Ābolu un apelsīnu ievārījums

Ābolu un apelsīnu ievārijums

Sastāvs: Āboli 500gr, apelsīni 500gr, cukurs 1kg, kanēlis 0,5tēj.k. Pagatavošana Augļus mazgā un nosusina. Ābolus griež uz četrām daļām, izņem serdeni. Apelsīnus nomizo un griež uz četrām daļām, izņem sēkliņas. Augļus ievieto katlā, ieber cukuru un atstāj uz stundu suloties. Liek uz uguns, pievieno kanēli un apmaisot, ar koka karoti, vāra uz vidējas uguns. Vāra

Aprikožu ievārijums

Aprikožu ievārijums

Sastāvs: 2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens. Pagatavošana Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus. Pagatavo sīrupu: Liek katlā ūdeni ar cukuru un vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg melleņu, 1,5 kg cukura. Pagatavošana Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā vēsā, sausā vieta.  

Rabarberu ievārījums.

Sastāvs: Rabarberi — 1 kg, ūdens — 1/2 — 3/4 glāzes, cukurs — 1 kg. Pagatavošana Jaunus, trauslus, svaigi grieztus rabarberu kātus nomazgā, nomizo un sagriež 2 cm garos gabaliņos. Cukuru ieber ievārījumu katlā, samitrina ar ūdeni un savāra dzidrā sīrupā. Pievieno sagrieztos rabarberus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie mīksti un palikuši it

Plūmju ievārījums

Plūmju ievārījums

Sastāvs: 3 kg zilo plūmju, 2 kg cukura. Pagatavošana Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus. Plūmes sakārto traukā, apber ar pusi dotā cukura, uzliek vieglu slogu, atstāj uz 24 st. mierā. Otrā dienā radušos sulu nolej, izkāš, pieber pārējo cukuru, maisot varā

Zemeņu ievārijums

Sastāvs: 1kg zemeņu, 600 gr. cukurs Pagatavošana Notīrītas zemenes (1kg) pārkaisa ar (600 gr.) cukuru, lai sasulojās. Nākamā dienā liek vārīties. Vāroties nosmeļ putas. Vāra apmēram 20 minūtes, līdz ievārijums paliks tumši sarkanā krāsā

Zaļo plūmju ievārījums.

Sastāvs: Plūmes — 2 kg, ūdens — 1,5 glāzes, cukurs — 2 kg. Pagatavošana Zaļas, negatavas plūmes, kurām kauliņš vēl mīksts un balts, iegriež . Cukuru saber katlā, pievieno tikdaudz ūdens, lai cukurs būtu mitrs, un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupā liek sagatavotās plūmes un uz lēnas uguns, noņemot putas, vāra kamēr plūmes kļūst caurspīdīgas. Ja

Jāņogu ievārījums

Jāņogu ievārījums

Sastāvs: 3 kg jāņogu. 3 kg cukura, 3 glāzes ūdeņa. Pagatavošana Veselas ogas notīra, noskalo. Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra biezā sīrupā, noņem putas, vāra ar pārtraukumiem 5 – 10 min., pavāra, 5 – 10 min. patur mierā, tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek tumšas, smagas un grimst sīrupā. Siltas sapilda

Plūmju ievārījums 2

Sastāvs: Plūmes – 2 kg, ūdens – 1,5 glāzes, cukurs – 2 kg. Pagatavošana Gatavas, bet vēl stingras plūmes, ja vajadzīgs, nomazgā un ar adatiņu sadursta. Sadurstītās plūmes ieliek siltā ūdenī, kuru ar visām plūmēm uzkarsē līdz apmēram 75° C, kamēr miziņa sāk plaisāt un ogas paceļās ūdens virspusē. Plūmes pārliek aukstā ūdenī un pēc

Kazeņu ievārījums

Sastāvs: 2 kg kazeņu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens. Pagatavošana Kazenes izlasa, nomazgā, cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra sīrupa, vārot noņem, tumšās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 – 40 min., 10 min. vāra, 10 min. ļauj stāvēt bez vārīšanās, tad atkal vāra, tā atkārtojot, kamēr ogas paliek smagas un