Ābolu un apelsīnu ievārījums

Ābolu un apelsīnu ievārijums

Sastāvs: Āboli 500gr, apelsīni 500gr, cukurs 1kg, kanēlis 0,5tēj.k. Pagatavošana Augļus mazgā un nosusina. Ābolus griež uz četrām daļām, izņem serdeni. Apelsīnus nomizo un griež uz četrām daļām, izņem sēkliņas. Augļus ievieto katlā, ieber cukuru un atstāj uz stundu suloties. Liek uz uguns, pievieno kanēli un apmaisot, ar koka karoti, vāra uz vidējas uguns. Vāra

Aprikožu ievārijums

Aprikožu ievārijums

Sastāvs: 2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens. Pagatavošana Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus. Pagatavo sīrupu: Liek katlā ūdeni ar cukuru un vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka

Jāņogu-upeņu ievārījums.

Sastāvs: Jāņogas — 1 kg, cukurs — 2,6 kg, upenes — 2 kg, ūdens — 3 glāzes. Pagatavošana Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes aukstā ūdenī. Lieko ūdeni notecina, lai ogas būtu tīras un sausas. Upenes izvēlas lielākas, ar iespējami plānāku

Brūkleņu marmelāde

Sastāvs: 4 kg brūkleņu, 2 kg cukura, gabaliņš rupjā kanēļa, 10—12 krustnagliņas (kam izlauzta galviņa), citrona miziņa. Pagatavošana Brūklenes izlasa, nomazgā, uzlej verdošu ūdeni, 5-10 min. patur, nokāš, saliek katlā, pieliek krustnagliņas, kanēli, citrona miziņu, maisot savāra, izrīvē caur sietu, masai pieliek cukuru, vāra, pastāvīgi maisot 30-40 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizsien ar pergamenta

Ērkšķogu ievārījums.

Ērkšķogu ievārījums

Sastāvs: Ērkšķogas — 1 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1 kg. Pagatavošana Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu vairākās vietās. Pusi no cukura kopā ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, kuru karstu pārlej sagatavotām ogām. Uzliek vieglu slogu, lai ogas

Lāceņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg lācenes, 2 kg cukura. 2 glāzes ūdens. Pagatavošana Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns, maisot savāra sīrupā, noņem putas. Ogas izlasa, mitrā drēbē noviļina, ieber sīrupā, vāra uz lēnas uguns 35-40 min. noņem putas, 5-10 min. vāra, 5-10 min. ļauj stāvēt. Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek smagas un grimst sīrupā

Meža rožu ogu ievārījums

Sastāvs: Meža rožu ogas — 0,5 kg, ūdens — 1/2 glāze, cukurs — 0,5 kg, citronskābe Pagatavošana Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem visas sēkliņas un spuriņas. Tad ogas saber smalkā sietiņā uz dažām minūtēm iegremdē vārošā ūdenī. Pēc tam pārliek

Zemeņu ievārījums 2

Sastāvs: 3 kg zemeņu, 3 kg cukura. Pagatavošana Zemenes notīra, ja smilšainas – mitrā drēbē noviļina, sakārto emaljētā traukā, pa kārtām apber ar pusi dotā cukura, 24 st. atstāj vēsā vietā. Otrā dienā no ogām radušos sulu nolej, pieber pārējo cukuru, uz ātras uguns maisot savāra sīrupā ieber ogas, uz lēnas uguns vāra 30 min.,

Ķiršu ievārījums 2

Sastāvs: Ķirši 1 kg, ūdens 3/4 glāzes, cukurs 1 kg, ķiršu kauliņu kodoliņi Pagatavošana Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar ūdeni un bez maisīšanas savāra dzidrā sīrupā). Lai iegūtu labāku garšu var pievieno dažus ķiršu kauliņu kodoliņus. Kad ievārījums gatavs, sīrups

Pīlādžu ievārījums.

Sastāvs: 3 kg pīlādžu ogu, 3 kg cukura, 6 glāzes ūdens. Pagatavošana Labi ienākušas pīlādžu ogas nolasa no kātiņiem, applaucē ar verdošu ūdeni, vairākas reizes saspiež. Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra sīrupā, vārot noņem putas, ieliek ogu masu, uz lēnas uguns, vāra apmaisot 25-30 min. Karstu sapilda burkās, atdzisušas aizsien ar pergamenta