Burkānu sacepums

Sastāvs: 200 g burkānu, 15 g baltmaizes, 100 g piena, 1 ola, 15 g sviesta, 5 g rīvmaizes, sāls. Pagatavošana Burkānus sālsūdenī novāra, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Baltmaizei nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, pārlej ar pienu un izmērcē. Tad ar karoti samaisa, pieliek izkausētu sviestu vai skābu krējumu, olas dzeltenumu un samaisa. Beidzot pievieno skaidiņās

Mānīgie kartupeļi

Sastāvs: 12 nelieli kartupeļi, 100 g taukvielu, sāls, muskatrieksts, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu. Pagatavošana Kartupeļus labi nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm gareniski, vidu nedaudz izdobj, tur ieliek ar sāli, zaļumiem un muskatriekstu sajauktu sviestu. Puses saspiež kopā, ārpusi noziež ar taukvielām. Katru kartupeli atsevišķi ietin līdz pusei folijā, liek stipri sakarsētā cepeškrāsnī un cep. Gatavību

Ātrvārīšanas katlā gatavoti kartupeļi 1

Sastāvs: Pagatavošana 1. Kartupeļus liek katlā, uzlej verdošu ūdeni tā, lai ūdens būtu 1 cm virs kartupeļiem, pieliek sāli, katlu noslēdz un pēc uzvārīšanās karsē 8—10 minūtes. Katlu atdzesē zem aukstas ūdens strūklas vai ievietojot pamatni aukstā ūdenī, tad katlam noņem vāku, no kartupeļiem nolej ūdeni un kartupeļus nosusina. 2. Katlā ielej karstu ūdeni līdz

Kartupeļi ar sieru 2

Sastāvs: 8 kartupeļi, 2 ēdamkarotes sviesta, 2 glāzes rīvēta siera, tomāti, zaļumi. Pagatavošana Notīrītus kartupeļus izvāra pasālītā ūdenī, nokāš, nosusina, liek bļodā, pārlej ar kausētu sviestu, pārkaisa ar rīvētu sieru. Ēdienam gar malām pamīšus liek sasmalcinātu zaļumu grupiņas un tomātu pusītes.

Rīvētu kartupeļu, biezpiena un ābolu sacepums

Sastāvs: 3 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes piena, sāls, 3 ēdamkarotes mannas, 200 g biezpiena, 3 olas, citrona miziņa, 100 g cukura, 3 ēdamkarotes sviesta, rīvmaize, 2 āboli. Pagatavošana Rīvētajiem kartupeļiem nospiež daļu sulas. Uzvāra pienu, pārlej kartupeļu masai, pievieno mannu, izmaisa. Sakuļ 1 olu, pieliek sāli, 1 ēdamkaroti izkausēta sviesta un visu iemaisa kartupeļu

Kāposti ar olu mērci

Sastāvs: 4 personām, 1 1/2 kilogramu kāpostu, 100 gramu sviesta, 5 olas, 1/4 l piena, 2 karotes miltu, citrons, sāls, cukurs. Pagatavošana Notīrītu kāpostu galviņu sagriež astoņās daļās, kacēnu izgriež. Kāpostus sutina ar nelielu ūdens un 20 gramu sviesta. Ar pārējo sviestu, miltiem un pienu pagatavo biezu mērci, ko tumē ar 5 olu dzeltenumu un

Krāsnī cepti kartupeļi ar samaltu maizi

Sastāvs: 5-6 personām, 15—20 kar tupeļi, 1—2 olas, sāls, 2—3 karotes piena, 1—2 karotes maltas maizes, 50 gramu tauku vai sviesta. Pagatavošana Kartupeļus dienu iepriekš novāra ar visu mizu mīkstus un noloba. Olas sakuļ ar sāli un sajauc ar kādu lāsīti piena. Novārītos kartupeļus izmērcē olu kultenī, apkaisa no visām pusēm ar maltu maizi un

Burkānu biezenis

Sastāvs: 1 kg. burkānu, 1/2 kg. kartupeļu, 1,5 gl. piena, dilles, taukviela, sāls. Pagatavošana Burkānus izvāra nemizotus, nomizo, sagriež un ar ūdens un taukvielas piedevu sautē līdz burkāni ir mīksti. Burkānus sasmalcina mikserī, pievieno atsevišķi notīrītus, novārītus, nokāstus un masā sastrādātus kartupeļus, karstu pienu un sāli, tad biezeni saputo, pieliek sviestu. Pārkaisa ar smalki grieztām

Sautēti burkāni

Sastāvs: 200 g burkānu, 25 g sviesta, 3 g cukura, sāls. Pagatavošana Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sagriež iegarenos gabaliņos. Katliņā izkausē sviestu, pieliek sagrieztus burkānus un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens, pieliek sāli, cukuru, katliņu apsedz ar vāciņu un sautē, pa reizei apmaisot, līdz burkāni mīksti. Pasniedz kā piedevu pie teļa vai mājputnu gaļas,

Jaunie kartupeļi garšaugu zaļumos

Sastāvs: Jauni kartupeļi, sviests, dilles vai pētersīļi. Pagatavošana Mazus jaunos kartupeļus nomazgā un izvāra. Nosusinātus kartupeļus apmērcē izkausētā sviestā, pēc tam apviļā sasmalcinātos diļļu vai pētersīļu zaļumos.