Ābolu un apelsīnu ievārījums

Ābolu un apelsīnu ievārijums

Sastāvs: Āboli 500gr, apelsīni 500gr, cukurs 1kg, kanēlis 0,5tēj.k. Pagatavošana Augļus mazgā un nosusina. Ābolus griež uz četrām daļām, izņem serdeni. Apelsīnus nomizo un griež uz četrām daļām, izņem sēkliņas. Augļus ievieto katlā, ieber cukuru un atstāj uz stundu suloties. Liek uz uguns, pievieno kanēli un apmaisot, ar koka karoti, vāra uz vidējas uguns. Vāra

Aprikožu ievārijums

Aprikožu ievārijums

Sastāvs: 2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens. Pagatavošana Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus. Pagatavo sīrupu: Liek katlā ūdeni ar cukuru un vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka

Ķiršu ievārījums 2

Sastāvs: Ķirši 1 kg, ūdens 3/4 glāzes, cukurs 1 kg, ķiršu kauliņu kodoliņi Pagatavošana Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar ūdeni un bez maisīšanas savāra dzidrā sīrupā). Lai iegūtu labāku garšu var pievieno dažus ķiršu kauliņu kodoliņus. Kad ievārījums gatavs, sīrups

Pīlādžu ievārījums.

Sastāvs: 3 kg pīlādžu ogu, 3 kg cukura, 6 glāzes ūdens. Pagatavošana Labi ienākušas pīlādžu ogas nolasa no kātiņiem, applaucē ar verdošu ūdeni, vairākas reizes saspiež. Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra sīrupā, vārot noņem putas, ieliek ogu masu, uz lēnas uguns, vāra apmaisot 25-30 min. Karstu sapilda burkās, atdzisušas aizsien ar pergamenta

Bumbieru ievārījums.

Sastāvs: Bumbieri — 1,5 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1,5 kg, citrons 1/2 gab. Pagatavošana Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina ar ūdeni, pieliek citrona miziņu, izspiesto citrona sulu un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupu izkāš, atlej atpakaļ katlā, uzvāra,

Rabarberu ievārījums

Rabarberu ievārijums

Sastāvs: 6 kg rabarberu kātu, 3 kg cukura, 1 citrona miziņa. Pagatavošana Rabarberus nomazgā, notīra, sagriež plānās ripiņās, saber bļodā pa kārtām ar cukuru, uzliek vieglu slogu 24 st, atstāj mierā. Otrā dienā sulu nolej, izkāš, uz ātras uguns maisot savāra sirupā, ieber rabarberus, vāra uz lēnas uguns 30—40 min., kamēr ievārījums paliek biezs, karstu

Ķiršu ievārījums

Ķiršu ievārījums

Sastāvs: 2 kg ķiršu, 1,5 kg cukura, 2 glāzes ūdens. Pagatavošana Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Cukuru ar ūdeni vāra uz uguns pabiezā sīrupā, noņem melnās putas, atdzesē, pārlej ogām, 24 st. atstāj mierā. Otrā dienā sīrupu ar visām ogām liek katliņā uz lēnas uguns , vāra 20-30 min.,vārot noņem putas, siltu sapilda burkās, aukstu aizvāko.

Brūkleņu ievārījums.

Sastāvs: Brūklenes — 2 kg, āboli — 0,5 kg, bumbieri — 0,5 kg, cukurs — 1 kg, kanēlis — pēc garšas, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — 2—3 gab. Pagatavošana Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina. Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.

Upeņu ievārījums

Upeņu ievārījums

Sastāvs: 1 kg upeņu ogu, 1kg laba cukura, 250ml ūdens Pagatavošana Upeņu ogas notīra un liek katlā, applaucē ar vārošu ūdeni. Kad upeņu ogas nedaudz applaucējušās, tad ūdeni nokāš. Sīrupu vāra sajaucot ūdeni ar cukuru, tad pievieno upenes. Upeņu ievārījumu vāra uz lēnas uguns, nosmeļot putas, apmēram 40.min. Kad ievārījums gatavs (paņem pili ievārījuma un

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg melleņu, 1,5 kg cukura. Pagatavošana Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā vēsā, sausā vieta.