Šnicele ar tomatu biezeni un olām

Sastāvs: 1 kg teļa mīkstuma, 5 olas, 1 glāze tomātu biezeņa, 50 gr sk. krējuma, sāls, pipari. Pagatavošana Gaļai noņem plēves, sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, cep karstā sviestā abas puses brūnas. Sviestā ieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pielej tomātu biezeni, krējumu, uzkarsē. Sacep olas. Visu novieto traukā.

Desas un kartupeļu sacepums

Sastāvs: 8 vārīti kartupeļi, 100 g taukvielu, 2 olas, 3 mednieku desiņas vai citas desas, 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa. 2 ēdamkarotes sarīvēta siera, rīvmaize. Pagatavošana Ar mizu vārītus kartupeļus notīra un sarīvē skaidās. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, desas sagriež strēmelēs vai ripiņās. Pusi taukvielu samaisa ar olu dzeltenumiem, pievieno tomātu pastu, sāli, sagatavotos kartupeļus

Zaķaknu pastēte

Sastāvs: 5—6 pers. 4 zaķu aknas, 400 g liesas cūkgaļas, baltmaize, pipari, sāls, sīpols, 2 olas, 200 g speķa. Pagatavošana Nomazgātas zaķu aknas, kam iepriekš novelk nost plēvi, sagriež šķēlēs, itin atliekas ar liesu cūkgaļu, ūdenī atmiekšķētu un labi nospaidītas maizes bez garozas, pipariem, sāli un smalki sakapātu sīpolu divreiz samaļ un sajauc ar veselām

Cūkgaļas karbonāde

Karbonāde

Sastāvs: 150 g. cūkas gaļas, 1/5 olas, 15 g. rīvmaizes, 15 g. tauku, sāls. Pagatavošana Cūkas muguras gabalu sagriež 2 cm biezās šķēlēs, lai pie katras šķēles paliktu ribas kauliņš. Pēc tam gaļu izdauza, pārkaisa sāli, iemērc sakultā olā un apviļā rīvmaizē. Liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnu, gatavu. Izcepto

Šķiņķa kroketes

Sastāvs: 400 g šķiņķa, 200 g sviesta, 3 olas, milti un berzta maize panējumam. Pagatavošana Jēlu vai vārītu šķiņķi divas reizes izlaiž cauri maltuvei (vai arī smalki sakapā) un samīca ar izkausētu sviestu, olu dzeltenumiem un putās sakultu olbaltumu, tad pagatavo garenus plācenīšus, apviļā miltos, olā un berztā maizē, un kroketes apcep sviestā vai taukos

Verša mēle

Sastāvs: 1 iesālīta vērša mēle, ūdens, 120 gr sviesta. Pagatavošana Mēli novāra mīkstu, siltai noņem ādu, sagriež plānās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, pārējo salej mērces traukā, bļodai gar abām pusēm sakārto novārītus zirnīšus, pārlej ar karstu sviestu.

Vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 150 g vistas gaļas, 25 g sviesta, 15 g sīpolu, 15 g baltmaizes, 35 g salda krējuma, 1/2 olas, 5 g kartupeļu cietes, 2 g rīvmaizes, sāls, zaļumi Pagatavošana Vārītu vistas gaļu samaļ gaļas mašīnā, pievieno sviestā apceptus sīpolus, saldā krējumā izmērcētu baltmaizi un vēlreiz samaļ. Gaļai pievieno sāli, krējumu, olas vai kartupeļu cieti,

Kartupeļu, ziedkāpostu un vistas gaļas sacepums

Sastāvs: 3 glāzes vārītu kartupeļu masas, 2 glāzes sasmalcinātas vārītas vistas gaļas, 2 glāzes novārītu ziedkāpos tu, 3 olas, sāls, muskatrieksts, 2 glāzes piena, sviests, rīvmaize, 1/2 glāzes rīvēta siera. Pagatavošana Katliņā izkausē sviestu, maisot apcep miltus, pakāpeniski pielej pienu, maisa un karsē, līdz veidojas bieza mērce, iemaisa sieru un kartupeļu masu. Ietaukotā, ar rīvmaizi

Bifšteks

bifšteks

Sastāvs: 800 g liellopu gaļas fileja, 100 g žāvēta cūkas speķa, 1 ēdamkarote tauku un sviesta, 2 sīpoli, sāls, garšvielas. Pagatavošana Gaļas mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļu šķiedrām pirkstu biezās šķēlēs. Šķēles viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas. Speķi griež plānās šķēlēs, liek uz pannas,

Sautēta sirds

Sastāvs: 150 g. liellopa sirds, 20 g. dūmota speķa, 15 g. tauku, 15 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 15 g. tomātu biezeņa, 5 g. kviešu miltu, 25 g. sk. krējuma, garšvielas. Pagatavošana Sirdi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām 1,5-2 cm biezās šķēlēs, iespeķo un uz pannas sakarsētos taukos apcep. Tad liek katliņā, pārlej