Cūkas gaļas filejs ar plumem

Sastāvs: 1 kg. cūkas fileja, 1 gl. baltvīna,1 ēd.k. cukura, 1 citrons, 4 krustnagliņas, 1 tēj.k. smalko piparu, 300 g. žāvētu plūmju, 1 sīpols, sāls, taukviela. Pagatavošana Vīnu, cukuru, citrona sulu, krustnagliņas un žāvētās plūmes uzvāra, patur karstumā 10 minūtes. Plūmes izņem, atbrīvo no kauliņiem. Fileja gabalu gareniski pa vidu iegriež. Griezumā ievieto plūmes, fileju

Kāļu biezenis ar speķi

Sastāvs: 800 gr. kāļu, 2 sīpoli, 100 g. speķa, buljons, sviests, pipari, sāls. Pagatavošana Sagrieztu kubiciņos speķi un vienu sīki sasmalcinātu sīpolu sacep, pievieno gabaliņos sagrieztus kāļus, buljonu, pēc garšas garšvielas, aizvākotā traukā sautē, līdz kāļi gatavi, tad sablenderē, vēlreiz uzkarsē. Sīpolu sagriež ripās un uz pannas sviestā apcep. Kāļu biezeni pasniedz kopā ar sviestā

Pildīta cūkas galva

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2 tējkarote cukura, muskatrieksts, 200 gr svaiga speķa, 3 karotes krējuma, 100 gr sviesta, 3 cieti novārītas olas. Pagatavošana Adu nodīrā no kauliem, uzmanīgi noņem gaļu, lai āda paliek vesela. Gaļu sagriež, pieliek

Sivēna mugura

Sastāvs: 1200 gr sivēna muguras, 1 karote miltu, buljons, sāls. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, nomazgā, ierīvē ar sāli, liek uz pannas, cep aplaistot. Kad ādiņa mīksta, apgriež uz augšu, sagriež, ādiņu apcep brūnu. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieliek 1 karoti miltu, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sagriež glītās šķēlēs,

Vārīts šķiņķis

Sastāvs: 600 g. dūmotas cūkgaļas, 1 sīpols, 1 burkāns, garšsaknes, garšvielas. Pagatavošana Cūkas šķiņķi vai ruleti liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un lēni vāra. Kad gaļa pusgatava, pievieno sīpolu, burkānu, garšsaknes, garšvielas un turpina vārīšanu, līdz gaļa mīksta. No šķidruma izņemto gaļu var pasniegt gan siltu ar dārzeņu piedevām, gan atdzesētu (vasaras pusdienām) ar

Sivēna veltnis

Sastāvs: 150 g. sivēna gaļas, 25 g. garšvielas, 5 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, garšvielas. Pagatavošana Cauraugoša sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuru izdauza, ieberzē ar sāls, cukura un salpetra maisījumu. Pēc tam sānu gabalu satin, sākot no garās malas, stingrā veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto veltni liek

Cūku ļipiņas

Sastāvs: 250 gr sviesta, 4 olas, 250 gr cukura , tase baltvīna, milti. Tauki vai margarīns varīšanai. Pagatavošana Labi saputo sviestu ar olām un cukura, pievieno baltvīnu un miltus , lai mīklu var izrullēt . Kad mīkla izrullēta 1/2 cm biezumā, to sagriež 2 pirkstu platās strēmelēs. No sagrieztām strēmelēm veido ļipiņas un vāra taukos

Vārīta sivēna gaļa

Sastāvs: 1200 gr cūkgaļas, buljons, sīpoli, vircas, lauru lapa, sāls, 1 tējkarote miltu, sviests. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sacērt glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli, karstos taukos apcep brūnu, sakārto katlā, pārlej gaļas atvārījumu. pieliek sīpolu, lauru lapu, vircas, tvaiko uz lēnas uguns. Mērci savāra brūnu, pieliek miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sakārto

Cūkas gaļas, kartupeļu un sēņu sautējums

Sastāvs: 100 g. cūkas gaļas, 50 g. vārītu sēņu, 15 g. puravu, 200 g. kartupeļu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, zaļumi. Pagatavošana Gabaliņos sagrieztu cūkas gaļu (dūmotu vai sālītu) kopā ar sasmalcinātiem puraviem, sēnēm apcep, pieliek sāli, pārlej ūdeni vai buljonu un sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sautē,

Cūkas galvas siers

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 15 g. mēles, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, sāls, garšvielas. Pagatavošana Vidēja lieluma cūkas galvai apakšējā pusē pārgriež ādu un iecērt tā, lai priekšpusē abas galvas puses turētos kopā, izņem smadzenes un nomazgā. Pēc tam galvu, kā arī mēli liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas,