Desiņas sviesta mīklā

Sastāvs: No 100 gr sviesta pagatavota sviesta mīkla, 800 gr desiņu, 1 ola smērēšanai. Pagatavošana Gatavu sviesta mīklu izrullē , sagriež apmēram 2 pirkstu garos un apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Desiņām novelk ādu uz katra mīklas gabaliņa uzliek desiņu, mīklu aizspiež cieti, liek uz nesmērētas plates, nosmērē ar sakultu olu, cep karstā krāsnī apmēram

Smadzeņu panniņa

Sastāvs: 800 g teļa smadzeņu, 100 g sviesta, 5 olas, pipari, sāls. Pagatavošana Notīrītas un labi nopilinātas teļa smadzenes 3—4 min. vāra izkausētā sviestā, un kad tās atdzisušas, pieliek sakultām olām, piemetot piparus un sāli, un iepriekš sagatavotā formā 15—20 min. apcep krāsnī brūnas, un karstu pasniedz galdā.

Dārznieka bifšteks

Sastāvs: 1,5 kg liellopu fileja, 100 gr speķa, sāls, 125—150 gr sviesta, 350ml ūdens, 2/3 l izlobītu, svaigu zirņu, galviņa puķu kāposta, 3/4 kg zaļu pupiņu, tējkarote miltu, 1 karote salda krējuma. Pagatavošana Filejam, novelk plēvi, nogriež taukus, iespeķo, apkaisa ar sāli un 45 min. sutina sviestā, pamazām pielejot karstu ūdeni. Dārzeņus katrus par sevi

Saldēts sivēns

Sastāvs: 2 kg sivēna krūšu gabala, 2 litri ūdens, 4 sivēna kājas, vircas, sīpols, sāls, 2 olu baltumi, 50 gr maltas vērša gaļas. Pagatavošana Gaļu uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, līdz ko uzvārās, nolej ar visām putām. Uzliek ar jaunu ūdeni, pieliek vircas, sīpolu, sāli. vāra uz lēnas uguns, kamēr mīksta. Gaļu noliek vēsā vietā.

Teļa gaļas ragū

Sastāvs: 150 g. teļa gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 10 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Teļa gaļu sadala porciju gabalos ar kaulu un sakarsētos taukos apcep. Liek katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno garšsaknes, sāli un sautē. Kad gaļa mīksta, pievieno izkarsētus kviešu miltus,

Jēra ragū

Sastāvs: 1200 gr jēra muguras vai nieru gabala, 1 sīpols, 1 burkāns, pipari, vircas, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar sāli. apcep karstos taukos. Liek katliņā, pieliek sīpolu, uz pannas apceptu burkānu, sāli, piparus, vircas, tvaiko mīkstu. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces

Pildīta teļa krūts

Sastāvs: 200 g. teļa krūts, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. pētersīļu. Pagatavošana Teļa krūts gabalam atdala ribas un no biezākām vietām atgriež apmēram 50 g gaļas, ko vairākas reizes gaļas mašīna samaļ kopā ar ūdenī izmērcētu baltmaizi un sviestā apceptu sīpolu. Samaltai gaļai pievieno sāli, ūdeni vai buljonu un

Ceptas aknas

Sastāvs: 150 g. teļa aknu, 1/5 olas, 15 g. rīvmaizes, 15 g. tauku, sāls, pipari. Pagatavošana Aknas noskalo, novelk plēvi, sagriež šķēlēs, viegli izdauza, pārkaisa sāli, piparus, apviļā miltos un cep sakarsētos taukos no abām pusēm brūnas, līdz pārgriežot nav vairs sārtas. Pēc tam liek cepešbļodā un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, krējuma mērci, dārzeņu salātiem.

Pluči mērcē

Sastāvs: 100 g pluču, 15 g dūmota speķa, 15 g sīpolu, 5 g kviešu miltu, 50 g ūdens, 10 g tomātu biezeņa, 10 g skāba krējuma, garšvielas Pagatavošana Ūdenī apvārītus plučus( sirdi, plaušas, nieres, tesmeni) gaļas mašīnā samaļ. Sīki sagrieztu speķi sacep ar sīpoliem, pievieno samaltos plucus un apcep. Tad pārkaisa kviešu miltus, pievieno šķidrumu,

Cepts cālis krējumā

Sastāvs: 4 cāļi, 300 gr skāba krējuma, 100 gr sviesta, sāls. Pagatavošana Cāļiem nogriež kājas, galvu, iztīra, nosvilina, izlauž krūšu kauliņu, nomazgā, sašuj, piepilda ar biezu krējumu, ierīvē ar sāli, cep karstā krāsnī, ar sviestu aplaistot, mīkstus. Mērcei pieliek krējumu, sāli, uzvāra, salej mērces traukā. Cāļiem noņem diegus, pārgriež uz pusēm, saliek kopā, sakārto uz