Vārīta liellopu gaļa ar dārzeņiem

Sastāvs: 150 g liellopa gaļas, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 5 g seleriju, 50 g burkānu, 50 g sv. kāpostu, 25 g kāļu, 100 g kartupeļu, garšvielas, zaļumi. Pagatavošana Gaļu sadala gabalos, liek verdošā ūdenī, uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sīpolus, pētersīļus, selerijas, sāli, piparus, lauru lapas. Kad gaļa pusmīksta, pievieno notīrītus, nesadalītus burkānus, kāļus,

Teļa mugura

Sastāvs: 2 kg teļa muguras gabala, 2 ēd.k. sviesta. 1 ēd.k. miltu, zaļumi, sāls. Pagatavošana Mugurgabalam nocērt kaulu, nogriež tukšumu, nomazgā, ierīvē ar sāli. Kā parasti, cepešpannā sakarsē sviestu, uzliek galu, uzlej ūdeni, cep krāsnī, aplaistot, mīkstu. Mērci vāra, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš. Gaļu sagriež, sakārto uz trauka, pārlej nedaudz

Liellopa gaļas un sīpolu sautējums

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 20 g. tauku, 100 g. sīpolu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli un sakarsētos taukos apcep brūnas. Tad liek katliņā kārtām ar ripiņās sagrieztiem sīpoliem, pārlej pannas atvārījumu un sautē. Kad gaļa mīksta, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, skābu

Jēra steks

Sastāvs: 1500 gr jēra gurna, 100 gr sviesta cepšanai, sāls, pipari. Pagatavošana Gurnu atdala, noņem plēves, sagriež plānās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli. Cep karstā sviestā uz ātras uguns abas puses brūnas. Sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, vienā pusē sakārto ceptus kartupeļus, otrā – tvaikotās saknītes, kā: pupiņas, zirnīšus, burkānus, puķu kāpostus.

Mēļu pastēte

Sastāvs: 3 teļu mēles, 400 gr jēlas teļa gaļas mīkstuma, 2-3 šķēles baltmaizes, 2 olas, 200 gr baraviku, 1 t.k. citrona sulas, 100 gr sviesta, 1 ēdamkarote miltu, 1 olas dzeltenums, sāls, 1/2 glāze buljona, Pagatavošana Mēles liek siltā ūdenī un novāra mīkstas, siltām noņem ādu. Gaļu samaļ mašīnā, pieliek izmērcētas, nospiesas baltmaizes, olas, kausētu

Vērša gaļas rulete

Sastāvs: 750 gr vērša fileja apm. 6 šķēlēs, 100 gr speķa, 60 gr sīpolu, sāls, pipari, skābs gurķis, 60 gr sviesta, 20 gr miltu, porcija virču, 250ml gaļas buljona. Pagatavošana Gaļu labi apdauza, iesāla un iepiparo. Katrā šķēlē ietin pildījumam speķi, sīpola, un gurķa šķēles, un gaļu sasprauž ar koka irbulīti. Vīstokļus no visām pusēm

Liellopu cepetis

Sastāvs: 150 g liellopa gaļas, 15 g dūmota speķa, 10 g tauku, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 5 g pētersīļu, sāls Pagatavošana Gaļas mīkstumam atdala plēves, iespeķo, ieberzē ar sāli, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno garšsaknes un cep vidējā siltumā, pa

Pildīta teļa krūts

Sastāvs: 1700 gr teļa krūts, 120 gr sviesta, 100 gr rīvmaizes, pētersīļu lapa, 1 karote miltu, 50 gr sk. krējuma, 2 olas, 1 vārīta ola. sāls. Pagatavošana Krūtij izņem kaulus, griež starp ribām virsējo gaļu pušu. Kausētam sviestam pieber rīvmaizi, pieliek 2 olas, sāli, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, samaisa, pilda krūtī. Olu sagriež četrās daļās,

Liellopa gaļas un kartupeļu sautējums

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 250 g. kartupeļu, 20 g. sīpolu, 25 g. burkānu, 25 g. tauku, 15 g. tomātu biezeņa, 2 g. ķiploku, garšvielas. Pagatavošana Gaļas mīkstumu sagriež kubos (35-40gr. katrā), liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep brūnus, pieliek tomātu biezeni un vēl dažas minūtes cep. Tad pārlej ūdeni, lai gaļa tikko segta,

Jēra ragū

Sastāvs: 1200 gr jēra muguras vai nieru gabala, 1 sīpols, 1 burkāns, pipari, vircas, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar sāli. apcep karstos taukos. Liek katliņā, pieliek sīpolu, uz pannas apceptu burkānu, sāli, piparus, vircas, tvaiko mīkstu. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces