Vārīts šķiņķis

Sastāvs: 600 g. dūmotas cūkgaļas, 1 sīpols, 1 burkāns, garšsaknes, garšvielas. Pagatavošana Cūkas šķiņķi vai ruleti liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un lēni vāra. Kad gaļa pusgatava, pievieno sīpolu, burkānu, garšsaknes, garšvielas un turpina vārīšanu, līdz gaļa mīksta. No šķidruma izņemto gaļu var pasniegt gan siltu ar dārzeņu piedevām, gan atdzesētu (vasaras pusdienām) ar

Sivēna veltnis

Sastāvs: 150 g. sivēna gaļas, 25 g. garšvielas, 5 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, garšvielas. Pagatavošana Cauraugoša sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuru izdauza, ieberzē ar sāls, cukura un salpetra maisījumu. Pēc tam sānu gabalu satin, sākot no garās malas, stingrā veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto veltni liek

Cūku ļipiņas

Sastāvs: 250 gr sviesta, 4 olas, 250 gr cukura , tase baltvīna, milti. Tauki vai margarīns varīšanai. Pagatavošana Labi saputo sviestu ar olām un cukura, pievieno baltvīnu un miltus , lai mīklu var izrullēt . Kad mīkla izrullēta 1/2 cm biezumā, to sagriež 2 pirkstu platās strēmelēs. No sagrieztām strēmelēm veido ļipiņas un vāra taukos

Vārīta sivēna gaļa

Sastāvs: 1200 gr cūkgaļas, buljons, sīpoli, vircas, lauru lapa, sāls, 1 tējkarote miltu, sviests. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sacērt glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli, karstos taukos apcep brūnu, sakārto katlā, pārlej gaļas atvārījumu. pieliek sīpolu, lauru lapu, vircas, tvaiko uz lēnas uguns. Mērci savāra brūnu, pieliek miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sakārto

Cūkas gaļas, kartupeļu un sēņu sautējums

Sastāvs: 100 g. cūkas gaļas, 50 g. vārītu sēņu, 15 g. puravu, 200 g. kartupeļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, zaļumi. Pagatavošana Gabaliņos sagrieztu cūkas gaļu (dūmotu vai sālītu) kopā ar sasmalcinātiem puraviem, sēnēm apcep, pieliek sāli, pārlej ūdeni vai buljonu un sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sautē,

Cūkas galvas siers

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 15 g. mēles, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, sāls, garšvielas. Pagatavošana Vidēja lieluma cūkas galvai apakšējā pusē pārgriež ādu un iecērt tā, lai priekšpusē abas galvas puses turētos kopā, izņem smadzenes un nomazgā. Pēc tam galvu, kā arī mēli liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas,

Vārīts dūmots šķiņķis

Sastāvs: 300 g. cūkas šķiņķa, 20 g. sīpolu, 20 g. burkānu, 10 g. pētersīļu. Pagatavošana Dūmotu cūkas šķiņķi liek aukstā ūdenī, uzvāra, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus un vāra katlā, apsedzot ar vāku, uz lēnas uguns 3-4 stundas, Tad izņem no ūdens, sagriež šķēlēs, sakārto traukā un pasniedz ar tomātu mērci, vārītiem kartupeļiem, sautētiem skābētiem

Kartupeļi ar žāvētu cūkgaļu

Sastāvs: 8 kartupeļi, 200 g cauraugušas cūkgaļas, 1 sīpols, 1 glāze tomātu biezeņa, sāls, pipari, taukvielas, krējums. Pagatavošana Gaļu sagriež plānās šķēlītēs vai strēmelēs. Sīpolu notīra, sagriež ripiņās. Katlā sakarsētās taukvielās sacep gaļu un sīpolus, tad pieliek notīrītus, šķēlēs vai stienīšos sagrieztus kartupeļus, maisot apcep, pārkaisa sāli, piparus, pieliek tomātu biezeni, papildina ar buljonu vai

Sautētas aknas

Sastāvs: 150 g. cūkas aknu, 15 g. tauku, 15 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. kviešu miltu, 25 g. sk. krējuma. Pagatavošana Aknas sagriež iegarenos gabaliņos, pārkaisa sāli, apviļa miltos, liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep. Tad pielej karstu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus un sautē apmēram 15-20 minūtes. Beidzot pievieno

Cūkas galvas veltnis

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 15 g. mēles, 1/4 olas, 10 g. burkānu, 10 g. sk. gurķu, garšvielas. Pagatavošana Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Tad galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas