Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks no vistu kājiņām

vistas šašliks

Sastāvs: Vistu kājiņas 8gb, sojas mērce 100ml, krējums 200ml, saulespuķu eļļa 2.ēd.k., citrons 1gb, majorāns 1ēd.k., sinepes 1ēd.k., sāls un pipari pēc garšas. Pagatavošana Ņem bļodu un gatavo marinādi: sajauc sinepes, krējumu, eļļu, majorānu, garšvielas. Noskalo citronu, nosusina un griež plānās šķēlītēs, pievieno marinādei, pārlej sojas mērci. Noskalo vistu kājiņas, nosusina un sadala uz pusēm,

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Stroganovs

Sastāvs: 600 g. liellopu gaļas fileja, 1—2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k. miltu, 1 – 2 sīpoli, sāls, garšvielas, 200 g. skāba krējuma. Pagatavošana Šķēlēs sagrieztu gaļu izdauza, griež apmēram 5 cm garās strēmelēs. Sakarsētā sviestā strēmeles apcep spilgti brūnas, uzkaisa sāli, piparus. Sviestā sacep sagrieztus sīpolus un miltus, atšķaida pēc vajadzības ar ūdeni vai buljonu,

Liellopa gaļas un siļķu sacepums

Sastāvs: 100 g. liellopa gaļas, 15 g. tauku, 25 g. sīpolu, 50 g. siļķu, 1/2 olas, 25 g. sk. krējuma, 2 g. rīvmaizes Pagatavošana Svaigu vai vārītu gaļu gaļas mašīnā samaļ. Taukos sacep sīki sasmalcinātus sīpolus, pievieno samalto gaļu un apcep. Pēc tam pievieno samaltu siļķi (Nedaudz nomērcētu), skābu krējumu, olu un samaisa. Masu liek

Dārzeņu sautējums ar cīsiņiem

Sastāvs: 1 kg sardeļu, 2 sīpols, 5 burkāni, 500 g kāpostu, 500 g kartupeļu, 2 ēd. k. taukvielas, sāls, pipari, l/2 lauru lapas, 4 ēd. k. krējuma, 2 ēd. k. tomātu biezeņa, zaļumi. Pagatavošana Nomazgātus, notīrītus, gabaliņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātus kāpostus un iepriekš brūngani apceptus sīpolus liek karstā ūdenī un aizvākotā traukā sautē, tad pievieno

Sīpolu sitenis

Sastāvs: 1200 gr vērša iekšējā fileja. 200 gr sīpolu, 150 gr skāba krējuma, 1 ēdamkarote miltu, sāls, pipari, tauki vai sviests. Pagatavošana Gaļai noņem taukus, plēves, sagriež plānās šķēlēs pret šķiedrām, izdauza no abām pusēm, apkaisa ar sāli un pipariem. Karstos taukos apcep tā, lai vidus paliek nedaudz jēls. Sīpolus apcep, noliek atsevišķi. Uz pannas

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: 5 kg cūkas šķiņķa, 2 kg miltu, 3 glāzes ūdens, sāls. Pagatavošana No miltiem un ūdens samīca cietu mīklu. Šķiņķi nomazgā, ierīvē ar sāli, apsmērē visapkārt ar mīklu, cep karstā krāsni 4 stundas. Gatavam noņem maizes garozas, sagriež glītās šķēlēs. Pasniedz ar zirnīšiem.