Teļa gurna cepetis

Sastāvs: 3-5 kg teļa gaļas (gurna), 2 ēd.k. sviesta. 1 ēd.k. miltu, sāls, ūdens, zaļumi. Pagatavošana Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Pannā izkausē sviestu, uzliek cepeti, cep aplaistot abas puses brūnas. Mērci maisot atvāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, 10 min. pavāra, izkāš. Cepetim izņem kaulu, sagriež glītās šķēlēs, sakārto

Liellopu gulašs

Sastāvs: 150 g. liellopu gaļas, 10 g. tauku, 25 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls, pipari, lauru lapas Pagatavošana Gaļas mīkstumam sagriež gabaliņos (20-30 g), liek sakarsētos taukos un apcep brūnus. Tad pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu biezeni, sāli un sautē. Kad

Tvaikota teļa sirds

Sastāvs: 4 teļu sirdis, 100 gr žāvēta speķa, 50 gr sviesta, ēdamkarote skāba krējuma, 1 naža gals paprika, 1 tējkarote miltu. sāls. Pagatavošana Sirdis nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem asinsvadus, ierīvē ar sāli; karstā sviestā apcep brūnas, tvaiko zupiņā mīkstas. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu rējumu.

Sālīta vērša mēle

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 1 vērša mēle, 1/2 tējkarotes salpetra, 1/6 tējkarotes cukura. 10 ēdamkarotes sāls, pipari un lauru lapas. Pagatavošana Mēli labi nomazgā, nokasa glumumu. katrā pusē iegriež ar asu nazi līdz virsējai ādiņai. Sāli, cukuru, salpetri sajauc kopā, no visām pusēm labi ierīvē, noliek aukstā vietā 3—4 stundas. Dziļā traukā iekaisa sāli, ieliek mēli,

Pankūku pastēte

Sastāvs: Pildījumam: 400 g teļa pieņu, 2/3 l buljona, 2 teļu mēles, 100 g jēla, maz sālīta šķiņķa, 50 g sviesta, mazliet paprikas, tējkaroti miltu, 2 karotes stipra vīna; mīklai: 25 g sviesta, 60 g miltu, 1/3 l piena, sāls, 2 olas; cepot — sviests pēc va Pagatavošana Notīrītus teļa pieņus 1/4 st. vāra buljonā

Rullētais teļa cepetis

Sastāvs: 2 kg teļa gaļa(plecs), 2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k miltu, sāls, zaļumi. Pagatavošana Izņem pleca lāpstiņu, apsala, sarullē, sasien. Sakarsē pannu ar sviestu, liek cepeti, sakarsušai gaļai uzlej ūdeni vai buljonu, cep aplaistot abas puses brūnas. Mērci maisot atvāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš. Cepetim noņem šņores, sagriež glītās

Teļa gaļas ragū

Sastāvs: 150 g. teļa gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 10 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Teļa gaļu sadala porciju gabalos ar kaulu un sakarsētos taukos apcep. Liek katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno garšsaknes, sāli un sautē. Kad gaļa mīksta, pievieno izkarsētus kviešu miltus,

Pildīta jēra krūts

Sastāvs: 1 kg jēra krūts. 400 gr gaļas. 2 jēlas olas, 1 vārīta ola, 50 gr sviesta, 50 gr skāba krējuma. 50 gr baltmaizes, 1 karote miltu, sāls, ūdens. Pagatavošana Uzmanīgi izņem kaulus, atplēš starp ribām un virsējo galu pušu. 1 reizi samal, pieliek 2 olas, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli. 2 reizes samal, pielej drusku

Teļa gaļas galerts 1

Sastāvs: 150 g teļa gaļas, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 3 g pētersīļu, garšvielas, sāls. Pagatavošana Notīrītu galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes, notīrītas kājas sacērt un arī sānu vai pleca gabalu sadala sīkāk. Gaļu nomazgā, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, lai gaļa tikko apsegta, uzvāra, noputo. Pēc tam pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli,

Kartupeļi ar jēra gaļu (ungāru gaume)

Sastāvs: 4—6 personām, 3/4 kilograma kartupeļu, 1/2 kilograma jēra gaļas, sāls, pipari, paprika, 1/2 litra gaļas buljona vai krējuma, sīpols, jēra tauki vai sviests 50 grami. Pagatavošana Gaļu izvāra gandrīz mīkstu, smalki sagriež un sajauc ar kapātiem sīpoliem, sāli, pipariem un papriku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Labi ietaukotā cepamā formā saliek kārtām kartupeļus