Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Bifšteks

bifšteks

Sastāvs: 800 g liellopu gaļas fileja, 100 g žāvēta cūkas speķa, 1 ēdamkarote tauku un sviesta, 2 sīpoli, sāls, garšvielas. Pagatavošana Gaļas mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļu šķiedrām pirkstu biezās šķēlēs. Šķēles viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas. Speķi griež plānās šķēlēs, liek uz pannas,

Sautēta sirds

Sastāvs: 150 g. liellopa sirds, 20 g. dūmota speķa, 15 g. tauku, 15 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 15 g. tomātu biezeņa, 5 g. kviešu miltu, 25 g. sk. krējuma, garšvielas. Pagatavošana Sirdi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām 1,5-2 cm biezās šķēlēs, iespeķo un uz pannas sakarsētos taukos apcep. Tad liek katliņā, pārlej

Malts teļa galerts

Sastāvs: 1 kg teļa gaļas, 2 teļa kājas, 2 litri ūdens, vircas, sīpoli, sāls. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sacērt gabalos, uzliek ar ūdeni vārīt, līdz tas uzvārās, pirmo ūdeni ar visām putām nolej, gaļu noskalo, pārlej jaunu ūdeni, pieliek vircas, sāli, sīpolu, sacirstas teļa kājas, vāra uz lēnas uguns. Kad gaļa mīksta, samaļ, zupu izkāš, saliek

Viltotais zaķis

Sastāvs: 1 kg vērša gaļas, 50 gr baltmaizes, 4 olas, 50 gr sviesta, 50 gr skāba krējuma, pipari, sīpols, sāls, 1/2 glāze buljona. Pagatavošana Gaļu nomazgā, samaļ, pieliek 2 olas, izmērcētu baltmaizi, piparus, sāli. sīpolus, samaļ atkartoti, pieliek skābu krējumu, buljonu pēc vajadzības (masai jābūt lipīgai), izveido kukulīti. Divas cieti novārītas olas sagriež četrās daļās,

Cūkas filejs

Sastāvs: 1 kg cūkas fileja, 120 gr sviesta, 2 ēd.k. sk. krējuma. 2 tēj.k. miltu, sāls. Pagatavošana Filejam noņem taukus, ierīvē ar sāli, pannā sakarsē sviestu, apcep fileju no visām pusēm brūnu, liek katliņā, uz pannas, kurā cepies filejs, uzlej ūdeni, atvāra, pārlej filejam, tvaiko mīkstu. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej