Šokolādes dzēriens

Sastāvs: 2,5 l piena, 150 g šokolādes, 3—4 olu dzeltenumi, 50 g cukura. Pagatavošana Pusē verdoša piena izšķīdina gabalos salauztu šokolādi, tad pielej pārējo pienu, kam, vēl verdot, pievieno ar cukuru kultus olu dzeltenumus. Galdā pasniedz karstu ar olbaltuma klimpiņām.  

Šokolāde ar putu krējumu

Sastāvs: 12 g šokolādes, 150 g piena, 25 g cukura, 25 g salda krējuma, ledus. Pagatavošana Atdzesētu šokolādi lej glāzēs, pievieno ledus gabaliņus un pārliek putu krējumu. Aukstai šokolādei var pievienot putu krējumu un arī liķieri (50g).  

Šokolāde

Sastāvs: 12 g šokolādes, 150 g piena, 25 g cukura Pagatavošana Šokolādes pulveri sajauc ar cukuru, pielej nedaudz verdoša piena, samaisa, pievieno pārējam uzvārītam pienam un vēlreiz uzvāra.  

Kakao ar olu

Sastāvs: Sastāvdaļas: 8 g kakao, 150 g piena, 1/2 dzeltenuma, 25 g cukura. Pagatavošana Gatavam kakao pievieno, nepārtraukti maisot, saputotu olas dzeltenumu un nedaudz uzkarsē (70-80°). Pasniedz karstu, ielietu tasēs un vai glāzēs.  

Kakao

Sastāvs: 8 g kakao, 150 g piena, 30 g ūdens, 25 g cukura. Pagatavošana Kakao pulveri sajauc ar cukuru, pielej nedaudz verdoša ūdens un samaisa. Pēc tam pievieno verdošam pienam un uzkarsē. Karstu kakao pasniedz tasēs vai glāzēs.  

Kafijas želeja

Sastāvs: Sastāvdaļas: 1L piena, 100 gr labas kafijas, 14 la­piņas želatīna, 3 olu dzeltenumi, 200 gr cukura. Pagatavošana Pusi piena vāra 5 min, ar grauzdētu, maltu kafiju, atstāj ievilk­ties kādu stundu segtā traukā. Želatīnu uzvāra ar ūdeni. Olu dzel­tenumu saputo ar cukuru, sajauc ar atlikušo pienu un sakarsē, ne­pārtraukti kuļot līdz viršanai, pielej izšķīdināto želatīnu

Kafija ar putukrējumu

Sastāvs: Sastāvdaļas: 8 g kafijas, 2 g cigoriņu, 150 g ūdens, 25 g cukura, 25 g salda krējuma. Pagatavošana Vāra kafiju, nostādina, lej kafijas kannā, pasniedz glāzē, atsevišķā trauciņā liek saputotu krējumu, cukuru. Krējumu saputo ar cukuru 5 g un, ja vēlas, pievieno vaniļu.  

Kafija pienā

Sastāvs: Sastāvdaļas: 8 g kafijas, 2 g cigoriņu, 200 g piena, 20 g cukura. Pagatavošana Pienu uzvāra, pieber samaltu kafiju un cigoriņus un tur vārīšanas temperatūrā 5-8 minūtes. Tad nostādina, lej kafijas kannā, pasniedz glāzē, atsevišķā trauciņā cukuru.  

Kafija ar krējumu

Sastāvs: 8 g kafijas, 2 g cigoriņu, 150 g ūdens, 25 g cukura, 25 g salda krējuma. Pagatavošana Verdošā ūdenī ber samaltu kafiju un cigoriņus, uzvāra un tur vārīšanās temperatūrā 5 minūtes. Kafiju lej kafijas kannā un pasniedz tasē vai glāzē. Atsevišķi trauciņā pasniedz cukuru un uzvārītu saldu krējumu.  

Melna Kafija

Sastāvs: Sastāvdaļas: 10 g kafijas, 150 g ūdens, 25 g cukura. Kafija – apgrauzdētas, samaltas kafijas pupiņas. Pagatavošana Aromātisku kafiju iegūst, ja to gatavo no tikko grauzdētas un samaltas kafijas. Kafiju vāra elektriskā kafijas kannā vai katliņā. Vislabāk gatavot elektriskā kafijas kannā, kurā atrodas sietiņš kafijas iebēršanai. Kad ūdens kannā uzvārījies, tas pastāvīgi apskalo kafiju