Sautēti skābie kāposti

Sastāvs: 200 g sk. kāpostu, 20 g cūku tauku, 15 g sīpolu, garšvielas. Pagatavošana Sasmalcinātus sīpolus katliņā sakarsētos taukos apcep gaiši brūnus. Tad pievieno skābētus kāpostus, pielej nedaudz ūdeni vai buljonu, pieliek sāli un sautē, pa reizei apmaisot, līdz kāposti mīksti. Ja vēlas, pievieno cukuru un pasniedz pie cūkas gaļas ēdieniem.

Ķirbji dzērveņu sulā

Sastāvs: 150 g ķirbju, 25 g dzērveņu, 150 g ūdens, 20 g cukura, 10 g medus, 25 g salda krējuma. Pagatavošana Dzērvenes izlasa, sašķaida, pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš, pievieno cukuru un medu. Karstu šķidrumu pārlej skaidiņās sarīvētiem ķirbjiem un ļauj iecukuroties. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

Ātrvārīšanas katlā gatavoti kartupeļi

Sastāvs: Pagatavošana 1. Kartupeļus liek katlā, uzlej verdošu ūdeni tā, lai ūdens būtu 1cm virs kartupeļiem, pieliek sāli, katlu noslēdz un pēc uzvārīšanas karsē 8-10 minūtes. Katlu atdzesē zem auksta ūdens strūklas vai ievietojot pamatni aukstā ūdenī, tad katlam noņem vāku, no kartupeļiem nolej ūdeni un kartupeļus nosusina. 2. Katlā ielej karstu ūdeni līdz katla

Sacepts kartupeļu biezenis

Sastāvs: 8 kartupeļi, 1 glāze piena, 3 ēdamkarotes sviesta, 4 olas, sāls, zaļumi, rīvmaize. Pagatavošana Pagatavo kartupeļu biezeni vai izmanto kartupeļu biezeņa pārpalikumu. Biezenī iemaisa olu dzeltenumus, sāli, sasmalcinātus zaļumus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, iecilā biezenī. Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, ieliek masu, pārklāj ar sviesta piciņām un sakarsētā krāsnī sacep.

Kartupeļu un kāļu sautējums

Sastāvs: 5 kartupeļi, 2 burkāni, 1 kālis, taukvielas, sāls, ķimenes, sviests, zaļumi. Pagatavošana Kāļus nomizo, sagriež gabaliņos, ar taukvielu piedevu katliņā nedaudz apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek ķimenes un aizvākotā traukā sautē. Notīrītus burkānus sagriež, apcep taukvielās un sautē atsevišķā katliņā. Kartupeļus notīra, sagriež, pievieno burkāniem un turpina sautēšanu, līdz tie mīksti. Tad

ar sieru pildīti auksti kartupeļi

Sastāvs: 8 lieli kartupeļi, 200 g siera, 1 cieti novārīta o8 lieli, ar mizu novārīti kartupeļi, 1 glāze marinētu vai sālītu sēņu, 1 sīpols, 1 cieti novārīta ola, krējums, majonēze vai eļļa, zaļumi, sarkanie pipari, sāls. Pagatavošana Ne pārāk mīksti izvārītus kartupeļus notīra, uzmanīgi izņem vidiņus un dobumu piepilda ar sīki sasmalcinātu sēņu masu. Pildījumam

Sutināti skābi kāposti bavāriešu gaumē

Sastāvs: 3 personām, 1/2 kilogramu skābu kāpostu, 200 gramu speķa, sīpols, karote miltu, gaļas buljons, sāls. Pagatavošana Mazāku, smalki sakapātu sīpolu viegli apcep kantainos gabaliņos sagrieztā speķī, pieliek skābus kāpostus un sutina 2 1/2—3 stundas, pielejot pa lāsītei gaļas buljona. Kad ēdiens galdā jāpasniedz, kāpostus mazliet apkaisa ar miltiem un ātri uzvāra. Ieteicams kāpostiem ļaut

Saldskabie kāposti ar sviestu

Sastāvs: 1 kg. kāpostu, 130 g. sviesta, 3 ēd. k. kviešu miltu, citrona sula, ūdens, 1/2 gl. tomātu pastas, 3 ēd. k. skāba krējuma, ķimenes, sāls, cukurs. Pagatavošana Kāpostu galviņai nogriež ārējās lapas, kāpostgalvu sagriež, liek katliņā, pievieno sīkās piciņās sadalītu sviestu, pārkaisa ar garšvielām un miltiem, tad pielej ūdeni, kas sajaukts ar tomātu pastu,

Zaļo zirnīšu biezenis

Sastāvs: 500 mll. konservētu zirnišu, 3 ēd. k. sviesta, 3 ēd. k. miltu, piens vai krēļums, sāls, cukurs. Pagatavošana Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un cep gaiši dzeltenus, pielej pienu līdz izveido mēreni biezu mērci. Konservētiem zirnīšiem nolej šķidrumu un sasmalcina mikserī, sastampā vai samaļ. Mērcē iemaisa zirnīšus, uzvāra un pēc garšas pieliek sāli un

Krāsnī cepti kartupeļi

Sastāvs: 300 g kartupeļu, 25 g tauku, sāls. Pagatavošana Izvēlas vidēja lieluma kartupeļus, nomazgā, nomizo, noskalo un nosusina. Veselus, nesagrieztus kartupeļus liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī cep, pa reizei apmaisot un aplaistot ar taukiem. Kad kartupeļi apcepuši brūni, tad pārkaisa sāli un turpina cepšanu, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedz pie cūkas, teļa, jēra, liellopa gaļas,