Dārzeņi ar maltās gaļas lodītēm

Sastāvs: 3 burkāni, 3 nelielas selerijas, 5 kartupeļi, 1 I buljona, 250 g maltas gaļas, 1 sīpols, 1 ola, rīvmaize, sāls, pipari, majorāns, 1/2 l konservētu zaļo zirnīšu, pētersīļu zaļumi. Pagatavošana Sagrieztus burkānus, selerijas un kartupeļus liek karstā buljonā un aizvākotā traukā sautē. No maltās gaļas, sakapātiem sīpoliem, olas, rīvmaizes un garšvielām sastrādā masu, veido

Aknu pastēte

Sastāvs: 8—10 pers 1) 400 g teļa, vistas vai zoss aknu, 200 g žāvēta speķa, 125 g svaiga sviesta, karote putu krējuma, 1/4 citrona sulas, glāze stipra vīna. Pagatavošana Notīrītas aknas 5—6 min. sutina pannā ar žāvētu, smalki sagrieztu speķi, kad tās atdzisušas, divreiz samaļ, sajauc ar krējumā sakultu svaigu sviestu, putu krējumu, citronsulu un

Vārīts dūmots šķiņķis

Sastāvs: 300 g. cūkas šķiņķa, 20 g. sīpolu, 20 g. burkānu, 10 g. pētersīļu. Pagatavošana Dūmotu cūkas šķiņķi liek aukstā ūdenī, uzvāra, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus un vāra katlā, apsedzot ar vāku, uz lēnas uguns 3-4 stundas, Tad izņem no ūdens, sagriež šķēlēs, sakārto traukā un pasniedz ar tomātu mērci, vārītiem kartupeļiem, sautētiem skābētiem

Kartupeļu gulašs ar cūkgaļu

Sastāvs: 5 kartupeļi, 300 g cauraugušas cūkgaļas, 1 ēdamkarote sviesta, 2 sīpoli, ķimenes, 5 svaigi vai konservēti tomāti vai biezenis, sāls, ķiploks, krējums. Pagatavošana Gaļu sagriež gabaliņos, sakarsētā sviestā apcep, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep, pievieno ķimenes, saspiestus ķiplokus un notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Visu kopā apcep, pievieno buljonu vai ūdeni, sāli, tomātus. Katlam uzliek vāku

Vērša šnicele

Sastāvs: 1 kg vērša fileja, 5 olas, sāls, pipari, sviests, skābs gurķis, kartupeļu biezenis. Pagatavošana Gaļai noņem taukus, plēves. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, cep karstā sviestā abas puses viegli brūnas, noņem uz lēnākas uguns, lai izkarst. Nocep vēršacis, šniceli, sakārto uz garena trauka, pārlej karstu sviestu. Uz katras šniceles uzliek vienu

Putnu gaļas kotletes

Sastāvs: 600 g putna gaļas, 1 sīpols, 1 ota, 2 šķēles baltmaizes, sāls, muskatrieksts, 1 ēdamkarote kapātu zaļumu, 3 ēdamkarotes rīvmaizes, tauki cepšanai. Pagatavošana No kauliem atbrīvotu putna gaļu izmaļ 2 reizes kopā ar sīpolu, izmērcētu baltmaizi. Masai pievieno olu, sāli, piparus vai sarīvētu muskatriekstu, sakapātus pētersīļu zaļumus. No sastrādātās masas veido apaļas vai iegarenas