Jēra gaļas plācenīši

Sastāvs: 1 kg jēra gaļas, 50 gr baltmaizes, 2 olas, sāls, pipari, nedaudz ūdens, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, tauki cepšanai. Pagatavošana Gaļu nomazgā, 1 reizi samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sāli, sīpolu, piparus. Vēl reizi samaļ, pielej ūdeni, labi samaisa, samīca. Veido no 200 gr gaļas 2 apaļus plācenīšus. Cep karstos taukos. Sakārto uz

Kartupeļu, siļķu un gaļas sacepums I

Sastāvs: 50 g vārītas gaļas, 400 g siļķu, 2 sīpoli, pipari, ēdamkarote sviesta, 2 olas, 200 g krējuma vai piena, 5 vārīti kartupeļi, rīvmaize. Pagatavošana Nomērcētu, iztīrītu siļķu fileju, sīpolus un gaļu samaļ, pieliek piparus. Ietaukotā veidnē liek kārtu šķēles sagrieztu vai skaidās sarīvētu vārītu kartupeļu kārtu un sagatavotās siļķu masas atkal kartupeļus utt., pārlej

Ar gaļu pildīti gurķi

Sastāvs: 4 gurķi, 400 gramu gaļas maisījuma (uz pusēm liellopa ar cūkas gaļu), ola, baltmaize sāls, pipari, dilles, 40 gramu sviesta, 1/4 litra krējuma. Pagatavošana Nomizotiem gurķiem ar asu nazi un koka karotīti izgrebj sēklas un mīkstumu, iepriekš nogriežot vāka tiesu. Tad gurķus vienreiz uzvāra ar verdošu ūdeni un tūliņ ieliek aukstā ūdenī, pēc tam

Cūkas gaļas filejs ar plumem

Sastāvs: 1 kg. cūkas fileja, 1 gl. baltvīna,1 ēd.k. cukura, 1 citrons, 4 krustnagliņas, 1 tēj.k. smalko piparu, 300 g. žāvētu plūmju, 1 sīpols, sāls, taukviela. Pagatavošana Vīnu, cukuru, citrona sulu, krustnagliņas un žāvētās plūmes uzvāra, patur karstumā 10 minūtes. Plūmes izņem, atbrīvo no kauliņiem. Fileja gabalu gareniski pa vidu iegriež. Griezumā ievieto plūmes, fileju

Pildīta teļa krūts

Sastāvs: 1700 gr teļa krūts, 120 gr sviesta, 100 gr rīvmaizes, pētersīļu lapa, 1 karote miltu, 50 gr sk. krējuma, 2 olas, 1 vārīta ola. sāls. Pagatavošana Krūtij izņem kaulus, griež starp ribām virsējo gaļu pušu. Kausētam sviestam pieber rīvmaizi, pieliek 2 olas, sāli, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, samaisa, pilda krūtī. Olu sagriež četrās daļās,

Vārīts vistas gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 vista. 200 gr sviesta, 5 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. krējuma. 1 glāze buljona, sāls, 50 gr maizes. Pagatavošana Vistu notīra, nosvilina, iztīra iekšas, izmazgā, sašuj, ieberzē ar sāli, karstā sviestā apcep brūnu, katliņā vāra mīkstu pielejot buljonu. Gaļu noloba no kauliem, laiž caur maļam mašīnu, pieliek olu dzeltenumu, krējumu, izmaisa. Pilda sagatavotā vārāmā