Ābolu un apelsīnu ievārījums

Ābolu un apelsīnu ievārijums

Sastāvs: Āboli 500gr, apelsīni 500gr, cukurs 1kg, kanēlis 0,5tēj.k. Pagatavošana Augļus mazgā un nosusina. Ābolus griež uz četrām daļām, izņem serdeni. Apelsīnus nomizo un griež uz četrām daļām, izņem sēkliņas. Augļus ievieto katlā, ieber cukuru un atstāj uz stundu suloties. Liek uz uguns, pievieno kanēli un apmaisot, ar koka karoti, vāra uz vidējas uguns. Vāra

Aprikožu ievārījums

Aprikožu ievārijums

Sastāvs: 2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens. Pagatavošana Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus. Pagatavo sīrupu: Lej katlā ūdeni, pieber cukuru – vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka

Upeņu ievārījums

Upeņu ievārījums

Sastāvs: 1 kg upeņu ogu, 1kg laba cukura, 250ml ūdens Pagatavošana Upeņu ogas notīra un liek katlā, applaucē ar vārošu ūdeni. Kad upeņu ogas nedaudz applaucējušās, tad ūdeni nokāš. Sīrupu vāra sajaucot ūdeni ar cukuru, tad pievieno upenes. Upeņu ievārījumu vāra uz lēnas uguns, nosmeļot putas, apmēram 40.min. Kad ievārījums gatavs (paņem pili ievārījuma un

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg melleņu, 1,5 kg cukura. Pagatavošana Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā vēsā, sausā vieta.  

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm.

Sastāvs: Brūklenes — 3 kg, āboli — 0,5 kg, plūmes — 1 kg, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — pēc garšas, kanēlis — pēc garšas, cukurs — 2 kg. Pagatavošana Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas. Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšas vielām vāra, kamēr ievārījums

Plūmju ievārījums

Plūmju ievārījums

Sastāvs: 3 kg zilo plūmju, 2 kg cukura. Pagatavošana Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus. Plūmes sakārto traukā, apber ar pusi dotā cukura, uzliek vieglu slogu, atstāj uz 24 st. mierā. Otrā dienā radušos sulu nolej, izkāš, pieber pārējo cukuru, maisot varā

Rabarberu ievārījums.

Sastāvs: Rabarberi — 1 kg, ūdens — 1/2 — 3/4 glāzes, cukurs — 1 kg. Pagatavošana Jaunus, trauslus, svaigi grieztus rabarberu kātus nomazgā, nomizo un sagriež 2 cm garos gabaliņos. Cukuru ieber ievārījumu katlā, samitrina ar ūdeni un savāra dzidrā sīrupā. Pievieno sagrieztos rabarberus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie mīksti un palikuši it

Zaļo plūmju ievārījums.

Sastāvs: Plūmes — 2 kg, ūdens — 1,5 glāzes, cukurs — 2 kg. Pagatavošana Zaļas, negatavas plūmes, kurām kauliņš vēl mīksts un balts, iegriež . Cukuru saber katlā, pievieno tikdaudz ūdens, lai cukurs būtu mitrs, un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupā liek sagatavotās plūmes un uz lēnas uguns, noņemot putas, vāra kamēr plūmes kļūst caurspīdīgas. Ja

Zemeņu ievārijums

Sastāvs: 1kg zemeņu, 600 gr. cukurs Pagatavošana Notīrītas zemenes (1kg) pārkaisa ar (600 gr.) cukuru, lai sasulojās. Nākamā dienā liek vārīties. Vāroties nosmeļ putas. Vāra apmēram 20 minūtes, līdz ievārijums paliks tumši sarkanā krāsā

Aveņu ievārījums

Sastāvs: Avenes — 1 l, ūdens — 1/4 glāzes, cukurs — 1 Pagatavošana Avenes izlasa, saber traukā kārtām ar cukuru un atstāj 12st. vēsā vietā. Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā uzvāra sīrupā. Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotās ogas un uz lēnas uguns vāra, līdz ogas kļūst