Teļa gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas, 3 olas, 2 šķ. baltmaizes, sīpols, pipari, sāls. 50 gr sviesta, 50 gr skāba krējuma. Pagatavošana Gaļu samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, piparus, sarīvētu sīpolu, sāli. vēl reiz samaļ, pielej kausētu sviestu, krējumu. Tad ar karoti labi samaisa, liek izsmērētā formā, virsu nokaisa ar rīvmaizi, uzliek mazas sviesta piciņas,

Aknu sacepums

Sastāvs: 150 g liellopu aknu, 25 g sīpolu, 15 g margarīna 1 ola, 10 g rīvmaizes, sāls, pipari Pagatavošana Aknām novelk plēvīti, sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā, pievieno sīki sagrieztus, margarīnā apceptus sīpolus apceptus sīpolus, sakultu olas dzeltenumu, rīvmaizi, sāli, piparus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olu baltumu. Tad liek ar margarīnu izziestā un

Speķoti teļa pieņi

Sastāvs: 1 kg teļa pieņu, 100 g žāvēta vai svaiga speķa, 3 karotes sviesta, 3 karotes skāba vai salda krējuma, 25 g berzta siera, pipari, 200 g šampinjonu, sāls. Pagatavošana Teļa pieņus ieliek aukstā ūdenī un rūpīgi notīra asinis. Tad pieņus 5 min. vāra mazsālītā ūdenī, uz sietiņa labi nopilina un iespeķo ar žāvēta vai

Verša mēle

Sastāvs: 1 iesālīta vērša mēle, ūdens, 120 gr sviesta. Pagatavošana Mēli novāra mīkstu, siltai noņem ādu, sagriež plānās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, pārējo salej mērces traukā, bļodai gar abām pusēm sakārto novārītus zirnīšus, pārlej ar karstu sviestu.

Sautēta liellopa gaļa

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 10 g. speķa, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 10 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana   Gaļas mīkstumam no muguras vai ciskas gabala atdala plēves, iespeķo, ieberž ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad pārlej

Teļa aknu pudiņš

Sastāvs: 300 gr teļa aknu, 300 gr cūkgaļas, 3 olas, 150 gr baltmaizes, 2 ēd.k. sk. krējuma. 2 ēd.k. sviesta, sīpols, sāls, pipari. Pagatavošana Baltmaizi izmērcē, gaļu un aknas samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sīpolu, sāli, olas, piparus, vēl reiz samaļ, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, pēc garšas sāli, visu samaisa, liek ar sviestu izsmērētā

Liellopu gaļas kotletes

Sastāvs: 100 g liellopa gaļas, 25 g baltmaizes, 10 g sīpolu, 30 g ūdens, 10 g rīvmaizes, 10 g tauku, sāls Pagatavošana Liellopa gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pēc tam pievieno ūdenī izmērcētu baltmaizi, sasmalcinātus sīpolus un vēlreiz samaļ. Samaltai gaļai pieliek sāli, atlikušo ūdeni un samaisa, līdz gaļa uzbriedusi, saistoša. Tad

Teļa pieņu un nieru kroķetes

Sastāvs: 400 g teļa pieņu, 400 g teļa nieru, 100 g sviesta, sāls, 2 olu dzeltenumi, karote berztas maizes, cepot —- 800 g nieru tauku. Pagatavošana Teļa pieņus notīra un 10 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc tam labi nopilina. Teļa nieres nomazgā un apmēram 1/2 st. sutina ar sviestu un sāli, šad un tad

Teļa karbonāde

Sastāvs: 2 kg teļa muguras karbonādes gabals, sviests vai tauki, sāls. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, sacērt glītās šķēlēs 2 līdz 3 pirkstu biezumā pie katras šķēlītes atstāj 1 ribiņu, labi izdauza, apkaisa ar sāli. karstā sviestā vai taukos apcep abas puses brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu. Pasniedz ar kartupeļiem.

Sautēta jēra gaļa

Sastāvs: 150 g. jēras gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, garšvielas. Pagatavošana Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un apcep brūnu. Tad pārlej līdz 1/3 ar buljonu vai ūdeni, pievieno garšsaknes,