Liellopa gaļas un kartupeļu sautējums

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 250 g. kartupeļu, 20 g. sīpolu, 25 g. burkānu, 25 g. tauku, 15 g. tomātu biezeņa, 2 g. ķiploku, garšvielas. Pagatavošana Gaļas mīkstumu sagriež kubos (35-40gr. katrā), liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep brūnus, pieliek tomātu biezeni un vēl dažas minūtes cep. Tad pārlej ūdeni, lai gaļa tikko segta,

Jēra ragū

Sastāvs: 1200 gr jēra muguras vai nieru gabala, 1 sīpols, 1 burkāns, pipari, vircas, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar sāli. apcep karstos taukos. Liek katliņā, pieliek sīpolu, uz pannas apceptu burkānu, sāli, piparus, vircas, tvaiko mīkstu. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces

Cepts vērša filejs

Sastāvs: 1200 gr vērša fileja, 2 tēj.k. soja, 1 tēj.k. miltu, tauki vai sviests cepšanai, nedaudz buljona. Pagatavošana Filejam noņem taukus, plēvi, apcep no visām pusēm brūnu, ieliek krāsnī, uzlej buljonu, cep apmēram 15 minūtes, noliek siltumā. Pannā ieber miltus, pielej buljonu, soju. Fileju sagriež plānās šķēlītēs, sakārto uz garenas bļodas, pārlej nedaudz mērces, pārējo

Liellopu gulašs

Sastāvs: 1 kg liellopu fileja vai ciskas gabala, 100 gr žāvēta speķa, 250ml buljona, 2 sīpoli, naža gals paprikas, sāls, 2 tējkarotes miltu. Pagatavošana Gaļai nogriež plēvi, cīpslas, atstāj klāt mazliet tauku, sagriež palielos kantainos gabalos un ar mazos kantainos gabaliņos sagrieztu žāvētu speķi apcep uz pannas iebrūnu, ieliek katlā un ar papriku un sagrieztiem

Teļa cepetis

Sastāvs: 200 g. teļa gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. pētersīļu, 15 g. skāba krējuma, sāls. Pagatavošana 1. Teļa cisku ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej buljonu, pieliek sagrieztas garšsaknes un cepšanu turpina vidējā siltumā,

Vārīta teļa gaļa

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 1200 gr teļa gaļas, burkāns, pipari, virces, lauru lapa. sīpols, selerija, sviests, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli. karstā sviestā apcep brūnus, saliek katliņā, pieliek garšvielas, uz pannas apceptu burkānu. Mīkstu gaļu izņem no katliņa, mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu. Vāra ap 15

Jēra gaļas un kāļu sautējums

Sastāvs: 150 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 200 g. kāļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls, ķimenes, zaļumi Pagatavošana Gaļu sadala porciju gabalos, cep uz pannas sakarsētos taukos, liek katliņā, pārlej ar pannas atvārījumu, pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu biezeni un sautē. Tad pievieno gabaliņos

Jēra gala ar dārzājiem

Sastāvs: 1200 gr jēra gaļas, 1 mazāka balto kāpostu galviņa,100 gr burkānu. 50 gr kāļu. 600 gr kartupeļu, pētersīlis, selerija, sīpols, vircas, pipari, tauki, sāls. Pagatavošana Gaļu sagriež mazākos gabaliņos, apkaisa ar sāli, apcep karstos taukos. Kāļus, kartupeļus, burkānus, pētersīli, seleriju, sīpolu, sagriež, saliek katlā, vienā malā gaļu, otrā saknes: burkānus, kāļus, kāpostus, virsū kartupeļus,

Vērša gulašs

Sastāvs: 1 kg. vērša gaļas, 1 ēd.k. miltu, sāls, pipari, sīpols, 2 burkāni, buljons. Pagatavošana Gaļu nedaudz apdauza, sagriež gabalos, apcep, katliņā tvaiko, pārlejot pannas atvārījumu. Burkānus, sīpolus, līdz ar gaļu apcep. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Galu saliek traukā, pārlej nedaudz mērces. Pasniedz ar

Jēra cepetis

Sastāvs: 200 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, sāls, pipari, lauru lapas. Pagatavošana Jēra ciskas vai nieru gabalu ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, pētersīļus, garšvielas un cep