Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Cūkgaļas karbonāde

cūkgaļas karbonādes

Sastāvs: 4 šķēles (600 g.) cūkgaļas karbonādes, 1 ola, 5 ēd.k. rīvmaizes, tauki, sviests cepšanai, pipari, sāls. Pagatavošana Gaļas dēlīti noskalo ar aukstu ūdeni, novieto uz tā karbonādes šķēli un ar gaļas āmuriņu viegli izdauza. Ja šķēles izdauza par plānu, karbonādei trūkst sulīguma. Olu ar dakšiņu sakuļ. Ar dakšiņas un naža palīdzību gaļas šķēli apviļā

Šašliks ar majonēzi

Šašliks ar majonēzi

Sastāvs: 1,5 kg. cūkgaļas kakla karbonādes, 100gr majonēze, sīpols, garšvielas Pagatavošana Gaļu šašlikam sagriež tīkamos gabalos (parasti divu pirkstu platumā) ievieto traukā, pievieno majonēzi, ripās grieztus sīpolus, nedaudz sāli un protams citas garšvielas (diles, pipari utt.) kas nu kuram patīk. Gatavo trauku ar šašliku novieto vēsā vieta ievilkties apmēram 24h. Tālāk gaļiņa šašlikam ir gatava

Saldēts sivēns

Sastāvs: 2 kg sivēna krūšu gabala, 2 litri ūdens, 4 sivēna kājas, vircas, sīpols, sāls, 2 olu baltumi, 50 gr maltas vērša gaļas. Pagatavošana Gaļu uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, līdz ko uzvārās, nolej ar visām putām. Uzliek ar jaunu ūdeni, pieliek vircas, sīpolu, sāli. vāra uz lēnas uguns, kamēr mīksta. Gaļu noliek vēsā vietā.

Cūkgaļas gulašs.

Sastāvs: 1400 gr. cūkas, 50 gr. žāvēta speķa, 1 tēj.k. paprika, 2 tēj.k. miltu, sāls, 2 sīpoli. Pagatavošana Gaļu nogriež no kauliem, sagriež glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli, uz karstas pannas apcep brūnus, liek katliņā, pielej nedaudz ūdens, vāra mīkstu. Mērci atvāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, izkāš, pieliek papriku, uzkarsē. Gaļu sakārto ragū

Cūkas gaļas filejs ar plumem

Sastāvs: 1 kg. cūkas fileja, 1 gl. baltvīna,1 ēd.k. cukura, 1 citrons, 4 krustnagliņas, 1 tēj.k. smalko piparu, 300 g. žāvētu plūmju, 1 sīpols, sāls, taukviela. Pagatavošana Vīnu, cukuru, citrona sulu, krustnagliņas un žāvētās plūmes uzvāra, patur karstumā 10 minūtes. Plūmes izņem, atbrīvo no kauliņiem. Fileja gabalu gareniski pa vidu iegriež. Griezumā ievieto plūmes, fileju

Kāļu biezenis ar speķi

Sastāvs: 800 gr. kāļu, 2 sīpoli, 100 g. speķa, buljons, sviests, pipari, sāls. Pagatavošana Sagrieztu kubiciņos speķi un vienu sīki sasmalcinātu sīpolu sacep, pievieno gabaliņos sagrieztus kāļus, buljonu, pēc garšas garšvielas, aizvākotā traukā sautē, līdz kāļi gatavi, tad sablenderē, vēlreiz uzkarsē. Sīpolu sagriež ripās un uz pannas sviestā apcep. Kāļu biezeni pasniedz kopā ar sviestā