Romšteks

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 1/5 olas, 15 g. rīvmaizes, 15 g. tauku, sāls, zaļumi. Pagatavošana Liellopa gaļas muguras vai ciskas mīkstumu sagriež 1,5-2 cm biezās šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli, iemērc sakultā olā, tad apviļā rīvmaizē, izveido ovālu un cep sakarsētos taukos gatavu. Pēc tam sakārto cepešbļodā, pārlej taukus un pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, vārītiem

Teļa gaļas plācenīši

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas mīkstuma, pipari, sīpols, 60 gr baltmaizes, 2 olas. 1 ēd.k. miltu, 120 gr sk. krējuma, rīvmaize, tauki, sāls. Pagatavošana Gaļu sagriež, samaļ, pieliek sāli, smalki maltus piparus, rīvētu sīpolu, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, ar karoti i sastrādā, izmaļ vēl reiz, pieliek 60 gr skāba krējuma. samaisa. Veido ar rīvmaizes palīdzību

Jēra gaļas un pupiņu sacepums

Sastāvs: 100 g jēras gaļas, 150 g pupiņu pākšu, 25 g sviesta, 1 ola, 100 g piena, zaļumi, sāls, pipari, 2 g rīvmaizes. Pagatavošana Vārītu vai sautētu jēra gaļu samaļ gaļas mašīnā, pieliek sarkanos piparus, garšaugu zaļumus (diļļu, pētersīļu lapiņas) un samaisa. Pupiņu pākstis sagriež gabaliņos, pārlej nedaudz ūdens un tvaiko. Ar sviestu izziestā veidnē

Kartupeļu un jēra gaļas sacepums I

Sastāvs: 8 kartupeļi, 400 g maltas jēra gaļas, 2 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 2 olas, 4 ēdamkarotes taukvielu, sāls, pipari, zaļumi, 1 glāze krējuma. Pagatavošana Kartupeļus notīra, vienu sarīvē, pārējos sagriež šķēlēs. Malto gaļu samaisa ar rīvēto kartupeli un taukvielās saceptiem sīpoliem, pieliek saspiestu ķiploku, olas, sāli, piparus. Kartupeļu šķēles apcep taukvielās. Veidni ietauko, izkaisa

Ceptas verša smadzenes

Sastāvs: 1 kg vērša smadzeņu, 1 ola, 50 gr miltu, 50 gr rīvmaizes. 1 citrons, sviests, sāls, pipari, sīpoli, lauru lapa. Pagatavošana Smadzenes nomērcē aukstā ūdenī, novelk plēves, novāra ūdenī, kam pieliktas garšvielas, 20 minūtes, izņem, iemērc miltos, sakultā olā. rīvmaizē, tad cep karstā sviestā. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citrona šķēles. Pasniedz

Jera gaļas šnicele

Sastāvs: 800 g. jēra gaļas, 1 ola, sāls, garšvielas, rīvmaize, sarīvēts siers, tauki cepšanai, sviests pārliešanai, zaļumi. Pagatavošana Jēra gaļu sagriež šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, piparus, apmērcē sakultā olā un apviļā rīvmaizē, kam pievienots nedaudz sarīvēta siera. Sakarsētos taukos šniceli cep brūnu, pasniedzot pārlej ar sviestu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un sakapātiem zaļumiem, piedevām —

Teļa gaļas pudiņš

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas, 3 olas, 2 šķ. baltmaizes, sīpols, pipari, sāls. 50 gr sviesta, 50 gr skāba krējuma. Pagatavošana Gaļu samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, piparus, sarīvētu sīpolu, sāli. vēl reiz samaļ, pielej kausētu sviestu, krējumu. Tad ar karoti labi samaisa, liek izsmērētā formā, virsu nokaisa ar rīvmaizi, uzliek mazas sviesta piciņas,

Aknu sacepums

Sastāvs: 150 g liellopu aknu, 25 g sīpolu, 15 g margarīna 1 ola, 10 g rīvmaizes, sāls, pipari Pagatavošana Aknām novelk plēvīti, sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā, pievieno sīki sagrieztus, margarīnā apceptus sīpolus apceptus sīpolus, sakultu olas dzeltenumu, rīvmaizi, sāli, piparus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olu baltumu. Tad liek ar margarīnu izziestā un

Speķoti teļa pieņi

Sastāvs: 1 kg teļa pieņu, 100 g žāvēta vai svaiga speķa, 3 karotes sviesta, 3 karotes skāba vai salda krējuma, 25 g berzta siera, pipari, 200 g šampinjonu, sāls. Pagatavošana Teļa pieņus ieliek aukstā ūdenī un rūpīgi notīra asinis. Tad pieņus 5 min. vāra mazsālītā ūdenī, uz sietiņa labi nopilina un iespeķo ar žāvēta vai

Verša mēle

Sastāvs: 1 iesālīta vērša mēle, ūdens, 120 gr sviesta. Pagatavošana Mēli novāra mīkstu, siltai noņem ādu, sagriež plānās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, pārējo salej mērces traukā, bļodai gar abām pusēm sakārto novārītus zirnīšus, pārlej ar karstu sviestu.