Cūkas fileja

Sastāvs: 100 g cūkas filejas, garšvielas. Pagatavošana Cūkas fileju atdala, lai apkārt būtu plāna speķa kārtiņa. Tad ieberzē, ar sāls, cukura, salpetra un piparu maisījumu, ietin no nieru taukiem atdalītā plēvē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto cūkas fileju liek traukā, pārkaisa sāli un atstāj dažas dienas, lai iesālās. Pēc tam dūmo. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs,

Cūkgaļas karbonāde

Karbonāde

Sastāvs: 150 g. cūkas gaļas, 1/5 olas, 15 g. rīvmaizes, 15 g. tauku, sāls. Pagatavošana Cūkas muguras gabalu sagriež 2 cm biezās šķēlēs, lai pie katras šķēles paliktu ribas kauliņš. Pēc tam gaļu izdauza, pārkaisa sāli, iemērc sakultā olā un apviļā rīvmaizē. Liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnu, gatavu. Izcepto

Kartupeļu, speķa un siera sacepums

Sastāvs: 5 Kartupeļi, 200 g žāvēta speķa, 200 g siera, 2 olas, sāls, 1/2 glāzes krējuma, 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu zaļumu, rīvmaize. Pagatavošana Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Olas sakuļ, pieliek sāli, krējumu, zaļumus. Veidni ietauko, liek kārtām kartupeļus, rīvētu sieru un ļoti plānas speķa šķēlītes. Virsmai pārliek speķa šķēlītes, cep cepeškrāsnī. Kad kartupeļi mīksti,