Omlete ar ziedu kāpostiem

Sastāvs: 2 olas, 20 g piena, 350 g ziedu kāpostu, 15 g sviesta, 30 g siera, sāls. Pagatavošana Ziedu kāpostus sadala daļiņās, noskalo, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad tos liek uz pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē sakarsētā sviestā, pārlej sakultas olas, kurām pievienots piens un sāls, un cep cepeškrāsnī mazā siltumā, līdz

Ar mizu vārīti kartupeļi

Sastāvs: Kartupeļi, ūdens, sāls. Pagatavošana Izvēlas nelielus vienāda lieluma kartupeļus, tos rūpīgi nomazgā, noskalo ar verdošu ūdeni, liek vārīties karstā ūdenī, pieber sāli un izvāra mīkstus, neļaujot tiem pārplīst. Pavasarī pēdējos vecos kartupeļus nevajadzētu vārīt ar mizu, jo tajos var būt paaugstināts solanīna saturs.

Kartupeļu ligzdiņas

Sastāvs: Pagatavošana «Ligzdiņu» gatavošanai nepieciešama Tpaša veidne, kas sastāv no diviem sietiņiem. Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos salmiņos, plānā kārtā ievieto veidnītes apakšējā sietiņā, ar kartupeļiem izklājot sietiņa sienas. Piespiež ar otru sietiņu. Tā sagatavotās kartupeļu «ligzdiņas» liek sakarsētā dziļā tauku peldē un vāra, līdz «ligzdiņas» gaiši dzeltenas. No tauku peldes izņem, atbrīvo no veidnes, pasniedz

Kartupeļi ar ķiplokiem

Sastāvs: 10 nelieli kartupeļi, 8 ķiploku daiviņas, 100 g sviests, speķa vai margarīna, 1 glāze piens vai krējuma, sāls. Pagatavošana Kartupeļus novāra ar mizu, notīra, sagriež šķēlēs. Ķiplokus netīra, sīki sakapā vai saspiež. Ietauko ugunsdrošā stikla veidni, liek kartupeļus, katru kārtu pārkaisa ar ķiplokiem, sāli, taukvielu piciņām vai speķa kumosiņiem, visiem pārlej karstu pienu vai

Ar biezpienu pildīti sautēti kartupeļi

Sastāvs: 3 lieli kartupeļi 200 g biezpiena, 2 olas, sāls, 1 tēj.k. miltu, 4 ēd.k sviesta, 2 ēd.k. rīvēta siera, 1 tēj.k ķimeņu vai sasmalcinātu zaļumu, 4 ēd.k krējuma, 2 glāzes buljona vai ūdens. Pagatavošana Pildījumam biezpienu samaisa ar olām, sāli, 2 ēdamkarotēm izkausēta sviesta, ķimenēm vai sasmalcinātiem zaļumiem, rīvētu sieru un miltiem. Kartupeļus notīra,

Sutināti kāposti spāņu gaumē

Sastāvs: 4 personām, 1 1/2 kilogramu kāpostu, 70 gramu sviesta, sīpols, glāze madeiras, 1/2 l gaļas buljona, mazāks ķiploka sīpoliņš, pētersīlis, timiāns, burkāns, lauru lapa, sāls. Pagatavošana Notīrītus kāpostus sagriež smalkās strēmelēs un kratot sutina 1/2 stundas sviestā. Smalki sagrieztus zaļumus, burkānu un ķiploku iepriekš 1 stundu novāra gaļas buljonā, ko pēc tam nokāš un

Kabači ar tomātiem

Sastāvs: 1kg. kabaču, 3 tomātu, 100g. sviesta, milti, sāls. Pagatavošana Kabačus nomizo, sagriež apļos, apviļā miltos, cep uz pannas sviestā, apkaisa ar sāli. Ceptos kabačus novieto traukā, sviestā sacep tomātus un pārlej kabačiem. Piedeva gaļas ēdieniem.

Balto vaska pupiņu pākstis

Sastāvs: 1kg. pupiņu pākšu, 120 g. sviesta, cukurs, sāls. Pagatavošana Ņem jaunas, nenobriedušas pupiņu pākstis, kurām nogriež galiņus un novelk sānu dzīslas, un liek traukā, pielej nedaudz karsta ūdens, pieliek sāli un cukuru, un uzliekot vāku sautē līdz mīkstas. Liek traukā un pārlaista ar sabrūninātu sviestu. Pasniedz, ka piedevu gaļas ēdienam.