Teļa aknu pudiņš

Sastāvs: 300 gr teļa aknu, 300 gr cūkgaļas, 3 olas, 150 gr baltmaizes, 2 ēd.k. sk. krējuma. 2 ēd.k. sviesta, sīpols, sāls, pipari. Pagatavošana Baltmaizi izmērcē, gaļu un aknas samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sīpolu, sāli, olas, piparus, vēl reiz samaļ, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, pēc garšas sāli, visu samaisa, liek ar sviestu izsmērētā

Liellopu gaļas kotletes

Sastāvs: 100 g liellopa gaļas, 25 g baltmaizes, 10 g sīpolu, 30 g ūdens, 10 g rīvmaizes, 10 g tauku, sāls Pagatavošana Liellopa gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pēc tam pievieno ūdenī izmērcētu baltmaizi, sasmalcinātus sīpolus un vēlreiz samaļ. Samaltai gaļai pieliek sāli, atlikušo ūdeni un samaisa, līdz gaļa uzbriedusi, saistoša. Tad

Teļa pieņu un nieru kroķetes

Sastāvs: 400 g teļa pieņu, 400 g teļa nieru, 100 g sviesta, sāls, 2 olu dzeltenumi, karote berztas maizes, cepot —- 800 g nieru tauku. Pagatavošana Teļa pieņus notīra un 10 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc tam labi nopilina. Teļa nieres nomazgā un apmēram 1/2 st. sutina ar sviestu un sāli, šad un tad

Teļa karbonāde

Sastāvs: 2 kg teļa muguras karbonādes gabals, sviests vai tauki, sāls. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, sacērt glītās šķēlēs 2 līdz 3 pirkstu biezumā pie katras šķēlītes atstāj 1 ribiņu, labi izdauza, apkaisa ar sāli. karstā sviestā vai taukos apcep abas puses brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu. Pasniedz ar kartupeļiem.

Sautēta jēra gaļa

Sastāvs: 150 g. jēras gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, garšvielas. Pagatavošana Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un apcep brūnu. Tad pārlej līdz 1/3 ar buljonu vai ūdeni, pievieno garšsaknes,

Ceptas teļa aknas krējuma mērcē

Sastāvs: 800 gr teļa aknu, sāls, tauki, 1 ēd.k. miltu, 5 ēd.k. skāba krējuma, zaļumi. Pagatavošana Aknas nomazgā, sagriež glītās šķēlēs, nedaudz izdauza, karstos taukos cep gatavas, uzkaisa nedaudz sāls. Uz pannas, kur aknas ceptas, uzber miltus, uzlej buljonu, uzvāra, izkāš, pielej skābu krējumu. Aknas sakārto traukā, pārlej mērci, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.