Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Antrekots ar sīpoliem

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 10 g. tauku, 100 g. sīpolu, 15 g. sviesta, sāls, pipari, zaļumi. Pagatavošana Liellopa mīkstumam sagriež 1,5-2 cm biezās šķēlēs, tās izdauza, pārkaisa sāli, piparus, izveido ovālas un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas un gatavas. Sīpolus sagriež ripiņās un sviestā cep, līdz mīksti. Uz pannas, kur cepta gaļa

Teļa gaļas un burkānu sautējums

Sastāvs: 100 g. teļa gaļas, 15 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, 200 g. burkānu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. skāba krējuma, sāls, zaļumi. Pagatavošana Gaļu sagriež gabaliņos, liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep. Tad saliek katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno garšsaknes, sāli un sautē. Kad gaļa brīdi sautējusies, tad pievieno

Zosu cepetis 1

Sastāvs: 1 zoss, sāls, brūnais aspiks. Pagatavošana Zosi notīra, nomazgā, iegriež sānos un iesprauž kājas, ierīvē ar sāli, liek uz pannas, pielej ūdeni, cep krāsni apgrozot mīkstu. No mērces pagatavo aspiku. Zosij atgriež fileju, sagriež ieslīpi, atliek atpakaļ un nosaldē ar aspiku. Liek uz bļodas, uz kājām uzmauc papīra manšetes. Var garnēt ar saputotu sviestu,

Vācu bifšteks

Sastāvs: 1200 gr vērša gaļas, sāls, pipari, sviests. Pagatavošana Gaļai noņem plēves, samaļ, samīca. Veido apaļus bifštekus, cep karstā sviestā, apkaisot ar sāli, pipariem, abas puses brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, virsū uzliek sakasītus mārrutkus, blakām ceptus kartupeļus.

Viltotās irbes

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas mīkstuma, 200 gr žāvēta speķa. 100 gr sviesta, 100 gr sk. krējuma, sāls, pipari. Pagatavošana Teļa gaļu sagriež glītās šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, ietin sīkas strēmelītēs sagrieztu speķi, sasien, uz pannas karstā sviestā vai taukos apcep brūnas, ieliek katliņā, tvaiko mazā zupā mīkstas, noņem diegus. Mērci vāra, kamēr atdalās tauki,