Teļa cepetis

Sastāvs: 200 g. teļa gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. pētersīļu, 15 g. skāba krējuma, sāls. Pagatavošana 1. Teļa cisku ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej buljonu, pieliek sagrieztas garšsaknes un cepšanu turpina vidējā siltumā,

Vārīta teļa gaļa

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 1200 gr teļa gaļas, burkāns, pipari, virces, lauru lapa. sīpols, selerija, sviests, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sagriež glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli. karstā sviestā apcep brūnus, saliek katliņā, pieliek garšvielas, uz pannas apceptu burkānu. Mīkstu gaļu izņem no katliņa, mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu. Vāra ap 15

Jēra gaļas un kāļu sautējums

Sastāvs: 150 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 200 g. kāļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls, ķimenes, zaļumi Pagatavošana Gaļu sadala porciju gabalos, cep uz pannas sakarsētos taukos, liek katliņā, pārlej ar pannas atvārījumu, pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu biezeni un sautē. Tad pievieno gabaliņos

Jēra gala ar dārzājiem

Sastāvs: 1200 gr jēra gaļas, 1 mazāka balto kāpostu galviņa,100 gr burkānu. 50 gr kāļu. 600 gr kartupeļu, pētersīlis, selerija, sīpols, vircas, pipari, tauki, sāls. Pagatavošana Gaļu sagriež mazākos gabaliņos, apkaisa ar sāli, apcep karstos taukos. Kāļus, kartupeļus, burkānus, pētersīli, seleriju, sīpolu, sagriež, saliek katlā, vienā malā gaļu, otrā saknes: burkānus, kāļus, kāpostus, virsū kartupeļus,

Vērša gulašs

Sastāvs: 1 kg. vērša gaļas, 1 ēd.k. miltu, sāls, pipari, sīpols, 2 burkāni, buljons. Pagatavošana Gaļu nedaudz apdauza, sagriež gabalos, apcep, katliņā tvaiko, pārlejot pannas atvārījumu. Burkānus, sīpolus, līdz ar gaļu apcep. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Galu saliek traukā, pārlej nedaudz mērces. Pasniedz ar

Jēra cepetis

Sastāvs: 200 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, sāls, pipari, lauru lapas. Pagatavošana Jēra ciskas vai nieru gabalu ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, pētersīļus, garšvielas un cep

Tvaikots teļa filejs baraviku mērcē

Sastāvs: 5 teļa fileja, 4 baravikas, 2 ēd.k. skāba krējuma, sviests, sāls. Pagatavošana Filejiem noņem virsējās plēves, apcep karstos taukos visas puses brūnas, vāra katliņā. Mīkstai gaļai pieliek skābu krējumu, sagrieztas baravikas, sāli. Fileju sagriež, sakārto trauka, pārlej nedaudz mērces. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dažādiem salātiem. Mērci pasniedz mērces traukā.

Jēra gaļas un rīsu sautējums

Sastāvs: 150 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 25 g. sīpolu, 10 g. burkānu, 15 g. tomātu biezeņa, 50 g. rīsa, sāls, sarkanie pipari. Pagatavošana Gaļas mīkstumu no ciskas vai muguras gabala sagriež kubveida gabaliņos un sakarsētos taukos apcep, tad liek sautējamā katliņā, pievieno sāli, sarkanos piparus, salmiņos sagrieztus, apceptus sīpolus, burkānus, tomātu biezeni. Pēc

Kaukāza šašliks (versija)

Kaukāza šašliks (versija)

Sastāvs: 1200 gr jēra gurna, sāls, pipari, sīpols, sviests, tvaikoti rīsi vai cepti kartupeli. Pagatavošana Gaļu atdala no kaula, noņem plēves, sagriež plānās šķēlītēs, izdauza, liek traukā, apsala, ar kopā sajauktiem sīpoliem, pipariem un sāli, noliek vēsā vietā 24 stundas, cep karstā sviestā uz ātras uguns. Sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu. Pasniedz ar

Vērša šnicele

Sastāvs: 1 kg vērša fileja, 5 olas, sāls, pipari, sviests, skābs gurķis, kartupeļu biezenis. Pagatavošana Gaļai noņem taukus, plēves. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, cep karstā sviestā abas puses viegli brūnas, noņem uz lēnākas uguns, lai izkarst. Nocep vēršacis, šniceli, sakārto uz garena trauka, pārlej karstu sviestu. Uz katras šniceles uzliek vienu