Piena un upeņu kokteilis

Piena un upeņu kokteilis

Sastāvs: 0,5 L upeņu, 1 L 3,8% piena, 3 ed.k. cukura Pagatavošana Mazgātas upenes, pienu, cukuru ievieto mikserī (blenderis), miksē apmēram 1 minūti, līdz iegūst viendabīgu masu, tad pilda kokteiļa glāzēs ar salmiņu. Līdzīgi pagatavo kokteili arī ar citām ogām un pienu.  

Piena un ruma kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 150 g piena, 50 g salda krējuma (35%), 15 g cukura, 1/4 olas dzeltenuma, 15 g ruma. Pagatavošana Pienam pievieno saldu krējumu, cukuru olas dzeltenumu, rumu, sasmalcinātu ledu un saputo.

Piena un iesala kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 150 g piena, 50 g iesala ekstrakta, 1/4 citrona.   Pagatavošana Pienam pievieno iesala ekstraktu, citrona sulu, sasmalcinātu ledu un saputo.  

Piena un kafijas kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 100 g piena, 50 g salda krējuma (35%), 1/3 olas, 5 g šokolādes, 20 g cukura, 100 g ūdens. Pagatavošana Sastāvs: Gatavošana: Pagatavošana Pienam pievieno saldu krējumu, olas dzeltenumu, šokolādes sīrupu, sasmalcinātu ledu un saputo. Šokolādes tāfelītes saberž, sajauc ar cukuru, uzlej verdošu ūdeni, samaisa, uzkarsē un atdzesē.  

Piena un zemeņu kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 150 g piena, 100 g zemeņu, 20 g cukura, citronskābe. Pagatavošana Sastāvs: Gatavošana: Pagatavošana Zemenes notīra, noskalo, iecukuro, izberž caur sietiņu vai atstāj neizberztas – veselas, pielej pienu, atšķaidītu citronskābi, pievieno ledu un saputo. Dzērienu gatavošanai var ņemt arī zemeņu kompotu vai sīrupu.  

Rūgušpiens ar medu

Sastāvs: Sastāvdaļas: 200 g rūgušpiena, 35 g medus. Pagatavošana Labi atdzesētam rūgušpienam pievieno medu un ar putu slotiņu saputo. Lej glāzēs un pasniedz.  

Zemeņu kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 2 glāzes kafijas krējuma, 100 g. zemeņu, cukurs Pagatavošana Zemenes sasmalcina, pievieno uzvārītu atdzesētu kafijas krējumu, saldina pēc garšas, saputo. Pasniedzot kokteili glāzē, var pievienot sacukurotas zemenes.

Olu – medus kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 2 olas, 2 glāzes piena, 2 ēdamkarotes medus 2-3 karotes apelsīnu sulas, sakapāts ledus Pagatavošana Visas sastāvdaļas ievieto mikserī, sakuļ.

Kakao kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 2 glāzes piena, 1 ēdamkarote kakao, 1 ēdamkarote cukura 100 gr. saldējuma, vaniļa, 1 ēdamkarote kapātu riekstu Pagatavošana Pienu uzvāra. Sajauc kakao ar cukuru un pielej pienu visu vēlreiz uzkarsē, pievieno vaniļu, sakapātos riekstus, atdzesē. Pirms pasniegšanas pievieno glāzei karoti saldējumu un uzlej kakao.

Ābolu-piparmētru kokteilis

Sastāvs: Sastāvdaļas: 0,5 litri ābolu sulas, 2 āboli, cukurs, piparmētru zaļumi, ledus. Pagatavošana Sagriež šķēlēs ābolus un apvāra cukura sīrupā, atdzesē un sīrupam pievieno ābolu sulu. Ledu vēlams sadrupināt un iebērt glāzē, ieliek ābolu šķēlītes, uzlej sagatavoto šķidrumu un pārkaisa ar piparmētru zaļumiem.