Apelsīnu dzēriens

apelsīnu dzēriens

Sastāvs: 2gb lieli apelsīni, 30gr cukurs. 1l ūdens. Pagatavošana Apelsīnus notīra un sadala daiviņās. Daiviņas sagriez, izspiež sulu, atlikumu liek vārīt un vāra 10min., tad izkāš caur sietu, pievieno cukuru un iepriekš izspiesto sulu. Liek dzesēt.

Dzērveņu dzēriens

dzerveņu dzēriens

Sastāvs: 250gr dzērveņu, 2l ūdens, 200gr cukurs. Pagatavošana Ogas izspiež vai izštampā uz sietiņa, nolej sulu, atlikumam pielej ūdeni, pieber cukuru un vāra 5.min. Atdzesē, izkāš un pielej agrāk iegūto sulu. Labi pārmaisa.

Ledus tēja

aukstā tēja

Sastāvs: Ūdens 1l, melnā tēja 4 t.k, cukurs 2.ēd.k, medus 1ēd.k., citrons 1gb, ledus. Pagatavošana Liek vārīt ūdeni, kad sāk virt pievieno melno tēju, cukuru un medu, līdz ko sāk vārīties slēdz ārā. Izspiež citrona sulu no puses citrona un pievieno jau atdzisušai tējai, pārmaisa. Atlikušo citrona daļu sagriež šķēlītēs un ievieto limonādes krūzē, ko

Bērzu sulas

berzu sula

Sastāvs: Sastāvdaļas: 2 l bērzu sulas, 100 g cukura, 50 g rozīņu, rupjmaizes garoziņas, upeņu zari. Pagatavošana Sastāvs: Gatavošana: Pagatavošana Svaigas bērzu sulas salej koka muciņās, emaljētā, stikla traukā, pievieno dažas rupjmaizes garoziņas, upeņu zariņus, cukuru un ļauj ieskābt. Tad pilda pudelēs, kurās ieliek dažas rozīnes, cukuru (3g), aizkorķē, aizlako un vēsā vietā uzglabā guļus.

Šokolādes dzēriens

Sastāvs: 2,5 l piena, 150 g šokolādes, 3—4 olu dzeltenumi, 50 g cukura. Pagatavošana Pusē verdoša piena izšķīdina gabalos salauztu šokolādi, tad pielej pārējo pienu, kam, vēl verdot, pievieno ar cukuru kultus olu dzeltenumus. Galdā pasniedz karstu ar olbaltuma klimpiņām.  

Šokolāde ar putu krējumu

Sastāvs: 12 g šokolādes, 150 g piena, 25 g cukura, 25 g salda krējuma, ledus. Pagatavošana Atdzesētu šokolādi lej glāzēs, pievieno ledus gabaliņus un pārliek putu krējumu. Aukstai šokolādei var pievienot putu krējumu un arī liķieri (50g).  

Šokolāde

Sastāvs: 12 g šokolādes, 150 g piena, 25 g cukura Pagatavošana Šokolādes pulveri sajauc ar cukuru, pielej nedaudz verdoša piena, samaisa, pievieno pārējam uzvārītam pienam un vēlreiz uzvāra.  

Kakao ar olu

Sastāvs: Sastāvdaļas: 8 g kakao, 150 g piena, 1/2 dzeltenuma, 25 g cukura. Pagatavošana Gatavam kakao pievieno, nepārtraukti maisot, saputotu olas dzeltenumu un nedaudz uzkarsē (70-80°). Pasniedz karstu, ielietu tasēs un vai glāzēs.  

Kakao

Sastāvs: 8 g kakao, 150 g piena, 30 g ūdens, 25 g cukura. Pagatavošana Kakao pulveri sajauc ar cukuru, pielej nedaudz verdoša ūdens un samaisa. Pēc tam pievieno verdošam pienam un uzkarsē. Karstu kakao pasniedz tasēs vai glāzēs.  

Kafijas želeja

Sastāvs: Sastāvdaļas: 1L piena, 100 gr labas kafijas, 14 la­piņas želatīna, 3 olu dzeltenumi, 200 gr cukura. Pagatavošana Pusi piena vāra 5 min, ar grauzdētu, maltu kafiju, atstāj ievilk­ties kādu stundu segtā traukā. Želatīnu uzvāra ar ūdeni. Olu dzel­tenumu saputo ar cukuru, sajauc ar atlikušo pienu un sakarsē, ne­pārtraukti kuļot līdz viršanai, pielej izšķīdināto želatīnu