Kartupeļu un biezpiena sacepums

Sastāvs: 5 novārīti kartupeļi, 200 g biezpiena, 3 olas, 100 g žāvēta speķa, 1 sīpols, 2 ēdamkarotes sviesta vai krējuma, rīvmaize. Pagatavošana Pusi no speķa sagriež sīkos kubiņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu sacep. Divas olas sakuļ, samaisa ar biezpienu, saceptu speķi, un sīpoliem, pieliek sāli. Ietaukotā ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtu šķēlītēs sagrieztu

Mednieku kāposti

Sastāvs: 4 personām, 3/4 kilogramu kāpostu, 3/4 kilogramu jēra gaļas, sāls, pipari, liels sīpols, 1/2 kilogramu kartupeļu. Pagatavošana Notīrītu kāpostgalviņu sagriež 8 daļās, noplaucē sālsūdenī un nosusina. Gaļu (ieteicams ribu gabals vai gurna gabals) sadala vairākos mazākos gabaliņos. Pudiņa formā kārtām pārmaiņus iepilda kāpostus, gaļu, apkaisot ar sāli, sasmalcinātu sīpolu un pipariem, šķēlēs sagrieztus zaļus

Sautētas aknas

Sastāvs: 150 g. cūkas aknu, 15 g. tauku, 15 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. kviešu miltu, 25 g. sk. krējuma. Pagatavošana Aknas sagriež iegarenos gabaliņos, pārkaisa sāli, apviļa miltos, liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep. Tad pielej karstu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus un sautē apmēram 15-20 minūtes. Beidzot pievieno

Liellopu cepetis

Sastāvs: 150 g liellopa gaļas, 15 g dūmota speķa, 10 g tauku, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 5 g pētersīļu, sāls Pagatavošana Gaļas mīkstumam atdala plēves, iespeķo, ieberzē ar sāli, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno garšsaknes un cep vidējā siltumā, pa

Teļa gaļas plācenīši

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas mīkstuma, pipari, sīpols, 60 gr baltmaizes, 2 olas. 1 ēd.k. miltu, 120 gr sk. krējuma, rīvmaize, tauki, sāls. Pagatavošana Gaļu sagriež, samaļ, pieliek sāli, smalki maltus piparus, rīvētu sīpolu, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, ar karoti i sastrādā, izmaļ vēl reiz, pieliek 60 gr skāba krējuma. samaisa. Veido ar rīvmaizes palīdzību

Cepts vistas gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 vista, 2 olas, nedaudz baltmaizes, sviests cepšanai, 2 ēd.k. skāba krējuma. Pagatavošana Vistu notīra, nosvilina, izņem iekšas, noņem ādu, gaļu ar maizi, sāli, kausētu sviestu, olu dzeltenumu, izmaļ, pieliek saputotus olu baltumus, izmaisa, pieliek skābu krējumu, nogaršo pēc sāls, saliek izsmērētā formā, pārkaisa ar rīvmaizi, cep krāsnī ap 30 min.

Sautēta pīle

Sastāvs: 1 pīle, 1 ēd.k. sviesta, 200 g. skāba krējuma, sāls, garšvielas, 1 ēd.k. miltu, zaļumi. Pagatavošana Sautēt var gan māju, gan meža pīles. Labi notīrītu un nomazgātu pīli ieberž ar sāli un pipariem, karstā sviestā apcep brūnu, tad pielej nedaudz šķidruma, nosedz trauku ar vāku un pīli sautē. Gatavo pīli izņem, šķidrumu, kurā pīle

Smadzeņu un kartupeļu sacepums

Sastāvs: 75 g smadzeņu, 30 g vārīta šķiņķa, 150 g kartupeļu, 25 g sk. krējuma, 1 ola, 10 g siera, sāls, zaļumi. Pagatavošana Smadzenes sālsūdenī apvāra, atdala plēvi, sadala kubveida gabaliņos un pārkaisa sāli, pētersīļu zaļumus. Vārītu šķiņķi un vārītus kartupeļus sagriež kubveida gabaliņos, Olas dzeltenumu sakuļ ar skābu krējumu, olas baltumu saputo. Olas dzeltenumam

Medījumu pastēte

Sastāvs: 150 g medījumu, 10 g sviesta, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, garšvielas, sāls, 10 g galda vīna. Pagatavošana Medījumu sadala gabaliņos, liek katliņā sakarsētā sviestā un apcep brūnu. Tad pievieno nedaudz ūdens vai buljona, garšsaknes, sāli, lauru lapas, piparus, katliņu apsedz ar vāku un sautē. Kad gaļa mīksta, to atdala no kauliem un

Tomātu sitenis

Sastāvs: 1200 gr vērša fileja, 600gr tomātu, 2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k. miltu, tauki, 1 ēd.k. skāba krējuma, buljons, sāls, zaļumi. Pagatavošana Gaļai noņem taukus, plēves, sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, karstos taukos uz ātras uguns apcep abas puses, vidū paliek jēls. Izkausē sviestu, ieber miltus, pielej buljonu, tomātu biezeni, uzvāra,