Ābolu un apelsīnu ievārījums

Ābolu un apelsīnu ievārijums

Sastāvs: Āboli 500gr, apelsīni 500gr, cukurs 1kg, kanēlis 0,5tēj.k. Pagatavošana Augļus mazgā un nosusina. Ābolus griež uz četrām daļām, izņem serdeni. Apelsīnus nomizo un griež uz četrām daļām, izņem sēkliņas. Augļus ievieto katlā, ieber cukuru un atstāj uz stundu suloties. Liek uz uguns, pievieno kanēli un apmaisot, ar koka karoti, vāra uz vidējas uguns. Vāra

Aprikožu ievārījums

Aprikožu ievārijums

Sastāvs: 2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens. Pagatavošana Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus. Pagatavo sīrupu: Lej katlā ūdeni, pieber cukuru – vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka

Aveņu ievārījums

Sastāvs: Avenes — 1 l, ūdens — 1/4 glāzes, cukurs — 1 Pagatavošana Avenes izlasa, saber traukā kārtām ar cukuru un atstāj 12st. vēsā vietā. Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā uzvāra sīrupā. Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotās ogas un uz lēnas uguns vāra, līdz ogas kļūst

Jāņogu ievārījums

Jāņogu ievārījums

Sastāvs: 3 kg jāņogu. 3 kg cukura, 3 glāzes ūdeņa. Pagatavošana Veselas ogas notīra, noskalo. Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra biezā sīrupā, noņem putas, vāra ar pārtraukumiem 5 – 10 min., pavāra, 5 – 10 min. patur mierā, tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek tumšas, smagas un grimst sīrupā. Siltas sapilda

Plūmju ievārījums 2

Sastāvs: Plūmes – 2 kg, ūdens – 1,5 glāzes, cukurs – 2 kg. Pagatavošana Gatavas, bet vēl stingras plūmes, ja vajadzīgs, nomazgā un ar adatiņu sadursta. Sadurstītās plūmes ieliek siltā ūdenī, kuru ar visām plūmēm uzkarsē līdz apmēram 75° C, kamēr miziņa sāk plaisāt un ogas paceļās ūdens virspusē. Plūmes pārliek aukstā ūdenī un pēc

Kazeņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg kazeņu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Kazenes izlasa, nomazgā, cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra sīrupa, vārot noņem, tumšās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 – 40 min., 10 min. vāra, 10 min. ļauj stāvēt bez vārīšanās, tad atkal vāra, tā atkārtojot, kamēr ogas paliek smagas un

Jāņogu-upeņu ievārījums.

Sastāvs: Jāņogas — 1 kg, cukurs — 2,6 kg, upenes — 2 kg, ūdens — 3 glāzes. Pagatavošana Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes aukstā ūdenī. Lieko ūdeni notecina, lai ogas būtu tīras un sausas. Upenes izvēlas lielākas, ar iespējami plānāku

Brūkleņu marmelāde

Sastāvs: 4 kg brūkleņu, 2 kg cukura, gabaliņš rupjā kanēļa, 10—12 krustnagliņas (kam izlauzta galviņa), citrona miziņa. Pagatavošana Brūklenes izlasa, nomazgā, uzlej verdošu ūdeni, 5-10 min. patur, nokāš, saliek katlā, pieliek krustnagliņas, kanēli, citrona miziņu, maisot savāra, izrīvē caur sietu, masai pieliek cukuru, vāra, pastāvīgi maisot 30-40 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizsien ar pergamenta

Ērkšķogu ievārījums.

Ērkšķogu ievārījums

Sastāvs: Ērkšķogas — 1 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1 kg. Pagatavošana Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu vairākās vietās. Pusi no cukura kopā ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, kuru karstu pārlej sagatavotām ogām. Uzliek vieglu slogu, lai ogas

Lāceņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg lācenes, 2 kg cukura. 2 glāzes ūdens. Pagatavošana Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns, maisot savāra sīrupā, noņem putas. Ogas izlasa, mitrā drēbē noviļina, ieber sīrupā, vāra uz lēnas uguns 35-40 min. noņem putas, 5-10 min. vāra, 5-10 min. ļauj stāvēt. Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek smagas un grimst sīrupā