Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Viltotais zaķis

Sastāvs: 0,5 kg. maltās gaļas, 100 g. žāvēta speķa, 3 šķēles baltmaizes, 1 ēd.k. kartupeļu cietes, ūdens, 1 sīpols, rīvmaize, 2 ēd.k. skāba krējuma, 2 ēd.k taukvielas. Pagatavošana Nobriedušu baltmaizi pārlej ar ūdeni, izmērcē. Pusi no speķa sagriež sīkos kubiņos, otru pusi plānās šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina. Gaļai pievieno masā sastrādātu izmērcēto baltmaizi, sīpolu, speķa kubiņus,

Sautētas irbes

Sastāvs: 250 g. irbes gaļas, 20 g. dūmota speķa, 20 g. tauku, 10 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, sāls. Pagatavošana Irbes ieberž ar sāli, uz krūtīm piesien speķa šķēlītes un sautējamā katlā sakarsētos taukos vai sviestā apcep cepeš-krāsnī brūnas. Pārlej nedaudz karsta ūdens, pieliek sagrieztus burkānus, sīpolus, pētersīļus un sautē. Izceptām irbēm

Aukstais teļa cepetis

Sastāvs: 4 kg teļa cepeša, sāls, ūdens, 100 gr sviesta. Pagatavošana Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Uz pannas izkausē sviestu, liek cepeti ar virsējo pusi uz apakšu krāsnī, kad sakarsis, pielej ūdeni. Aplaistot cep vienu pusi brūnu, apgriež, cep otru pusi brūnu (no mērces pagatavo aspiku). Ļauj cepetim atdzist, atdala no kaula, sagriež

Stroganovs

Sastāvs: 1 kg nieru, tauki, 1 ēdamkarote miltu, 1 glāze tomātu biezeņa, stiprie paprika pipari. 100 gr sk. krējuma, nedaudz buljona, sāls. Pagatavošana Gaļai jānoņem plēves, sagriež plānās šķēlēs, izdauza, sagriež tievās strēmelītēs, karstos taukos uz ātras uguns apcep. Saliek katliņā, uzkaisa miltus, pielej buljonu, uzvāra, pieliek paprika piparus, tomātu biezeni, soju, saliek trauka.

Cūkas karbonāde (versija)

Sastāvs: 1200 gr karbonādes (no kakla gala), 1 karote miltu, sāls. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, ierīvē ar sāli, uzlej drusku ūdeni, cep karstā krāsnī, bieži aplaistot, 2 stundas. Mērci maisot savāra brūnu, kamēr tauki atdalās, piesijā miltus, pielej ūdeni vai buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz garenas bļodas, pārlej