Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Vistas receklis

Sastāvs: 1—2 teļa galvas; buljonam — 2 l/2 l ūdens, pētersīlis, burkāns, sāls, 400 g teļa pieņu, 100 g sviesta; mērcei: 100 g sviesta, 25 g miltu, 1/2-2/3 l teļa galvas buljona, karote kāperu, naža gals paprikas, 200 g baraviku vai šampiņjonu, 2/3 glāzes stipra vī Pagatavošana Notīrītām vistām nocērt galvas un kājas, kad tās

Vistas fileja

Sastāvs: 2 vistas, 1 ola, 50-70 gr rīvmaizes, 200 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Vistu notīra, nomazgā, noņem no krūts fileju tā, lai spārna kauliņš paliktu pie fileja. Spārna kauliņš jāatkasa, lai tikai vienā vietā turētos pie filejas. Filejam izlasa dzīslas, mazliet iegriež plēvē, nedaudz izdauza, apsala, ievārta miltos, olā. rīvmaizē, ieliek vidū iegarenu sviesta gabaliņu,

Pīle ar bietēm

Sastāvs: Jauna pīle, glāze skāba krējuma, ola, 1 kg biešu, lauru lapa, pipari, ķimenes, pētersīļa sakne. Pagatavošana Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni, piparus un naža galu ķimeņu. Dienu iepriekš novārītas, nomizotas bietes sagriež šķēlēs un pieliek gandrīz gatavai pīlei, pēc

Vistas plācenīši

Sastāvs: 1 vistu, 2 olas, 50 – 60 gr baltmaizes. 2 ēd.k. skāba krējuma, 100 gr sviesta cepšanai. Pagatavošana Vistai noņem ādu, noņem gaļu no kauliem, samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, olas, samaļ otru reizi, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, samīca. Veido ar rīvmaizes palīdzību iegarenas kotletes, cep karstā sviestā. Sviestā ieber miltus, izmaisa,

Vistas pusspārniņu šašliks.

Sastāvs: Vistas pusspārniņi 1kg, 1t.k. sāls, 2t.k. cukurs, 1.ēd.k tomātu pasta, 1/2 t.k. malta citrona pipara, 100g. olivu eļļa. Pagatavošana Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas pusspārniņus, liek traukā un pārljej ar agrāk iejaukto glāzē marinādi. Visu pārmaisa, uzliek vāku un

Vistas frikaseja

Sastāvs: 1 vista, 1 litrs ūdens. 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote miltu, pētersīlis, burkāns, sāls, citrons. Pagatavošana Vistu notīra, sacērt 4 daļās, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, noņem putas, pieliek sāli, pētersīli, burkānu, vāra uz lēnas uguns kamer mīksta. Izkausē sviestu, ieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu krējumu, piespiež citrona sulu. pielej

Tītara gaļas kotletes

Sastāvs: 1 kg. Tītara maltā gaļa, 1 gb. Sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 4 gb. olas, 1 ēd.k. krējuma, 2 ēd.k. rīvmaizes, sāls, pipari. Pagatavošana Nem bļodu un liek iekšā malto gaļu, sasmalcinātus sīpolus, izspiestas caur ķiplokspiedi ķiploka daiviņas, olas, krējumu, rīvmaizi, sāli un piparus. Visu kārtīgi pārmaisa līdz veidojās viendabīga massa. No iegūtās kotlešu masas

Vārīta vista ar dārzeņiem

Sastāvs: 300 g. vistas gaļas, 20 g. burkānu, 10 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, 150 g. dārzeņu, 150 g. kartupeļu, sāls. Pagatavošana Nesadalītu vai uz pusēm pārdalītu vistu liek verdošā ūdenī, pieliek garšsaknes, sāli un vāra, līdz gatava. Tad no šķidruma izņem, sadala gabalos, sakārto traukā un pasniedz ar balto mērci un olām, vārītiem dārzeņiem

Vārīts vistas gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 vista. 200 gr sviesta, 5 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. krējuma. 1 glāze buljona, sāls, 50 gr maizes. Pagatavošana Vistu notīra, nosvilina, iztīra iekšas, izmazgā, sašuj, ieberzē ar sāli, karstā sviestā apcep brūnu, katliņā vāra mīkstu pielejot buljonu. Gaļu noloba no kauliem, laiž caur maļam mašīnu, pieliek olu dzeltenumu, krējumu, izmaisa. Pilda sagatavotā vārāmā