Kartupeļi ar šķiņķi

Sastāvs: 250 g kartupeļu, 75 g vārīta šķiņķa, 15 g sviesta, 1/2 olas, sāls, zaļumi Pagatavošana Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek katliņā izkausētā sviestā un samaisa. Tad kartupeļiem pārlej sakultu olu un karsējot apmaisa, līdz ola sarecējusi. Kartupeļus liek cepešbļodā, pārliek šķiņķa šķēlītes, pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.

Cūkgaļas galerts 1

Sastāvs: 150 g cūkas gaļas, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 4 g pētersīļu un seleriju. Pagatavošana Garšvielas Izvēlas jaunu, vidēju treknu sivēna gaļu. Galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Kājas pārcērt un arī sānu un plecu gabalu sadala sīkāk un nomazgā. Tad gaļu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa tikko

Šķiņķa kroketes

Sastāvs: 400 g šķiņķa, 200 g sviesta, 3 olas, milti un berzta maize panējumam. Pagatavošana Jēlu vai vārītu šķiņķi divas reizes izlaiž cauri maltuvei (vai arī smalki sakapā) un samīca ar izkausētu sviestu, olu dzeltenumiem un putās sakultu olbaltumu, tad pagatavo garenus plācenīšus, apviļā miltos, olā un berztā maizē, un kroketes apcep sviestā vai taukos

Makaroni ar speķi

Sastāvs: 100 g makaronu, 20 g dūmota speķa, sāls. Pagatavošana Makaronus vāra liela ūdens daudzumā, pievienojot sāli, līdz tie mīksti. Tad uzlej uz sieta un ūdeni notecina. Dūmota speķi sagriež sīkos gabaliņos un katliņā apcep, pievieno novārītus makaronus un maisot nedaudz uzkarsē. Liek dziļākā traukā un pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.

Cūkas cepetis (versiaja)

Sastāvs: 2 kg cūkas gurns, sāls, 1 ēdamkarote miltu. Pagatavošana Gurnam nocērt kaulu, labi nomazgā, ierīvē ar sāli, uz pannas uzliek skaliņus, uzliek cepeti, ādas pusi uz pannas, pārlej ar ūdeni, cep karstā krāsnī, bieži aplaistot, apmēram 3 stundas. Apgriež ādas pusi virsū, ādu sagriež mazos gabaliņos, cep gaiši brūnu (neaplaistot). Mērci ielej katliņā, savāra

Gurķi ar speķi

Sastāvs: 4—5 personām, 4 lieli gurķi, 125 gr. speķa, sīpols, 2 karotes miltu, etiķis, cukurs, sāls un pipari. Pagatavošana Resnus dārza gurķus noloba un gareniski pārgriež uz pusēm, sēklas un mīkstumu izgrebj ar sudraba vai stikla karotīti. Tad gurķus sagriež glītos, ne pārāk mazos gabalos (jo tie vāroties saraujas) , uzlej pāri tik daudz sālsūdens,

Malta sivēna rulāde

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 2 kg sivēna gaļas (pleca gabals ar visu ādu), 1 tējkarote salpetra, 1 tējkarote cukura, sāls, 6 olas, pipari, muskata rieksts, 100 gr baltmaizes, 100 gr krējuma, 100 gr sviesta. Pagatavošana Gaļu nomazgā, atdala no ādas, atstājot nedaudz speķa. Cukuru, salpetri un sāli sajauc kopā, galu apsala, liek līdz nākošai dienai vēsā

Cūkgaļas karbonāde (versija 2)

Sastāvs: 1 kg cūkas mugurgabala (karbonādes), 1 ola, sāls, rīvmaize, milti. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, ribas atstāj klāt, sagriež glītās šķēlēs 2 pirkstu platumā, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos taukos gaiši brūnas. Gatavas sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, līdzās sakārto ceptus kartupeļus, skābus kāpostus, garnē ar zaļumiem.

Ar gaļu pildīti tomāti

Sastāvs:  12 tomāti, 300 g cūkas gaļas, 2 ēdamkarotes risu, 1 sīpols, sāls, garšvielas, zaļumi, 50 g sviesta vai margarīna, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, siers. Pagatavošana Izvēlas vidēji lielus, gludus, stingrus tomātus. Tiem nogriež vāciņus, ar tējkaroti izņem sēklotnes un izdobtos vidiņu piepilda ar gaļas masu, ko pagatavo, samaltai gaļai pievienojot vārītus, atdzesētus rīsus, sāli,

Skābi kāposti ar cūkas ribiņām

Sastāvs: 4 personām, 1/2 kilogramu skābu kāpostu, 1/2 kilogramu svaigu vai sālītu cūkas ribiņu, mazliet ķimeņu, sāls. Pagatavošana Pusi cūkas ribiņu labi nomazgā, ieliek vārāmā poda dibenā, tām virsū ar dakšiņu saliek skābus kāpostus, un pašā virsū iekārto otru pusi ribiņu. Pildījumu apkaisa ar ķimenēm, aplej ar ūdeni tā, lai tas tikko segtu ribiņas, un