Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Zoss cepetis

Sastāvs: 1 zoss (2-2,5 kg), 10 g. sīpolu, 10 g. burkānu, 5 g. pētersīļu, garšvielas. Pagatavošana Zosi izveido: Pakaļējā daļā iegriež un iegriezumā iebāž kāju stilbiņus kā kabatā. Tad ieberzē ar sāli, liek cepešpannā, pielej nedaudz verdoša ūdens un apcep brūnu. Pēc tam pievieno garšsaknes, piparus, lauru lapas un cep, bieži aplaistot, līdz cepetis gatavs.

Sautēta liellopa gaļa

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 10 g. speķa, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 10 g. sk. krējuma, sāls. Pagatavošana   Gaļas mīkstumam no muguras vai ciskas gabala atdala plēves, iespeķo, ieberž ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad pārlej

Omlete ar nieriem

Sastāvs: 10 olas, 4 teļa nieri, sāls, sviests cepšanai, 1 glāze piena. Pagatavošana Nieriem nogriež liekos taukus, pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež plānās šķēlītēs, apcep uz ātras uguns. Olas atdala, dzeltenumus saputo, pieliek sāli, saputotus olbaltumus, sajauc sadala 4 – 5 dalās, lej uz mazākām pannām, cep 15 līdz 20 min. mērenā siltumā. Gatavām ietin

Cepta zoss

Sastāvs: 1 zoss, 2 t. k. miltu, sāls. Pagatavošana Zosijsij nogriež kaklu, spārnus, kājas, iztīra iekšas, sānos iegriež, ieliek kājas, ierīvē ar sāli. Liek uz panas, uzlej ūdeni, cep aplaistot mīkstu. Mērci savāra brūnu, pievienojot miltus un buljonu. Zosi pārcērt uz pusi, izņem mugurkaulu, sadala mazākos gabalos, sakarto uz trauka, pārlej mērci.

Holandiešu šnicele

Sastāvs: 1200 gr. teļa gurna, rīvmaize, ola, tauki, maize, sviests (smērēšanai), šķiņķis, lasis, siers, sāls. Pagatavošana Gurnu atdala no kaula, noņem plēves, sagriež šķēlēs, izdauza abas puses, apkaisa ar sāli, iemērc miltos, sakultā olā. rīvmaizē, karstos taukos uz ātras uguns cep gaiši brūnas, sakārto traukā, pārlej ar karstu sviestu. Maizīti sagriež gareniski, nosmērē ar sviestu,