Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Fileja

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 20 g. tauku, 25 g. vārīta šķiņķa vai mēles, 35 g. baltmaizes, 5 g. sviesta, sāls, pipari, zaļumi. Pagatavošana Liellopa filejai vidus daļu sagriež 2-4 cm biezās šķēlēs šķērsām muskuļu šķiedrām, pārkaisa sāli, piparus, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep gatavu. Uz sviestā apceptas baltmaizes šķēlītes liek apceptu šķiņķa

Liellopa gaļas un dārzeņu sautējums

Sastāvs: 100 g. liellopa gaļas, 15 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, 50 g. burkānu, 50 g. kāļu, 150 g. sv. kāpostu, 5 g. kviešu miltu, 10 g. tomātu biezeņa, 10 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana Liellopa gaļas mīkstuma sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs, izdauza, un tās savukārt sagriež iegarenos gabaliņos. Sagrieztos gaļas

Irbītes

Sastāvs: 2 irbītes, sviests. garnēšanai : brūnais aspiks, krutons un manšetes. Pagatavošana Irbītēm nogriež spārnus un galvu ar visu kaklu. Noplaucē karstā ūdenī spalvas, iztīra iekšas, apsvilina, nomazgā un sašuj. Apcep uz pannas sviestā, tad saliek katliņā, pielej nedaudz ūdens, tvaiko kamēr mīkstas. No mērces var pagatavt brūno aspiku. Kad irbītes atdzisušas, noņem diegus, atgriež

Meža cūkas cepetis

Sastāvs: 2 kg. meža cūkas gurna, 5 litri piena, nedaudz kadiķogu, sāls, speķis, sviests, skābs krējums, zaļumi. Pagatavošana Gaļu nomazgā, iemērc pienā, patur 2 dienas, iespeķo, apkaisa ar sāli, bieži aplaistot cep krāsnī, pieber kadiķu ogas. Gatavam izņem kaulu, sagriež glītās šķēlītēs, sakārto uz iegarena trauka, gar abām pusēm sakārto vārītus kartupeļus, pārlej krējuma mērci,

Cepta teļa krūts

Sastāvs: 1 teļa krūts, 2 ēd.k. sviesta, 1 tēj.k miltu, buljons, zaļumi, sāls. Pagatavošana Krūtij izņem kaulus, ierīvē ar sāli, karstā sviestā uz pannas liek krūti, sakarsē, uzlej ūdeni, cep bieži aplaistot līdz paliek mīksta. Mērci vāra, kamēr tauki atdalās, pieber miltus, pielej buljonu, pavāra, izkāš. Teļa krūti sagriež plānās šķēlītēs, sakārto uz trauka. Pasniedz