Skaidās rīvētu kartupeļu sacepums ar sieru

Sastāvs: 5 kartupeļi, 50 g taukvielu, 100 g rīvēta siera, sāls, pipari, buljons, zaļumi. Pagatavošana Notīrītus kartupeļus sarīvē rupjās skaidās, samaisa ar sieru, sāli, pipariem, sasmalcinātiem zaļumiem, liek ietaukotā veidnē, pārlej ar buljonu, pārliek taukvielu piciņas un cep cepeškrāsnī.

Kāposti ar jēra gaļu

Sastāvs: 4—5 personām, 1 1/2 kilogramu kāpostu, 1/2 kilogramu jēra gaļas, 2 karotes miltu, karote sviesta, mazāks burkāns, sīpols, sāls, 10 gramu ķimeņu. Pagatavošana Jēra gaļu (labāk plakano ribu vai karbonādes gabalu) uzliek vārīties, lai ūdens gaļu nedaudz nosegtu, kad putas nosmeltas, pieliek sāli, burkānu, sīpolu un mazliet ķimeņu. Notīrītu kāpostu galviņu sadala 8 daļās,

Cūkas gaļas, kartupeļu un sēņu sautējums

Sastāvs: 100 g. cūkas gaļas, 50 g. vārītu sēņu, 15 g. puravu, 200 g. kartupeļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, zaļumi. Pagatavošana Gabaliņos sagrieztu cūkas gaļu (dūmotu vai sālītu) kopā ar sasmalcinātiem puraviem, sēnēm apcep, pieliek sāli, pārlej ūdeni vai buljonu un sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sautē,

Vārīta liellopu gaļa ar dārzeņiem

Sastāvs: 150 g liellopa gaļas, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 5 g seleriju, 50 g burkānu, 50 g sv. kāpostu, 25 g kāļu, 100 g kartupeļu, garšvielas, zaļumi. Pagatavošana Gaļu sadala gabalos, liek verdošā ūdenī, uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sīpolus, pētersīļus, selerijas, sāli, piparus, lauru lapas. Kad gaļa pusmīksta, pievieno notīrītus, nesadalītus burkānus, kāļus,

Tvaikots teļa filejs baraviku mērcē

Sastāvs: 5 teļa fileja, 4 baravikas, 2 ēd.k. skāba krējuma, sviests, sāls. Pagatavošana Filejiem noņem virsējās plēves, apcep karstos taukos visas puses brūnas, vāra katliņā. Mīkstai gaļai pieliek skābu krējumu, sagrieztas baravikas, sāli. Fileju sagriež, sakārto trauka, pārlej nedaudz mērces. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dažādiem salātiem. Mērci pasniedz mērces traukā.

Pildījums putniem

Sastāvs: 100 gr baltmaizes rīvmaizes, 3 karotes krējuma, sāls, 4 karotes sviesta. 2 olas, pētersīļi, diles. Pagatavošana Rīvmaizi izsijā, pieliek olas, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, kausētu sviestu, krējumu, sāli, visu kārtīgi samaisa.