Sivēna krūts

Sastāvs: 1200 gr sivēna krūts, sāls, 1 karote miltu. Pagatavošana Sivēna krūti nomazgā, iecērt ribiņas, ierīvē ar sāli, cepešpannā zem ādas liek restītes, uzlej ūdeni, cep aplaistot. Kad ādiņa mīksta, sagriež sīkos gabaliņos. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr tauki atdalās. Pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej nedaudz

Pildītas kartupeļu kroketes

Sastāvs: 2 glāzes varītu kartupeļu masas, 2 olas. 2 ēdamkarotes miltu, sāls. Pildījumam: 1 glāze varītas, ceptas vai žāvētas maltas gaļas, 1 sīpols, pētersīļu zaļumi vai dilles, rīvmaize, taukvielas. Pagatavošana Kartupeļu masai pievieno olu dzeltenumus, miltus, sāli, samaisa. Masu sadala porcijās, katrā iespiež sagatavotu maltas gaļas, saceptu sīpolu un sakapātu zaļumu maisīju-mu. Kotlešu parpalikumus sagriež

Alū sutināta vērša gaļa

Sastāvs: 1 kg vērša gaļas, 100 gr speķa, sāls, sīpoli, zaļumi, porcija virču, sēnes, eitrona miza, pudele alus, milti. Pagatavošana Gaļu (ieteicams astes gabals) atbrīvo no ādas un kauliem, labi apdauza un iespeķo. Noslēdzama katla dibenā ieklāj speķa šķēles, saliek sīpolus, zaļumus (dilles, pētersīļi, loki), virces, sēnes un citrona mizas gabaliņus, virsū uzliek gaļu, apliek

Sivēns pildīts

Sastāvs: 3 kg sivēna, 2 kg liesas cūkas gaļas, 1 mēle, 4 novārītas olas, 4 olas, sāls 200 gr. krējums, pipari, muskatrieksts. 100 gr sviesta. 300 gr speķa, 1/2 tējkarotes cukura, ūdens. Pagatavošana Sivēnu notīra, nomazgā, ādu nogriež, gaļu noņem no kauliem, sagriež mazos gabaliņos, apsala 24 stundas ar sāli, samaļ 2 reizes, pieliek izkausētu

Sautēta jēra gaļa

Sastāvs: 150 g. jēras gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, garšvielas. Pagatavošana Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un apcep brūnu. Tad pārlej līdz 1/3 ar buljonu vai ūdeni, pievieno garšsaknes,

Pildīta jēra krūts

Sastāvs: 1 kg jēra krūts. 400 gr gaļas. 2 jēlas olas, 1 vārīta ola, 50 gr sviesta, 50 gr skāba krējuma. 50 gr baltmaizes, 1 karote miltu, sāls, ūdens. Pagatavošana Uzmanīgi izņem kaulus, atplēš starp ribām un virsējo galu pušu. 1 reizi samal, pieliek 2 olas, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli. 2 reizes samal, pielej drusku

Cūkas cepetis

Sastāvs: 200 g cūkas cepetis, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 5 g pētersīļu, sāls. Pagatavošana Gaļu (šķiņķi, muguras vai pleca gabalu) ar mitru drānu noslauka, ieberzē ar sāli un ar ādas pusi uz leju liek, cepešpannā, pārlej nedaudz ūdens un cep cepeškrāsnī, kamēr ādiņa mīksta. Tad gaļas gabalu apgriež un ādiņu ar asu nazi

Subproduktu sautējums

Sastāvs: 250 g. mēles, 1 sirds, 1 sīpols, 1 lauru lapa, 2 krustnagliņas, 4 ēd.k. taukvielas, 3 sīpoli, 2 ēd.k miltu, 2 ēd.k. krējuma, 1 selerija, 1 burkāns, 1 tējkarote cukura, 1 ēd.k sinepju, 2 skābi gurķi, 1 daiviņa ķiploka, pētersīļu zaļumi. Pagatavošana Labi nomazgātu sirdi un notīrītu mēli ievieto katlā kopā ar sīpolu, burkānu

Viltotais zaķis

Sastāvs: 100 g liellopa gaļas, 25 g dūmota speķa, 15 g baltmaizes, 5 g kartupeļu cietes, 30 g ūdens, 10 g sīpolu, 5 g rīvmaizes, 15 g tauku, garšvielas. Pagatavošana Liellopa gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi divas reizes gaļas mašīnā samaļ. Samaltai gaļai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, sasmalcinātus sīpolus, kartupeļu cieti, sāli, ūdeni vai

Medījuma pastēte

Sastāvs: 3 meža irbes, 300 gr sviesta, 4 ēdamkarotes krējuma. 200 gr teļa pieņu, 2 olas. 1 šķēle baltmaizes, citrona sula, pipari, sāls, 1 vistas filejs, 1 ēdamkarote miltu. Pagatavošana Irbes notīra, iztīra iekšas, izmazgā, sašuj kājas, uz pannas karstā sviestā apcep viegli brūnas, liek katliņā, uz pannas uzlej nedaudz buljona, atvāra, pārlej irbēm, tvaiko