Sivēns pildīts

Sastāvs: 3 kg sivēna, 2 kg liesas cūkas gaļas, 1 mēle, 4 novārītas olas, 4 olas, sāls 200 gr. krējums, pipari, muskatrieksts. 100 gr sviesta. 300 gr speķa, 1/2 tējkarotes cukura, ūdens. Pagatavošana Sivēnu notīra, nomazgā, ādu nogriež, gaļu noņem no kauliem, sagriež mazos gabaliņos, apsala 24 stundas ar sāli, samaļ 2 reizes, pieliek izkausētu

Cūkas ribas

Sastāvs: 1200 gr cūkas krūts, sals, pipari, tauki. Pagatavošana Krūti sacērt gabaliņos, apkaisa ar sāli, apcep brūnus, liek katliņā, uzlej drusku ūdeni, tvaiko mīkstus, gaļu izņem, mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieliek miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš. Gaļu sakārto ragū bļodā, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej mērces traukā, garnē ar zaļumiem. Pasniedz ar ceptiem

Ar šķiņķi pildīti gurķi

Sastāvs: 2 skābi gurķi, 50 g vārīta šķiņķa, 1 ola, 2 ēdamkarotes skāba krējuma vai majonēzes, 1 vārīts kartupelis, zaļumi, tomāti vai piparu sarkanās pākstis greznošanai. Pagatavošana Gurķus pārgriež gareniski vai šķērsām uz pusēm. Nedaudz nolīdzina, lai gurķis labāk stāvētu, izņem sēklotni. Šķiņķi, kartupeli un vārītu olu sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar krējumu vai majonēzi,

Šašliks upeņu marinādē

Šašliks upeņu marinādē

Sastāvs: 1,5 kg cūkgaļas, glāze upeņu (var lietot arī upeņu ievārījumu), 1 sīpols, 4ēd.k. etiķis, 3 tēj, k. cukurs, 1 ēd.k. sāls Pagatavošana Gaļu sagriež sev tīkamos gabalos, sagriež šķēlēs sīpolus. Kad gaļa ar sīpoliem ir sajaukta, tad pievieno upenes (upenes maisot samīcīt). Ja nav upeņu var izmantot upeņu ievārījumu bet tad cukuru nevajag. Pievieno