Cūkas gaļas, kartupeļu un sēņu sautējums

Sastāvs: 100 g. cūkas gaļas, 50 g. vārītu sēņu, 15 g. puravu, 200 g. kartupeļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, zaļumi. Pagatavošana Gabaliņos sagrieztu cūkas gaļu (dūmotu vai sālītu) kopā ar sasmalcinātiem puraviem, sēnēm apcep, pieliek sāli, pārlej ūdeni vai buljonu un sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sautē,

Cūkas galvas siers

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 15 g. mēles, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, sāls, garšvielas. Pagatavošana Vidēja lieluma cūkas galvai apakšējā pusē pārgriež ādu un iecērt tā, lai priekšpusē abas galvas puses turētos kopā, izņem smadzenes un nomazgā. Pēc tam galvu, kā arī mēli liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas,

Vārīts dūmots šķiņķis

Sastāvs: 300 g. cūkas šķiņķa, 20 g. sīpolu, 20 g. burkānu, 10 g. pētersīļu. Pagatavošana Dūmotu cūkas šķiņķi liek aukstā ūdenī, uzvāra, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus un vāra katlā, apsedzot ar vāku, uz lēnas uguns 3-4 stundas, Tad izņem no ūdens, sagriež šķēlēs, sakārto traukā un pasniedz ar tomātu mērci, vārītiem kartupeļiem, sautētiem skābētiem

Kartupeļi ar žāvētu cūkgaļu

Sastāvs: 8 kartupeļi, 200 g cauraugušas cūkgaļas, 1 sīpols, 1 glāze tomātu biezeņa, sāls, pipari, taukvielas, krējums. Pagatavošana Gaļu sagriež plānās šķēlītēs vai strēmelēs. Sīpolu notīra, sagriež ripiņās. Katlā sakarsētās taukvielās sacep gaļu un sīpolus, tad pieliek notīrītus, šķēlēs vai stienīšos sagrieztus kartupeļus, maisot apcep, pārkaisa sāli, piparus, pieliek tomātu biezeni, papildina ar buljonu vai