Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Vistas plācenīši

Sastāvs: 1 vistu, 2 olas, 50 – 60 gr baltmaizes. 2 ēd.k. skāba krējuma, 100 gr sviesta cepšanai. Pagatavošana Vistai noņem ādu, noņem gaļu no kauliem, samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, olas, samaļ otru reizi, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, samīca. Veido ar rīvmaizes palīdzību iegarenas kotletes, cep karstā sviestā. Sviestā ieber miltus, izmaisa,

Vistas pusspārniņu šašliks.

Sastāvs: Vistas pusspārniņi 1kg, 1t.k. sāls, 2t.k. cukurs, 1.ēd.k tomātu pasta, 1/2 t.k. malta citrona pipara, 100g. olivu eļļa. Pagatavošana Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas pusspārniņus, liek traukā un pārljej ar agrāk iejaukto glāzē marinādi. Visu pārmaisa, uzliek vāku un

Vistas frikaseja

Sastāvs: 1 vista, 1 litrs ūdens. 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote miltu, pētersīlis, burkāns, sāls, citrons. Pagatavošana Vistu notīra, sacērt 4 daļās, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, noņem putas, pieliek sāli, pētersīli, burkānu, vāra uz lēnas uguns kamer mīksta. Izkausē sviestu, ieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu krējumu, piespiež citrona sulu. pielej

Tītara gaļas kotletes

Sastāvs: 1 kg. Tītara maltā gaļa, 1 gb. Sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 4 gb. olas, 1 ēd.k. krējuma, 2 ēd.k. rīvmaizes, sāls, pipari. Pagatavošana Nem bļodu un liek iekšā malto gaļu, sasmalcinātus sīpolus, izspiestas caur ķiplokspiedi ķiploka daiviņas, olas, krējumu, rīvmaizi, sāli un piparus. Visu kārtīgi pārmaisa līdz veidojās viendabīga massa. No iegūtās kotlešu masas

Vārīta vista ar dārzeņiem

Sastāvs: 300 g. vistas gaļas, 20 g. burkānu, 10 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, 150 g. dārzeņu, 150 g. kartupeļu, sāls. Pagatavošana Nesadalītu vai uz pusēm pārdalītu vistu liek verdošā ūdenī, pieliek garšsaknes, sāli un vāra, līdz gatava. Tad no šķidruma izņem, sadala gabalos, sakārto traukā un pasniedz ar balto mērci un olām, vārītiem dārzeņiem

Vārīts vistas gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 vista. 200 gr sviesta, 5 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. krējuma. 1 glāze buljona, sāls, 50 gr maizes. Pagatavošana Vistu notīra, nosvilina, iztīra iekšas, izmazgā, sašuj, ieberzē ar sāli, karstā sviestā apcep brūnu, katliņā vāra mīkstu pielejot buljonu. Gaļu noloba no kauliem, laiž caur maļam mašīnu, pieliek olu dzeltenumu, krējumu, izmaisa. Pilda sagatavotā vārāmā

Ar vistu pildīti tomāti

Sastāvs: 8 tomāti, 1 gurķis, 200 g vārītas vistas gaļas, 2 ēdamkarotes kapātu riekstu, 0,5 glazēs majonēzes, sāls, salātu lapas, pētersīli, puķkāposti. Pagatavošana Izvēlas vidēji lielus, līdzenus, stingrus tomātus. Tiem atgriež cepurītes, izņem sēklotni. Gurķi sīki sagriež, gaļu sasmalcina, pievieno riekstus, majonēzi, nedaudz tomātu mīkstuma, pēc garšas sali. Ar šo masu pilda tomātus, novieto uz

Pildīta vista ar teļa gaļu

Sastāvs: 1 vista, 200 gr. teļa gaļas, 2 olas, 1 ēd.k. sviesta, 1 šķ. baltmaizes, 2 ēd.k krējuma, milti, sāls. Pagatavošana Vistu notīra, nogriež spārnus, kājas, kaklu, ar platu kociņu atbīda gaļu no gurniņiem un krūts. Teļa galu samaļ, pieliek olas, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, izmal, pieliek kausētu sviestu, krējumu, labi samaisa. Masu liek kulītē

Putnu gaļas pudiņš

Sastāvs: 500 g putna gaļas, 2 šķēles cietas baltmaizes, 4 olas, 1 ēd.k. sviesta, muskatrieksts, sāls. Mērcei: 2 ēd.k. sviesta, 2 ēd.k. miltu, 0,5 l buljona, 2 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. krējuma, citronu sula, sāls, 1 ēd.k. sakapātu pētersīļu zaļumu. Pagatavošana Vārīta putna gaļu izmaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, iemaisa olu dzeltenumus, garšvielas, pēdējos