Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Sautēta vistas gaļa

Sastāvs: 200 g. vistas gaļas, 15 g. tauku, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 15 g. burkānu, 5 g. kviešu miltu, sāls. Pagatavošana Vistu sadala porciju gabalos, apcep sakarsētos taukos, liek sautējamā katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno garšsaknes, sāli un sautē. Kad gaļa gatava, tad to no šķidruma izņem, šķidrumam pievieno izkarsētus kviešu miltus un

Cepts cālis krējumā

Sastāvs: 4 cāļi, 300 gr skāba krējuma, 100 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Cāļiem nogriež kājas, galvu, iztīra, nosvilina, izlauž krūšu kauliņu, nomazgā, sašuj, piepilda ar biezu krējumu, ierīvē ar sāli, cep karstā krāsnī, ar sviestu aplaistot, mīkstus. Mērcei pieliek krējumu, sāli, uzvāra, salej mērces traukā. Cāļiem noņem diegus, pārgriež uz pusēm, saliek kopā, sakārto uz

Vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 150 g vistas gaļas, 25 g sviesta, 15 g sīpolu, 15 g baltmaizes, 35 g salda krējuma, 1/2 olas, 5 g kartupeļu cietes, 2 g rīvmaizes, sāls, zaļumi Pagatavošana Vārītu vistas gaļu samaļ gaļas mašīnā, pievieno sviestā apceptus sīpolus, saldā krējumā izmērcētu baltmaizi un vēlreiz samaļ. Gaļai pievieno sāli, krējumu, olas vai kartupeļu cieti,

Kartupeļu un vistas gaļas biezenis

Sastāvs: 8 kartupeļi, 1 I buljona, 1 glāze samaltas vārītas putna gaļas, sāls, muskatrieksts, 1/2 glāzes piena vai salda krējuma, 2 ēdamkarotes sviesta, krējums, zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, pārlej ar karstu buljonu, izvāra, nokāš, nosusina, sastrādā ar mikseri ai karstu samaļ (nokāsto buljonu izmanto mērces gatavošanai). Pienu vai krējumu uzkarsē un kopā

Vistas kotletes

Sastāvs: 150 g vistas gaļas, 20 g baltmaizes, 25 g piena, 5 g sviesta, 1/2 olas, 10 g rīvmaizes, 10 g tauku, sāls Pagatavošana Vistas gaļu atdala no kauliem un gaļas mašīnā 2 reizes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno izkausētu sviestu, olu, sāli un samaisa. Tad veido kotletes, apviļā rīvmaizē un cep. Pasniedz

Kartupeļu, ziedkāpostu un vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 3 glāzes vārītu kartupeļu masas, 2 glāzes sasmalcinātas vārītas vistas gaļas, 2 glāzes novārītu ziedkāpos tu, 3 olas, sāls, muskatrieksts, 2 glāzes piena, sviests, rīvmaize, 1/2 glāzes rīvēta siera. Pagatavošana Katliņā izkausē sviestu, maisot apcep miltus, pakāpeniski pielej pienu, maisa un karsē, līdz veidojas bieza mērce, iemaisa sieru un kartupeļu masu. Ietaukotā, ar rīvmaizi

Cepta vista daļās

Sastāvs: 1 vistas, 30 gr. sviesta, sāls, brūnais aspiks, zaļumi, lizdiņas. Pagatavošana Vistu notīra, nomazgā, apsvilina mazās spalviņas, sašuj un ierīvē ar sāli. Uz pannas karstā sviestā liek vistu, pielej ūdeni, aplaistot un apgrozot cep krāsnī mīkstas. Kad vista atdzisusi, pārcērt vidū pušu, izcērt mugurkaulu, atņem gurniņu, ko kopā ar krūšu gabalu sacērt un sakārto

Vistas receklis

Sastāvs: 1—2 teļa galvas; buljonam — 2 l/2 l ūdens, pētersīlis, burkāns, sāls, 400 g teļa pieņu, 100 g sviesta; mērcei: 100 g sviesta, 25 g miltu, 1/2-2/3 l teļa galvas buljona, karote kāperu, naža gals paprikas, 200 g baraviku vai šampiņjonu, 2/3 glāzes stipra vī Pagatavošana Notīrītām vistām nocērt galvas un kājas, kad tās

Vistas fileja

Sastāvs: 2 vistas, 1 ola, 50-70 gr rīvmaizes, 200 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Vistu notīra, nomazgā, noņem no krūts fileju tā, lai spārna kauliņš paliktu pie fileja. Spārna kauliņš jāatkasa, lai tikai vienā vietā turētos pie filejas. Filejam izlasa dzīslas, mazliet iegriež plēvē, nedaudz izdauza, apsala, ievārta miltos, olā. rīvmaizē, ieliek vidū iegarenu sviesta gabaliņu,