Ziedu kāposti ar sviestu

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 350 g ziedu kāposti, 25 g sviesta, 5 g rīvmaizes, 1/5 citrona vai citronskābes, sāls Pagatavošana Izvēlas cietas, baltas vidēja lieluma ziedu kāpostu galviņas. Atdala ārējās lapas, lielākās galvas pārdala uz pusēm. Liek aukstā etiķūdenī un patur apmēram 15 minūtes. Pēc tam ziedu kāpostus liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Ar putu

Dārzeņu sacepums

Sastāvs: 100 g burkānu, 100 g sv. kāpostu, 50 g dārza zirņu, 1/2 olas, 100 g piena, 10 g sviesta, 5 g rīvmaizes, sāls. Pagatavošana Notīrītus burkānus, svaigus kāpostus, zirņus vāra sālsūdenī gandrīz mīkstus. Tad burkānus sagriež ripiņās, kāpostus kvadrātgabaliņos. Sasmalcinātus burkānus, kāpostus un zirņus samaisa, liek veidnē un pārlej ar olu un piena maisījumu,

Iešķeltie kartupeļi

Sastāvs: 8 lieli kartupeļi, taukvielas, 2 tējkarotes ķimeņu, 2 ēdamkarotes rīvēta siera, 1 ola, sāls. Pagatavošana Kartupeļus notīra un dziļi iegriež. Iegriezumā liek sviesta vai tauku piciņu, sāli, ķiemenes. uz pannas uzlej nedaudz ūdens, uzliek kartupeļus un sakarsētā cepeškrāsnī cep. Kad kartupeļi tuvu gatavībai, iegriezumā, kas būs pavēries, liek pa tējkarotei siera un olas maisījuma

Tvaikoti kartupeļi 1

Sastāvs: Pagatavošana Katlā ar speciāli ievietojamu dubultu dibenu — sieti— līdz sietam ielej verdošu ūdeni, ieliek vienāda lieluma veselus vai sagrieztus, ar smalku sāli apkaisītus ; kartupeļus un tvaiko slēgtā katlā.

Kartupeļi ar kausētu sieru

Sastāvs: 8 kartupeļi, 1 kārba kausēta siera, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 sīpols, 1/2 glāzes piena, 1/2 glāzes salda vai skāba krējuma, sāls, sasmalcināti zaļumi. Pagatavošana Kartupeļus izvāra ar visu mizu vai nomizotus. Sviestu un pienu uzkarsē, pieliek sieru un lēni silda uz liesmas vai tur trauku karsta ūdens peldē. Kad siers izkusis, pieliek piparus, sāli,

Rīvētu kartupeļu sacepums ar biezpienu

Sastāvs: 1 l sarīvētu kartupeļu 4 ēdamkarotes sviesta, 3 olas, 200 g biezpiena, 1 glāze krējuma, 100 g cukura, citrona miziņa vai vaniļa, rīvmaize. Pagatavošana Kartupeļu masai nespiež sulu, pielej izkausētu karstu sviestu, izmaisa. pieliek olu dzeltenumus, cukuru, biezpienu. garšvielas. Saputo olu baltumus, pievieno sagatavotajai masai. Ar taukvielām izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek

Pildīti kāposti bez gaļas

Sastāvs: 6—8 personām, 1 galviņa balto kāpostu, 50 gramu sasmalcinātas maizes, 2 1/2—3 karotes sviesta, sāls, 1 1/2—2 karotes cukura, ola. Pagatavošana Vidēji lielai kāpostu galviņai noņem abas virsējās lapas, pēc tam to mazsālītā ūdenī novāra mīkstas un uz sietiņa nosusina. Tad galviņai nogriež vāka tiesu, izgriež resnākos kauliņus un izgrebj tukšu vidu. Pusi izgrebto

Pupiņu salāti ar gurķiem

Sastāvs: 250 g pupiņu, 3 gurķi, skābs krējums, pētersīļi, zaļumi, sāls, cukurs. Pagatavošana Pupiņas izvāra, nokāš un atdzesē. Gurķus nomizo un sagriež, pētersīļus un zaļumus sīki sasmalcina. Sagatavotajiem produktiem pievieno skābu krējumu. Salātus rotā ar dilēm un pētersīļu lapiņām.

Sautēti burkāni ar sīpoliem

Sastāvs: 1 kg. burkānu 3 sīpoli, buljons, 3 ēd. k. sviests, 2 ēd. k miltu, 1 gl. piena, pētersīļi, sāls, cukurs. Pagatavošana Burkānus nomazgā, notīra, sagriež kubiciņos. Katlā iepriekš sakarsētā sviestā apcep burkānus un sasmalcinātus sīpolus, šķidrumam pielej mazliet buljona un sautē līdz burkāni top mīksti. Mīkstos burkānus uztumē ar pienā samaisītiem miltiem, uzvāra, pēc

Sautēti burkāni 1

Sastāvs: 200 g burkānu, 15 g sviesta, 5 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, 3 g cukura, sāls. Pagatavošana Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sagriež iegarenos gabaliņos. Liek katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, lai burkāni būtu tikko pārsegti, pieliek sviestu, sāli un cukuru, katliņu apsedz ar vāciņu un, pa reizei apmaisot, sautē mīkstus. Tad