Ar sēnēm pildīti tomāti

1.variants: Sastāvs: 100 g tomātu Sēņu pildījums: 25 g vārītu sēņu, 5 g sīpolu, 25 g sk. krējuma, garšvielas. Šķiņķa pildījums: 25 g šķiņķa, 5 g sīpolu, 25 g sk. krējuma, garšvielas. Pagatavošana Dārza zirņu pildījums: 20 g dārza zirņu, 15 g nēģu, 25 g majonēzes Izvēlas gatavus, cietus vidēja lieluma tomātus. Tos noskalo, ar

Ar garšvielām vārīti kartupeļi

Sastāvs: Pagatavošana Katlā ielej ūdeni, pieliek notīrītas, sagrieztas garšsaknes-pētersīļus, selerijas, puravus u.c. vai kādu no garšvielām. Kad ūdens uzvārījies, pieliek sāli, kartupeļus. Kad gatavi, nokāš, nosusina.

Kartupeļu biezenis

Sastāvs: 8 kartupeļi, 1 glāze piena, 1 ēdamkarote sviesta, 1 olas dzeltenums, sāls, zaļumi. Pagatavošana Biezenim piemērotas miltaino kartupeļu šķirnes. Kartupeļus notīra, izvāra, nokāš, saspaida, sastrādā ar mikseri vai izspiež caur spiedi, sietu. Katliņā uzvāra pienu, pievieno kartupeļu masu un puto, līdz biezenis kļūst gaišs, putains, viegls. Biezenī iemaisa sviestu, olas dzeltenumu. Pasniedzot biezenim pārkaisa

Kartupeļu un burkānu sautējums

Sastāvs: 6 kartupeļi, 4 burkāni, 1 sīpols, taukvielas, sāls, 1 ēdamkarote miltu, 1 glāze piena, sviests, zaļumi. Pagatavošana Burkānus notīra, sagriež, sīpolus sasmalcina. Katliņā izkausē taukvielas, apcep sīpolus, pievieno burkānus un maisot apcep, līdz burkāni sāk smaržot, pielej karstu ūdeni vai buljonu, katlam uzliek vāku, sautē. Kartupeļus notīra, sagriež gabaliņos vai stienīšos, pievieno pusmīkstiem burkāniem.

Ar ābolu pildītie kartupeļi

Sastāvs: 8 kartupeļi, 2 olas, rīvmaize, taukvielas. Pildījumam: 1 skābs ābols, 1 seleriju sakne, krējums, sāls, cukurs, zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus notīra, Izdobj, nolīdzina pamatni, vāra ne gluži mīkstus, uz sieta notecina, apžāvē. Olas sakuļ, rīvmaizi izsijā, taukus sakarsē. Kartupeļus apviļā olā, tad smalkā rīvmaizē, liek dziļā tauku peldē un cep brūnus. Ar putukaroti izņem, uz

Skābi kāposti ar āboliem

Sastāvs: 4 personām, 3/4 kilogramu skābu kāpostu, 3 āboli, sīpols, 50 gramu zoss tauku, milti, sāls, cukurs, ķimenes, pipari. Pagatavošana Skābiem kāpostiem uzlej tik daudz ūdens, lai tie tikko būtu ar ūdeni apklāti, un virsū uzliek nomizotu sīpolu un četrās daļās sagrieztus, nomizotus ābolus, taukus un mazliet cukura. Tad kāpostos lēnām izvāra mīkstus. Sīpolu izņem,

Vīnā sautēti kāposti

Sastāvs: 1 kg. kāpostu, 100 g speķa, 2 ēd. k. cukura, sāls, pipari, 1 gl. baltvīna. Pagatavošana Kāpostus sagriež. Taukos sabrūnina cukuru, pievieno kāpostus, sāli, piparus, baltvīnu un sautē mīkstus. Vīnu var aizstāt ar citronu sulu.

Zaļie zirnīši ar olu

Sastāvs: 500mll zaļo zirnīšu, 3 gb. olas, 80 gr. svists, 1/2 gl. piens, sāls. Pagatavošana Zaļos zirnīšus uz pannas kopā ar sviestu apsautē. Saber ugunsdrošā traukā. Olas sakuļ ar pienu, pārlej zirnīšiem un cepeškrāsnī bez maisīšanas ļauj sarecēt.