Napoleona kroketes

Sastāvs: 1/4 l piena, 100 g miltu, 2 karotes sviesta, 200 g sālītas, vārītas mēles, 3 cieti novārītas olas, 2 svaigas olas, 100 g baraviku, pipari, cepot — 100 g sviesta. Pagatavošana Miltus iemīca ar pienu, klāt pieliek sviestu, un vāra tik ilgi, līdz mīkla no katla atlīp, tad mīklai ļauj atdzist. Sālītu, vārītu mēli

Angļu rostbifs

Sastāvs: 5 kg rostbifa ar fileju, sāls, 1,5 ūdens, mārrutka sakne. Pagatavošana Strupi nocirstu rostbifa gabalu ar fileju ātri nomazgā, noslauka, pamatīgi apdauza ar koka āmurīti, ieberž gaļā sāli, ieliek cepešpannā ar plēves pusi uz apakšu, liek krāsni un bez jebkāda šķidruma sabrūnina, tad sutina ar šķidrumu, pamazām verdošu ūdeni vai uz pusēm ūdeni ar

Cūkas galvas veltnis

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 15 g. mēles, 1/4 olas, 10 g. burkānu, 10 g. sk. gurķu, garšvielas. Pagatavošana Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Tad galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas

Jēra gaļas un kāļu sautējums

Sastāvs: 150 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 200 g. kāļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls, ķimenes, zaļumi Pagatavošana Gaļu sadala porciju gabalos, cep uz pannas sakarsētos taukos, liek katliņā, pārlej ar pannas atvārījumu, pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu biezeni un sautē. Tad pievieno gabaliņos

Kartupeļu un jēra gaļas sacepums I

Sastāvs: 8 kartupeļi, 400 g maltas jēra gaļas, 2 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 2 olas, 4 ēdamkarotes taukvielu, sāls, pipari, zaļumi, 1 glāze krējuma. Pagatavošana Kartupeļus notīra, vienu sarīvē, pārējos sagriež šķēlēs. Malto gaļu samaisa ar rīvēto kartupeli un taukvielās saceptiem sīpoliem, pieliek saspiestu ķiploku, olas, sāli, piparus. Kartupeļu šķēles apcep taukvielās. Veidni ietauko, izkaisa

Zaķa cepetis

Sastāvs: 1.variants: 1 zaķis (2-2,5 kg), 100 g. dūmota speķa, 100 g. tauku, 25 g. sīpolu, 100 g. skābā krējuma, sāls, pipari, lauru lapas. Pagatavošana Zaķi marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo un ar asu nazi atdala plēves. Tad atcērt ribu gabalu līdz muguras mīkstumam, kā arī priekšējos stilbiņus un kaklu. Pakaļējos stilbiņus

Liellopa gaļas veltnīši

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 10 g. tauku, 10 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 10 g. sk.krējuma, sāls Pildījumam: 20 g. dūmota speķa, 20 g. sīpolu, 10 g. rupjmaizes. Pagatavošana Liellopa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli. Gaļas šķēles vienā malā liek 1-2 tēkarotes pildījuma, cieši satin un nosien

Šķiņķa plāceniši

Sastāvs: 800 gr šķiņķa, 100 gr sviesta, 4 olas, rīvmaize, milti. Pagatavošana Jēlu vai vārītu šķiņķi izmaļ 2 reizes caur mašīnu vai smalki sakapā, pieliek 3 olas dzeltenumus, saputotus baltumus, samaisa, veido mazus, garenus plācenīšus, iemērc miltos, olā, rīvmaizē, cep karstā sviestā vai taukos brūnus. Pasniedz ar sakņu ēdieniem.

Vārīta zoss

Sastāvs: 1 zoss, 1 pētersīlis, 3 burkāni, sāls, ūdens. Pagatavošana Saknes notīra, sagriež glītos gabaliņos. Zosi notīra, iztīra iekšas, labi izmazgā, uzliek ar ūdeni vārīt, pieliek sāli, līdz-ko uzvārās nosmeļ putas, vāra kamēr gatava.

Šnicele

Sastāvs: 1 kg teļa gurna, rīvmaize, sāls, ola, tauki, sviests Pagatavošana Teļa gurna mīkstumu sagriež glītās šķēlēs , izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos, taukos abas puses brūnas, sviestā izkarsē. Šniceles sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu.