Viltotās irbītes

Sastāvs: 150 g. teļa gaļas, 25 g. dūmota speķa, 10 g. tauku, 10 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk.krējuma, sāls. Pagatavošana Teļa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli, saliek vai satin un iespeķo ar speķa strēmelītēm. Izveidotos gaļas gabaliņus liek uz pannas sakarsētos taukos un

Tvaikotas teļu mēles

Sastāvs: 4 svaigas teļu mēles, 60 gr sviesta, 70 gr sk. krējuma, 1 ēd.k. miltu, 1/2 tējkarote kaperu, sāls, pipari, sīpols, pētersīļi, zaļumi. Pagatavošana Teļu mēles nomazgā, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, verdošam noņem putas, pieliek sāli, garšvielas, tad vāra mīkstas, siltām novelk ādu, sagriež plānās šķēlītēs. Izkausē sviestu, pieber miltus, pielej 2 glāzes tās

Pildīta teļa krūts 2

Sastāvs: 2 kg teļa krūts gabals, 600 gr. teļa gaļas, 3 olas, 100 gr. baltmaizes, sāls, pipari, sīpols, tauki. Pagatavošana Krūti nomazgā, izņem ribiņas un atplēš vaļā. Gaļu samaļ mašīnā, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sāli, piparus, vēl reiz samaļ, pielej 1/2 gl. ūdens, sāls pēc garšas, pilda teļa krūti, galu aizšuj. Krūti ierīvē ar

Pastēte

Sastāvs: 1—2 teļa galvas; buljonam — 2 l/2 l ūdens, pētersīlis, burkāns, sāls, 400 g teļa pieņu, 100 g sviesta; mērcei: 100 g sviesta, 25 g miltu, 1/2-2/3 l teļa galvas buljona, karote kāperu, naža gals paprikas, 200 g baraviku vai šampiņjonu, 2/3 glāzes stipra vī Pagatavošana Notīra un pāršķeļ pušu lielāku teļa galvu (vai

Teļa gurna cepetis

Sastāvs: 3-5 kg teļa gaļas (gurna), 2 ēd.k. sviesta. 1 ēd.k. miltu, sāls, ūdens, zaļumi. Pagatavošana Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Pannā izkausē sviestu, uzliek cepeti, cep aplaistot abas puses brūnas. Mērci maisot atvāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, 10 min. pavāra, izkāš. Cepetim izņem kaulu, sagriež glītās šķēlēs, sakārto

Liellopu gulašs

Sastāvs: 150 g. liellopu gaļas, 10 g. tauku, 25 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls, pipari, lauru lapas Pagatavošana Gaļas mīkstumam sagriež gabaliņos (20-30 g), liek sakarsētos taukos un apcep brūnus. Tad pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu biezeni, sāli un sautē. Kad

Tvaikota teļa sirds

Sastāvs: 4 teļu sirdis, 100 gr žāvēta speķa, 50 gr sviesta, ēdamkarote skāba krējuma, 1 naža gals paprika, 1 tējkarote miltu. sāls. Pagatavošana Sirdis nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem asinsvadus, ierīvē ar sāli; karstā sviestā apcep brūnas, tvaiko zupiņā mīkstas. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu rējumu.

Sālīta vērša mēle

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 1 vērša mēle, 1/2 tējkarotes salpetra, 1/6 tējkarotes cukura. 10 ēdamkarotes sāls, pipari un lauru lapas. Pagatavošana Mēli labi nomazgā, nokasa glumumu. katrā pusē iegriež ar asu nazi līdz virsējai ādiņai. Sāli, cukuru, salpetri sajauc kopā, no visām pusēm labi ierīvē, noliek aukstā vietā 3—4 stundas. Dziļā traukā iekaisa sāli, ieliek mēli,

Pankūku pastēte

Sastāvs: Pildījumam: 400 g teļa pieņu, 2/3 l buljona, 2 teļu mēles, 100 g jēla, maz sālīta šķiņķa, 50 g sviesta, mazliet paprikas, tējkaroti miltu, 2 karotes stipra vīna; mīklai: 25 g sviesta, 60 g miltu, 1/3 l piena, sāls, 2 olas; cepot — sviests pēc va Pagatavošana Notīrītus teļa pieņus 1/4 st. vāra buljonā

Rullētais teļa cepetis

Sastāvs: 2 kg teļa gaļa(plecs), 2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k miltu, sāls, zaļumi. Pagatavošana Izņem pleca lāpstiņu, apsala, sarullē, sasien. Sakarsē pannu ar sviestu, liek cepeti, sakarsušai gaļai uzlej ūdeni vai buljonu, cep aplaistot abas puses brūnas. Mērci maisot atvāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš. Cepetim noņem šņores, sagriež glītās