Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Šašliks

Šašliks

Sastāvs: 150 g. jēra gaļas, 50 g. sīpolu, 50 g. tomātu, 1/6 citrona, 20 g. lociņu Marinēšanai: uz 1 kg. gaļas, 100 g. sīpolu, smalko piparu, 40 g. 9% etiķa, 15 g. sāls. Pagatavošana Gaļu (muguras vai ciskas mīkstumu) atdala no plēvēm, taukiem un sagriez kvadrātiņos vai kubiņos. Pēc tam gaļu liek kārtām fajansa vai

Cūkas gaļas un plūmju sautējums

Sastāvs: 150 g. cūkas, 10 g. tauku, 25 g. sīpolu, 15 g. tomātu biezeņa, 50 g. kaltētu plūmju, sāls, sarkanie pipari. Pagatavošana Cūkas gaļas mīkstumu sagriez gabaliņos (50g.), liek uz pannas sakarsētos taukos un strauji apcep brūnus. Tad gaļai pievieno sagrieztus sipolus, tos apcep, pieliek tomātu biezeni un vēl dažas minūtes cep. Pēc tam gaļu

Zosu rulāde žāvēta

Sastāvs: 1 zoss, 1 tējkarote cukura, 1 tējkarote salpetra, 3 ēdamkarotes sāls. Pagatavošana Notīrītu zosi pārgriež uz pusēm, izņem kaulus. Cukuru, sāli un salpetri sajauc kopā un no visām pusēm ierīvē zosi, saliek traukā, noslogo, noliek vēsā vietā, sāla 2 – 4 dienas. Noskalo lieko sāli. sarullē, sašuj un žāvē vēsos dūmos.

Zemnieku bifšteks

Sastāvs: 1200 gr vērša fileja. 5 olas, 150 gr sīpolu, sviests, sāls, pipari, cepti kartupeļi, speķis. Pagatavošana Filejam noņem taukus, plēves, sagriež šķēlēs 2 pirkstu biezumā, izdauza no abām pusēm, cep karstā sviestā uz ātras uguns abas puses tā, lai vidū paliek jēls, tad novieto uz lēnākas uguns, lai izkarst, cep vēršacis (no olām). Sīpolus

Ceptas teļa aknas krējuma mērcē

Sastāvs: 800 gr teļa aknu, sāls, tauki, 1 ēd.k. miltu, 5 ēd.k. skāba krējuma, zaļumi. Pagatavošana Aknas nomazgā, sagriež glītās šķēlēs, nedaudz izdauza, karstos taukos cep gatavas, uzkaisa nedaudz sāls. Uz pannas, kur aknas ceptas, uzber miltus, uzlej buljonu, uzvāra, izkāš, pielej skābu krējumu. Aknas sakārto traukā, pārlej mērci, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.