Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Dūmu desa

Sastāvs: 4 kg vērša gaļas (mīkstums ), 4 kg cūkas gaļas (cepetis), 1 kg speķa, 1 tējkarote cukura, sāls, pipari, mazs zariņš ķiploku, 50 gr konjaka, zarnas. Pagatavošana Vērša gaļai noņem plēves, cūkas gaļai noņem ādu, sagriež palielos gabaliņos, apsala, sakārto uz dēļa. noliek vēsā vietāuz 2 dienām. Maļ 2 reizes, pieliek parupji maltus piparus,

Ceptas teļa smadzenes I

Sastāvs: 1 kg teļa smadzeņu, 2 olas, 1—2 karotes berztas maizes, 3 karotes sviesta, sāls. Pagatavošana Teļa smadzenes nomērcē ūdenī un labi notīra, lai asiņainas plēvītes klāt nepaliktu, tad 5 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc kam uz sietiņā nopilina, sagriež šķēlītēs, apviļā sakultā olā un berztā maizē un sviestā apcep brūnas. Galdā ceptas teļa

Liellopu bifšteks

Sastāvs: 1 kg vērsa ribas gabala, pipari, sāls, 100 gr sviesta, mārrutka sakne. Pagatavošana Gaļu ar plēvi sagriež pirksta biezuma šķēlēs, no abām pusēm dauza, apkaisa mazliet ar pipariem un sāli un ātri (3—4 min.) apcep izkausētā, stipri sabrūninātā sviestā no abām pusēm brūnu, ieliek sasildītā bļodā, aplej ar mērci, apkaisa ar kasītiem mārrutkiem un

Pildīta cūkas galva

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2 tējkarote cukura, muskatrieksts, 200 gr svaiga speķa, 3 karotes krējuma, 100 gr sviesta, 3 cieti novārītas olas. Pagatavošana Adu nodīrā no kauliem, uzmanīgi noņem gaļu, lai āda paliek vesela. Gaļu sagriež, pieliek

Liellopa gaļas un sīpolu sautējums

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 20 g. tauku, 100 g. sīpolu, 5 g. kviešu miltu, 15 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli un sakarsētos taukos apcep brūnas. Tad liek katliņā kārtām ar ripiņās sagrieztiem sīpoliem, pārlej pannas atvārījumu un sautē. Kad gaļa mīksta, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, skābu