Malta sivēna rulāde

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 2 kg sivēna gaļas (pleca gabals ar visu ādu), 1 tējkarote salpetra, 1 tējkarote cukura, sāls, 6 olas, pipari, muskata rieksts, 100 gr baltmaizes, 100 gr krējuma, 100 gr sviesta. Pagatavošana Gaļu nomazgā, atdala no ādas, atstājot nedaudz speķa. Cukuru, salpetri un sāli sajauc kopā, galu apsala, liek līdz nākošai dienai vēsā

Cūkgaļas karbonāde (versija 2)

Sastāvs: 1 kg cūkas mugurgabala (karbonādes), 1 ola, sāls, rīvmaize, milti. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, ribas atstāj klāt, sagriež glītās šķēlēs 2 pirkstu platumā, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos taukos gaiši brūnas. Gatavas sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, līdzās sakārto ceptus kartupeļus, skābus kāpostus, garnē ar zaļumiem.

Ar gaļu pildīti tomāti

Sastāvs:  12 tomāti, 300 g cūkas gaļas, 2 ēdamkarotes risu, 1 sīpols, sāls, garšvielas, zaļumi, 50 g sviesta vai margarīna, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, siers. Pagatavošana Izvēlas vidēji lielus, gludus, stingrus tomātus. Tiem nogriež vāciņus, ar tējkaroti izņem sēklotnes un izdobtos vidiņu piepilda ar gaļas masu, ko pagatavo, samaltai gaļai pievienojot vārītus, atdzesētus rīsus, sāli,

Skābi kāposti ar cūkas ribiņām

Sastāvs: 4 personām, 1/2 kilogramu skābu kāpostu, 1/2 kilogramu svaigu vai sālītu cūkas ribiņu, mazliet ķimeņu, sāls. Pagatavošana Pusi cūkas ribiņu labi nomazgā, ieliek vārāmā poda dibenā, tām virsū ar dakšiņu saliek skābus kāpostus, un pašā virsū iekārto otru pusi ribiņu. Pildījumu apkaisa ar ķimenēm, aplej ar ūdeni tā, lai tas tikko segtu ribiņas, un

Sivēns pildīts

Sastāvs: 3 kg sivēna, 2 kg liesas cūkas gaļas, 1 mēle, 4 novārītas olas, 4 olas, sāls 200 gr. krējums, pipari, muskatrieksts. 100 gr sviesta. 300 gr speķa, 1/2 tējkarotes cukura, ūdens. Pagatavošana Sivēnu notīra, nomazgā, ādu nogriež, gaļu noņem no kauliem, sagriež mazos gabaliņos, apsala 24 stundas ar sāli, samaļ 2 reizes, pieliek izkausētu

Cūkas ribas

Sastāvs: 1200 gr cūkas krūts, sals, pipari, tauki. Pagatavošana Krūti sacērt gabaliņos, apkaisa ar sāli, apcep brūnus, liek katliņā, uzlej drusku ūdeni, tvaiko mīkstus, gaļu izņem, mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieliek miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš. Gaļu sakārto ragū bļodā, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej mērces traukā, garnē ar zaļumiem. Pasniedz ar ceptiem

Ar šķiņķi pildīti gurķi

Sastāvs: 2 skābi gurķi, 50 g vārīta šķiņķa, 1 ola, 2 ēdamkarotes skāba krējuma vai majonēzes, 1 vārīts kartupelis, zaļumi, tomāti vai piparu sarkanās pākstis greznošanai. Pagatavošana Gurķus pārgriež gareniski vai šķērsām uz pusēm. Nedaudz nolīdzina, lai gurķis labāk stāvētu, izņem sēklotni. Šķiņķi, kartupeli un vārītu olu sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar krējumu vai majonēzi,

Šašliks upeņu marinādē

Šašliks upeņu marinādē

Sastāvs: 1,5 kg cūkgaļas, glāze upeņu (var lietot arī upeņu ievārījumu), 1 sīpols, 4ēd.k. etiķis, 3 tēj, k. cukurs, 1 ēd.k. sāls Pagatavošana Gaļu sagriež sev tīkamos gabalos, sagriež šķēlēs sīpolus. Kad gaļa ar sīpoliem ir sajaukta, tad pievieno upenes (upenes maisot samīcīt). Ja nav upeņu var izmantot upeņu ievārījumu bet tad cukuru nevajag. Pievieno

Cukgaļas galerts 2

Sastāvs: 2 kg sivēna gaļas, 1 sīpols, 4 kājas, 2 olu baltumi, pipari, sāls, sīpoli, vircas, 2 litri ūdens. Pagatavošana Sivēna gaļu sagriež glītos gabaliņos, sacērt kājas, uzliek kopā ar aukstu ūdeni vārīt, līdz ko uzvārās, nolej pirmo ūdeni ar visām putām, noskalo gaļu. pārlej jaunu ūdeni, pieliek vircas, sāli, sīpolu, vāra uz lēnas uguns.

Cūkas šniceles

Sastāvs: 1 kg. gurna mīkstuma, tauki, sāls, rīvmaize, 1 ola. Pagatavošana Gaļu noņem no kaula, sagriež glītās šķēlēs, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos taukos vai sviestā gaiši brūnas. Gatavas sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu.