nosmeļot putas, apmēram 40.min. Kad ievārījums gatavs (paņem pili ievārījuma un

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg melleņu, 1,5 kg cukura. Pagatavošana Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā vēsā, sausā vieta.  

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm.

Sastāvs: Brūklenes — 3 kg, āboli — 0,5 kg, plūmes — 1 kg, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — pēc garšas, kanēlis — pēc garšas, cukurs — 2 kg. Pagatavošana Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas. Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšas vielām vāra, kamēr ievārījums

Plūmju ievārījums

Plūmju ievārījums

Sastāvs: 3 kg zilo plūmju, 2 kg cukura. Pagatavošana Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus. Plūmes sakārto traukā, apber ar pusi dotā cukura, uzliek vieglu slogu, atstāj uz 24 st. mierā. Otrā dienā radušos sulu nolej, izkāš, pieber pārējo cukuru, maisot varā